Circuite turistice

Circuit 2018 NEPAL - BHUTAN - TIBET

  • Circuit in: Asia 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1090 Euro / persoană

Traseu:

Kathmandu - Patan - Paro - Thimphu - Punakha - Shigatse - Gyantse - Lhasa

Tarife:

Perioada: 16.05 - 01.06.2018

TARIF: 1090 EURO + 2480 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 680 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10-14 turişti, tariful se majorează cu 370 euro/pers.)

Detalii:

Circuit pe "Acoperişul lumii"

N E P A L - B H U T A N - T I B E T

Kathmandu - Patan - Paro - Thimphu - Punakha - Shigatse - Gyantse - Lhasa

Mister, spiritualitate, oameni deosebiţi şi locuri de neuitat, într-o călătorie unică, într-un spaţiu numit pe drept "Acoperişul Lumii". Un circuit între munţi şi zei, cu splendorile mistice ale unor civilizaţii milenare mai puţin accesibile, care vă va purta într-un spaţiu plin de farmec şi de autentic, pe pământul cel mai aproape de cer, cu temple budiste învăluite în mister şi privelişti care tăie răsuflarea. O expediţie care începe pe înălţimile Himalayei, cu descoperirea Nepalului sacru, continuă între graniţele celui mai fericit regat din lume unde timpul pare să se fi oprit în loc, unde armonia arhitecturală a celebrelor dzong-uri bhutaneze cu natura este unică în lume şi se încheie în Tibet, care a fost multă vreme închis vizitatorilor străini, fapt care a făcut să fie înconjurat de o aură de magie, unde misterul, credinţele şi practicile prebudiste străvechi, de tip şamanic, apar cu atât mai frapante, cu cât vă vor fi dezvăluite în contextul vieţii cotidiene. O experienţă de-o viaţă!

Perioada: 16.05 - 01.06.2018

Ziua 1 / 16.05.2018: Bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).
Ziua 2 / 17.05.2018: Bucureşti - Doha - Kathmandu
Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (00:45 / 05:20), de unde se va pleaca spre Kathmandu cu zborul QR 646 (08:35 / 15:55). Sosire în Kathmandu, capitala Nepalului şi, după formalităţile de viză de la aeroport, transfer pentru cină şi cazare în Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar).
Ziua 3 / 18.05.2018: Kathmandu - Paro - Thimphu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bhutan, cu compania Druk Air, KB 401 (10:15 / 11:30). Regatul Bhutan se află în primele 10 locuri din clasamentul celor mai fericite ţări din lume, fiind singura ţară unde budismul este religie de stat, iar costumul naţional reprezintă portul de zi cu zi al locuitorilor săi. Zborul spre Bhutan ne va purta peste culmile înzăpezite ale Himalayei, oferind imagini de neuitat ale "Acoperişului Lumii". Survolând mai târziu Valea Paro, vom vedea meandrele râului argintiu Pa Chu, Dzong-ul Paro (dzong înseamnă fortăreaţă sau cetate) şi turnul de observare Ta. După aterizarea pe aeroportul din Paro, cel de-al doilea oraş ca mărime din Bhutan, ne vom deplasa spre Ta Dzong, turnul de observare construit pentru apărarea Rimpung Dzong în timpul războaielor interne din sec. al XVII-lea, care a devenit din anul 1968 Muzeul Naţional Bhutanez, adăpostind o moştenire culturală de o inestimabilă valoare. Vom vedea colecţiile muzeului care includ spectaculoase picturi religioase - thanka, obiecte de artă care datează din sec. al VII-lea, frumoase stampe bhutaneze şi o colecţie de arme şi armuri. De aici vom coborî spre Rimpung Dzong, care controlează toate activităţile religioase şi sociale din vale. Dzongul, construit ca o cetate în anul 1646 de primul lider temporal şi spiritual al Bhutanului, găzduieşte corpul monastic din Paro, biroul şefului administrativ - Dzongda şi biroul judecătorului districtului Paro - Thrimpon. Tot aici vom vedea podul acoperit Nermi Zam. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom călători prin fascinanta Vale Paro, vom ajunge la confluenţa râurilor Thimphu şi Paro, vom urca şi traversa un pasaj îngust, coborând apoi la Namseling de unde vom ajunge la Thimphu, capitala Bhutanului care se evidenţiază prin casele construite în stil tradiţional bhutanez cu un farmec special. Odată ajunşi în centrul oraşului Thimpu, vom fi fascinaţi de mulţimea de localnici din piaţa oraşului, care îmbrăcaţi în costume tradiţionale merg la treburile cotidiene într-un mod liniştit, tipic bhutanez. Cină şi cazare în Thimpu la Hotel Bhutan Suites 3* (sau similar).
Ziua 4 / 19.05.2018: Thimphu - Punakha
Mic dejun. Dimineaţa vom porni în turul oraşului Thimphu, prilej cu care vom vizita "Fortăreaţa Glorioasei Religii", Tashichho Dzong, care domină maiestuos zona prin grandoarea şi frumuseţea stilului tradiţional în care a fost construită. Aceasta este centrul de guvernământ şi religios, aici aflându-se sala tronului şi sediul Je Khenpo (Abatele Şef), construit în anul 1641 de către Shabdnung Ngawang Namgyal, unificatorul politic şi religios al Bhutanului şi reconstruit în anii "™60 în manieră tradiţional bhutaneză. Vom vizita apoi Memorialul Chorten, devenit emblema Bhutanului, cea mai impresionantă stupă dedicată celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuck, supranumit "Tatăl Bhutanului Modern", construită în anul 1774 la iniţiativa mamei sale, Regina Ashi Phuntsho Choden Wangchuck, la doi ani după pierderea fiului său, obiectiv considerat ca fiind un monument al păcii, înconjurat permanent de "pelerine" care murmură mantre şi învârt roţi de rugăciune. Turul de oraş va continua cu Changangkha Lhakhang, cel mai vechi templu din Thimphu care datează din sec. al XV-lea, Biblioteca Naţională care păstrează o inestimabilă colecţie de manuscrise antice budiste şi Institutul Zorig Chusum cu o şcoală importantă de pictură, unde studenţii deprind meşteşuguri tradiţionale bhutaneze, dar mai ales arta de a picta manuscrisele sfinte budiste "thanka". Guvernul a sponsorizat şi a fondat în anul 1971 acest institut naţional pentru a promova şi păstra nealterată cultura şi pentru a contribui la economia ţării prin produse şi servicii de calitate; de-a lungul istoriei, Bhutanul a dezvoltat o tradiţie istorică unică, care a jucat un rol vital în modelarea patrimoniului cultural distinct, a cărui tradiţie este reflectată în cele 13 arte şi meşteşuguri. În continuarea zilei vom ajunge în punctul de belvedere Sangaygang, de unde se vede întreaga Vale Thimphu. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază ne vom deplasa spre Punakha, capitala Regatului Bhutanez până în anul 1955, localitate în care astăzi îşi are reşedinţa de iarnă Je Khempo, conducătorul religios al Bhutanului. De-a lungul drumului ne vor întâmpina la tot pasul, armonia celestă dintre peisajele şi liniştea montană de aici, precum şi steagurile cu rugăciuni ale celor mai pioşi budişti. Vom trece prin Pasul Dochula situat la o altitudine de aprox. 3.100 m, unde vom opri pentru fotografii şi dacă vremea este bună, vom putea distinge vârfurile de peste 7.000 m înălţime ale munţilor Himalaya de est, printre care Gankher Puensum, cel mai înalt vârf din Bhutan, cu o înălţime de 7.497 m. În continuare vom coborî pe drumul care străbate păduri de rododendroni şi magnolii, după care vom trece printr-o zonă semi-tropicală cu portocali, bananieri şi cactuşi. Sosire la Punakha pentru cină şi cazare la Hotel Drubchhu Resort 3* (sau similar).
Ziua 5 / 20.05.2018: Punakha - Paro
Mic dejun. Ziua va începe cu vizitarea celei mai impresionante fortăreţe, Punakha Dzong, construită strategic la confluenţa râurilor Pho Chhu şi Mo Chhu în anul 1637 de către Shabdrung Ngawang Namgyal, pentru a servi ca centru administrativ şi religios al regiunii. Fortăreaţa, loc de încoronare a regilor buthanezi încă din anul 1907, a suferit de-a lungul timpului diferite incendii, cutremure şi inundaţii cărora le-a rezistat eroic, jucând un rol important în istoria Bhutanului, în prezent fiind centrul administrativ şi religios al districtului Punakha. Una dintre atracţiile fortăreţei este sistemul de 21 de temple care încântă prin armonia decoraţiilor şi a arhitecturii arătând ca un vas gigant cu excelente lucrări în lemn şi picturi detaliate. Înainte de a ajunge în Paro, vom avea prilejul de a fotografia şi chiar de a vizita (pentru cei care se încumetă să urce) celebrul "Tiger"™s Nest", în traducere "Cuibul Tigrului" cum este cunoscută Mănăstirea Taktshang Goemba, situată pe o stâncă la o înălţime de aprox. 800 m deasupra văii. Legenda spune că în sec. al VIII-lea, Guru Padmasambhava a zburat aici pe spatele unei tigroaice şi după 3 ani, 3 luni, 3 săptămâni, 3 zile şi 3 ore de meditaţie într-o peşteră, a convertit întreaga vale Paro la budism. El este cel creditat cu introducerea budismului în această parte a lumii şi este zeitatea tutelară a ţării. Mai târziu, în sec. al XVII-lea, cel de-al patrulea lider temporal al Bhutanului, Tenzin Rabgye a construit prezentul templu chiar pe locul unde Guru a meditat, numindu-l Taktsang. Acest templu este unul dintre cele mai sacre locuri de pelerinaj ale budiştilor din întreaga lume. A fost total demolat în anul 1998 şi reconstruit cu ajutorul guvernului din Bhutan, a donaţiilor individuale şi suportului financiar primit de la alte ţări. Dejun în timpul vizitelor. Vom continua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi altare sacre din Bhutan, Kyichu Lhakhang, construit în sec. al VII-lea, de către regele tibetan Songtsen Gompo. Legenda spune că acesta a construit 108 temple în întreaga regiune himalayană într-o singură zi pentru a supune demonii care terorizau aceste regiuni. Cină şi cazare în Paro la Hotel Metta Resort 3* (sau similar).
Ziua 6 / 21.05.2018: Paro - Kathmandu
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu cu compania Druk Air, KB 4000 (07:00 / 08:05). După revenirea în Kathmandu vom porni în turul panoramic al oraşului. Diversitatea culturii medievale a permis atât hinduismului cât şi budismului să transforme oraşul Kathmandu într-un oraş al artelor frumoase, plin de temple hinduse şi monumente budiste. Vom vizita Stupa Chaitya Swayambhunath (aşezată pe locul unde se spune că a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente budiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat, se spune, cu aprox. 2.000 de ani în urmă, cu o suprastructură pictată pe toate cele 4 părţi cu ochii lui Buddha, simbol ai ochilor atotvăzători ai săi, având la bază o mulţime de roţi de rugăciune care sunt învârtite de către credincioşi, continuu. Cunoscută şi sub denumirea de "Templul Maimuţelor", această stupă milenară decorată cu steaguri multicolore, este cea mai profundă expresie a simbolismului budist din Nepal, bucurându-se de un amplasament special, deoarece, aşa cum vom vedea, de aici se deschide o amplă panoramă asupra oraşului Kathmandu. În continuare vom vizita Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindus din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul râului Bagmati, în apropiere de cea mai mare stupă tibetană care are pictaţi ochii atotvăzători ai lui Buddha şi care are la bază o mulţime de roţi de rugăciune, veche de 2.500 de ani, centrul culturii tibetane din Nepal, numită Stupa Bodhanath, cu o înălţime de 36 m, care închide valea estică, în apropierea a zeci de frumoase mănăstiri budiste şi comunităţi tibetane înfloritoare. La poalele pagodelor fabuloase curge Râul sfânt Bagmati, unde sunt amenajate rugurile pentru incinerarea morţilor. Cină şi cazare în Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar).
Ziua 7 / 22.05.2018: Kathmandu - Dakshinkali - Patan - Kathmandu
Mic dejun. Plecare spre Dakshinkali, situat la 45 km de Kathmandu pentru a vizita Templul Dakshinkali, cel mai spectaculos templu Kali, situat într-o vale, la confluenţa a două pârâuri. Animale sacrificate sunt oferite în zilele de marţi şi sâmbătă ca ofrandă zeitaţii hindu Kali, această zeiţă a fertilitaţii cu puteri procreative. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Patan, oraş străvechi cunoscut ca Lalitpur, situat la 5 km sud-est de Kathmandu, un adevărat muzeu în aer liber, cu numeroase temple, statui de zeităţi protectoare şi un vast tezaur artistic în bronz şi lemn, unde vom vizita şi un atelier de artizani în lemn. Cină şi cazare în Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar).
Ziua 8 / 23.05.2018: Kathmandu - Nagarkote - Kathmandu
Mic dejun. Dimineaţa vom porni spre Nagarkote, o destinaţie populară în Nepal, situat la o altitudine de 2175 m, faimoasă pentru priveliştea spectacoloasă a Munţilor Himalaya şi pentru răsăritul de soare. De aici se pot admira în zilele senine 5 din cei mai înalţi munţi din lume: Everest (8848 m), Lhitse (8516 m), Cho Oyu (8201 m), Makalu (8463 m), Manaslu (8163 m). Vom continua apoi cu vizitarea Bhaktapur-ului, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta şi arhitectura medievală, cu străduţe pitoreşti, cu case tradiţionale şi ateliere de artizanat, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Durbar Square unde ne vor impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de Ferestre, Templul Batsala şi statuia Regelui Bhupatendra Malla. Va urma apoi vizitarea unei alte «piaţete», unde se remarcă unul dintre cele mai înalte temple - pagodă, Templul Nyatapola şi un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. În următoarea «piaţetă» vom admira Templul Dattatraya construit în anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Cină şi cazare în Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar).
Ziua 9 / 24.05.2018: Kathmandu - Lhasa
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lhasa cu compania Air China, CA 408 (11:10 / 15:00). Sosire la Lhasa, care în tibetană înseamnă "Locul Zeilor", reşedinţa lui Dalai Lama, un oraş care stimulează imaginaţia cu cei peste 1.000 de ani de istorie culturală şi spirituală care au contribuit la crearea misterioasei religii tibetane. Lhasa are un ritm de viaţă relaxat, o populaţie locală prietenoasă şi ospitalieră care este dominată de splendoarea şi grandoarea Palatului Potala, un simbol al enigmaticei puteri politico-religioase din Tibet. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cină şi cazare în Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar).
Ziua 10 / 25.05.2018: Lhasa
Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată vizitării complexului arhitectural Potala sau Petal, palat legendar construit în vârful unei coline care domină Lhasa, palat care este practic sinonim cu Tibetul din timpul emblematicului rege Songtsen Gompa. Structura sa compusă din 13 niveluri şi peste 1.000 de camere, întinsă pe o suprafaţă de 90.000 mp, este divizată în Palatul Alb (partea administrativă) şi Palatul Roşu (partea religioasă). Potala a fost conceput de cel de-al 5-lea Dalai Lama în sec. al XVII-lea, a servit ca reşedinţa de iarnă şi sediu al Guvernului pentru mai mulţi Dalai Lama, în prezent muzeu, care pentru bogatul său inventar istoric, cultural şi spiritual, este înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1994. În continuarea zilei vom vizita Norbulingka, alt loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, care se întinde pe o suprafaţă de 36 ha. Vom vizita grădina şi palatul, a cărui construcţie a început în anul 1754, în timpul celui de-al 7-lea Dalai Lama. În continuarea zilei vom vizita Mănăstirea Sera, aflată la 5 km distanţă faţă de Lhassa, fiind una dintre cele mai importante mănăstiri ale şcolii budiste Gelugpa (Bonetele Galbene), înfiinţată de marele reformator Tsongkhapa (1357-1419), şcoală care a devenit principala putere religioasă. Construită în anul 1419 de un discipol al lui Tsongkhapa, mănăstirea avea o academie faimoasă şi adăpostea odinioară 5.000 de călugări (azi mai sunt 330). Cină şi cazare în Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar).
Ziua 11 / 26.05.2018: Lhasa
Mic dejun. Astăzi vom continua cu vizitarea Mănăstirii Drepung, aşezată la poalele Muntelui Gephel, cea mai mare mănăstire din Tibet şi una dintre cele mai mari din lume, fondată în anul 1416 de către Jamyang Chojey, discipolul lui Tsongkhapa, fondatorul şcolii Gelugpa, care până în anul 1959 adăpostea peste 15.000 călugări. În continuarea zilei vom vizita Mănăstirea Ani Tsangkong, construită în sec. al XV-lea şi Mănăstirea Ramoche, cea mai veche mănăstire din Lhasa. Ziua va continua cu vizitarea Templului Jokhang - "Templul înmiresmat cu tămâie", cel mai vechi templu sacru al tibetanilor, construit în anul 650, înscris şi el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat în centrul vechii Lhasa, unde se păstrează cea mai preţioasă relicvă religioasă a Tibetului, o statuie aurită a lui Buddha Jowo Shakyamuni, despre care se spune că s-a sculptat singură. Ne vom plimba apoi prin celebra piaţă de pe strada Barkhor care înconjoară Templul Jokhang, numită "Fereastra Tibetului", care şi-a păstrat intactă originalitatea tibetană, loc unde vom putea intra mai bine în contact cu atmosfera locală, pentru că "toate" tarabele cu suveniruri din Tibet parcă s-au adunat aici. Cină şi cazare în Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar).
Ziua 12 / 27.05.2018: Lhasa - Shigatse
Mic dejun. Plecare spre Shigatse, oraş situat la o altitudine de 3.800 m, vechea capitală a Tibetului cu o istorie de mai bine de 600 de ani, astăzi al doilea oraş ca mărime din Tibet, după Lhasa, fiind un important centru religios, cultural şi economic. Oraşul este un amestec de nou şi vechi, de tradiţional şi modern, un oraş multicultural şi cosmopolit în felul lui, fiind locuit de multe etnii şi religii. Oraşul Shigatse este considerat sfânt datorită faptului că aici îşi are reşedinţa Panchen Lama, unul dintre conducătorii spirituali ai Tibetului. Pe dealul care străjuieşte oraşul se află reconstruit dzong-ul despre care se spune că a servit drept model pentru Palatul Potala din Lhasa. Vom vizita vestita Mănăstire Tashilunpo, sediul lui Panchem Lama, mănăstire care datează din sec. al XV-lea, fondată de Gyalwa Gendun Drup, cunoscut ca fiind primul Dalai Lama. Aici se află Colegiul Tantric "Ngagpa", unul dintre cele 4 colegii monastice din Tibet. Vom fi impresionanţi de statuia gigantică a viitorului Buddha, "Maitreya", de 26 m înălţime, poleită cu 275 kg de aur, precum şi de pagoda (stupa) din sec. al XVII- lea, care este poleită cu aur şi cu argint. Tashilunpo este una dintre cele 4 mănăstiri din Tibetul Central, care a fost supervizată de conducătorii spirituali Dalai Lama şi Panchen Lama din secta Gelugpa sau secta Bonetelor Galbene, aici formându-se mii de cărturari în filozofia budistă Mahayana şi Tantra. Cină şi cazare în Shigatse la Hotel Mansarovar 3* (sau similar).
Ziua 13 / 28.05.2018: Shigatse
Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată vizitării vestitei Mănăstiri Sakya, numele mănăstirii în traducere fiind "pământ gri", datorită împrejurimilor muntoase dominate excesiv de culoarea gri. Mănăstirea datează din sec. al XII-lea, fiind prima mănăstire a sectei Sakyapa. Ca şi alte mănăstiri, această mănăstire este faimoasă pentru unicitatea sa, adăpostind o colecţie de piese de valoare pentru istoria tibetană. Cină şi cazare în Shigatse la Hotel Mansarovar 3* (sau similar).
Ziua 14 / 29.05.2018: Shigatse - Gyantse
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Gyantse, cel mai tradiţional oraş din Tibet, cu străduţe mici şi înguste, străjuite de case la fel de mici, înveselite de flori colorate, vestit pentru carpetele de lână, dar şi pentru trecutul său istoric. Oraşul situat la o altitudine de 3.900 m, este dominat de pe dealul care-l înconjoară, de Dzong-ul Gyantse. Odată ajunşi în Gyantse, vom vizita Mănăstirea Palkhor, unică în Tibet datorită vieţii spirituale şi a arhitecturii tipice a mănăstirilor din sec. XIII - XV, specifică prin combinaţia de stupă în templu şi templu în stupă. Mănăstirea fondată la începutul sec. al XV-lea are meritul de a fi unificatoarea celor 3 secte budiste: Gelugpa, Sakyapa şi Bhuton. Tot aici se află faimoasa Stupa Kumbum, denumită şi "Pagoda cu 100.000 de imagini", imagini sculptate şi pictate în cele 108 încăperi şi 77 capele dispuse pe 9 niveluri. Cină şi cazare în Gyantse la Hotel Gyantse 3* (sau similar).
Ziua 15 / 30.05.2018: Gyantse - Lhasa
Mic dejun. Astăzi ne vom întoarce în inima Tibetului, în capitala Lhasa. Vom traversa trecătorile montane Kamba (4.794 m) şi Karo (5.010 m) pentru a ajunge la Lacul Yamdrok sau "Lacul de Turcoaz", unul dintre lacurile sacre ale Tibetului, vom admira Gheţarul Kharola care pare că se prăvăleşte spre autostrada de la 5.560 m altitudine, după care vom coborî spre valea râului Lhasa care ne conduce în capitala Tibetului situată la o altitudine de 3.650 m, pe malul nordic al Râului Kyichu. Cină şi cazare în Lhasa la Hotel Kyichu 3* (sau similar).
Ziua 16 / 31.05.2018: Lhasa - Kathmandu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu cu compania Air China, CA 407 (11:00 / 11:10). După sosire întâlnire cu ghidul local care ne va conduce în centrul oraşului Kathmandu pentru a vizita Hanuman Dhoka sau Durbar Square - centru cultural, social şi religios, piaţa istorică cu palate elegante, grădini, case cu ferestre vechi şi balcoane din lemn sculptat, temple vechi în formă de pagoda, locul în care sunt oficiate slujbele solemne de încoronare a regilor nepalezi, Templul Zeiţei vii Kumari, care se afla în vecinătatea Palatului Hanuman Dhoka, Kasthmandap - monument construit din lemnul unui singur arbore şi atribuit regelui Laxmi Narshinga, Templul Ashok Binayak - templu mic, dar deosebit de important, cunoscut şi sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. Timp liber la dispoziţie pentru ultimele cumpărături pe artera comercială Walkabout sau în pitorescul cartier Thamel. Farewell Dinner - cină de bun rămas într-un local specific cu muzică şi dansuri tradiţionale. Conform tradiţiei şerpaşilor prin care se manifestă prietenia şi respectul pentru cei care au păşit în Nepal, vom primi o "Khata", un simbol norocos, semn al dragostei şi al faptului că multe dintre dorinţele noastre pentru un viitor mai bun se vor îndeplini. Cazare în Kathmandu la Hotel Shangri-La 4* (sau similar).
Ziua 17 / 01.06.2018: Kathmandu - Doha - Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 649 (09:55 / 12:45). Sosire la Doha de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (15:00 / 19:55).

TARIF: 1090 EURO + 2480 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 680 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10-14 turişti, tariful se majorează cu 370 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Kathmandu şi Kathmandu - Doha - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Kathmandu - Paro - Kathmandu; Kathmandu - Lhasa - Kathmandu
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 5 nopţi cazare în Nepal în hotel de 4*
- 7 nopţi cazare în Tibet în hoteluri 3*
- 3 nopţi cazare în Bhutan în hoteluri de 3*
- mesele menţionate în program: 15 mic dejunuri, 3 dejunuri şi 15 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxa de viză Bhutan
- permisul de intrare în Tibet
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile interne: aprox. 160 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză pentru Nepal: 25 usd/pers. care se achită personal la sosire pe aeroportul din Kathmandu
- taxa de viză pentru Tibet: 125 usd/pers. care se achită personal la sosirea în Kathmandu
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri 70 usd/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• zbor panoramic deasupra Himalayei - "Acoperişul lumii": aprox. 200 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei, cu minim 3 pagini libere
- 3 fotografii color tip paşaport
- copie scanată paşaport

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

NOTA:
Localităţile de pe platoul Tibetan şi de pe traseul de traversare a masivului Himalaya sunt la o altitudine cuprinsă între 3.600 şi 5.200 m. Majoritatea turiştilor (care nu au afecţiuni cardiace şi nu sunt hipertensivi) suportă uşor efectul de înălţime. La unii însă, înainte de a se adapta, pot apărea uşoară cefalee, temperatura scăzută, diminuarea apetitului, dereglări digestive. Se recomandă, ca remedii, consumarea a 4 litri de apă pe zi, respiraţie adâncă, evitarea efortului fizic, odihnă mai mult decât de obicei. Consumul de Diamox (acetazolamida), un diuretic uşor, ce favorizează consumul de oxigen este recomandat pentru alpiniştii care fac escaladări. Vă rugăm consultaţi medicul înainte de a lua orice medicament.
Din cauza cutremurului care a devastat Nepalul în dată de 25 aprilie 2015, precum şi a replicilor puternice care i-au urmat, o parte din siturile vechi de câteva sute de ani au suferit stricăciuni. De aceea vă informăm că o parte din ele sunt în proces de reconstrucţie sau urmează să fie consolidate, asta putând să afecteze într-o anumită măsură vizionarea/vizitarea/fotografierea lor.

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.