Philadelphia, Pennsylvania

Informații turistice generale

Situat intre raurile Schuylkill si Delaware, vis a vis de Camden, New Jersey, Philadelphia este cel mai mare oras din Pennsylvania si al cincilea cel mai mare oras din Statele Unite.

Locul de nastere al Statelor Unite si capitala originala a natiunii (1790 – 1800), orasul a fost intemeiat in 1682 de englezul membru al Societatii Religioase a Prietenilor, William Penn, care a creat colonia in scopul unui „experiment sfant” – taram al tolerantei si al libertatii religioase. Multi colonisti persecutati au venit aici. Penn a denumit orasul cu expresia in limba greaca „iubire frateasca”.

La sfarsitul secolului XIX Philadelphia era cunoscuta ca „Atelierul Americii”, deoarece fabricile de bumbac, manufactura textilelor si fabricile cu masinarii pe baza de aburi au condus tara spre Revolutia Industriala.

Astazi, sistemul de sanatate, educatia medicala (o sesime din doctorii Americii se pregatesc aici) si industriile de servicii precum turismul, finantele si serviciile legale si de asigurari sunt vectorul economiei tarii. Industriile de tehnologie inalta precum tehnologoia medicala si componentele electrice, se afla in crestere.

Multe dintre cele mai faimoase atractii ale orasului si ale tarii se afla in centru: Parcul National Istoric al Independentei, Clopotelul Libertatii (Liberty Bell), Sala Independentei (unde in 1776 a fost semnata Delaratia de Independenta) si Centrul Constitutiei, in onoarea Constitutiei Statelor Unite.

Philadelphia coloniala a fost si casa unui mare om de stat, Benjamin Franklin, intemeietorul primului spital din tara, precum si prima biblioteca, brigada de pompieri si universitate.

Pe langa locurile pline de istorie, „Philly”, asa cum ii spun localnicii, mai are si preocupari artistice si culturale, avand o orchestra renumita, muzee de renume mondial si restaurante excelente. Centrul Kimmel pentru Arte Interpretative reprezinta bijuteria stralucitoare din coroana artistica a orasului.

Peste 100 de cartiere multi-etnice dau o atmosfera vibranta orasului, de la frematanda piata italiana pana la festivalurile Afro Americane si de la cluburile de jazz si blues la comunitatile traditionale Amish care vand produse si alimente in Piata Reading Terminal.

Mancarurile specifice orasului precum friptura cu branza („cheesesteaks”), covrigeii („soft pretzels”) si „hoagies” (sandvisuri cu o chifla italiana, carne, branza, salata, rosii, ceapa si un pic de oregano) reflecta gama larga de traditii din oras.

Philadelphia este si o poarta pentru cei care merg spre vest in Colonia Olandeza Pennsylvania, la nord spre partiile de schi din Muntii Pocono si la sud-est spre penindula Delaware si plajele Atlanticului.

Multumita lui William Penn, reteaua logica de strazi usureaza mult deplasarea prin oras. Zona centrala este numita si Orasul Central. Arterele principale ale Pietii Stradale care merg pe directia est-vest si Broad Street de la nord la sud se intalnesc in centru, la primeriei, formand patru patrulatere in jurul primariei.

Vremea poate fi schimbatoare, cu cantitati mici de precipitatii pe parcursul anului. Verile sunt calde, cu valuri ocazionale de canicula. Iernile pot fi reci si cu zapada.

Pana in 1987 statuia lui William Penn, simbolul orasului, cocotata pe varful primariei, era cea mai inalta structura a orasului. Desi Penn inca se bucura de o panorama larga, ridicarea cladirii de birouri Liberty One a dat orasului o panorama mai larga, spre secolul XXI.

Obiective turistice și atracții în Philadelphia, Pennsylvania

Călătorești în Philadelphia, Pennsylvania? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.
Toate atracțiile (26)
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii Accept