Luxemburg

TURISM LUXEMBURG, LUXEMBURG
Despre Luxemburg, poze, oferte Luxemburg

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Despre Luxemburg

Luxemburg este capitala Marelui Ducat al Luxemburgului, una din cele trei capitale ale Uniunii Europene. Situat la confluenta raurilor Alzette si Petrusse, orasul este un important centru bancar si administrativ. Printre industriile bine dezvoltate se gasesc cea a fierului, a otelului, a mobilei, a bunurilor din piele, a textilelor, a berii si a mancarii.

Din motive de amplasare si geografie, Luxemburg a fost in istorie un loc de o importanta strategica militara mare. Orasul s-a dezvoltat in jurul unui castel de pe Bock, din secolul X. Mai tarziu, in secolul XIV a fost fortificat. Aceste fortificatii au ramas pana ce citadela a fost demolata in 1867, cand Ducatul Luxemburgului a obtinut independeta si si-a asumat neutralitatea. Aceasta neutralitate a fost neglijata de catre Germania cu ocazia primului si celui de al doilea razboi mondial, cand Luxemburgul a fost invadat.

Orasul Vechi Luxemburg adaposteste: Piata Armelor - piata animata, ocupata vara de cafenele, dominata de Palatul Municipal, Piata Wilhelm, unde se afla Primaria din anul 1830 si statuia marelui duce de Luxemburg, Wilhelm II al Olandei, Platoul Sf. Spirit - punct de belvedere, Monumentul Solidaritatii Nationale, Bock - stanca pe care a fost construit primul castel al ducatului, fortificatiile si cazematele, Turnul Iacob, statuia lui Goethe, cladirea Consiliului de la Corniche - marginit de case nobiliare, se afla pe marginea vechilor fortificatii si mai este numit "cel mai frumos balcon al Europei”.

Poze Luxemburg 57

Toate imaginile Poze din Luxemburg postate de catre editorii si membrii comunitatii Turistik

Aveti imagini din Luxemburg? Le puteti posta pe Comunitatea Turistik! Click aici

Oferte Luxemburg

Oferte de cazare si vacante in Luxemburg publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere

Aveti oferte in Luxemburg?

Un cont gratuit pe Turistik.ro va permite sa publicati oferte de cazare in Luxemburg (hotel, pensiune, motel, etc) sau oferte de sejururi, vacante in Luxemburg.
Creaza un cont acum si ofertele vor fi vizibile instantaneu!

Impresii de vacanta despre Luxemburg 3

Toate impresiile Impresii, poze si jurnale de calatorie din Luxemburg publicate de membrii comunitatii Turistik:

Luxemburg Luxemburg, Luxemburg În inima Europei, înghesuit între Belgia, Franţa şi Germania, se află unul dintre cele mai mici state ale Europei: Luxemburg. Deşi se întinde ...

Vizitind Cazematele Luxemburg, Luxemburg Am vizitat cazematele,o retea de 23 km de galerii subterane,taiate direct in stinca. Cum intri parca esti transportat in timp,ai senzatia unei apasari...

Orasul vechi Luxemburg, Luxemburg ...

Vacante din Luxemburg
Voteaza destinatia RecomandNu recomand

19 voturi pentru
5 impotriva

Vizite (pe site):
238,149

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Luxemburg

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK