Circuite turistice

circuit 2011 PERU & NAZCA & AMAZON - BOLIVIA

  • Circuit in: Peru 
  • Durata: 16 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2295 Dolari / persoană

Traseu:

BUCURESTI – LIMA– PARASCAS – NAZCA-AREQUIPA – PUNO– INSULA SOARELUI – LA PAZ – TIAWANAKU – PUNO - CUSCO – VALLE SAGRADO DE LOS INCAS – CUSCO – MACHU PICHU – AGUAS CALLENTES – CUSCO – PUERTO MALDONADO – POSADA AMAZONAS-PUERTO MALDONADO – LIMA - AMSTERDAM

Tarife:

06 – 21.10.2011
TARIF INFORMATIV: 995 EURO + 2.295 USD / loc in camera dubla
Supliment single: 550 USD
(tariful este valabil pentru un grup de minim 25 turisti; pt. 20 – 24 turisti, tarifele se majoreaza cu 90 usd / pers.; pt. 15 -19 turisti tarifele se majoreaza cu 250 usd / pers.)

Detalii:

PERU & NAZCA & AMAZON – BOLIVIA

Va invitam sa traiti o experienta de cunoastere „andina”, unica, pasind pe urmele enigmaticei civilizatii Tiahunacao, sa deascoperiti comorile incredibile lasate de civilizatia imperiului Inca, viata populatiei quechua si ayamara, misterele desenelor gigantice de la Nazca, fascinanta lume a junglei Amazonului, lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, precum si spectaculoasa asezare a orasului La Paz din Bolivia.

Perioada: 06 – 21.10.2011

ZIUA 1 / 06.10.2011: BUCURESTI – LIMA
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul international Henri Coanda, la ora 05:15. Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France AF 1089 (07:10 / 09:20) si mai departe spre Lima cu zborul AF 440 (10:35 / 15:50). Sosire la Lima. Asistenta la aeroport, transfer si cazare la hotelul La Hacienda 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 07.10.2011: LIMA
Mic dejun. Dimineata incepe cu deplasarea la Consulatul Boloviei pentru obtinerea vizei. Dupa terminarea formalitatilor, urmeaza vizitarea orasului Lima printr-un tur panoramic care incepe cu Centrul Istoric al orasului Lima, supranumit “orasul regilor”, fondat de Francisco Pizzaro in anul 1535. Vom trece in revista: Piata Mare, Plaza de Armas (patrimoniu UNESCO) cu Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, renovata dupa numeroase catastrofe naturale, Biserica San Domingo, unde se gasesc mormintele Sfintei Rosa de Lima si al lui San Martin de Porres. Turul continua cu Lima moderna cu cartierele rezidentiale si comerciale San Isidoro (Parcul Olivar) si Miraflores (Parcul central), Parcul Iubirii (care are un mic amfiteatru si punct de belvedere catre ocean). Vizita continua la Muzeul de Antropologie si Arheologie, unde se poate admira cea mai completa colectie de obiecte de imbracaminte, ceramica si podoabe din cultura Chavin, Nazca, Paracas si Mochica. Palatul ce adaposteste muzeul este fosta resedinta a cunoscutului revolutionar Simon Bolivar, si la Muzeul Aurului, colectia particulara Miguel Mujica, care contine piese originale si replici ale unor piese din aur din perioada pre-inca, in special din cultura Mochica, Chimu si Nasca. Cina cu spectacol la restaurantul “Junius”. Transfer si cazare la hotel.
ZIUA 3 / 08.10.2011: LIMA – PARASCAS – NAZCA
Mic dejun. Plecare devreme catre peninsula Paracas. Excursie cu salupa in Insulele Ballestas din Rezervatia Naturala Parascas, un Galapagos in miniatura, unde se pot vedea lei de mare, pelicani, cormorani, pinguini humboldt si pasari marine. La intoarcere, din barca, se poate vedea “Candelabrul”, un desen enigmatic, urias, care ne trimite cu gandul la desenele de la Nazca. Sosire la Nazca. Cazare la hotelul Casa Andina Nazca 3* (sau similar). Cina.
ZIUA 4 / 09.10.2011: NAZCA – AREQUIPA
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Nazca si imbarcare pentru a survola timp de 45 de minute enigmaticele “Linii de la Nazca”, schite enorme de animale, pasari si figuri geometrice, care continua sa dainuie gravate in desert si care pot fi vazute numai de la inaltime. Dupa amiaza, plecare la Arequipa, supranumit orasul alb, situat intre litoral si dealuri desertice. Cina si cazare la hotel Casa Andina 3* (sau similar).
ZIUA 5 / 10.10.2011: AREQUIPA – PUNO
Mic dejun. Incepem turul de oras cu vizita la Manastirea Santa Catalina, un “mic orasel”, construit in sec. XVII si deschis publicului in 1970, dupa ce a fost inchis 400 de ani, Plaza de Armas, Biserica Iezuita “Compania”cu frumoasa ei capela, biserica San Francisco si cartierele tipice Cayma si Yanahuara, de unde se poate admira o frumoasa panorama a vulcanului Misti. Plecare cu autocarul la Puno. Pe parcurs se viziteaza faimoasele morminte de piatra de forma cilindrica de la Chullpas de Silustani, folosite de populatia Aymaras pentru a-si inmormanta persoanele de vaza. Peisajul este completat de laguna Umayo, unde vietuiesc o serie de pasari tipice zonei. Cina si cazare la hotel Casa Andina Tikarani 3* ( sau similar).
ZIUA 6 / 11.10.2011: PUNO – INSULA SOARELUI – LA PAZ
Mic dejun. Plecare cu autocarul la La Paz. Oprire la Chucuito, unde se viziteaza templul fertilitatii numit Inca Ullo (sculpturi in piatra sub forma de falus uman). In drum se mai viziteaza satele Juli si Pomata, cunoscute prin templele lor. Se traverseaza podul international intre Bolivia si Peru. Traseul continua prin nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Vizita la Copacabana, localitate care in afara faptului ca se afla situata intr-o frumoasa zona geografica, este si un important centru de pelerinaj religios, unde se pastreaza vie cultura stramosilor aymaras. Vizita la Insula Soarelui, situata la o ora distanta de Copacabana, mic port la lacul Titicaca, pe care se afla numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfanta si Labirintul Chicana. Dejun la restaurantul “Rosario del Lago” Copacabana. Sosire la La Paz. Cazare la hotel Casa Andina Rey Palace 4* (sau similar).
ZIUA 7 / 12.10.2011: LA PAZ
Mic dejun. Vizitarea celei mai inalte capitale din lume care se desfasoara in peisajul dramatic al muntilor sub forma unui amfiteatru, in cavitatea unui stravechi crater imprejmuit de un grandios arc de munti, printre care se remarca Masivul Illimani acoperit de ghetari. Turul de oras include Piata Murillo, templul Sf. Francisc si targul vrajitoarelor. Urmeaza o incursiune in Valea Lunii, unde vom intalni un peisaj similar cu cel de pe luna, format in decursul timpului prin eroziune. Pranz la restaurantul “Tipico”. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la hotel Casa Andina Rey Palace 4* ( sau similar ).
ZIUA 8 / 13.10.2011: LA PAZ – TIAWANAKU – PUNO
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Puno in Peru. Oprire la Tiawanacu: o mare asezare pre-inca, centru al culturii antice Tiawanacu, considerata capitala arheologica a Boliviei. Vizitam Piata principala, templele si faimoasa “Puerta del Sol”. Sosire dupa-amiaza la Puno. Cina si cazare la hotel “Casa Andina Tikarani”.
ZIUA 9 / 14.10 2011: PUNO – CUSCO
Mic dejun. Dimineata devreme, transfer la autogara si plecare catre Cusco. Oprire pentru vizitarea faimoaselor Chullpas de Sillustani: morminte in piatra, de forma cilindrica, folosite de populatia Aymaras pentru a-si inmormanta persoanele de rang inalt. Frumusetea locului este amplificata de Laguna Umayo, unde se pot vedea exemplare rare ale faunei locale. Drumul continua pana la punctul cel mai inalt, La Raya. Pe parcurs se face o oprire la Raqchi, unde se vede un sanctuar Inca, o constructie spectaculoasa dedicata marelui zeu Inca Wiracocha; constructia este dominata de un mare perete central, a carui baza din piatra este o mostra de fina arhitectura inca. Pe parcursul calatoriei se viziteaza biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Americii, datorita plafonului decorat cu aur. Dejun bufet la restaurantul Felliphon. Cazare la hotel Casa Andina Koricancha 3* ( sau similar).
ZIUA 10 / 15.10.2011: CUSCO
Mic dejun. Dimineata, facem cunostinta cu orasul Cusco: Piata Mare, Catedrala, templul Soarelui, sau Korikancha. Continuam in afara orasului pentru a vizita complexele arhitectonice Inca: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara, precum si impresionanta fortareata de la Sacsayhuanam, constructie strategica asezata pe o colina pentru a proteja orasul Cusco. Intoarcere la hotel. Cina si cazare.


ZIUA 11/16.10.2011: CUSCO – VALLE SAGRADO DE LOS INCAS – CUSCO
Mic dejun. Excursie la “Valea Sacra a Incasilor”, strabatuta de raul Rio Urubamba unde se viziteaza satul Pisac, cu admirabile terase in piatra coborand de-a lungul versantilor Sierrei, cunoscut pentru targul duminical al localnicilor si in a carui biserica se celebreaza slujba in limba quecha (numai duminica). Dejun bufet la restaurantul local “Dona Clorinda”. Dupa-amiaza se continua excursia in satele Calca si Urubamba, pana la situl arheologic numit “Centrul agricol si militar Ollantaytambo”, construit pentru a se proteja de invazia populatiilor venite din jungla. Complexul este construit in forma de terase suprapuse. Veti avea ocazia sa parcurgeti stradutele satului si sa va imaginati cum a fost acest centru militar, religios si cultural al imperiului Inca. Intoarcere la Cusco. Cazare.
ZIUA 12/ 17.10.2011: CUSCO – MACHU PICHU – AGUAS CALLENTES – CUSCO
Mic dejun matinal. Transfer la gara si calatorie de 4 ore cu trenul spre faimoasa cetate Machu Pichu, cunoscuta si sub numele de “Cetatea Pierduta a Incasilor”. Calatoria este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cusco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Se ajunge pana la statia Aguas Callentes, dupa care deplasarea continua cu un drum serpuit de 30 minute cu autobuzul, pana la incredibila asezare de la Machu Pichu. Orasul de stanca al incasilor, este considerat o minune arhitecturala si o sursa permanenta de mistere si ipoteze, care astazi reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ”7 minuni ale lumii moderne”. Vizita include un tur ghidat al cetatii: Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre si Cimitirele. La sfarsit, timp liber pentru plimbare prin situl arheologic si fotografii. Dejun la restaurantul “Indianul Fericit”. Intoarcere la Cusco cu trenul. Cazare.
ZIUA 13 / 18.10.2011: CUSCO – PUERTO MALDONADO – POSADA AMAZONAS
Pensiune completa. Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zbor la Puerto Maldonado. Sosire, transfer cu autocarul in port, de unde o salupa va transporta grupul timp de o ora pe raul Madre de Dios pana la Nai-Meci Lodge, unde este asteptat cu un exotic coctail de bun venit, iar ghidul local va face o scurta descriere introductiva despre impresionanta padure Amazoniana, cea mai mare rezervatie naturala din lume; urmeaza instalarea in interesantele lodge (casute). Posibilitate de odihna sau de a face o plimbare de prim contact, pe cararile padurii inconjuratoare. La cina se va face o informare pentru pregatirea programului din ziua urmatoare. Dupa cina, optional, se poate face o plimbare pentru a observa insectele si animalele de noapte. Cazare la Nai Meci Lodge.
ZIUA 14 / 19.10.2011: POSADA AMAZONAS
Pensiune completa. Micul dejun va fi servit devreme pentru toti cei care doresc sa participe la excursii. Se pleaca din nou cu salupa pe rau pentru a observa diverse specii de pasari pana in zona Lacului Sandoval din Rezervatia Tambopada. Urmeaza un drum de 3 km pana la lac, unde se merge in canoe pentru a vedea maimute, broaste testoase si cu oarecare sanse si familii de nutrii gigantice, etc. Dejun rece pe lac. Intoarcere pe jos pana la salupe si revenire la Nai Meci Lodge pentru cazare. Seara putem admira caimani din observatoare special amenajate si, nu in ultimul rand, un inegalabil apus de soare in jungla. Cazare.
ZIUA 15 / 20.10.2011: POSADA ANAZONAS – PUERTO MALDONADO – LIMA
Mic dejun. Plecare de la Nai-Meci Lodge cu salupa pana la Puerto Maldonado si apoi transfer cu autocarul la aeroportul din Lima. Plecare spre Amsterdam cu zborul KL 744 (20:05 / 15:50).
ZIUA 16 / 21.10.2011 : AMSTERDAM – BUCURESTI
Sosire la Amsterdam la ora 15:50. Plecare spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:00 / 00:00).
TARIF INFORMATIV: 995 EURO + 2.295 USD / loc in camera dubla
Supliment single: 550 USD
(tariful este valabil pentru un grup de minim 25 turisti; pt. 20 – 24 turisti, tarifele se majoreaza cu 90 usd / pers.; pt. 15 -19 turisti tarifele se majoreaza cu 250 usd / pers.)

Tariful este trecut ca fiind INFORMATIV deoarece nu toate zborurile sunt confirmate ca tarif in momentul lansarii programului.


TARIFUL INCLUDE:
- transport cu avionul pe rutele Bucuresti – Paris – Lima – Paris – Bucuresti; Cusco – Puerto Maldonado – Lima; zbor deasupra desenelor de la Nazca; - transport intern cu autocarul / microbuzul in timpul vizitelor si transferurilor, autocar colector pe ruta Cusco – Puno si Puno – Copacabana
- transport cu trenul backpackers pe ruta: Cusco – Aguas Callentes – Cusco
-transport cu vaporas: Parascas – Insulele Ballestas – Parascas, Puerto Maldonado – Nai Meci Lodge – Eco Amazonia – Puerto Maldonado, Lacul Titicaca, Copacabana – Insula Soarelui
- 14 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4*, 3* superior si Boutique Lodge
- demipensiune si pensiune completa, conform program
- transferurile, tururile mentionate in program
- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali si conducator de grup din partea agentiei
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport: 370 EURO/pers. ( pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie )
- taxa de intrare la al doilea nivel de la Machu Picchu
- taxele de aeroport locale de cca. 37 usd/pers. (se achita la fata locului)
- taxa de viza pentru Bolivia: 35 usd/pers. (se achita la Lima)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 40 USD pentru ghizi si soferi (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in LIma)
- excursiile optionale (tarifele excursiilor optionale sunt valabile pentru minimum de 20 participanti)
- asigurarea medicala obligatorie
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data terminarii excursiei
-pentru viza de Bolivia, care se obtine in Peru, turistii trebuie sa aiba asupra lor: 2 fotografii, pasaport original si fotocopie, copie de pe extras de cont, sau de pe carte de credit si carnetul international de vaccin contra febrei galbene

CONDITII DE INSCRIERE SI RETRAGERE:
- termen limita de inscriere: ..... cu plata unui avans min. de 50% din pretul excursiei
- diferenta de 50 %, se achita cu min.45 de zile inainte de data plecarii
- clientul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul excursiei poate modifica programul excursiei in anumite conditii, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele
- intrucat programul circuitului include localitati aflate la mare altitudine, inainte de a se inscrie la aceasta excursie, se recomanda consultarea medicului de catre persoanele cu afectiuni cardiace, sau cu alte contraindicatii; pentru a evita raul de altitudine se recomanda repaus inainte de a incepe vizitele in zona respectiva si sa se consuma frunze de coca si multe lichide
- apa se bea doar imbuteliata, fructele si legumele trebuie spalate si nu se consuma mancare de la tarabele de pe strada
- pentru zona de jungla se recomanda sa aveti produse antitintari si pelerina de ploaie
- pe cursele Air France, in costul biletului, pasagerul are dreptul la un singur bagaj de cala, de maximum 23 kg.; pentru al doilea bagaj se plateste in aeroport tariful de 30 euro / kg.
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de friontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este atribuita de ministerele de resort din tarile vizitate si respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- aceste tari sunt doar in aria de acoperire a telefoniei mobile Vodafone, iar telefoanele trebuie sa fie cu trei benzi
- turistii trebuie sa aiba lanterna, pentru vizita de noapte in jungla si pentru ca la hotelul de acolo lumina se stinge la ora 21,00.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua , in ordinea inscrierilor
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora, precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata , egentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %
- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.