Insulele Lofoten

Informații turistice generale

Insulele Lofoten se afla in Oceanul Atlantic, la mare distanta in largul coastei nordice a a Norvegiei. In sirul de insule s-a inregistrat cel mai bogat sezon de pescuit la cod din Norvegia, iar satele pitoresti stau adapostite la poalele muntilor abrupti, la marginea apelor cristaline.

In aceste insule natura a ramas neatinsa, pastrandu-si farmesul si aerul de relaxare. Principala sursa de hrana, pestele afumat, atarna pe rastele de lemn la fel ca in epoca vikingilor. Pestele afumat, uleiul de cod si alte derivate din peste erau duse pe mare spre Bryggen, de unde plecau spre multe alte tari. Pentru o perioada de timp pestele afumat a fost principalul aliment exportat de Norvegia, iar cele mai bune conditii climatice pentru pastrarea pestelui afumat se afla in insulele Lofoten.

Locurile ce merita vazute cuprind Svolvaer, capitala insulelor, un oras imbogatit din comertul cu peste afumat, satul pitoresc de pescuit Henningsvaer - numit si perla insulelor Lofoten, satul Reine adapostit de muntii inalti si impozanti, Loofotr in Borge - unde a fost reconstruit un sat viking cu cladiri, animale si vase  pe locul unei vechi asezari vichinge, fiordul stramt Nusfiord cu asezari traditionale pescaresti (Rorbu), Maervoll in Steinfjorden, Borge cu muntii Himmeltindene si nenumarate alte sate pescaresti si ferme.

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest este un festival de muzica de camera ce are loc la inceputul lunii iulie.

Obiective turistice și atracții în Insulele Lofoten

Călătorești în Insulele Lofoten? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii Accept