Circuite turistice

circuit 2011 AFRICA DE SUD & KRUGER • ZAMBIA & CASCADA VICTORIA • BOTSAWNA & CHOBE

  • Circuit in: Africa de Sud 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2990 Euro / persoană

Traseu:

BUCURESTI • CAPE TOWN • CAPUL BUNEI SPERANTE • CAPE TOWN - OUDTSHOORN • KNYSNA - PORT ELISABETH • DURBAN • HLUHLUVE - PARCUL NATIONAL HLUHLUVE • WHITE RIVER - PARCUL NATIONAL KRUGER - WHITE RIVER • PILGRIM•S

Tarife:

Perioada: 29.08 • 14.09.2011
TARIF: 2.990 EURO loc in camera dubla / Supliment single: 618 EURO
(tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 15 de turisti; pentru mai putin de 15 de turisti, tariful se majoreaza cu 520 euro)

IMPORTANT:
Deoarece in Africa de Sud platile trebuiesc facute in moneda nationala RAND (ZAR), CALCULATIA IN EURO ESTE BAZATA PE URMATORUL CURS: 1 EURO = 9,81 ZAR; eventualele modificari de curs vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI.

Detalii:

AFRICA DE SUD & KRUGER - ZAMBIA & CASCADA VICTORIA - BOTSWANA & CHOBE


Farmecul acestei destinatii este dat deopotriva de prezentul african prin revelarea trecutului sau, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scaldate de apele de turcuaz ale Oceanului Indian, cu lanturi muntoase impunatoare, cu pesteri impresionante, cu trecatori care ofera imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai graitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii, Parcurile Kruger, Hluhluwe si Chobe fiind cele mai cautate pentru safari. Toate acestea, intriga iubitorii de natura si atrag turistii care vor sa traiasca o experienta unica ce merita traita macar o data in viata.

Perioada: 29.08 - 14.09.2011

ZIUA 1 - 2 / 29 - 30.08.2011: BUCURESTI - CAPE TOWN
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 15:05. Plecare spre Londra cu zborul companiei British Airways, BA 887 (17:05 / 18:30) si mai departe spre Cape Town cu zborul BA 059 (19:30 / 08:00). Sosire in Cape Town, orasul - mama al Africii de Sud, un oras care va va fascina prin infinita sa ospitalitate: un centru cosmopolit, o viata culturala vibranta, o ambianta generala relaxanta si deschisa. Intalnire cu rezentantul local si tur panoramic de oras, pentru descoperirea orasului Cape Town, capitala legislativa a Africii de Sud. Cape Town, este destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, care si-a castigat pe buna dreptate reputatia de "unul dintre cele mai frumoase orase din lume". Asezat la convergenta a doua oceane: Indian si Atlantic, Cape Town, este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje: arhitectura urbana care se imbina armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Se viziteaza Gradina Botanica, cartierul Malay, Muzeul Africii de Sud si renumitul Castel al Bunei Sperante. Urcare cu telecabina (daca vremea permite) pe muntele Table. Dupa-amiaza, vizita la o ferma viticola, cu degustare de vinuri. Cina si cazare in Cape Town.
ZIUA 3 / 31.08.2011: CAPE TOWN - CAPUL BUNEI SPERANTE - CAPE TOWN
Mic dejun. Excursie de 1 zi la Capul Bunei Sperante. Vom face turul Peninsulei Cape, lunga de 51 km si lata de aproape 16 km; vom vizita Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde vom traversa cu un vas spre Insula Duiker unde pot fi vazute foci in mediul lor natural. Vizitam Rezervatia Naturala Cape of Good Hope (Capul Bunei Sperante), care acopera o suprafata de 7680 ha si care adaposteste elani, capre salbatice, babuini si struti. Parasim parcul si ne indreptam catre Simons Town, pentru a vizita colonia de pinguini Jakass. Ne intoarcem via Scarborough si Kommetije pentru a ajunge la Gradina Botanica Kirstenbosch (construita pentru a proteja si studia flora sud - africana) unde vom face o scurta oprire. Cina si cazare in Cape Town.
ZIUA 4 / 01.09.2011: CAPE TOWN - OUDSTHOORN
Mic dejun. Plecare de-a lungul soselei Route 62 via Caltzdorp si prin pasul Tradouw spre Swellendam, al treilea oras ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuosilor munti Langeberg, cu o istorie fascinanta si multe cladiri istorice bine conservate. Catre seara vom sosi la Oudtshoorn, cel mai mare oras din regiunea Little Karoo si capitala penelor, adica a fermelor de struti. Cina si cazare in Oudtshoorn.
ZIUA 5 / 02.09.2011: OUDTSHOORN - KNYSNA
Mic dejun. Plecare spre orasul George, trecand peste maiestuaoasa trecatoare Outeniqua, catre Knysna. Vom admira Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formatiuni calcaroase din lume, dupa care vom vizita o ferma de struti unde cei curajosi pot calari struti si unde vom servi o cina tipic locala. Sosire in Knysna unde vizitam promotoriul, doua stanci care marcheaza intrarea in laguna cu acelasi nume. Cazare in Knysna.
ZIUA 6 / 03.09.2011: KNYSNA - PORT ELISABETH
Mic dejun. Plecare spre Port Elisabeth trecand prin Plattenberg Bay, o statiune pe litoral cu plaje cu nisip alb. Sosire in Parcul National Tsitsikamma, un paradis al pasarilor, padurilor si lumii marine; vom face o scurta plimbare pe podul suspendat peste gura raului Storms (Furtuni). Sosire in Port Elisabeth. Cina si cazare in Port Elisabeth.
ZIUA 7 / 04.09.2011: PORT ELISABETH - DURBAN
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei South African Airlines SA 1333 (10:00 / 11:15) spre Durban, care datorita climatului subtropical este considerat o Mecca a vacantelor. Tur panoramic al orasului Durban in care vom vedea centrul Universitar, Gradina Botanica, Portul (cel mai mare port din lume pentru incarcarea zaharului), Primaria (o cladire impresionanta in stil renascentist modern definitivata in 1910), Cartierul Indian si Piata Indiana. Cina si cazare in Durban.
ZIUA 8 / 05.09.2011: DURBAN - HLUHLUWE
Mic dejun. Plecare catre coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger si Umhlanga Rocks, spre Hluhluwe; pe drum oprire intr-un sat Zulu, unde ghidul local va explica modul de viata si obiceiurile tribului; tot aici vom lua un dejun traditional. Ne indreptam catre Parcul National Hluhluwe, in care traiesc 2000 de rinoceri si peste 6000 de bivoli. Cazare in Hluhluwe.
ZIUA 9 / 06.09.2011: PARCUL NATIONAL HLUHLUWE - WHITE RIVER
Mic dejun. Vizita si safari in Parcul National Hluhluwe, care impreuna cu rezervatia Umfolozi, acopera o suprafata de peste 96.000 ha si unde s-a reusit salvarea de la disparitie a rinocerului alb. Plecare spre White River. Cina si cazare in White River.
ZIUA 10 / 07.09.2011: PARCUL NATIONAL KRUGER
Mic dejun. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Kruger - unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 milioane ha, traversat de peste 2400 km de drumuri, declarat parc national inca din 1898 de catre presedintele Kruger, va va da posibilitatea de a "gusta" Africa in forma sa pura. Vom vedea animale in habitatul lor si speram sa observam Marele Cinci: elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Pe tot parcursul vom fi insotiti de un ghid calificat. Daca vom asculta linistea salbaticiei si vom privi cum soarele inveleste natura cu razele lui, atunci nu ne vom mai mira ca animalele se simt atat de bine aici. Cina si cazare in White River.
ZIUA 11 / 08.09.2011: WHITE RIVER - PILGRIM"™S REST - JOHANNESBURG
Mic dejun. Plecare matinala catre Johannesburg. Astazi vom strabate Drumul Panoramei, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Draknensberg, cu opriri la God"™s Window (in traducere "Fereastra lui Dumnezeu", datorita extraordinarei panorame), Bourkes Luck Pot Holes (cavitati cilindrice adanci sapate de raurile Blyde si Treur) si Three Rondavels (care ofera o imagine asupra canionului ce taie respiratia, cu chei gigantice ce se intind pe o lungime de 26 km). De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, in timp, asemenea peisaje bizare. Asemenea minunatii sunt atat de perfecte, incat ai putea crede ca au fost prelucrate de mana omului, cu un ciocanel si o dalta, pentru a arata atat de simetric si armonios. Se pleca apoi spre Lyndenburg (oras al minelor de carbuni si aur) si Pasul Long Tom. Calatoria continua spre Pilgrim"™s Rest, veche asezare a cautatorilor de aur si mai departe spre Mpumalanga, "locul unde soarele rasare", in partea de est a Africii de Sud, via Middleburg si Dullstrom, printr-o regiune peisagistica deosebita, un adevarat rai al pescuitului de pastravi. Sosire in Johannesburg, cea mai importanta poarta internationala spre Africa de Sud, un oras vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avant impresionant de-a lungul timpului. Cina si cazare in Johannesburg.
ZIUA 12 / 09.09.2011: JOHANNESBURG - VICTORIA FALLS (ZAMBIA)
Mic dejun. Astazi putem petrece o experienta memorabila, intr-o excursie optionala unica, cu avionul, in Zambia. Transfer la aeroport pentru zborul spre Victoria Falls. Dupa-amiaza, plimbare cu barca pe raul Zambezi, unde vom putea admira un superb apus de soare si privi numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili, etc. Cina si cazare in Victoria Falls. Turistii care nu participa la excursia in Zambia au 2 zile libere la dispozitie, iar cazarea se face in Johannesburg.
ZIUA 13 / 10.09.2011: CHOBE SAFARI (BOTSWANA)
Mic dejun. Plecare spre Botswana, Tara Elefantilor pentru o experienta de neuitat intr-un safari in Parcul National Chobe, care se afla in nord-vestul Botswanei si care este ca marime, al 3-lea Parc National din Botswana. Parcul este impartit in patru zone, fiecare corespunzand unui ecosistem diferit: Serondela, cea mai vizitata zona, aflata in apropiere de Victoria Falls, zona de campie si paduri de tek, unde putem intalni elefanti si bizoni; Savuti Marsh, zona de savana, strabatuta de canalul Savuti, unde putem vedea zebre, lei, hiene, etc.; Lynianti Marsa, langa raul Lynianti, zona cu paduri si campii fertile, unde putem vedea hipopotami, antilope, lei, leoparzi, etc. si Hinterland, o zona uscata si fierbinte, mai putin cunoscuta. Cina si cazare in Victoria Falls.
ZIUA 14 / 11.09.2011: VICTORIA FALLS - JOHANNESBURG
Mic dejun. Se viziteaza cascada Victoria, cea mai mare din lume, fiind una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din patrimonial UNESCO. Victoria Falls are o inaltime intre 60 si 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat. Raul Zambezi se varsa cu o putere fantastica, in acest abis, descatusand o energie imensa. Veti fi uimiti de podul care a fost construit peste cascada care leaga Zimbabwe de Zambia, pod construit in anul 1905. Transfer la aeroport pentru zborul spre Johannesburg. Cina si cazare in Johannesburg.
ZIUA 15 / 12.09.2011: JOHANNESBURG - PRETORIA - SUN CITY - JOHANNESBURG
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Pretoria, capitala administrativa. Turul orasului Pretoria in care se vor vedea printre altele, Monumentul Vortrekker, Piata Bisericii dominate de statuia lui Paul Kruger (presedinte intre anii 1883 - 1890), Casa Memoriala Paul Kruger, Primaria, Opera, cladiri unionale, Muzeul Melrose. Ne continuam drumul, via Rustenberg, spre Sun City, aflat la poalele Muntilor Pilanesberg, celebra statiune a jocurilor de noroc, a traseelor de golf si a parcurilor acvatice de distractie, un caleidoscop exploziv de sunete si imagini. Cazare in Johannesburg.
ZIUA 16 / 13.09.2011: JOHANNESBURG - LONDRA
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Johannesburg, in care veti avea oportunitatea de a descoperi frumusetile celui mai mare oras sud-african, un oras al contrastelor, in care opulenta traieste langa saracia disperata. Se viziteaza Gradina Botanica " Walter Sisulu", care se intinde pe aproape 300 ha, un adevarat paradis al pasarilor. Dupa amiaza, program de shopping. Va recomndam Mall-urile din Johannesburg, cum ar fi: South Gate Mall care ocupa un loc fruntas in top 10, Oriental Plaza, Dobsonville Shopping Center, Eastgate Mall sau Cresta Mall - unul dintre cele mai mari mall-uri din Johannesburg. Transfer la aeroport pentru zborul companiei British Airways spre Londra, BA 054 (20:45 / 06:45).
ZIUA 17 / 14.09.2011: LONDRA - BUCURESTI
Sosire in Londra la ora 06:45 si plecare spre Bucuresti cu zborul BA 886 (11:00 / 16:15).

TARIF: 2.990 EURO loc in camera dubla / Supliment single: 618 EURO
(tarifele sunt valabile pentru un grup minim de 15 de turisti; pentru mai putin de 15 de turisti, tariful se majoreaza cu 520 euro)

IMPORTANT:
Deoarece in Africa de Sud platile trebuiesc facute in moneda nationala RAND (ZAR), CALCULATIA IN EURO ESTE BAZATA PE URMATORUL CURS: 1 EURO = 9,81 ZAR; eventualele modificari de curs vor putea afecta tariful final IN AMBELE SENSURI.

TARIFUL INCLUDE:
- transport cu avionul pe rutele Bucuresti - Cape Town, Port Elisabeth - Durban, Johannesburg - Bucuresti
- 14 nopti cazare in hoteluri de 3/4*
- mic dejun, dejun sau cine (conform program)
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport 371 euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- taxa de viza Africa de Sud: 60 euro
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica (in acest moment nu se cer)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri 60 euro / pers pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursie optionala la Victoria Falls si Chobe Safari in Botswana: avion - 310 euro / pers.; servicii sol (2 nopti cazare) - 120 euro / pers.
- asigurare medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii
- 1 poza tip pasaport
- adeverinta de salariat care sa specifice locul de munca si faptul ca turistul se afla in concediu pe durata desfasurarii circuitului
- extras de cont de min. 1000 euro


CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana.
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca pasapoartele/cartile de identitate ale turistilor sunt valabile si nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta
- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %
- prezentul document constituie anexa la "Contractul de prestari servicii turistice"

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.