Circuite turistice

Azerbaijan - Georgia

  • Circuit in: Orientul Mijlociu 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1235 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1 (21.09): BUCURESTI - ISTANBUL - BAKU
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:00. Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines la ora 05:55. Sosire in Istanbul la ora 07:15 si plecare spre Baku la 08:15. Sosire in Baku la ora locala 12:10. Transfer si cazare la hotel Central Park 4*. Baku, capitala si cel mai mare oras din Azerbaijan, este situat pe malul vestic al Marii Caspice, in partea sudica a Peninsulei Apsheron. "Orasul zeilor", dupa cum se traduce Baku, isi are numele de la legenda conform careia tatal profetului Zarathustra a locuit aici timp de 20 de ani intr-o caverna luminata supranatural. Dupa amiaza ne vom bucura de un tur panoramic al orasului. Pentru inceput vom avea ocazia sa ne plimbam pe Aleea Martirilor pana la mausoleul care cinsteste memoria victimelor atacului Armatei Rosii din 1990 si a eroilor cazuti in razboiul dintre azeri si armeni 
2 Ziua 2 (22.09): BAKU
Dupa micul dejun continuam explorarea capitalei Baku. Ne deplasam mai inati in orasul vechi Icheri Sheher (patrimoniu UNESCO) cu cladiri ce prezinta semne ale culturilor shirvani, araba, otomana, persana, rusa; zidurile orasului ce dateaza din secolul XII. Aici vom admira Turnul Fecioarei (Maiden Tower) si complexul Shirvanshahs. Timp liber pentru masa de pranz. Dupa amiaza, vizitam Muzeul Covoarelor si continuam turul cu admirarea Crystall Hall - cladirea moderna construita in mai putin de 9 luni de zile special pentru Eurovision. Vom face o vizita interioara la centrul Aliyev, o realizare impresionanta construita pentru a deveni nucleul manifestarilor culturale din Azerbaijan. Vom incheia turul cu o scurta croaziera pe Marea Caspica (30 minute) pentru a admira orasul si din alta perspectiva.
Seara cazare la hotel 4*. 
3 Ziua 3 (23.09): BAKU - GOBUSTAN - BAKU
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Ateshgag - Templul Focului. Situat intr-o suburbie a capitalei azere, acest templu a fost construit in secolul XVII de catre pelerini si negustori hindusi ce mergeau pe milenara Cale a Matasii. Acestia venerau aici focul produs in mod natural de petrolul din sol. Din cauza supraexploatarii zonei, gazul ce alimenta focul de odinioara s-a stins, ceea ce inseamna ca flacarile de azi sunt intretinute artificial. Templul Focului este muzeu din 1975 si a intrat in patrimoniu UNESCO in 2007. Dupa pranz ne vom indrepta catre Gobustan, aflat in sud-estul crestei caucaziene, un muzeul in aer liber renumit pentru desenele sale rupestre din perioada neolitica. Acest muzeu unic gazduieste circa 4.000 de inscriptii care dateaza din urma cu 12000 ani. Desenele bine conservate infatiseaza populatii antice care calatoresc pe nave de stuf, barbati care vaneaza antilope si tauri salbatici, femei care danseaza, cu alte cuvinte se ilustreaza viata si obiceiurile oamenilor din acea vreme. Cazare la hotel Central Park 4*, in Baku. 
4 Ziua 4 (24.09): BAKU - SHAMAKA - SHEKI
Dupa micul dejun plecam spre Sheki. Vom parcurge mai intai regiunea Shamakhy unde vom vizita mormantul lui Diri Baba - un mausoleu-moschee ce dateaza din secolul XV. Ajungem in Sheki unde facem un tur panoramic pentru a admira palatul de vara al lui Sheki Khan, unul din cele mai reprezentative palate, cu fresce si vitralii de influenta islamica. Ne vom opri si la magazinele de artizanat pentru a admira maiestria localnicilor si a afla mai multe detalii despre traditiile locale. La finalul zilei vom face o excursie in satul Kish pentru a vizita cea mai veche biserica din Caucaz: biserica albaneza Sf Eliseus despre care se spune ca a fost fondata in secolul I de Apostolul Eliseus. Cazare la hotel Isaam 4* (sau similar) in Sheki. 
5 Ziua 5 (25.09): SHEKI - KVARELI - NEKRESI - GREMI - NAPAREULI -TELAVI (236km)
Mic dejun. Astazi parasim Azerbaijan-ul si ne indreptam spre Georgia. Dupa indeplinirea formalitatilor din vama Lagodekhi, vom fi preluati de ghidul local georgian. Prima oprire din Georgia va fi la o crama localizata intr-un tunel sapat in Muntii Caucaz. Temperatura din interior este controlata si pastrata constant la 12-140C. Sunt de fapt doua tuneluri principale ce au o lungime de 7.7 km, legate prin 13 galerii. In interior ne vom bucura de o degustare de vinuri. Continuam cu vizita complexului monahal Nekresi, unul din cele mai importante centre culturale din Georgia. Situat pe varful unui deal, in padure, complexul este format dintr-o serie de cladiri construite in perioade diferite. Cea mai veche este capela bisericii mici ce dateaza din secolul IV. Vom vizita apoi Gremi Royal Castle, singurul monument arhitectural ramas din odinioara frumosul oras Gremi, capitala regatului Kakjeti in secolele XVI-XVII. Optional, degustare de vinuri in crama castelului (pret informativ: 9 USD/ persoana). Sosire in Telavi. Dupa un scurt tur panoramic, ne vom caza la hotel Chateau Mere 3* (sau similar). 
6 Ziua 6 (26.09): TELAVI - SHUMI - TSINANDALI - SIGHNAGHI - TBILISI (170 km)
Dupa micul dejun plecam spre Shumi unde vom face un tur ghidat intr-o crama si ne vom bucura de o degustare de vinuri insotita de o usoara gustare. Ne indreptam apoi spre Tsinandali, domeniul poetului aristocrat Alexander Chavchavadze, care a mostenit intreaga avere in 1835, de la tatal sau Printul Garsevan. Chavchavadze a restaurat crama, a construit un palat si a amenajat o gradina de o frumusete aparte, proprietatea sa devenind cea mai mare si mai importanta crama din Georgia unde se produce si astazi cel mai bun vin alb din tara. Vom vizita casa-muzeu, "acompaniati" de un pahar din vestitul vin alb. Urmatoarea oprire va fi in orasul-cetate Sighnaghi a carui constructie dateaza din secolul XVIII. Este unul dintre cele mai frumoase orase din Georgia, cunoscut si sub numele de "orasul dragostei" datorita aerului medieval oferit de stradutele pavate cu piatra si de balcoanele cladirilor construite in stilul vechi georgian. Orasul si-a conservat arhitectura si ofera privelisti deosebite asupra muntilor Caucaz si dintr-o alta perspectiva: a unei zone viticole ce reprezinta in totalitate stilul de viata, istoria si cultura georgienilor. Seara ne vom bucura de un scurt tur panoramic al orasului urmat de transfer si cazare in Tbilisi la hotel Laerton 4* (sau similar). 
7 Ziua 7 (27.09): TBILISI
Mic dejun. Tbilisi, "giuvaerul Caucazului", cel mai mare si mai dezvoltat oras din Georgia, este un oras plin de istorie, fondat in secolul V pe maul raului Mtkvari. In aceasta zi Sfanta de Pasti, vom incepe turul cu o oprire la cea mai importanta catedrala a Bisericii Ortodoxe Georgiene, Sfanta Treime - cea mai inalta biserica din tara. Aici este locul unde patriarhul georgian oficiaza slujbe publice. Ne vom plimba apoi pe strada Erekle II pentru a admira mica statuie a unui "tamada". Acesta este persoana care tine toastul la inceputul unei sarbatori / nunta. Conform traditiei, un "tamada" face legatura intre trecut, prezent si viitor, toasteaza pentru stramosi si urmasi, dar si pentru ceilalti oaspeti de la masa. Continuam cu vizitarea bisericii Metekhi ce dateaza din secolul XIII. Vom urca cu telecabina la Narikhala, pentru a admira o frumoasa priveliste a orasului si zidurile vechii cetati. Coboram spre vechiul oras pe stradutele cu magazine de suveniruri si ne oprim apoi pentru a lua pranzul intr-un restaurant local. Dupa pranz vizitam Muzeul National Georgian si Muzeul Tezaurului care contine sute de artefacte georgiene si caucaziene. Vom lua apoi funicularul pe Muntele Mtatsminda (729m deasupra marii). Aici se afla panteonul scriitorilorsi al figurilor publice, unde sunt ingropate numeroase personalitati, printre care si mama lui Stalin. Transfer la hotel Laerton 4* (sau similar). 
8 Ziua 8 (28.09): TBILISI - ANANURI - STEPANTSMINDA -TBILISI (300 km)
Dupa micul dejun plecam spre nordul Georgiei, iar prima oprire o facem la Ananuri - fortareata din secolele XVI-XVII, fosta resedinta a ducilor de Aragvi, o dinastie feudala ce a stapanit zona in perioada mentionata. Complexul este format din zidurile de aparare, trei biserici si alte cladiri administrative si religioase. Trecem apoi prin statiunea montana Gudauri, situata in Pasul Jvari la 2395m si ne indreptam spre orasul Stepantsminda, centrul administrativ al provinciei Khevi. Transfer cu masini de teren 4X4 catre biserica Sfanta Treime, cladita in secolul XIV si situata la 2170m. Daca suntem norocosi si vremea ne permite, vom putea admita varful Kazbeh, al treilea munte ca inaltime din Georgia si unul din cele mai cunoscute din masivul Caucaz, un vulcan stins din punct de vedere geologic. Avand altitudinea de 5033m, muntele este acoperit de ghetari. Conform mitologiei georgiene, de pe muntele Kazbeh a furat Amirani (versiunea locala a lui Prometeu) focul zeilor. Plecam spre Tbilisi, iar pe drum facem un popas pentru a servi cina intr-un mic restaurant satesc cu mancare pregatita in casa. Cazare la hotel Laerton 4* (sau similar) in Tbilisi 
9 Ziua 9 (29.09): TBILISI - MTSKHETA - GORI - UPLISTSIKHE -TBILISI (290 km)
Mic dejun. Plecam spre Mtskheta, unul dintre cele mai vechi orase din Georgia, capitala regatului Iviriei intre secolele III i.Hr si V d.Hr si locul in care georgienii au fost convertiti la crestinism in anul 337 (alaturi de armeni, georgienii sunt cei mai vechi crestini din Caucaz). Datorita istoriei sale indelungate precum si numeroaselor monumente arhitectonice, orasul a intrat in anul 1994 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici vom vizita Catedrala Svetitskhoveli (secolul XI) care, potrivit legendelor, este construita peste locul unde a fost ingropata mantia lui Hristos, si frumoasa Manastire Jvari (secolul VI), vizibila de la mare departare datorita amplasarii strategice. Continuam apoi cu Gori, locul unde s-a nascut si a studiat Iosif Vissarionovici Stalin. Vizitam Muzeul Stalin, infiintat in 1957 in casa in care s-a nascut "tatucul poporului". Ne sunt prezentate o colectie de exponate legate de nasterea lui Stalin la Gori in 1878, precum si de viata acestuia si moartea la Moscova in 1953. Una dintre cele mai interesante caracteristici arhitectonice ale Georgiei sunt asa-numitele orase (sau manastiri) - pesteri. Practic, locuitorii au folosit "gaurile" facute de natura in roca, transformandu-le in resedinte. Un astfel de loc vom gasi la 15km de Gori: Uplistskhe - "Fortareata Stapanului". Este unul dintre cele mai vechi orase din Georgia, fondarea asezarii fiind estimata ca fiind in jurul anului 1000 i.Hr (inainte de fondarea Romei), iar perioada sa de varf in jurul nasterii lui Hristos. La sosirea in Tbilisi ne vom bucura de o cina traditionala cu spectacol folcloric la un restaurant local. Cazare la hotel Laerton 4* (sau similar) in Tbilisi. 
10 Ziua 10 (30.09) TBILISI - ISTANBUL - BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. La ora 15:00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines cu plecare la ora 17:25. Sosire la Bucuresti la 01:25 (in noaptea 30.09/01.10). 


Tarife:

21.09 - 30.09.2017
1.235 EURO (loc in camera dubla)

- transport cu avionul Bucuresti - Baku si Tbilisi - Bucuresti (schimbarea curselor la Istanbul) cu compania Turkish Airlines;
- 9 nopti cazare cu mic dejun astfel: 3 nopti in Baku la hotel 4*, 1 noapte in Sheki la hotel 4*, 1 noapte in Telavi la hotel 3*, 4 nopti in Tbilisi la hotel 4*;
- pranz la un restaurant local in ziua 7;
- doua cine: cina la un restaurant satesc in ziua 8 si o cina cu spectacol folcloric in ziua 9;
- doua vizite la crame cu degustare de vin in ziua 5: tunelurile din Kvareli si crama din Shumi;
- tururile si vizitele mentionate in program;
- transferuri aeroport - hotel - aeroport;
- ghizi locali vorbitori de limba engleza pe toata durata circuitului;
- transport cu autocar local pe intreg itinerariul;
- insotitor roman de grup.

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport: 240 EURO / persoana (pot suferi modificari);
- taxa de viza Azerbaijan: 45 EURO/ persoana;
- bacsisurile pentru soferi si ghizi locali, se practica in zona (aproximativ 40 USD/persoana - se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in Baku); - apa si alte bauturi la mese;
- asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (optionala); polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
- orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.

Rezervare & Informații contact
PARALELA 45 TURISM Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism PARALELA 45 TURISM:
  • Adresa: Bd Basarabia, nr 69, bloc A16a, sc A, ap2 ,sector2, BUCURESTI
  • Telefon: 0720 499 288

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.