Praga

Obiective turistice și atracții în Praga

Bertramka - Muzeul W. A. Mozart
Bertramka - Muzeul W. A. Mozart

Bertramka - Muzeul W. A. Mozart - in ceha Muzeum W.A. Mozarta a manzelu Duskovych - este o vila in care muzicianul era un invitat frecvent al familiei Dusek. Vila Bertramka se afla la 3 km de centrul orasului Praga si a fost construita la sfarsitul secolului XVIII.

Biserica Sf Nicolae (Kostel sv. Mikulase)
Biserica Sf Nicolae (Kostel sv. Mikulase)

Biserica Sf Nicolae - in ceha Kostel sv. Mikulase- a fost creata in 1735 de arhitectul ceh K. I. Dienzenhofer, acelasi care a creat cealalta biserica Sf Nicolae, din Orasul Mic. In interiorul bisericii se remarca un candelabru de cristal din secolul XIX, cu sticla adusa din orasul Harrachov.

Muzeul Dvorak
Muzeul Dvorak

Muzeul Dvorak - in ceha Muzeum A. Dvoraka - este dedicat compozitorului ceh preferat al secolului XIX, Antonin Dvorak, care a locuit aici. Cladirea cu doua etaje, in stil rococo, a fost construita in 1712 si astazi expune obiecte personale, pianul compozitorului, fotografii si sculpturi. Cateva camere sunt mobilate la fel ca in anul 1900.

Cartierul evreiesc din Praga - Josefov
Cartierul evreiesc din Praga - Josefov

Cartierul evreiesc din Praga este numit Josefov si se afla in coltul de nord-vest a centrului istoric Praga, fiind practic inconjurat de acesta. Interesul acestei zone vine din sinagogile sale foarte bine conservate - Noua Veche Sinagoga este cea mai veche sinagoga activa din Europa.

Castelul Praga
Castelul Praga

Castelul Praga - in ceha Pražký Hrad - este cel mai mare castel antic din lume, cuprinzand pe teritoriul sau si catedrala Sf Vito si Gradinile Regale. In acest palat si-au avut birourile regii Boemiei, Sfintii Imparati romani, precum si presedintii Cehoslovaciei si ai Republicii Cehe. Aici sunt pastrate Bijuteriile Coroanei Boemiei.

Podul Carol
Podul Carol

Podul Carol - in ceha Karlův most - este cel mai faimos dintre podurile peste raul Vltava si una dintre principalele atractii ale orasului Praga. La inceput podul s-a numit Podul de piatra - Kamenný most, sau Podul Praga - Pražský most.

Biserica Sf Nicolae (Chram sv. Mikulase)
Biserica Sf Nicolae (Chram sv. Mikulase)

Biserica Sf Nicolae - in ceha Chram sv. Mikulase - a fost construita in 1711 si este situata in Orasul Mic Praga.

Ceasul Astronomic din Praga
Ceasul Astronomic din Praga

Ceasul Astronomic din Praga - in ceha Staroměstský orloj - este un ceas medieval situat pe zidul sudic al Primariei din Centrul Istoric Praga si este format din trei componente principale: cadranul astronomic, "Drumul Apostolilor" si cadranul ce indica lunile.

Catedrala Sf Vito
Catedrala Sf Vito

Catedrala romano-catolica Sf Vito - in ceha Katedrála svatého Víta - se afla in cadrul complexului castelului si este sediul arhiepiscopiei orasului Praga. In interiorul catedralei Sf Vito se afla mormintele mai multor regi ai boemiei si imparati romani.

Centrul Istoric Praga
Centrul Istoric Praga

In Centrul Istoric al Pragai - in ceha Staré město - se afla mai multe cladiri cu valoare istorica, printre care enumeram Ceasul astronomic, biserica gotica Tyn, cladirea Storch, monumentul Jan Hus, Teatrul de Stat unde a fost interpretata pentru prima data opera "Don Giovanni", Primaria Veche si multe biserici istorice.

Noua Veche Sinagoga
Noua Veche Sinagoga

Noua Veche Sinagoga - in ceha Staronová synagoga - se afla in cartierul evreiesc Josefov si este cea mai veche sinagoga functionala din Europa. Aceasta a fost construita in 1270 si este una dintre primele cladiri gotice din Praga. Sinagoga si-a indeplinit functia de lacas sfant pentru evrei timp de 700 de ani, activitatea sa fiind intrerupta doar in timpul ocupatiei naziste, ...

Sinagoga Spaniola
Sinagoga Spaniola

Sinagoga Spaniola - in ceha Španělská synagoga - este o cladire construita in stil maur in 1868, dupa planurile lui Vojtěch Ignátz Ullmann, fatada sa fiind o copie a cladirii Leopoldstädter Tempel construita in 1853 in Viena.

Orasul Nou Praga
Orasul Nou Praga

Orasul Nou Praga - in ceha Nové město - a fost construit in secolul XIV, ca extensie a orasului vechi. Principala atractie de aici este Piata Wenceslas, cu multe magazine si restaurante. In partea superioara a pietii se afla Muzeul National. Desi aceasta parte a orasului este veche, in timp a fost in mare parte modernizata.

Orasul Mic Praga
Orasul Mic Praga

Orasul Mic Praga - in ceha Malá strana - se afla vis-a-vis de centrul istoric Praga, peste raul Vltava, pe pantele de sub Castelul Praga. Acest district se remarca prin stradutele si cladirile frumoase, avand ca atractii Biserica Sf Nicolae, Zidul lui Lennon si canalul in stil venetian.

Casa Municipala
Casa Municipala

Casa Municipala - in ceha Obecní dům - reprezinta o cladire importanta pentru arhitectura si istoria politica a Cehiei. Cladirea a fost construita la inceputul secolului XX in stil Art Nouveau si detine cateva caracteristici ce nu pot fi trecute cu vederea. Fatada include o mare fresca pe arcada de deasupra celui de-al doilea nivel, fiind urmata de o ...

Manastirea Loreta
Manastirea Loreta

Manastirea Loreta sau Loreto este numita dupa orasul Loreto din Italia, locul in care se spune ca Fecioara Maria a fost adusa din Palestina de ingeri, in secolul XIII. Dupa ce romano-catolicii au invins protestantii din Boemia in 1620, Loreto a fost ales ca mijloc de re-catolicizare a Boemiei.

Manastirea Strahov
Manastirea Strahov

Manastirea si Biblioteca Strahov - in ceha Strahovský kláster - se afla in munti si este a doua manastire ca vechime din Cehia - a fost intemeiata in 1143 de Vladislav al II-lea.

Castelul si Cimitirul Vysehrad
Castelul si Cimitirul Vysehrad

Castelul Vyšehrad sunt situate pe un deal deasupra raului Vltava. Din complexul castelului fac parte bazilica Sfintii Petru si Pavel, precum si cimitirul ce contine ramasitele multor oameni importanti din istoria Cehiei - Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Karel Čapek, Alfons Mucha.

Petrinska rozhledna
Petrinska rozhledna

Petrinska rozhledna sau Turnul Petrin este o constructie din otel inalta de 60 m, o imitatie la scara mai mica a Turnului Eiffel. Petrinska rozhledna a fost construit in 1891 si a fost utilizat ca turn de observatie si pentru transmisii. Astazi este doar o atractie turistica a orasului Praga.

Metronomul din Praga
Metronomul din Praga

Metronomul urias din Praga dateaza din 1991, a fost creat de artistul Vratislav Novak si se afla pe locul unui fost monument stalinist.

Memorialul Revolutiei de Catifea
Memorialul Revolutiei de Catifea

Memorialul Revolutiei de Catifea - in ceha sametová revoluce - este o placa simpla din bronz. Revolutia de Catifea din 17 nioembrie - 29 decembrie 1989 reprezinta o varianta non-violenta a revolutiei pentru indepartarea regimului autoritar.

Zoo Praha
Zoo Praha

Gradina Zoologica din Praga sau Zoo Praha a fost intemeiata in 1931 si se afla in districtul Troja din nordul orasului. Gradina Zoologica acopera o suprafata de 45 hectare si adaposteste mai mult de 4.600 de animale, exemplare din 630 de specii din toata lumea.

Galeria Nationala din Praga
Galeria Nationala din Praga

Galeria Nationala din Praga - in ceha Narodni galerie - se afla in diverse locatii din Praga, cea mai mare dintre acestea fiind palatul Veletrzni Palac.

Muzeul National
Muzeul National

Muzeul National - in ceha Národní muzeum - reprezinta o asiciatie de muzee diverse, totalizand aproximativ 14 milioane de exponate din sfera istoriei naturale, istoriei, artei, muzicii si literaturii, localizate in zeci de cladiri.

Galeriile Orasului Praga
Galeriile Orasului Praga

Galeriile Orasului Praga este a doua institutie ca importanta, dupa Galeriile Nationale din Praga. Acestea au fost intemeiate in 1963 si pot fi vizitate in diverse locatii din oras. Galeriile Orasului Praga prezinta publicului evolutia artei cehe in secolele XIX - XX, prin intermediul colectiei de 14.522 de piese de arta.

Muzeul de Arte Decorative
Muzeul de Arte Decorative

Muzeul de Arte Decorative - in ceha Uměleckoprůmyslove museum - este gazduit intr-o cladire neo-renascentista din secolul XVII. Colectiile muzeului includ obiecte de arta de decor si design, de la sfarsitul antichitatii pana astazi, concentrandu-se pe piesele europene si cele create in Boemia.

Muzeul Tehnic National
Muzeul Tehnic National

Muzeul Tehnic National - in ceha Narodni technicke muzeum - detine o colectie impresionanta de motociclete, masini, aeronave si vehicule comerciale.

Muzeul Militar
Muzeul Militar

Muzeul Militar - in ceha Armadni Muzeum - expune uniformele, accesoriile, artefactele si hartile folosite de armata Cehoslovaciei in timpul celor doua razboaie mondiale.

Muzeul Evreiesc din Praga
Muzeul Evreiesc din Praga

Muzeul Evreiesc din Praga - in ceha Statni zidovske museum - cuprinde sase locuri separate: cimitirul evreiesc vechi, patru sinagogi si Sala Memoriala, insa nu include Noua-Veche Sinagoga.

Muzeul Orasului Praga
Muzeul Orasului Praga

Muzeul Orasului Praga - in ceha Muzeum hlavního mesta Prahy - va ofera o perspectiva foarte interesanta asupra evolutiei orasului de-a lungul istoriei. Pe langa banalele arme medievale, muzeul prezinta o macheta fascinanta foarte detaliata a Pragai secolului XVIII.

Muzeul Mucha
Muzeul Mucha

Muzeul Mucha - in ceha Muzeum Alfons Muchy. Acest muzeu s-a deschis in 1998 langa piata Wenceslas, in onoarea unui nume de referinta in curentul Art Nouveau - Alfons Mucha. Maestrul nascut in 1860 si-a petrecut in Praga cea mai mare parte a varstei creative.

Muzeul Franz Kafka
Muzeul Franz Kafka

Casa memoriala a scriitorului Franz Kafka expune primele editii ale operelor scriitorului, jurnale si manuscrise care i-au apartinut.

Vila Muller
Vila Muller

Vila Muller - in ceha Mullerova vila - este opera arhitectului vienez Adolf Loos de la inceputul secolului XX si reprezinta unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura moderna, functionalista din lume.

Galeria Jaroslav Fragner
Galeria Jaroslav Fragner

Galeria Jaroslav Fragner - in ceha Galerie Jaroslava Fragnera - se afla langa Capela Betleem, construita in anii 1949 -1953, dupa planurile lui Fragner. Galeria are ca tematica arhitectura temporara si ofera lecturi, seminarii si publicatii privind Praga ca centru de arhitectura, acestea fiind oferite publicului larg, studentilor si companiilor de arhitectura.

Muzeul Kampa
Muzeul Kampa

Muzeul Kampa - in ceha Sovovy mlyny - se afla intr-o fosta moara din secolul XIV, pe insula Kampa de pe raul Vltava. Este posibil ca aceasta moara sa dateze inca din secolul X si a fost reconstruita de mai multe ori, cel mai recent in anii 2002 - 2003.

Muzeul Comunismului
Muzeul Comunismului

Muzeul Comunismului - in ceha Muzeum komunismu - prezinta vizitatorilor regimul comunist in Cehoslovacia si in Praga, dupa cel de-al doilea razboi mondial. Artefacte originale, texte si reprezentari multimedia intruchipeaza ceea ce muzeul numeste: "Comunismul - Visul, Realitatea si Cosmarul".

Palatul Lobkowicz
Palatul Lobkowicz

Palatul Lobkowicz - in ceha Lobkovicky palac - face parte din complexul Castelul Praga si a fost construit la inceputul secolului XVI. Familia Lobkowicz a mostenit acest palat in 1627. Palatul adaposteste colectiile acestei familii, formata din picturi, arta decorativa, instrumente si partituri muzicale, o mare biblioteca cu carti rare si arhive, arme si armuri, precum si obiecte de arta din ...

Casa care Danseaza
Casa care Danseaza

Casa care Danseaza - in ceha Tančící dům - este numele dat cladirii Nationale-Nederlanden din centrul orasului Praga, creata de arhitectul ceho-croat Vlado Milunić in cooperare cu arhitectul canadian Frank Gehry. Cladirea a fost construita in anii 1992 - 1996.

Catedrala Sfintii Chiril si Metodiu
Catedrala Sfintii Chiril si Metodiu

Catedrala Sfintii Chiril si Metodiu - in ceha Pravoslavný chrám svatých Cyrila a Metoděje - este principala biserica a Consiliului Metropolitan al Republicii Cehe. Cladirea a fost realizata in anii 1730 - 1736, de Kilian Ignaz Dientzenhofer.

Biserica Tyn
Biserica Tyn

Biserica Tyn - in ceha Kostel Matky Boží před Týnem - este o caracteristica dominanta in arhitectura orasului vechi Praga, inca din secolul XIV cand a fost construita. Turnurile sale gemene au inaltimea de 80 m si sunt incununate de patru spire mici. In interiorul bisericii Tyn se afla mormantul lui Tycho Brahe, astronomul personal al lui Rudolf al ...

Muzeul de Pedagogie Comenius
Muzeul de Pedagogie Comenius

Muzeul de Pedagogie Comenius documenteaza scrierile eruditului renascentist ceh J. A. Komensky (1592 - 1670), considerat a fi intemeietorul pedagogiei umaniste. Komensky sau Comenius este cunoscut si pentru cartea ilustrata pentru copii, Orbis Pictus.

Palatul si gradinile Wallenstein
Palatul si gradinile Wallenstein

Palatul de Vara (Letohrádek královny Anny)
Palatul de Vara (Letohrádek královny Anny)

Parcul de distractii LunaPark
Parcul de distractii LunaPark

Parcul de distractii LunaPark se afla in capitala Cehiei, Praga si include o varietate de atractii precum o roata de balci, casa bantuita, carusele, masinute, jocuri si altele.

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.