Circuite turistice

Circuit 2018 Africa AUSTRALĂ NAMIBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE - ZAMBIA

  • Circuit in: Africa 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2780 Euro / persoană

Traseu:

Windhoek - Solitaire - Sossusvlei - Sesriem - Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontein - Parcul Naţional Etosha - Divundu - Parcul Naţional Mahango - Parcul Naţional Chobe - Cascada Victoria - Livingstone - Johannesburg

Tarife:

Perioada: 04.09 - 17.09.2018

TARIF: 2780 EURO + 1860 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 690 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se majorează cu 395 euro/pers.)

Detalii:

Deşert, artă rupestră, safari şi Cascada Victoria

A F R I C A A U S T R A L Ă
NAMIBIA - BOTSWANA - ZIMBABWE - ZAMBIA

Windhoek - Solitaire - Sossusvlei - Sesriem - Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontein - Parcul Naţional Etosha - Divundu - Parcul Naţional Mahango - Parcul Naţional Chobe - Cascada Victoria - Livingstone - Johannesburg

Vă invităm într-o călătorie inedită prin patru dintre cele mai frumoase ţări din Africa Australă: Namibia, Botswana, Zimbabwe şi Zambia, prilej de a afla amănunte din istoria tumultoasă a acestei părţi a lumii, de a admira priveliştile care păstrează nealterat ritmul naturii şi de a "urmări" sălbăticiunile de aici. Supranumită "ţara îngerilor", Namibia vă va încânta cu frumuseţea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip roşu din Deşertul Namib, cu savana şi munţii stâncoşi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestră din Twyfelfontein şi cu cele mai diverse animale sălbatice care trăiesc în marele Parc Naţional Etosha. În Botswana veţi fi surprinşi de numărul impresionant de elefanţi pe care îi veţi întâlni, iar în Parcul Naţional Chobe veţi face unul dintre cele mai frumoase safari din lume. Şi nu în ultimul rând, veţi putea admira poate cel mai grăitor exemplu de frumuseţe naturală, Cascada Victoria, căderea de apă impresionantă care este vizibilă de la zeci de kilometri distanţă. Toate aceste ţări ale Africii Australe, unde natura este la ea acasă, emană o puternică forţă magnetică asupra multor turişti din întreaga lume, din care sperăm să faceţi şi dvs. parte.

Perioada: 04.09 - 17.09.2018

Ziua 1 / 04.09.2018: Bucureşti - Doha - Windhoek
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:55 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 222 (12:55 / 17:50). Transfer la hotel în Doha pentru o scurtă pauză de odihnă. Întoarcere la aeroport pentru plecarea spre Windhoek.
Ziua 2 / 05.09.2018: Windhoek (Namibia)
Plecare spre Windhoek cu zborul QR 1373 (02:30 / 10:40). Sosire în capitala Namibiei, oraş cu un farmec aparte datorită amestecului său armonios dintre cultura africană şi cea europeană, centru cosmopolit, care insuflă în general o ambianţă relaxantă şi deschisă. Situat la o altitudine de 1.700 m, adăpostit de munţi la sud şi est, oraşul a fost întemeiat în anul 1840 de către Jonker Afrikaner, lângă surse termale, de unde şi numele dat de triburile locale, "Ai-Gams" şi "Otjomuise", care în traducere înseamnă "un loc cu aburi". Distrus ulterior în timpul războiului, aşezarea a fost refăcută în anul 1890, atunci când o colonie germană a pus piatra de temelie la vechea cetate. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic al oraşului, prilej de a descoperi "inima Namibiei", cu influenţe germane încă vizibile în arhitectura oraşului. Vom putea admira clădirile vechi din centrul oraşului, precum Catedrala, Parlamentul, fortul vechi ridicat de către căpitanul german Curt von François şi vom vizita muzeul din interiorul acestuia, care reconstituie lupta pentru independenţa ţării. În continuarea zilei vom trece prin cartierul Katutura, care contrastează cu restul oraşului "nemţesc", unde vom "simţi" Africa, cu vânzători ambulanţi în haine colorate, cu tarabe la fel de colorate de tot felul de marfuri etc. Cazare la Hotel Kalahari Avani 4* (sau similar).
Ziua 3 / 06.09.2018: Windhoek - Solitaire
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre faimosul Parc Naţional Namib Naukluft, care cuprinde o parte din Deşertul Namib, considerat a fi cel mai vechi deşert din lume, precum şi lanţul muntos Naukluft. Cu o suprafaţă de aprox. 50.000 km², parcul este cel mai mare din Africa şi al patrulea ca mărime din lume. Cea mai cunoscută zonă a parcului şi principala atracţie turistică este Sossusvlei, o mare întindere argiloasă, înconjurată de imense dune roşii, situată în preajma depresiunilor Dead Vlei şi Hidden Vlei. Dunele de nisip sunt spectaculoase, unele putând atinge înălţimea de 300 m, fiind cele mai mari din lume, întinzându-se pe o distanţă de mai bine de 60 km. Acestea s-au format în timpul a milioane de ani ca urmare a depunerii de nisip în Oceanul Atlantic de către Râul Orange. Nisipul a fost ulterior mutat spre nord de către curentul Benguela şi în final preluat de vânt şi readus pe uscat, natura creând aceste forme şi dimensiuni impresionante. În această mare de nisip, pantele dunelor se îmbină armonios, formând un model stelar, de aceea sunt des supranumite "stelele deşertului". Sosire la Soft Adventure Camp (sau similar), lodge aflat în rezervaţia naturală NamNau Habitat, care adăposteşte o mare varietate de animale, precum gazele, struţi, lupi sau vulpi cu urechi de liliac. Cină şi cazare la lodge.
Ziua 4 / 07.09.2018: Solitaire - Sossusvlei - Sesriem - Solitaire
Mic dejun la pachet. Plecare spre Sossusvlei pentru a vizita faimoasele dune de nisip, cărora razele soarelui le conferă culori puternice, într-o continuă schimbare, ocazie minunată pentru fotografii inedite. Vom ajunge la Duna 45, pe care o vom străbate pe jos, până la Dead Vlei, care în traducere înseamnă mlaştină moartă, o zonă secetoasă cu pământ argilos aproape întotdeauna uscat. Numai după ploi abundente, care cad în medie o dată la 10 ani, depresiunea se umple cu apă şi pentru că stratul de argilă permite cu greu orice infiltraţie, un lac turcoaz rămâne la suprafaţă pentru ceva timp, iar acest spectacol atrage o mulţime de turişti. Ne vom îndrepta apoi spre Canionul Sesriem, a doua atracţie turistică importantă din Parcul Naţional Namib Naukluft. Format acum 2 milioane de ani de către Râul Tsauchab, care şi-a croit drum printre rocile sedimentare, acest defileu îngust are aprox. 1 km lungime şi 30 m adâncime. O mulţime de peşteri şi formaţiuni de rocă ciudate au fost sculptate de râu, iar de-a lungul canionului vom putea observa, în funcţie de mărimea rocilor şi a sedimentelor care au fost depuse, în ce perioade de timp râul a avut o forţă puternică şi când au fost ani la rând de secetă, râul neavând aproape deloc putere. Apa umple canionul aproape în fiecare an, dar fluxul nu este de obicei suficient de puternic pentru a împinge apa până la Sossusvlei, aflat la aprox. 60 km distanţă. O varietate uimitoare de animale sălbatice s-a adaptat să trăiască în acest loc, inclusiv specii rare, precum şopârlele care pun ambele picioruşe din faţă jos atunci când merg, gândăcelul "toktokkie" care se apleacă pentru a rula picăturile de rouă pe corpul său, iar noaptea se pot auzi strigătele bufniţei-vultur cu pete şi urletele îndepărtate ale şacalului. Întoarcere pentru cină şi cazare la Soft Adventure Camp (sau similar).
Ziua 5 / 08.09.2018: Solitaire - Swakopmund
Mic dejun. Plecare spre Swakopmund, oraş-port aflat în partea de vest a ţării, ridicat în punctul de vărsare a Râului Swakop în Oceanul Atlantic. Pe parcursul drumului ne vom opri pentru dejun în orăşelul Walvis Bay, unde oceanul formează o pitorească lagună, mereu animată de nenumărate păsări marine, pelicani şi flamingo. Această zonă umedă este una dintre cele mai importante din sudul Africii, fiind locul de iernare pentru mii de păsări migratoare. Walvis Bay a fost descoperit de către Bartolomeo Diaz, celebrul navigator şi explorator portughez, încă din anul 1487, dar a fost înfiinţat abia în anul 1793 de către colonia olandeză, 2 ani mai târziu fiind anexat Marii Britanii. Ulterior oraşul a devenit, la fel ca întreaga zonă care se termină cu Capul Bunei Speranţe, parte a Uniunii Africa de Sud, până când fostul preşedinte F.W. de Klerk a înapoiat acest port Namibiei. După-amiază vom ajunge în Swakopmund, oraş fondat de către coloniştii germani, servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud-vest. În prezent oraşul a devenit staţiune balneo-climaterică, iar arhitectura sa păstrează încă stilul colonial german din anii "™90, reuşind să creeze un sentiment de atemporalitate, cu străduţele sale pline de palmieri, promenade pe litoral, restaurante, cafenele, galerii de artă şi muzee. Vom putea admira câteva dintre construcţiile tipice, precum Altes Gefangnis, fosta închisoare şi Wormannhaus, casă construită în anul 1906, astăzi găzduind biblioteca publică. Cazare la Hotel Swakopmund Sands 4* (sau similar).
Ziua 6 / 09.09.2018: Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontein
Mic dejun. În drumul nostru din această zi spre Cape Cross vom intra în Damaraland, una dintre zonele cele mai pitoreşti din Namibia, o regiune vastă şi sălbatică. Cape Cross este o zonă protejată care adăposteşte cea mai mare colonie de foci din lume, unde vom fi impresionaţi de miile de foci care lenevesc pe plajă sau se joacă în apă, profitând de bancurile bogate de peşti aduse de curentul rece Benguela. Deşi zona este în principal cunoscută pentru focile de mare, Cape Cross are o istorie lungă, care începe din anul 1485, atunci când exploratorul portughez Diego Căo, primul european care a pus piciorul în Namibia, a ridicat o cruce pe malul oceanului în cinstea regelui portughez Joao II. După această vizită, ne vom îndrepta spre Twyfelfontein unde vom vizita situl arheologic cu gravuri preistorice în rocă, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta conţine peste 2.500 de petroglife, cele mai multe dintre acestea fiind bine conservate, reprezentând rinoceri, elefanţi, struţi şi girafe, dar s-au descoperit şi picturi rupestre în ocru roşu, ce ilustrează figuri umane. Obiectele excavate datează de la sfârşitul Epocii de Piatră şi dezvăluie o imagine de ansamblu despre metodele de vânătoare, structura socială şi ceremoniile rituale ale triburilor indigene de peste 2.000 de ani. Pe parcursul drumului vom putea admira în depărtare Muntele Brandberg, cel mai înalt munte din Namibia, locul unde s-au descoperit peste 1.000 de adăposturi şi mai mult de 45.000 de picturi pe stâncă, cea mai faimoasă pictură fiind White Lady, în traducere "femeia albă". Sosire pentru cină şi cazare la Vingerklip Lodge (sau similar).
Ziua 7 / 10.09.2018: Twyfelfontein - Parcul Naţional Etosha
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita un sat al tribului semi-nomad Himba, unde vom vedea femeile cunoscute în lume datorită faptului că îşi acoperă pielea, părul împletit şi hainele cu un amestec roşu, format din ocru, unt şi păr de capră, care îndeplineşte nu numai o funcţie estetică, ci şi una socială, oferind de asemenea, protecţie împotriva radiaţiilor solare şi a înţepăturilor de insecte. În continuarea zilei ne vom îndrepta către Parcul Naţional Etosha, care ocupă o suprafaţă de aprox. 23.000 km², reprezentând una dintre cele mai frumoase şi mai importante rezervaţii din sudul Africii, bucurându-se de o mare diversitate a vieţii sălbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de păsări, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni. Formaţiunea reprezentativă a zonei este Etosha Pan, care are forma unei tigăi, formaţiune rezultată în urma evaporării apei din lacul cândva alimentat de Râul Kunene şi formată în prezent din depuneri de săruri, nisip şi argilă. De aici şi denumirea parcului, care în traducere înseamnă "marele loc alb". În zonele limitrofe ale Etosha Pan se găsesc izvoare perene, care atrag numeroase animale sălbatice şi păsări. Cină şi cazare la Okaukuejo Rest Camp (sau similar).
Ziua 8 / 11.09.2018: Parcul Naţional Etosha
Trezire matinală şi mic dejun. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Etosha, unul dintre cele mai cunoscute din lume, declarat Parc Naţional încă din anul 1907 când Namibia era colonie germană, ne va oferi posibilitatea de a "gusta" Africa în forma sa pură. În funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea elefanţi, rinoceri negri, specie aflată pe cale de dispariţie, lei care se camuflează în culoarea aurie a pajiştilor, bivoli, girafe care se ridică deasupra vegetaţiei uscate şi chiar leoparzi. Cină şi cazare la Onguma Bush Camp (sau similar).
Ziua 9 / 12.09.2018: Parcul Naţional Etosha - Divundu (Okavango)
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Fâşia Caprivi, o zonă îngustă mărginită de Botswana în sud, Angola şi Zambia în nord, străbătută de râurile Okavango, Kwando, Chobe şi Zambezi. Numele său provine de la cancelarul german Leo von Caprivi, care a negociat achiziţia zonei cu Regatul Unit în anul 1890 şi a anexat-o coloniei germane cu scopul de a naviga pe Râul Zambezi spre coasta de est a Africii, dar mai târziu acesta s-a dovedit nenavigabil. Vom ajunge în decursul după-amiezii în orăşelul Divundu, de unde ne vom îndrepta spre Divava Okavango Lodge & Spa 5* (sau similar). Datorită faptului că lodge-ul se află în apropierea Cascadelor Popa, vom face o frumoasă plimbare cu barca pe Okavango, al patrulea râu ca mărime din sudul Africii, prilej de a vedea hipopotami şi crocodili. Cină şi cazare la Divava Okavango Lodge & Spa 5* (sau similar.)
Ziua 10 / 13.09.2018: Divundu - Parcul Naţional Mahango - Parcul Naţional Chobe (Botswana)
Mic dejun. Dimineaţa vom porni într-un scurt safari în Parcul Naţional Mahango, fondat în anul 1986, cu suprafaţa de doar 250 km², motiv pentru care este considerat cel mai mic parc naţional din Namibia. În ciuda dimensiunilor sale, acesta adăposteşte aproape 100 de specii de animale şi mai mult de 300 de specii de păsări, iar noi vom avea probabil şansa să vedem elefanţi, bivoli, antilope, lei, leoparzi sau gheparzi. Parcul cuprinde deasemenea o floră diversificată, un amestec de câmpii largi inundabile şi zone împădurite pline de salcâmi, tec Zambezi şi copaci Seringa sălbatici. Dar regele tuturor copacilor, întâlnit în acest parc, este un fabulos baobab, cel mai mare copac din Africa, care are un trunchi imens, de aprox. 9 m în diametru şi care poate ajunge la vârsta de 3000 de ani. Plecare către Ngoma, punctul de frontieră dintre Namibia şi Botswana. După formalităţile vamale, ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Chobe, situat în nordul ţării, cu una dintre cele mai mari concentraţii de animale din Africa, renumit pe plan internaţional datorită populaţiei de elefanţi ce numără aprox. 120.000 de exemplare. Declarat parc naţional în anul 1967, Chobe a fost primul parc naţional din Botswana care oferă atât vegetaţie de savană uscată, cât şi de mlaştină permanentă, pe lângă întinsele câmpii inundabile de-a lungul râului. Casa celor "big five", în traducere "cei cinci mari" (elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi), parcul cuprinde nu numai turme mari de elefanţi şi bivoli dar şi 2 specii de antilope endemice în Botswana, respectiv puku şi Chobe bushbuck. Sosire pentru cină şi cazare la Chobe Safari Lodge (sau similar).
Ziua 11 / 14.09.2018: Parcul Naţional Chobe
Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată vizitării parcului, situat pe malul râului Chobe, cu o suprafaţă totală de 11.700 km². Dimineaţa vom pleca în safari cu maşini 4x4, prilej pentru a admira peisaje sălbatice, diverse păsări, dar şi o abundenţă de animale, precum elefanţi, impala, bivoli şi rinoceri. Familiile de lei şi hienele cu pete sunt adesea prezente pe câmpiile inundabile, unde antilopele puku şi zebrele ies la păscut. După dejun (inclus) şi o pauză de odihnă, vom face o pitorească croazieră pe Râul Chobe. Imaginea familiilor de elefanţi în timp ce se adapă sau se scaldă este de neuitat, dar cu atât mai mult când li se alătură şi turme de bivoli, grupuri de hipopotami şi uriaşi crocodili. Apusul de soare la care vom fi martori în această croazieră va fi deasemenea spectaculos! Cină şi cazare la Chobe Safari Lodge (sau similar).
Ziua 12 / 15.09.2018: Parcul Naţional Chobe - Cascada Victoria (Zimbabwe - Zambia)
Mic dejun. Astăzi vom părăsi Botswana pentru a ne îndrepta spre Zimbabwe unde va fi prima întâlnire cu Cascada Victoria, cea mai mare cascadă din lume, aflată pe cursul fluviului Zambezi, la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, fiind considerată una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1989. Primul european care a ajuns la cascadă în anul 1855 a fost scoţianul David Livingstone, misionar şi cercetător al Africii, numind-o "Victoria" în cinstea reginei Victoria a Angliei. Vom vizita partea cascadei din Zimbabwe admirând priveliştea memorabilă oferită de aceasta. Vom afla poveştile băştinaşilor Kolo, care numesc cascada Mosi-oa-Tunya, în traducere "fumul tunător". Aceasta are o înălţime între 60 şi 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, Râul Zambezi vărsându-se cu o putere fantastică în acest abis, descătuşând o energie imensă. Vom traversa apoi graniţa în Zambia unde ne vom caza la Hotel Avani Victoria Falls 4* (sau similar). Opţional, plimbare cu barca pe Râul Zambezi, cu cină inclusă, în timpul căreia veţi putea observa animale sălbatice în habitatul lor natural, precum elefanţi, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili etc, având însă şi prilejul de a admira un alt superb apus de soare.
Ziua 13 / 16.09.2018: Cascada Victoria (Zambia) - Livingstone - Johannesburg - Doha
Mic dejun. Dimineaţa vom admira Cascada Victoria de pe partea Zambiei, unde vom avea prilejul de a vedea şi o frumoasă panoramă a podului construit peste cascadă în anul 1905, pod care leagă Zimbabwe de Zambia. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Johannesburg cu compania British Airways, zbor BA 6292 (13:30 / 15:15) de unde vom pleca spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 1360 (19:40 / 05:30).
Ziua 14 / 17.09.2018: Doha - Bucureşti
Sosire la Doha la ora 05:30 de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

TARIF: 2780 EURO + 1860 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 690 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se majorează cu 395 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Windhoek şi Windhoek - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe ruta: Livingstone - Johannesburg cu compania British Airways
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* şi lodge-uri
- mesele menţionate în program: 11 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 8 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare în toate Parcurile menţionate în program
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Windhoek
- vizită la rezervaţia de foci Cape Cross
- vizită în Parcul Naţional Etosha
- safari în Parcul Naţional Chobe cu vehicule de teren special adaptate
- plimbare cu barca pe Râul Okavango
- safari în Parcul Naţional Mahango
- vizită la Cascada Victoria pe ambele părţi, respectiv Zimbabwe şi Zambia
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxa de viză, curierat şi procesare acte pt. Namibia: aprox. 95 euro/pers.
- taxa de viză pentru Zimbabwe: aprox. 45 usd/pers., care se achită la faţa locului
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind valabile pentru un grup de 10 persoane. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali.
• Croazieră pe Râul Zambezi, cu cină inclusă: 140 usd/pers.

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR DE NAMIBIA ŞI ZIMBABWE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data începerii călătoriei cu 3 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se acceptă paşaport temporar
- formular viza pentru Namibia scris cu litere mari de tipar, cu pix negru şi semnat
- 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport, dimensiuni 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă)
- copie carte de identitate

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor, dar nu mai târziu de 30 zile înaintea plecării
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.