Circuite turistice

CIRCUIT 2012 AFRICA DE SUD & KRUGER ZAMBIA & CASCADA VICTORIA BOTSWANA & CHOBE

  • Circuit in: Africa de Sud 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3290 Euro / persoană

Traseu:

BUCURESTI - ISTANBUL - CAPE TOWN - CAPUL BUNEI SPERANTE - CAPE TOWN - OUDTSHOORN - KNYSNA - PORT ELISABETH - DURBAN - PARCUL NATIONAL HLUHLUVE - WHITE RIVER - PARCUL NATIONAL KRUGER - WHITE RIVER - PILGRIM"™S REST - JOHANNESBURG - VIC

Tarife:

Perioada: 25.09 - 10.10.2012

TARIF: 3.290 EURO + 790 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 530 EURO
(tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 15 turisti; pentru mai putin de 15 turisti, tariful se majoreaza)

IMPORTANT:
Deoarece in Africa de Sud platile trebuiesc facute in moneda nationala RAND (ZAR), CALCULATIA IN EURO ESTE BAZATA PE URMATORUL CURS: 1 EURO = 10,4 ZAR; in cazul unei variatii de peste 2%, tariful se recalculeaza.

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Cape Town; Johannesburg - Bucuresti
- transport continental cu avionul pe ruta: Port Elisabeth - Durban
- 14 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*
- mic dejun, dejun sau cine (conform program)
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghid local pentru excursiile din program
- insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

Detalii:

Farmecul acestei destinatii este dat AFRICA DE SUD & KRUGER
ZAMBIA & CASCADA VICTORIA BOTSWANA & CHOBE
deopotriva de prezentul african prin revelarea trecutului sau, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scaldate de apele de turcuaz ale Oceanului Indian, cu lanturi muntoase impunatoare, cu pesteri impresionante, cu trecatori care ofera imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu cascade magnifice, Cascada Victoria fiind cel mai graitor exemplu, cu sute de mii de hectare de habitat natural pastrat intact de decenii, Parcurile Kruger, Hluhluve si Chobe fiind cele mai cautate pentru safari. Toate acestea, intriga iubitorii de natura si atrag turistii care vor sa traiasca o experienta unica ce merita traita macar o data in viata.

Perioada: 25.09 - 10.10.2012

ZIUA 1 / 25.09.2012: BUCURESTI - ISTANBUL - CAPE TOWN
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 17:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare cu zborul TK 1046 spre Istanbul (19:20 / 20:45) si mai departe spre Cape Town cu zborul TK 040 (23:25 / 11:40).
ZIUA 2 / 26.09.2012: CAPE TOWN
Sosire la ora 11:40 in Cape Town, orasul - mama al Africii de Sud, un oras care va va fascina prin infinita sa ospitalitate, un centru cosmopolit, o viata culturala vibranta, o ambianta generala relaxanta si deschisa. Intalnire cu ghidul local pentru turul panoramic de oras, pentru descoperirea orasului Cape Town, capitala legislativa a Africii de Sud. Cape Town este destinatia turistica cea mai populara din Africa de Sud, care si-a castigat pe buna dreptate reputatia de "unul dintre cele mai frumoase orase din lume". Asezat la convergenta a doua oceane: Indian si Atlantic, Cape Town este un oras sofisticat, dominat de Table Mountain, un oras unde vechiul se intalneste cu noul, un oras care ofera o gama variata de peisaje: arhitectura urbana care se imbina armonios cu plajele cu nisip fin si formatiunile stancoase din jurul peninsulei. Se viziteaza cartierul Malay, Muzeul Africii de Sud si renumitul Castel al Bunei Sperante. Urcare cu telecabina (daca vremea permite) pe muntele Table (din acest motiv, plata telecabinei se va face individual). Dupa-amiaza, vizita la o ferma viticola, cu degustare de vinuri. Cina si cazare.
ZIUA 3 / 27.09.2012: CAPE TOWN - CAPUL BUNEI SPERANTE - CAPE TOWN
Mic dejun. Excursie de 1 zi la Capul Bunei Sperante. Vom face turul Peninsulei Cape, lunga de 51 km si lata de aproape 16 km; vom vizita Hout Bay, centrul industriei piscicole, de unde vom traversa (daca vremea permite) cu un vas spre Insula Duiker unde pot fi vazute foci in mediul lor natural. Vizitam apoi Rezervatia Naturala Cape of Good Hope (Capul Bunei Sperante), care acopera o suprafata de 7680 ha si care adaposteste elani, capre salbatice, babuini si struti. Dupa ce vom parasi parcul, ne vom indrepta catre Simons Town, pentru a vizita colonia de pinguini Jakass.

Ne intoarcem via Scarborough si Kommetije pentru a ajunge la Gradina Botanica Kirstenbosch (amenajata pentru a proteja si studia flora sud - africana) unde vom face o scurta oprire. Cina si cazare in Cape Town.
ZIUA 4 / 28.09.2012: CAPE TOWN - OUDSHOORN
Mic dejun. Plecare de-a lungul soselei Route 62 via Caltzdorp si prin pasul Tradouw spre Swellendam, al treilea oras ca vechime al Africii de Sud, aflat la poalele maiestuosilor munti Langeberg, cu o istorie fascinanta si multe cladiri istorice bine conservate. Catre seara vom sosi la Oudshoorn, cel mai mare oras din regiunea Little Karoo si capitala penelor, adica a fermelor de struti. Cina si cazare.
ZIUA 5 / 29.09.2012: OUDTSHOORN - KNYSNA
Mic dejun. Plecare spre orasul George, trecand peste majestuaoasa trecatoare Outeniqua, catre Knysna. Vom admira Cango Caves, una dintre cele mai cunoscute formatiuni calcaroase din lume, dupa care vom vizita o ferma de struti, unde vom servi o cina tipic locala, iar cei curajosi pot calari pe struti. Sosire in Knysna unde vizitam promontoriul, doua stanci care marcheaza intrarea in laguna cu acelasi nume. Cazare in Knysna.
ZIUA 6 / 30.09.2012: KNYSNA - PORT ELISABETH
Mic dejun. Plecare spre Port Elisabeth trecand prin Plattenberg Bay, o statiune pe litoral cu plaje cu nisip alb. Sosire in Parcul National Tsitsikamma, un paradis al pasarilor, padurilor si lumii marine; vom face o scurta plimbare pe podul suspendat peste raul Storms (Furtuni). Sosire in Port Elisabeth. Cina si cazare in Port Elisabeth.
ZIUA 7 / 01.10.2012: PORT ELISABETH - DURBAN
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Durban, care datorita climatului subtropical este considerat o Mecca a vacantelor. Tur panoramic al orasului Durban in care vom vedea centrul Universitar, Gradina Botanica, Portul (cel mai mare port din lume pentru incarcarea zaharului), Primaria (o cladire impresionanta in stil renascentist modern definitivata in 1910), Cartierul Indian si Piata Indiana. Cina si cazare in Durban.
ZIUA 8 / 02.10.2012: DURBAN - HLUHLUVE
Mic dejun. Plecare catre coasta Oceanului Indian prin Empangeni, Stanger si Umhlanga Rocks, spre Hluhluve; pe drum oprire intr-un sat Zulu, unde ghidul local va explica modul de viata si obiceiurile tribului; tot aici vom lua un dejun traditional. Ne indreptam apoi catre Parcul National Hluhluve, in care traiesc printre alte animale, aproximativ 2000 de rinoceri si peste 6000 de bivoli. Cazare in Hluhluve.
ZIUA 9 / 03.10.2012: PARCUL NATIONAL HLUHLUVE - WHITE RIVER
Mic dejun matinal. Safari in Parcul National Hluhluwe (cu jeep deschis), care impreuna cu rezervatia Umfolozi, acopera o suprafata de peste 96.000 ha, unde s-a reusit salvarea de la disparitie a rinocerului alb. Plecare spre White River. Cina si cazare in White River.
ZIUA 10 / 04.10.2012: PARCUL NATIONAL KRUGER
Trezire matinala si mic dejun la pachet. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Kruger - unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafata de peste 2 milioane ha, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat parc national inca din 1898 de catre presedintele Kruger, va va da posibilitatea de a "gusta" Africa in forma sa pura. Vom vedea animale in habitatul lor si speram sa observam Marele Cinci: elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi. Pe tot parcursul vom fi insotiti de un ghid calificat. Daca vom asculta linistea salbaticiei si vom privi cum soarele inveleste natura cu razele lui, atunci nu ne vom mai mira ca animalele se simt atat de bine aici. Cina si cazare in White River.
ZIUA 11 / 05.10.2012: WHITE RIVER - PILGRIM"™S REST - JOHANNESBURG
Mic dejun. Plecare catre Johannesburg. Astazi vom strabate Drumul Panoramei, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg, cu opriri la God"™s Window (in traducere "Fereastra lui Dumnezeu", datorita extraordinarei panorame), Bourkes Luck Pot Holes (cavitaticilindrice adanci sapate de raurile Blyde si Treur) si Three Rondavels (care ofera o imagine asupra canionului ce taie respiratia, cu chei gigantice ce se intind pe o lungime de 26 km). De multe ori pare greu de
imaginat cum natura a putut crea, in timp, asemenea peisaje bizare. Asemenea minunatii ale naturii sunt atat de perfecte, incat ai putea crede ca au fost prelucrate de mana omului, cu un ciocanel si o dalta, pentru a arata atat de simetric si armonios. Se pleaca apoi spre Lyndenburg (oras al minelor de carbuni si aur) si Pasul Long Tom. Calatoria continua spre Pilgrim"™s Rest, veche asezare a cautatorilor de aur si mai departe spre Mpumalanga, " locul unde soarele rasare", in partea de est a Africii de Sud, via Middleburg si Dullstrom, printr-o regiune peisagistica deosebita, un adevarat rai al pescuitului de pastravi. Sosire in Johannesburg, cea mai importanta poarta internationala spre Africa de Sud, un oras vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avant impresionant de-a lungul timpului. Cina si cazare in Johannesburg.
ZIUA 12 / 06.10.2012: JOHANNESBURG - VICTORIA FALLS (ZAMBIA)
Mic dejun. Astazi putem petrece o experienta memorabila, intr-o excursie unica, cu avionul, in Zambia. Transfer la aeroport pentru zborul spre Victoria Falls. Transfer la Hotel Zambezi Sun 3* (sau similar). Dupa-amiaza, plimbare cu barca pe raul Zambezi, unde vom putea admira un superb apus de soare si vom putea privi numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili, etc. Cazare in Victoria Falls.
ZIUA 13 / 07.10.2012: CHOBE SAFARI (BOTSWANA)
Plecare matinala in ultimul safari al acestei excursii, in Botswana - Tara Elefantilor, pentru o experienta de neuitat in Parcul National Chobe, care se afla in nord-vestul Botswanei si este ca marime al 3-lea Parc National din Botswana. Parcul este impartit in patru zone, fiecare corespunzand unui ecosistem diferit: Serondela, cea mai vizitata zona, aflata in apropiere de Victoria Falls, zona de campie si paduri de tek, unde putem intalni elefanti si bizoni; Savuti Marsh, zona de savana, strabatuta de canalul Savuti, unde putem vedea zebre, lei, hiene, etc.; Lynianti Marsa, langa raul Lynianti, zona cu paduri si campii fertile, unde putem vedea hipopotami, antilope, lei, leoparzi, etc. si Hinterland, o zona uscata si fierbinte, mai putin cunoscuta. Cina si cazare in Victoria Falls.
ZIUA 14 / 08.10.2012: VICTORIA FALLS - JOHANNESBURG
Mic dejun. Dimineata se viziteaza cascada Victoria, cea mai mare din lume, fiind cosiderata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din patrimonial UNESCO. Victoria Falls are o inaltime intre 60 si 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat. Raul Zambezi se varsa cu o putere fantastica, in acest abis, descatusand o energie imensa. In anul 1905 s-a construit un pod peste cascada care leaga Zimbabwe de Zambia. Transfer la aeroport pentru zborul spre Johannesburg. Dejun la un restaurant din Sun City. Intoarcere la Johannesburg pentru cazare.
ZIUA 15 / 09.10.2012: JOHANNESBURG - PRETORIA - SUN CITY - JOHANNESBURG
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Pretoria, capitala administrativa, unde vom face un tur de oras in care se vor vedea printre altele, Monumentul Vortrekker, Piata Bisericii dominate de statuia lui Paul Kruger (presedinte intre anii 1883 - 1890), Casa Memoriala Paul Kruger, Primaria, Opera, cladiri unionale, Muzeul Melrose. Ne continuam drumul, via Rustenberg, spre Sun City, aflat la poalele Muntilor Pilanesberg, celebra statiune a jocurilor de noroc, a traseelor de golf si a parcurilor acvatice de distractie, un caleidoscop exploziv de sunete si imagini. Dejun la un restaurant din Sun City. Intoarcere la Johannesburg pentru cazare.
ZIUA 16 / 10.10.2012: JOHANNESBURG - ISTANBUL
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Johannesburg, in care veti avea oportunitatea de a descoperi frumusetile celui mai mare oras sud-african, un oras al contrastelor, in care opulenta traieste langa saracia disperata. Se viziteaza Gradina Botanica " Walter Sisulu", ce se intinde pe aproape 300 ha, un adevarat paradis al pasarilor. Dupa amiaza, program de shopping. Va recomandam Mall-urile din Johannesburg, cum ar fi: South Gate Mall, care ocupa un loc fruntas in top 10, Oriental Plaza, Dobsonville Shopping Center,Eastgate Mall sau Cresta Mall - unul dintre cele mai mari mall-uri din Johannesburg. Transfer la aeroport pentru zborul spre Istanbul cu TK 041 (19:25 / 06:20).
ZIUA 17 / 11.10.2012: ISTANBUL - BUCURESTI
Sosire la Istanbul la ora 06:20 si plecare mai departe spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (08:20 / 09:45).

TARIF: 3.290 EURO + 790 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 530 EURO
(tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 15 turisti; pentru mai putin de 15 turisti, tariful se majoreaza)

IMPORTANT:
Deoarece in Africa de Sud platile trebuiesc facute in moneda nationala RAND (ZAR), CALCULATIA IN EURO ESTE BAZATA PE URMATORUL CURS: 1 EURO = 10,4 ZAR; in cazul unei variatii de peste 2%, tariful se recalculeaza.

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Cape Town; Johannesburg - Bucuresti
- transport continental cu avionul pe ruta: Port Elisabeth - Durban
- 14 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*
- mic dejun, dejun sau cine (conform program)
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghid local pentru excursiile din program
- insotitor din partea agentiei pe toata durata excursiei
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport 390 euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- taxa de viza, curierat si procesare acte pt. Africa de Sud: 60 euro
- taxe de iesire de pe aeroporturi
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri:50 eur /pers. pentru ghizi si soferi - mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurare medicala obligatorie
- excursiile optionale
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI :
- pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei si cu 2 pagini libere succesive pentru viza
- 1 fotografie color tip pasaport pe fond alb
- extras de cont bancar (minim 2000 usd sau echivalentul in lei sau euro) 2 exemplare originale de la Banca, cu stampila
- formular ambasada completat cu pix negru si semnat
- adeverinta de serviciu, din care sa reiasa functia, salariul si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii, in limba engleza / talon de pensie-original si traducere legalizata in limba engleza
- asigurare medicala

NOTA :
- pentru intrarea in Zambia este obligatoriu vaccinul impotriva malariei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei; pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la "Contractul de prestari servicii turistice"

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.