Circuite turistice

Best of Canada

  • Circuit in: Canada 
  • Durata: 12 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 3* 
  • Pret: 1875 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - MONTREAL
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 13:10; plecare spre Montreal la ora 15:10, zbor Air France (cu schimbarea cursei la Paris). Sosire la Montreal (Aeroportul International Pierre Elliott Trudeau) la ora locala 20:25. Transfer la hotel. Cazare. 
2 MONTREAL
Mic dejun. Dimineata vom participa la un tur al orasului impreuna cu un ghid local si vom admira Vechiul Port, Biserica Notre Dame, cladire construita in 1829 in stil neogotic, cunoscuta si sub denumirea de "capela nuntilor", aici casatorindu-se in 1994 si Celine Dion. Turul continua cu Oratoriul St. Joseph, avand al doilea dom ca marime din lume (97 m) dupa San Pietro din Vatican, si se incheie cu o oprire in parcul Mount Royal. Nu uitati aparatele foto pentru imortalizarea panoramei superbe oferite de punctele de belvedere ale parcului. Dupa-amiaza va propunem vizitarea orasului subteran realizat in scopul protejarii impotriva temperaturilor scazute ce se inregistreaza iarna. Cea mai mare retea subterana construita de om (30 km), acesta este un obiectiv ce nu trebuie ratat de pasionatii shopping-ului. Aici exista numeroase mall-uri, restaurante, hoteluri, banci, muzee, statii de metrou si de autobuz. Cazare la hotel 3*. 
3 MONTREAL - QUEBEC CITY (250 km)
Dupa micul dejun vom pleca spre Quebec, cel mai vechi oras canadian, inclus de UNESCO pe lista obiectivelor patrimoniului mondial. Aici un tur pietonal ne va oferi oportunitatea descoperirii singurului oras fortificat din America de Nord. Ne vom plimba prin "Orasul de Sus" si vom trece prin Parcul Battlesfield, scena ultimei batalii (1759) dintre francezi si englezi pentru cucerirea "Noii Frante", vom continua cu Place d"™Armes unde se afla Castelul Frontenac, simbol al Quebec-ului, in prezent transformat in hotel. Cazare in Quebec la hotel de 3*. 
4 QUEBEC CITY
Mic dejun. In cursul diminetii vom vizita impresionanta cascada Montmorency, inaltimea ei (89,4 m) depasind-o pe cea a celebrei Niagara si vom opri la celebra biserica St. Anne de Beaupre, centru de pelerinaj vizitat anual de zeci de mii de oameni. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in Quebec City. Cazare la hotel 3*. 
5 QUEBEC CITY-TADOUSSAC-REGIUNEA FIORDULUI SAGUENAY (396 km)
Dupa mic dejun vom pleca spre regiunea Tadoussac. Vom strabate renumita regiune Charlevoix cu munti maiestuosi ce se oglindesc in apele fluviului Sf. Laurentiu, cu sate pitoresti ce au inspirat atat de multi artisti, cu flora si fauna remarcabile si ne vom opri pentru servirea pranzului in apropierea hotelului Tadoussac, renumit pentru acoperisul sau rosu ce domina fluviul. In fiecare vara, la confluenta fluviului cu apele fiordului vin sa se hraneasca cele mai mari mamifere din lume, balenele albastre. In prezent acestea sunt pe lista animalelor pe cale de disparitie, asa ca nu ratati ocazia de a ajunge cat mai aproape de ele participand la o croaziera de 3 ore, timp in care veti afla toate secretele acestor animale fascinante. Seara, cina si cazare in regiunea Saguenay. 
6 REGIUNEA FIORDULUI SAGUENAY - LAC ST. JEAN - CLUB ODANAK (257 km)

Mic dejun. Plecare spre regiunea montana Lac Saint Jean, renumita pentru peisajele naturale deosebite. Ne vom intoarce in timp cu un secol intr-o calatorie fascinanta in oraselul "fantoma" Val Jalbert, parasit in anul 1920 si readus in prezent la viata de actori ce reproduc fidel obiceiurile de zi cu zi ale locuitorilor din acea perioada. Daca aceasta incursiune in istorie nu a reusit sa va copleseasca de emotie, atunci forta cascadei Ouiatchouan sigur o va face. In continuare, vom vizita gradina zoologica Saint Felicien unde vom face cunostinta cu "Fram", magnificii ursi grizzly, simpaticii ratoni si multe alte exemplare specifice continentului nord-american. Seara, vom servi cina si ne vom caza in complexul Club Odanak situat in mijlocul naturii, pe malul unui lac de pe teritoriul ancestral al amerindienilor Atikamekw (regiunea montana Upper Maurice). 
7 ODANAK - OTTAWA (475 km)
Mic dejun. Dimineata o vom petrece in Odanak si ne vom bucura de aceasta evadare in natura, relaxandu-ne sau facand mici drumetii in imprejurimi. Dupa servirea pranzului vom pleca spre Ottawa. Situata la granita Quebecului si confluenta raurilor Outaouais, Rideau si Gatineau, Ottawa este renumita pentru frumusetea ei naturala, iesind din tiparele metropolelor nord americane aglomerate. Capitala Canadei are un pronuntat caracter britanic, avand numeroase cladiri construite in stil victorian, fapt pentru care este denumita si "sora mai tanara a Londrei". Pentru a ne familiariza cu acest fermecator oras un ghid local ne va prezenta intr-un tur panoramic cladirile istorice, cladirea Parlamentului, resedinta Primului Ministru, Primaria Rideau. Dar nicio vizita a capitalei canadiene nu ar fi completa fara o plimbare de-a lungul Canalului Rideau, asa ca in continuare vom participa la o croaziera de o ora pe acest canal celebru. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru vizitarea Pietei Byward si a imprejurimilor. Cazare in Ottawa la hotel de 3*. 
8 OTTAWA
Mic dejun. Dimineata vom vizita Parlamentul si vom asista la schimbarea garzilor. In continuare vom servi un pranz traditional aborigen cu barbeque si preparate specifice amerindiene. Dupa pranz ne vom bucura de un spectacol vibrant prezentat de dansatori Pow-Wow si vom face un tur al satului lor natal. Dupa-amiaza vom pleca spre Centrul Regal Canadian al Ofiterilor din Politia Calare, cunoscuti sub denumirea de "Mounties", imaginea acestora in uniforma rosie fiind un simbol al Canadei la fel de celebru ca si frunza de artar. Aici vom vizita scoala de echitatie, vom face un tur al grajdurilor si vom admira frumoasele exemplare cabaline. Cazare in Ottawa la hotel de 3*. 
9 OTTAWA - GANANOQUE (Regiunea celor 1000 de insule) - TORONTO (455 km)
Mic dejun. Plecare spre Gananoque din regiunea celor 1000 de insule unde vom face o croaziera de o ora pe fluviul Sf. Laurentiu. In continuare, vom pleca spre Toronto. Cosomopolita metropola si capitala economica a tarii este, fara indoiala, cel mai "americanizat" oras canadian. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite individuale. Cazare in Toronto la hotel de 3*. 
10 TORONTO - CASCADA NIAGARA - TORONTO (220 km)
Mic dejun. In aceasta dimineata vom face un tur pietonal al orasului Toronto impreuna cu un ghid local. Vom trece pe langa zgarie-nori cu arhitecturi indraznete, Cartierul Chinezesc cu piete in aer liber si miresme orientale dar nimic nu ne va fascina mai mult decat vederea panoramica oferita de cel mai inalt turn din lume, CN Tower (553 m). Nu ne putem desparti de aceasta minunata tara inainte da a vizita una dintre cele mai impresionate forte ale naturii, Cascada Niagara. Vom merge pana in apropiere de inima cascadei intr-o croaziera de neuitat, la bordul "The Maid of the Mist". Pe drumul de intoarcere spre Toronto, ne vom opri la "Niagara on the Lake", un orasel tipic britanic cu strazi pitoresti si parcuri primitoare. Cazare in Toronto la hotel de 3*. 
11 TORONTO - PARIS
Eliberarea camerelor la ora 12:00. Transfer la aeroport la ora 15:30 si imbarcare pe cursa Air France Toronto - Paris, cu decolare la ora 18:40. 
12 PARIS - BUCURESTI
Sosire la Paris la ora locala 08:00 dimineata, imbarcare pe cursa Paris - Bucuresti ce decoleaza la 10:25. Sosire la Bucuresti la ora locala 14:15. 


Tarife:

1875 € - Plecare in data de 27-08-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul Bucuresti - Montreal si Toronto - Bucuresti, zboruri operate de compania Air France;
10 nopti cazare cu mic dejun continental la hoteluri de 3*: 2 nopti Montreal, 2 nopti Quebec City, 1 noapte in regiunea Saguenay, 1 noapte in regiunea Lac St. Jean (Club Odanak - "nature hotel"), 2 nopti Ottawa, 2 nopti Toronto.
cina in zilele 5 si 6;
pranz in zilele 5 si 7;
transferuri aeroport - hotel - aeroport si transport cu autocar/microbuz conform itinerariului.
ghid local vorbitor de limba engleza si franceza si insotitor roman de grup pe intreaga durata a circuitului;
taxele de intrare la Biserica Notre Dame si Oratoriului St. Joseph (Montreal);
excursia din Charlevoix - observarea balenelor;
taxa de intrare la Val Jalbert si gradina zoologica St. Felicien (Regiune Saguenay-Lac St Jean);
croaziera pe Canalul Rideau (Ottawa);
vizitarea Parlamentului si a Centrului Regal Canadian al Ofiterilor din Politia Calare (Ottawa);
pranz si spectacol traditional amerindian in ziua 8;
croaziera in regiunea celor 1000 de insule;
excursia la Niagara si croaziera cu "Maid of the Mist";
tururi panoramice in orasele Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto.
vizitele precizate in program (taxele de intrare la obiective se achita separat, dupa caz)
insotitor roman de grup.

Nature Hotel = hotel situat intr-un cadru natural deosebit dar cu facilitati si dotari de baza.

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

taxele de aeroport si securitate = 420 EURO - pot suferi modificari;
taxa de viza Canada: Temporary Resident Visa Single Entry (o singura intrare) 60 EUR sau Temporary Resident Visa Multiple Entry (intrari multiple) 120 EUR, se achita individual la Banca Transilvania;
asigurarea medicala - obligatorie; excursiile optionale; bacsis obligatoriu pentru soferi, ghizi locali si bagajisti - aproximativ 40 Euro/persoana; asigurarea medicala si storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)

ORAR DE ZBOR INFORMATIV (ore locale):

Otopeni 15:10 - Paris 17:20 / 19:10 Montreal 20:25
Toronto 18:40 -Paris 08:00 (a doua zi) / 10:25 - Otopeni 14:15

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

CONDITII DE RETRAGERE:

30% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 45-30 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 29-22 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 21 zile înaintea plecarii.

CONDITII SPECIALE:

in cazul retragerii dupa obtinerea vizei: penalizare integrala.
in cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in "conditiile de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxa de viza (achitata direct de client la banca) nu se restituie de catre Ambasada Canadei.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE SI TRANSMITERE A ACTELOR: cu 8 saptamani inainte de data plecarii.

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza, sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / chitanta in original aferenta platii taxei de viza primita de la Banca Transilvania, plata taxei trebuie efectuata cu maxim 5 zile inaintea depunerii dosarului la Ambasada Canadei / formularele de viza (IMM5257, IMM5645 (Family Information), IMM5257 - Schedule 1, IMM5476 (Use of a Representative - daca doriti ca agentia Paralela 45 sa aiba acces la informatii privind statutul vizei), IMM5409 (daca este cazul) si IMM5484 (Document Checklist) completate electronic de fiecare aplicant la viza / extras de cont personal cu minum 2000 USD / 2 fotografii color 35 mm latime x 45 mm inaltime, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei, salariului si perioada concediului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / copie carte sau contract de munca / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta dovada acordulului parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar/ Ambasada poate solicita in urma examinarii dosarelor prezenta personala in vederea sustinerii unui interviu. Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate.

OBSERVATII:

clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de institutiile de profil din Canada, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale / asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua/persoanele care calatoresc cu copiii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si certificatul de nastere al copiilor/ copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar / conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare - in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; de asemenea receptia poate solicita cartea de credit sau o suma cash (depozit) drept garantie pentru cheltuieli suplimentare / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si de viza in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv Ambasada Canadei/ Pretul excursiei a fost calculat la paritatea euro/dolar canadian valabila in luna ianuarie 2013; in cazul modificarii acestei paritati cu mai mult de 3% in favoarea dolarului canadian, pretul se majoreaza corespunzator.

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.