Circuite turistice

Circuit 2017 NORMANDIA ÅžI BRETANIA

  • Circuit in: Franta 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1180 Euro / persoană

Traseu:

PARIS – GIVERNY – ROUEN – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN – BAYEUX – PLAJELE DEBARCĂRII: COLLEVILLE SUR MER si CRICQUEVILLE – AVRANCHES – MOUNT ST. MICHEL – ST. MALO – DINAN – RENNES – COTE DE GRANIT ROSE – MORLAIX – BREST QUIM

Tarife:

Perioada: 27.06.2017 – 06.07.2017
TARIF: 1180 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 370 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 80 euro/pers.)

Detalii:

Peisaje grandioase, mistere megalitice ÅŸi amalgam de istorie

NORMANDIA ÅžI BRETANIA

PARIS – GIVERNY – ROUEN – HONFLEUR – DEAUVILLE – CAEN – BAYEUX – PLAJELE DEBARCĂRII: COLLEVILLE SUR MER si CRICQUEVILLE – AVRANCHES – MOUNT ST. MICHEL – ST. MALO – DINAN – RENNES – COTE DE GRANIT ROSE – MORLAIX – BREST QUIMPER – CARNAC – VANNES – NANTES – ANGERS – LE MANS – MAINCY


Descoperiţi într-o singură călătorie în Normandia şi Bretania, două dintre cele mai fermecătoare regiuni din Franţa, construite din piatra stâncilor bătute de valuri şi erodate de jocul nesfârşit al mareelor, prin munca de Sisif a oamenilor locurilor, care în ciuda proximităţii lor au identităţi şi istorii diferite. Veţi fi atraşi de peisajul extrem de variat al Normandiei, de grandoarea stâncilor abrupte, de eleganța stil belle époque a Rivierei Normande, de cele mai frumoase peisaje rurale din Franţa, de dealurile cu pante uşoare şi de moştenirea arhitecturală care a reuşit să supravieţuiască chiar şi distrugerilor Celui de-al 2-lea Război Mondial. Veţi vizita minunea de la Mont St. Michel situat la limita dintre Normandia şi Bretania, unde sătucul şi mănăstirea medievală se încolăcesc pe munte, exact ca în Stăpânul Inelelor. Veţi descoperi în continuare şarmul Peninsulei Armoricana, actuala Bretania, vă veţi îndrăgosti iremediabil de coasta impresionantă a Bretaniei, ţărmul creat de capriciile vântului, ale apei şi ale vremurilor, o lume de peninsule stâncoase înconjurată de insule plutind în ceţuri cu porturi mici, golfuri ascunse şi intrânduri secrete, ţinutul megalițior preistorici. Cerul senin şi frumuseţea sălbatică a locurilor care au inspirat generaţii întregi de artişti, printre care Monet, Picasso şi Gauguin, vor rămâne cu siguranţă o amintire de neuitat şi pentru dumneavoastră.


Perioada: 27.06.2017 – 06.07.2017


ZIUA 1 / 27.06.2017: BUCUREŞTI – PARIS
PARIS – GIVERNY – ROUEN – HONFLEUR – DEAUVILLE (260 km)
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Airfrance). Plecare spre Paris cu zborul companiei Airfrance, AF 1089 (07:10 / 09:20), de unde vom pleca spre Rouen. Pe parcurs vom face o scurtă oprire în Giverny, unde a locuit Claude Monet, din anul 1883, până la moartea sa, în anul 1926, când a fost înmormântat în curtea cimitirului bisericii din Giverny, nu departe de grădina sa cu nuferi. Pasionat de grădinărit, a creat aici ceea ce se numeşte astăzi Casa şi grădinile lui Monet, un mic domeniu cu o vegetaţie luxuriantă, alăturarea plantelor oferind un adevărat spectacol de culori, cu lacul cu nuferi peste care se arcuieşte micuţul pod japonez ce poate fi admirat în picturile sale. Aici a pictat celebrii ”Nuferi”, elementele florale devenind principala temă a picturilor sale, şi nu numai, deoarece frumuseţea grădinii din Giverny a inspirat numeroşi scriitori, poeţi, muzicieni şi pictori. Ne vom deplasa în continuare spre Rouen, fosta capitală a războinicilor nordici care au venit aici pe Sena în sec. al IX-lea, fosta capitală a ducatului Normandiei, construit ca aşezare romană şi care a rămas în istorie mai ales datorită Ioanei d'Arc. După pauza pentru dejun, ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogăţiile oraşului numit de Victor Hugo “oraşul celor o mie de turnuri”, prilej cu care vom vedea Catedrala, imortalizată de Claude Monet, în care se află inima de leu a vestitului Richard Plantagenetul, Palatul Justiţiei, un remarcabil exemplu de arhitectură gotică flamboaiantă din sec. al XVI-lea, Gros-Horologe, un interesant ceas aurit, Biserica Ioana d’Arc şi locul unde eroina a fost arsă pe rug acum aproape 600 de ani. Vom pleca apoi spre Honfleur, orăşel port cu ieşire la Canalul Mânecii, unde vom face o scurtă oprire pentru a observa pitorescul oraşului, cu multe case vechi tradiţionale, muzee interesante, biserici şi monumente. În continuare vom pleca spre Deauville, staţiune întemeiată în anul 1859 de Ducele de Morny, fratele vitreg al lui Napoleon al III-lea. Astăzi, Deauville este cea mai apropiată staţiune litorală de Paris care găzduieşte casele de vacanţă ale înaltei societăţi franceze, motiv pentru care adesea este numită Riviera Pariziană. Începând cu sec. al XIX-lea, Deauville a devenit o destinaţie la modă pentru clasa aristocratică internaţională, acesta intrând în anul 1913 în istoria croitoriei, atunci când Coco Chanel şi-a început aici cariera, deschizând un magazin cu pălării. Cazare în Deauville la Hotel Mercure Deauville Centre (*Mercure Deauville Hotel Du Yacht Club*) 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 28.06.2017: DEAUVILLE – CAEN – BAYEUX (120 km)
Mic dejun. Plecare spre Caen, capitala Normandiei de Jos, situată pe râul Orne, unde în cripta Catedralei este înmormantat regele normand, Wilhelm Cuceritorul (William al II-lea al Angliei). Deşi mai mult de trei sferturi din oraş a fost distrus în timpul aterizării aliaţilor în anul 1944, după reconstrucţii la scară mare, oraşul este astăzi al doilea centru turistic din Normandia, după Rouen. Clădirile sunt placate cu un calcar căruia localnicii îi spun piatra de Caen, exploatată din carierele din apropiere. În timpul turului panoramic vom vedea Memorialul războiului şi cele două biserici, Abbaye aux Hommes şi Abbaye aux Dames înălţate de William Cuceritorul şi soţia sa, Regina Matilda, ca penitenţa pentru căsătoria lor consangvinică. Pauză pentru dejun. După-amiază vom ajunge la Bayeux, oraş construit în jurul Catedralei Notre-Dame, una dintre capodoperele romanice şi gotice din Normandia, vestit datorită uimitoarei tapiţerii de la Bayeux (expusă la Centre Guillaume-le-Conquerant), lungă de 70 m, un strămoş al benzilor desenate care “povesteşte” invazia din anul 1066 a lui Wilhelm Cuceritorul în 58 de scene şi 5000 de personaje. În partea veche a oraşului vom vedea centrul medieval cu clădiri foarte bine conservate şi interesanta Place St. Patrice. Cazare la Hotel Novotel Bayeux 4* (sau similar).
ZIUA 3 / 29.06.2017: BAYEUX – PLAJELE DEBARCĂRII: COLLEVILLE SUR MER şi CRICQUEVILLE – AVRANCHES – MOUNT ST. MICHEL (180 km)
Mic dejun. Astăzi vom face o incursiune în istorie, având prilejul ca pe parcursul zilei să aflăm numeroase informaţii despre ceea ce se cunoaşte sub denumirea de “Debarcarea din Normandia”, cunoscută prin numele de cod “Operaţiunea Overlord” şi sub denumirea de Ziua Z, subiect pentru multe filme impresionante. Debarcarea a fost cea mai mare operaţiune amfibie din istorie, care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldaţi, invazia începând în Ziua Z, respectiv în 06 Iunie 1944, când forţele implicate au început deplasarea spre Normandia, din sudul Angliei. Vom ajunge în Colleville sur Mer, pe plaja Omaha, cea mai puternic fortificată plajă, unde s-a desfăşurat sângeroasa debarcare şi la Cricqueville în Point du Hoc, unde au fost atacate de americani cele şase cazemate, atac inutil, deoarece tunurile fuseseră mutate. De asemenea, vom merge la Cimitirul şi Memorialul de Război American şi ne vom plimba pe străzile care poartă numele unităţilor care au fost distruse în încercarea lor de apărare. Plecare spre Avranches, unde vom face pauza pentru dejun. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre Mont St. Michel, unde ne vom caza la Hotel Gabriel 3* (sau similar).
ZIUA 4 / 30.06.2017: MOUNT ST. MICHEL – ST. MALO – DINAN – RENNES (150 km)
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Mont St. Michel, situat la limita dintre Normandia şi Bretania, în Golful Saint Malo din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux şi reflux. Vom vedea “Minunea Occidentului”, una dintre cele mai mari construcţii religioase din Europa, care în prezent constituie unul dintre locurile cele mai vizitate din Franţa. Bătută de vânturi puternice şi lovită de valuri, înconjurată de nisipuri mişcătoare şi accesibilă numai pe un drum îngust, Abaţia Mont St. Michel care se înalţă maiestuos pe o stâncă granitică de aprox. 78 m înălţime, a intrat în istoria Franţei ca fiind singurul loc care nu a putut fi cucerit de britanici în timpul “Războiului de 100 de ani”. Simbol al Normandiei, descrisă de Guy de Maupassant drept “o gigantică bijuterie de granit, delicată ca o dantelă, cu multe turnuri şi clopotniţe subţiri”, insula este astăzi ocupată de un sătuc cu numai 41 de locuitori şi de mănăstirea fortificată şi a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2011. Conform legendei, Aubert, episcop de Avranche, a avut o viziune în anul 708, conform căreia Arhanghelul Mihail l-a îndemnat să construiască o capelă pe stânca care se înălţa din mare, muntele Tombe, un munte funerar celtic acoperit de păduri, accesibilă numai la reflux. După aproape 300 de ani, în anul 966, Richard I, Duce de Normandia, a construit abaţia benedictină, care a fost treptat înconjurată de construcţii monastice, peste capela iniţială, călugării construind Biserica Notre-Dame-sous-Terre. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Saint Malo, fost oraş de corsari (piraţi în slujba regelui), situat în locul unde Marea Mânecii întâlneşte Oceanul Atlantic. Fosta fortăreaţă, cu o mulţime de turnuri de observare, cu ziduri medievale groase, despre care romancierul Gustave Flaubert spunea că sunt ca “o coroană de piatră deasupra valurilor”, adăposteşte în interiorul său un pitoresc orăşel unde vom descoperi că arhitectura veche a clădirilor se împleteşte în mod armonios cu cea modernă. După pauza pentru dejun, vom pleca spre Dinan, un orăşel medieval de poveste, unde „ne vom întoarce în timp”, cu cinci secole în urmă privind Castelul Anne Bretagne. Dinan este poate cel mai vesel “oraş de piatră“ din sobra şi ploioasa “ţară de granit”, numită Bretania. Oraşul aşezat pe deal, este încă înconjurat de zidurile vechi de apărare, aflate într-o stare excelentă de conservare. Vom fi fermecaţi de străzile mărginite de case construite din piatră, întărite cu grinzi de stejar, al căror caldarâm din piatră cubică, e un fel de interminabila “Via Appia” (celebrul drum roman ce lega Roma de şcoala gladiatorilor de la Capua). În continuare ne vom deplasa spre Rennes, un oraş înfloritor în Evul Mediu, care însă datorită incendiului din anul 1720 şi-a pierdut mare parte din clădirile medievale. Locuitorii săi au reuşit să-l reconstruiască şi să ridice frumoase case de sec. XVIII, aşezate în jurul nucleului medieval. Capitală a Bretaniei din anul 1561, Rennes este astăzi un oraş universitar şi un centru de cercetare în telecomunicaţii. Deşi puţini dintre locuitorii săi vorbesc bretona, Rennes este punctul central al interesului academic tot mai treaz pentru cultura bretonă. În timpul turului panoramic vom avea prilejul de a admira Opera, Basilica Saint-Sauveur, Catedrala St. Pierre, care datează din anul 1844, Porţile Morde Mordelaise şi Grădinile Thabor. Cazare în apropierea Rennes-ului în Saint Gregoire la Hotel Mercure Rennes Centre Parlement 4* (sau similar).
ZIUA 5 / 01.07.2017: RENNES – COTE DE GRANIT ROSE – MORLAIX – BREST (280 km)
Mic dejun. Plecare spre Morlaix parcurgând Côte de Granit Rose (Coasta de Granit Roz) cunoscută prin uimitoarele stânci “roz” de forme extraodinare, erodate de vânt şi ape, ocazie de a admira staţiuni frumoase şi faleze cu vederi spectaculoase. În Morlaix, vom avea prilejul de a descoperi în centrul vechi, pitoreşti străzi înguste şi case medievale tradiţionale bretone vopsite în culori vii, cu faţade din lemn şi gresie, datând din sec. al XVI-lea. Vom descoperi deasemenea “casele lanternă” care au o curte interioară ciudată, care permite luminarea clădirii, un exemplu elocvent fiind Maison de la Duchesse Anne, construită în anul 1525. Vom vedea de-a lungul cheiului Leon viaductul înalt de 58 m construit în anul 1860, din granit roz, care permitea trecerea trenului între Rennes şi Brest, şi care de fapt desparte partea veche a oraşului de port. Vom avea prilejul de a admira exteriorul celor mai interesante biserici ale orăşelului: Biserica Saint-Mathieu cu turnul în stil renascentist care domină partea din faţă a bisericii şi Biserica Saint-Melanie construită în stil gotic în sec. al XV-lea. După pauza pentru dejun, vom pleca spre Brest, unde ne vom caza la Hotel Ibis Styles Brest Centre Port 3* (sau similar).
ZIUA 6 / 02.07.2017: BREST – CROAZIERĂ ÎN EXTREMUL EUROPEAN – BREST
Mic dejun. Zi liberă la dispoziţie pentru plimbări şi vizite individuale în Brest, cel mai vestic port continental francez din Oceanul Atlantic, amplasat într-un superb golf situat între două dealuri separate de Râul Penfeld. Partea oraşului care se întinde pe malul stâng al râului se numeşte Brest, iar partea de pe malul drept se numeşte Recouvrance. Ceea ce este interesant referitor la amplasarea oraşului pe dealuri este faptul că urcuşul de la oraşul de jos către cel de sus trebuie efectuat uneori pe scări, iar etajele superioare ale unei case sunt câteodată la acelaşi nivel cu parterul următoarei case. Prea puţin din arhitectura veche a oraşului se mai poate admira în zilele noastre, Castelul şi Turnul Tanguy amintind de ceea ce a fost oraşul odinioară, deoarece Brest a fost bombardat în Cel de-al doilea Război Mondial în încercarea Aliaţilor de a distruge baza de submarine construită de germani în port. Opţional, vă propunem o excursie în Peninsula Finistere mai exact în Camaret, de unde veţi pleca într-o croazieră spre una dintre cele mai spectaculoase insule locuite ale Oceanului Atlantic, Ile-de Sein, În micul port pescăresc Camaret, veţi vedea Turnul Vauban, construit în scop defensiv în sec. al XVII-lea, fiind unul dintre cele mai importante realizări militare ale momentului, declarat monument protejat UNESCO. Veţi vedea de asemenea Chapel of Notre-Dame-of-Rocamadou, construită din cărămidă galbenă, contrar obiceiului tradiţional de a folosi granitul gri. În anul 2500 î. Hr., zona Camaret-ului era profund religioasă, fapt confirmat prin descoperirea făcută în anul 1776, a unui sanctuar cu 600 de monumente megalitice care se aliniau deasupra micului port actual. Astăzi, aceste monumente preistorice cunoscute sub denumirea de “Alignments of Lagatjar” – Aliniamentul de la Lagatjar, sunt în număr de aprox. 65 de menhire (multe dintre ele dispărând de-a lungul timpului sau fiind vandalizate) aliniate de-a lungul coastei. Până la îmbarcarea pe vasul cu care veţi ajunge pe Ile-de-Sein, vă veţi putea bucura de activitatea intensă din port, inclusiv de mulțimea de restaurante cu fructe de mare și creperies, specialitatea Bretagne. Imaginea Insulei Sein de pe mare este una de neuitat, în primul rând din cauza recifurilor din zonă, care au provocat numeroase naufragii în trecut, primii locuitori ai insulei fiind astfel, naufragiaţii. Ile de Sein este, fără îndoială, o insulă cufundată în legende, cea mai neobișnuită din Bretania şi datorită faptului că este în întregime plată (cel mai înalt punct al său fiind de doar 6 m deasupra nivelului mării). Singura modalitate de deplasare pe insulă este pe jos, dimensiunile insulei fiind foarte reduse: 1,8 km lungime şi 500 m lăţime maximă. Sătucul de pe insulă, inclusiv zona portului, este declarat ca unul dintre cele mai frumoase sate ale Franţei. Veţi avea prilejul să exploraţi insula, să vă plimbaţi printre casele viu colorate şi să vizitaţi farul Men Brial, unde există o expoziție a obiectelor recuperate din mare. Veţi putea vizita singurul muzeu al insulei, The Écomusée, care urmăreşte istoria insulei și viața de zi cu zi de-a lungul veacurilor, veţi vedea Croix de Lorraine sau Monumentul Francezului Liber şi cele două menhire de lângă biserica satului care atestă faptul că insula a fost locuită din timpuri preistorice. Dacă veţi ajunge în partea cea mai vestică a insulei, veţi vedea Grand Phare – Farul Saint-Corentin, reconstruit în anul 1940, după ce farul original a fost distrus în Cel de-al II-lea Război Mondial, care nu este însă deschis vizitatorilor. Farul joacă un rol important în viaţa insulei, atât în avertizarea vaselor, dar şi pentru că aici apa mării este purificată şi tot aici se generează energia electrică pentru casele de pe insulă. (tarif informativ aprox. 60 euro). Seara cazare în Brest la Hotel Ibis Styles Brest Centre Port 3* (sau similar).
ZIUA 7 / 03.07.2017: BREST – QUIMPER – CARNAC – VANNES – NANTES (330 km)
Mic dejun. Plecare spre Quimper pentru a vizita cea mai veche cetate din Bretania, fosta capitală a vechiului ducat Cornouaille. Oraşul are o istorie care porneşte din legenda conform căreia Regele Gradlon ar fi întemeiat Quimperul după ce fabuloasa sa cetate Ys s-a scufundat în Douarnenez. Vom avea prilejul de a vedea încântătoarea parte veche a oraşului care este dominată de imensa catedrală gotică St. Corentin, cea mai mare clădire din Bretania, ridicată în sec. al XIII-lea, care deţine vitralii de o frumuseţe extraordinară. Oraşul este binecunoscut şi prin producţia manufacturieră de faianţă care s-a dezvoltat încă din sec. al XVII-lea. Ne vom plimba prin oraşul vechi care este în mare parte pietonal, cu străzi pietruite şi case construite din lemn şi piatră, după care ne vom deplasa spre Carnac, oraş renumit mai ales pentru menhirele şi dolmenele din vecinătate (cel mai important complex megalitic din lume), datând probabil dinaintea anului 5.000 î. Hr., fiind mult mai vechi decât Stonehenge sau piramidele egiptene. Vom avea prilejul de a vizita situl format din peste 3.000 de monoliţi, care-şi caută încă explicaţia şi identitatea. Pauză pentru dejun, după care ne vom îndrepta spre Vannes, oraş fondat cu mai bine de 2000 de ani în urmă, situat în Golful Morbihan, la gura de vărsare a râurilor Marle şi Vincin. Numele Vannes provine de la veneţi, un popor celtic maritim care a trăit în Armorica (acum Bretania) înainte de invaziile romane, care au fost învinşi de flota lui Iulius Caesar în anul 56 î. Hr., romanii înfiinţând oraşul Darioritum (numele roman al Vannes-ului), pe locul ce anterior a aparţinut acestei populaţii. Vannes este astăzi un oraş cochet, cu un mic centru medieval care s-a dezvoltat în interiorul zidurilor vechi, un orăşel universitar plin de viaţă datorită secţiei Universităţii din Rennes, care funcţionează aici. Vom admira Place Henri-IV, considerată a fi reperul principal al oraşului vechi, precum şi “La Cohue”, clădire din sec. al XIV-lea, care a fost piaţă, teatru şi închisoare de-a lungul existenţei sale. Seara, cazare în Nantes la Hotel Park and Suites Elegance Nantes Carre Bouffay 3* (sau similar).
ZIUA 8 / 04.07.2017: NANTES – ANGERS – LE MANS (190 km)
Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea oraşului Nantes, situat la confluenţa râurilor Erdre şi Loire, oraş care s-a dezvoltat din comerţul cu Africa şi Indiile de Vest, astăzi un important oraş universitar şi episcopie, cunoscut şi datorită faptului că este locul de naştere al lui Jules Verne. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic şi pietonal, prilej cu care vom vedea unele dintre cele mai impresionante edificii din Nantes, precum Opera, Catedrala Sfântul Petru şi Paul şi Castelul Ducilor din Bretagne, castel construit în sec. al XIII-lea de către Francois II, ultimul duce al regiunii Bretagne, o fortăreaţă cu şapte turnuri, care în sec. XVI – XVII a servit drept reşedinţă pentru regii Franţei. În continuarea zilei vom pleca spre Angers, oraş situat pe malurile Râului Maine, care ne va încânta prin frumuseţea clădirilor acoperite cu ardezie. Tur panoramic în timpul căruia vom vedea Castelul fortăreaţă, unul dintre cele mai bine conservate castele -fortăreaţă din Franţa, construit din ordinul Ducelui de Anjou în sec. al XIII-lea. Vom avea prilejul de a vedea în continuare Casa Adam, care datează din sec. al XV-lea, deosebită prin stâlpii de lemn pe care se află sculpturile care-i reprezintă pe Adam şi Eva, Catedrala St. Maurice, construită în stil gotic Plantagenet, care deţine vitralii bine conservate din sec. XII, XIII şi XV şi Biserica Colegiu Saint-Martin. După pauza pentru dejun, vom pleca spre Le Mans, celebru în toată lumea, datorită “Cursei de 24 de ore” care se desfăşoară anual aici. Oraşul cunoscut şi sub numele de “Oraşul Roşu”, datorită arhitecturii sale unice, care datează din sec. al III-lea, parţial păstrată şi astăzi, este locul unde s-a născut Henry al II-lea şi unde au fost puse bazele Imperiului Plantageneţilor, motiv pentru care, centrului istoric i se mai spune şi Plantagenet. După ce vom vizita centrul istoric al oraşului, ne vom caza în Le Mans la Hotel Mercure Le Mans Batignolles 4* (sau similar).

ZIUA 9 / 05.07.2017: LE MANS – MAINCY (Castelul Veux le Vicomte) – PARIS (290 km)
Mic dejun. Plecare spre Maincy unde vom face şi pauza pentru dejun, după care opţional, vom putea vizita Castelul Vaux-le-Vicomte care a aparţinut lui Fouquet, supraintendentul de Finanţe al cardinalului Mazarin, operă a 3 mari maeştri: Le Veau, arhitectul, Le Brun, pictorul şi Le Notre grădinarul. Castelul a devenit, pentru o perioadă scurtă de timp, un centru de evenimente literare şi artistice, poetul La Fontaine precum şi dramaturgul Molière, fiind printre artiştii apropiaţi de Fouquet la acea vreme. În această locaţie s-a filmat “Omul cu masca de fier” cu Leonardo di Caprio, Jeremy Irons şi Gerard Depardieu, locul având se pare, ceva legături cu faptele reale care au inspirat filmul. Construcţia istorică este amplasată pe o insulă artificială cu grădini decorate cu statui, fântâni, bazine şi sculpturi, toate amplasate la distanţe calculate în cel mai mic detaliu, geometria şi simetria având o perfecţiune rareori întâlnită în alte grădini clasice. Frumuseţea deosebită a Castelului Vaux-le-Vicomte, construit în stil baroc în perioada anilor 1658-1661, l-au uimit şi inspirat pe tânărul Ludovic al XIV-lea, care a realizat apoi Versailles, cu aceeaşi maeştri. Veţi vedea un castel bine renovat, care păstrează mobilierul regal şi toate accesoriile necesare unei vieţi de curte, de mult apusă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Paris, unde ne vom caza la Hotel Appart'City Paris Clichy-Mairie 3* (sau similar).
ZIUA 10 / 06.07.2017: PARIS
Mic dejun. Până după-amiază, timp liber pentru vizite individuale sau cumpărături. Camerele se vor elibera însa înainte de ora 12:00. În jurul orei 16:00, transfer la aeroport pentru zborul spre Bucureşti cu AF 1088 (19:10 / 23:00).

TARIF: 1180 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 370 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 80 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- bilet avion pe ruta Bucureşti – Paris – Bucureşti
- 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele, etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Nantes
- însoţitor român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: intrarea în situl megalitic de la Carnac

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 155 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 30 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achită conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă, a căror copie va fi depusă la agenţie în momentul înscrierii

CONDIÅ¢II DE ÃŽNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAÅ¢II:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.