PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Roma - Coloseum

2 voturi
Roma, Italia
Autor: ERDEI_IRINA, 24 Iunie 2011
Vizualizari: 4123
Coloseumul din Roma.
In 2009 am venit din nou la Roma dupa ce in 1998 cand am mai facut un circuit in Italia am aruncat banutul traditional in Fontana de Trevi. N-am prins cea mai frumoasa zi cand am vizitat Coloseumul dar toate obiectivele vizitate mi-au umplut sufletul de emotie, incantare si admiratie fie ca le vedeam prima data fie ca reveneam la unele din ele. In 1998 cand am stat trei zile la Roma n-am vazut Coloseumul decat din exterior mi-as mai dorit sa vad Catedrala San Giovanni in Laterano, Castelul Sant Angelo si altele.
Si acum cateva date istorice despre acest obiectiv.
Coloseumul este probabil cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Coloseumul era cea mai mare cladire a epocii. Structura monumentala este astazi o ruina, dar chiar si asa este un obiectiv turistic foarte frumos si impozant.
Coloseumul este o structura imensa, ce masoara 188m lungime, 156 latime si 48m inaltime. Coloseumul putea primi in jur de 55.000 de spectatori care puteau intra in incinta prin nu mai putin de 80 de porti. Cladirea are patru etaje, ultimul dintre acestea continea locuri pentru clasele inferioare si pentru femei. Cel mai jos dintre etaje Coloseum - arena avea locuri rezervate pentru cetatenii cei mai de seama ai Romei. Sub nivelul solului se gaseau camere si custi pentru animalele salbatice si dispozitive mecanice cu ajutorul carora custile puteau fi ridicate pentru ca animalele sa apara direct in mijlocul arenei.
Imparatii foloseau Coloseumul pentru a oferi publicului jocuri gratuite. Aceste jocuri erau un simbol al prestigiului si puterii si constituiau o modalitate pentru imparat de a isi mari popularitatea. Jocurile se desfasurau pentru o zi intreaga sau chiar timp de mai multe zile la rand. Acestea incepeau cu spectacole de comedie si prezentari de animale exotice si se terminau prin lupte pana la moarte intre animale si gladiatori sau doar intre gladiatori. Gladiatorii erau in general sclavi, prizonieri de razboi sau criminali condamnati. In unele cazuri romani liberi sau chiar imparati luau parte la lupte.
La inaugurarea Coloseumului au fost organizate jocuri timp de o suta de zile de catre Titus, succesorul lui Vespasian pentru a celebra darea in folosinta a Coloseumului. In timpul acestor jocuri peste 9000 de animale salbatice au fost omorate.
Partea de sud a Coloseumului a fost daramata de un cutremur in anul 847. Parti ale cladirii – inclusiv fatada de marmura – au fost folosite pentru a construi monumente mai noi, printre care se numara chiar si Basilica Sf. Petru.

poza Roma, Italia

poza Roma, Italia
Vizualizari: 357, Voturi: 2

Coloseum - arena

Coloseum - arena
Vizualizari: 390, Voturi: 1

Coloseum - arena

Coloseum - arena
Vizualizari: 462, Voturi: 1

Coloseum - arena

Coloseum - arena
Vizualizari: 458, Voturi: 1

Coloseum - arena

Coloseum - arena
Vizualizari: 327, Voturi: 1

Arcul lui Constantin

Arcul lui Constantin
Vizualizari: 449, Voturi: 1

poza Roma, Italia

poza Roma, Italia
Vizualizari: 400, Voturi: 1

poza Roma, Italia

poza Roma, Italia
Vizualizari: 365, Voturi: 1

poza Roma, Italia

poza Roma, Italia
Vizualizari: 361, Voturi: 1

poza Roma, Italia

poza Roma, Italia
Vizualizari: 326, Voturi: 0

poza Roma, Italia

poza Roma, Italia
Vizualizari: 319, Voturi: 1

38 imagini in total la aceasta impresie

Comenteaza:

  
0 comentarii

Adauga un comentariu:


Nume:(*) Email:(*)
Vezi impresii turistice din:
Adauga impresii din vacanta

Alte impresii din Roma, Italia:

Povestiri si poze recente:

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK