Circuite turistice

Circuit 2016 ISRAEL

  • Circuit in: Orientul Mijlociu 
  • Durata: 9 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 995 Euro / persoană

Traseu:

BETHLEHEM - IERUSALIM - HOZEVA - IERIHON - MAREA MOARTA - TIBERIAS - RAUL IORDAN - TABGHA - CAPERNAUM - CANA GALILEII - NAZARETH AKKO - HAIFA - CAESAREEA -- TEL AVIV

Tarife:

Perioada: 03.10 - 10.10.2016

Tarif: 1990 EURO / loc in dubla; Supliment single: 400 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pt. 15 - 19 turisti, tariful se majoreaza cu 50 euro/pers.)


IMPORTANT:
Deoarece in Peru platile trebuie facute in dolari, TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 EURO = 1,10 USD; eventualele modificari de curs, mai mari de 2%, se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final in ambele sensuri

Detalii:

ISRAEL: CEL MAI COMPLET CIRCUIT! BALSAM PENTRU MINTE, INIMA SI SUFLET

BETHLEHEM - IERUSALIM - HOZEVA - IERIHON - MAREA MOARTA - TIBERIAS - RAUL IORDAN - TABGHA - CAPERNAUM - CANA GALILEII - NAZARETH AKKO - HAIFA - CAESAREEA -- TEL AVIV

Un pelerinaj special, care incearca sa abordeze intelesul profund al Tarii Sfinte, o experienta care atrage prin istorie, religie si cultura, cu intregul colorit si diversitatea sa. Povestea vietii lui Iisus, locurile in care s-au petrecut evenimentele, locuri populare care, desi nu au o legatura directa cu viata lui Iisus, dar s-au aflat pur si simplu in vecinatatea asezarilor in care s-au petrecut evenimentele legate de viata lui Iisus, simboluri care identifica gruparile religioase: evreiasca, crestina sau musulmana, care considera aceste locuri ca fiind sfinte, traditii semnificative, asezari populare amintite in Evanghelie, toate contribuie la o alcatuire speciala a povestii pastoriei Domnului nostru imbinata cu amintirea locurilor care evoca opera sa. Tema aceasta, imbinata cu alte intamplari din Biblie, adauga o noua si ampla intelegere a sensului operei lui Iisus din Nazareth, la care dumneavoastra sunteti INVITATI.

Perioada: 03.10 - 10.10.2016


ZIUA 01 / 03.10.2016: BUCURESTI - TEL AVIV - BETHLEHEM
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00. Plecare spre Tel Aviv cu zborul companiei Tarom, RO 155 (06:00 / 08:35). Sosire pe Aeroportul Ben Gurion, de unde vom porni pentru o prima vizita la Biserica Sfantul Gheorghe din localitatea Lodd (antica Lydda), unde se afla intr-o capela subterana mormantul Sfantului Gheorghe, renumit in toata lumea crestina, ca unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti, si cu atat mai mult in Lodd, orasul sau natal. Deplasare spre Ein Karem, patria Sf. Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sf. Ioan, ridicata pe locul nasterii "celui mai mare om nascut dintr-o femeie", Fantana Fecioarei Maria si Biserica Vizitarii, cea mai artistica biserica din Tara Sfanta. Continuam drumul nostru spre Bethlehem pentru cina si cazare.
ZIUA 02 / 04.10.2016: BETHLEHEM
Mic dejun. Dimineata incepe cu vizitarea Biserica Nasterii Domnului Iisus, a pesterii unde Dumnezeu S-a facut Om, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, "Aparatoarea Bethlehmului"), precum si locul unde s-a aflat ieslea in care a fost asezat Pruncul Iisus dupa nastere. In continuare vom vizita Piata Ieslei, Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina si Grota Sfantului Ieronim (autorul traducerii Bibliei, versiunea "Vulgata") si Biserica Armeneasca. Ne vom indrepta apoi spre Grota Laptelui sau Grota pruncilor ucisi si apoi ne vom putea ruga la Campul pastorilor evrei, unde acestia au fost anuntati de catre Arhanghelul Gavriil despre nasterea Domnului Iisus Hristos. Vom continua cu o calatorie in desert pentru a vizita doua manastiri: Manastirea Sfantului Teodosie (manastire de maici) unde se afla pestera celor trei magi de la rasarit si Manastirea Sfantului Sava (manastire greco-ortodoxa de calugari din pustiul Iudeii, unde s-a intocmit TIPICON-ul - tipicul slujbelor bisericesti urmat de bisericile ortodoxe pana in ziua de astazi) unde vom gasi Izvorul miraculos si Finicul facator de minuni, cel care ajuta familiile fara copii (doar barbatii au acces in incinta manastirii). Cina si cazare in Bethlehem.
ZIUA 03 / 05.10.2016: IERUSALIM
Mic dejun. Deplasare spre Ierusalim unde va incepe "pelerinajul" nostru. Vom urca intai pe Muntele Scopus - Muntele Maslinilor, pana la Manastirea Rusa Inaltarea Domnului - Eleon, vom vizita apoi Geamia in care se afla amprenta ultimului pas pe pamant al Mantuitorului si Manastirea Tatal Nostru (locul unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai cum sa rosteasca rugaciunea Tatal Nostru). Vom vedea in continuare Biserica Dominus Flevit, locul de unde Domnul Iisus, privind Cetatea Ierusalimului, a deplans soarta acesteia si a prezis "pustiirea" ei, Manastirea rusa Maria Magdalena, Gradina Ghetsimani unde se pot vedea urmasii maslinilor care au fost martorii rugaciunii Domnului Iisus Hristos, Biserica Natiunilor construita prin contributia a 12 state, numita si Biserica Agoniei, deoarece adaposteste piatra pe care s-a rugat Domnul Iisus in noaptea arestarii de catre soldatii romani, Biserica Mormantului Maicii Domnului (in interiorul Bisericii se afla Paraclisul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana - parintii Maicii Domnului si Paraclisul Sfantului Iosif) si Pestera Tradarii. Vom avea prilejul de a privi Valea Chedronului sau Valea Iosafat, vom continua cu vizitarea Bisericii Sf. Petru - Galicantu si vom incheia ziua cu deplasarea la Manastirea Sfinei Cruci si la Sediul Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte vizitand Biserica romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare in Ierusalim.
ZIUA 04 / 06.10.2016: IERUSALIM
Mic dejun. Astazi vom intra in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan, vom vizita casa in care a locuit Domnul Iisus cu sfintii parinti Ioachim si Ana, apoi vom vizita scaldatoarea Bethesda. Urmeaza parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul Iisus pe Drumul Crucii pana la Sfantul Mormant - locul unde s-a aflat Sfanta Cruce, incepand cu Manastirea Ecce Homo si Capela Biciuirii. Vom urca pe Golgota, ne vom opri la Piatra Ungerii, vom vizita Biserica Invierii, a Sfantului Mormant si a tuturor Paracliselor Sfinte. Vom parcurge drumul prin Cetatea vechiului Ierusalim pana la Zidul Plangerii - singurul ramas dupa distrugerea celui de-al doilea Templu al Domnului. Vom urca apoi pe Muntele Sion (trecand prin cartierul evreiesc) la Biserica Adormirii Maicii Domnului, vom vizita Foisorul Cinei celei de Taina (locul primei Biserici crestine din lume) si Mormantul Regelui David. Vom merge apoi la spitalul Haddasah, unde se afla o sinagoga cu 12 vitralii pictate de Chagal, fiecare reprezentand cate un neam evreiesc, cate un copil al lui Israel. Cina si cazare in Ierusalim.
ZIUA 05 / 07.10.2016: IERUSALIM - HOZEVA - IERIHON - MAREA MOARTA - TIBERIAS
Mic dejun. Plecare spre Hozeva pentru a vizita Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se afla moastele intregi si facatoare de minuni ale sale precum si ale Sf. Ioan Iacob Romanul si pestera Sf. Ilie Tezviteanul. Vom intra apoi in orasul Ierihon, (Autoritatea Palestiniana), cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr. unde vom vizita Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zacheu Vamesul. Ne vom intoarce in istoria trecutului, aruncand o privire asupra Muntelui Carantania, locul in care Mantuitorul a fost dus de Duhul lui Dumnezeu pentru a fi ispitit de diavol de trei ori dupa 40 de zile de post. Vom poposi apoi la Asezamantul Romanesc de la Ierihon, pentru a vizita Biserica Romaneasca cu Hramul "Nasterea Domnului" si Hramul "Sfintii Romani". In continuarea zilei vom cobori spre Marea Moarta, situata la aprox. 400 de metri sub nivelul oceanului planetar, fiind cunoscuta ca cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor, unde in anul 1947 au fost gasite Manuscrisele de la Marea Moarta). Vom opri apoi, pentru cei interesati, la magazinul cu produse cosmetice pe baza de minerale din Marea Moarta, dupa care urmeaza vizitarea Manastirii Sf. Gherasim de la Iordan. Itinerariul zilei continua spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe valea Iordanului. In functie de vreme, scurta croaziera cu o copie a " barcii lui Iisus " pe apele sfinte ale Marii Galileii; conform Evangheliei dupa Matei 14: 24-33 "El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborandu-se din corabie, a mers pe apa si a venit catre Iisus." Cina si cazare in Tiberias.
ZIUA 06 / 08.10.2016: TIBERIAS - RAUL IORDAN - TABGHA - CAPERNAUM - TIBERIAS
Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Valea Iordanului, spre Yardenit, poposind in locul unde Domnul Iisus a fost botezat de catre Sfantul Ioan Botezatorul in Raul Iordan. Traseul continua spre Tabgha unde vom intra in biserica ce aminteste de miracolul infaptuit de Iisus, atunci cand a inmultit 5 paini si 2 pesti ca sa ajunga la 5000 de oameni, vom vizita Biserica Sfantului Petru (repunerea lui Petru in randul Apostolilor) si locul pescuirii miraculoase, dupa care vom urca pe Muntele Fericirilor, (locul Predicii de pe Munte), o colina domoala, de 560 m inaltime, in mijlocul campiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei. Plecare spre Capernaum, oras denumit si "Cetatea Domnului" deoarece aici a locuit Iisus dupa ce a plecat din Nazareth, unde vom vizita ruinele casei Sf. Petru si vechea Sinagoga, vestitul loc unde Iisus a predicat si a dat invatatura. In final vom vizita biserica ortodoxa greaca. Cina si cazare in Tiberias.
ZIUA 07 / 09.10.2016: TIBERIAS - CANA GALILEII - NAZARETH - TIBERIAS
Mic dejun. Deplasare spre Cana, pentru a vizita Biserica Ortodoxa, aflata pe locul unde s-a desfasurat nunta la care a participat si Domnul Iisus, facand prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Vom urcam apoi pe Muntele Tabor pentru vizitarea Bisericii ortodoxe, aflate pe locul unde s-a petrecut "Schimbarea la Fata" a lui Iisus: "chipul ii stralucea ca soarele, iar vesmintele s-au facut albe precum lumina". In continuarea zilei, ne vom indrepta spre Nazareth - "floare" in limba ebraica si "cetatea alba" in araba, unde Domnul Iisus a copilarit si a trait cu Iosif si Maria. Ne vom putea inchina in cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat, Biserica Bunei Vestiri, inaltata pe ruinele casei lui Iosif, dupa care vom vizita biserica ridicata pe ruinele Atelierului de tamplarie al lui Iosif, apoi vom poposi la Biserica Ortodoxa a Bunei Vestiri - Sf. Gabriel, pictata de Fratii Morosanu intre anii 1977-1978, unde se afla Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Cina si cazare in Tiberias.
ZIUA 08 / 10.10.2016: TIBERIAS - AKKO - HAIFA - CAESAREEA -- TEL AVIV
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Akko, orasul care era considerat in trecut cheia Levantului, datorita pozitiei strategice de pe coasta. Acesta trebuia sa faca parte dintr-un viitor stat arab, dar a fost cucerit de Israel in anul 1948 in urma razboiului israelo-arab. Orasul vechi Akko se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Deplasare spre splendidul oras Haifa, port la Mediterana, situat intr-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile sale persane superb terasate, inclus si el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (privire din punctul de panorama) si incantati de atata frumusete vom poposi in continuare la Biserica Stella Maris - Steaua Marii (sediul Ordinului calugaresc al Carmelitilor), cu altarul asezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasind Haifa ne vom indrepta spre Caesareea, vechi centru al culturii elene, cu impresionante ruine cruciate, unde vom putea admira Apeductul Roman. Inainte de a ajunge in Tel Aviv, vom trece prin Jaffo, cu faimosul sau cartier al artistilor, unul dintre cele mai vechi orase-port din lume, care si-a pastrat atmosfera biblica si care ofera o imagine inegalabila a coastei Mediteranei. Vom vizita Biserica greco-ortodoxa Sf. Mihail si Biserica romano-catolica Sf. Petru. In continuarea zilei vom face un tur panoramic al orasului Tel Aviv (Dealul Primaverii), centrul culturii in Israel, al afacerilor, al modei si nu in ultimul rand al vietii nocturne. Timp liber pentru cumparaturi pana in jurul orei 21:00, cand ne vom deplasa spre aeroportul Ben Gurion pentru zborul catre Bucuresti, cu compania Tarom, RO 154 (22:45 / 01:30).
ZIUA 09 / 11.10.2016: TEL AVIV - BUCURESTI
Sosire la Bucuresti la ora 01:30.

TARIF: 995 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 260 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turisti; pt. un grup de 16 - 24 turisti, tariful se majoreaza cu 70 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 7 nopti cazare in hoteluri de 4*
- mic dejun si cina conform program
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale: aprox. 160 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala, cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »


ATENTIE!!!
VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SA-L ARATATI
LA INTRAREA IN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar daca este electronic)

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.