Roma

TURISM ROMA, ITALIA
Despre Roma, poze, oferte Roma

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Despre Roma

Roma este cel mai mare si mai important oras al Italiei, un centru economic si cultural, un orasimpanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii si care are de oferit cate ceva pentru toate gusturile.

Orasul Etern, Orasul celor Sapte Coline, La Dolce Vita, toate aceste sintagme trimit la un singur oras: Roma - un centru cultural, religios si de putere pe parcursul a milenii intregi. Vizitat de milioane de turisti in fiecare an, principalele atractii turistice ale Romei sunt Colosseumul, Panteonul, Vaticanul si sutele de biserici si monumente istorice.

Roma este strabatuta de la nord la sud de raul Tibru, iar pe malul stang al acestuia se afla faimoasele sapte coline: Capitoliu - 50 m, Quirinal - 52 m, Viminal - 56 m, Esquilin - 53 m, Palatin - 51 m, Aventin - 46 m si Celian - 50 m. Orasul poate fi impartit pe districte, centrul istoric - adica zonele Roma Veche si Colosseo - alcatuind un procent mic din intreaga suprafata a Romei.

In partea moderna a orasului se regasesc marile hoteluri, centrele de shopping si restaurantele aliniate pe strada Via Veneto. In aceasta parte a orasului puteti vizita Fontana di Trevi, Zidurile Aureliene, Manastirea Capucinilor, Le Quattro Fontane, Palazzo Massimo, Baile lui Diocletian, palatul si piata Barberini, palatul Quirinal si cateva biserici interesante.

Roma Veche este centrul orasaului medieval si renascentist, cu piatete frumoase, catedrale si faimosul Panteon. Centrul acestei regiuni este districtul Colosseo, cu Forumul Roman, Forumul lui Augustus, Forumul si Piata lui Traian, precum si dealul Capitoliu cu muzeele sale.

Potrivit traditiei, la 21 aprilie 753 i.e.n., Romulus si fratele sau geaman Remus au intemeiat orasul Roma, in locul unde fusesera alaptati de o lupoaica atunci cand erau sugari. De fapt, legenda referitoare la Romulus si Remus isi are probabil originea in secolul IV i.C., iar data exacta a intemeierii Romei a fost stabilita de catre istoricul roman Marcus Terentius Varro, in secolul intai i.e.n.

Potrivit legendei, Romulus si Remus au fost fiii lui Rhea Silvia, fiica regelui Numitor din Alba Longa, un oras mitologic, localizat pe muntele Alban, in sud-estul viitoarei Rome. Inainte de nasterea gemenilor, Numitor a fost ucis de catre fratele sau mai mic Amulius, care a obligat-o pe Rhea sa devina vestala, pentru a nu putea da nastere unor posibili rivali la titlul sau. Totusi, Rhea a ramas insarcinata cu zeul razboiului Marte nascandu-i Romulus si Remus. Amulius a cerut ca sugarii sa fie inecati in Tibru, insa acestia au supravietuit si au ajuns la mal la poalele muntelui Palatin, unde au fost alaptati de lupoaica, pana cand au fost gasiti de ciobanul Faustulus.

Mai tarziu gemenii au devenit liderii unei trupe de tineri ciobani razboinici, iar dupa ce au aflat adevarata lor identitate au atacat orasul Alba Longa, l-au ucis pe maleficul Amulius si l-au repus pe tron pe bunicul lor. Dupa aceea gemenii au decis sa intemeieze un oras pe locul in care fusesera salvati cand erau copii. Totusi, la scurt timp au ajuns sa se certe si Remus a fost ucis de fratele lui. Romulus a devenit astfel conducatorul asezarii, care a fost denumita “Roma”, dupa numele sau. Dupa Romulus, au mai existat sase regi ai Romei, iar despre ultimii trei dintre ei se crede ca au fost etrusci. In jurul anului 509 i.e.n., a luat nastere Republica Romana.

Roma este locul in care a luat nastere Biserica Romano-Catolica, una dintre cele mai puternice comunitati religioase din istoria omenirii. Aici, in anul 1200 Inocentiu al II-lea a intemeiat statul secular papal, urmat de statul suveran Orasul Vatican. Orasul Roma de astazi este rezultatul unui trecut indelungat si framantat - dupa marile migratii, in secolele XIV - XV populatia orasului scazuse pana la 22.000. Abia la recenzia din 1870 populatia numara 221.000 de locuitori. Dupa cel de-al doilea razboi mondial a avut loc o crestere masiva a populatiei, ajungand la cifra de 3 milioane de astazi.

Poze Roma 2857

Toate imaginile Poze din Roma postate de catre editorii si membrii comunitatii Turistik

Aveti imagini din Roma? Le puteti posta pe Comunitatea Turistik! Click aici

Oferte Roma

Oferte de cazare si vacante in Roma publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere

Cazare Roma 245

Hotel Pineta Palace 1 oferte

Hotel Nizza 1 oferte

Hotel DONATELLO 1 oferte

Hotel D Inghilterra 1 oferte

Hotel Caligola 4 1 oferte

Mai multe oferte de cazare in Roma

Aveti oferte in Roma?

Un cont gratuit pe Turistik.ro va permite sa publicati oferte de cazare in Roma (hotel, pensiune, motel, etc) sau oferte de sejururi, vacante in Roma.
Creaza un cont acum si ofertele vor fi vizibile instantaneu!

Impresii de vacanta despre Roma 68

Toate impresiile Impresii, poze si jurnale de calatorie din Roma publicate de membrii comunitatii Turistik:

Nopti minunate la Colosseum,Stadio Olimpico di Roma Roma, Italia Orasul este superb,Colosseum minunat,este vorba de o constructie cu vechime de peste 2000 de ani,Stadio Olimpico di Roma am vazut Lazio Roma-Juventus ...

2013 - Roma - Bioparco (Gradina Zoologica) Roma, Italia 2013 - Roma - Bioparco (Gradina Zoologica) Gradina Zoologica din Roma are o istorie ilustra. Ea a fost fondată în anul 1908, de către un grup d...

2013 - Roma - Panteonul Roma, Italia 2013 - Roma - Panteonul...

2013 - Roma - Castelul Sant` Angelo Roma, Italia 2013 - Roma - Castelul Sant` Angelo...

2013 - Roma - Catedrala si Piata San Pietro Roma, Italia 2013 - Roma - Catedrala si Piata San Pietro...

2013 - Roma - Muzeele Vaticanului Roma, Italia 2013 - Roma - Muzeele Vaticanului...

2013 - Roma - Monumentul lui Vittorio Emanuele II Roma, Italia 2013 - Roma - Monumentul lui Vittorio Emanuele II...

2013 - Roma - Fontana di Trevi Roma, Italia 2013 - Roma - Fontana di Trevi...

2013 - Roma - Piazza di Spagna Roma, Italia 2013 - Roma - Piazza di Spagna...

2013 - Roma - Colosseum Roma, Italia 2013 - Roma - Colosseum...

Vacante din Roma
Voteaza destinatia RecomandNu recomand

108 voturi pentru
27 impotriva

Vizite (pe site):
1,361,006

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Roma

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK