Circuite turistice

Circuit 2018 PAPUA NOUA GUINEE - FIJI

  • Circuit in: America de Sud 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3980 Euro / persoană

Traseu:

Singapore - Port Moresby - Tari - Croaziera pe Râul Karawari cu Sepik Spirit - Blackwater Lakes - Mumeri - Mindimbit - Mount Hagen - Nadi

Tarife:

Perioada: 14.10 - 31.10.2018

TARIF: 3980 EURO + 4870 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1590 EURO
(tarif valabil pentru un grup de 10 turişti)

Detalii:

Ultimele frontiere ale devoratorilor de călătorii

PAPUA NOUA GUINEE - FIJI

Singapore - Port Moresby - Tari - Croaziera pe Râul Karawari cu Sepik Spirit - Blackwater Lakes - Mumeri - Mindimbit - Mount Hagen - Nadi

Vă invităm să descoperiţi ultimele frontiere ale pasionaţilor de călătorii, un tur antropologic de neuitat în "Ultima Necunoscută", supranumele pe care şi l-a ales Papua Noua Guinee, urmat de câteva zile de relaxare într-un paradis pierdut în apele albastre ale Oceanului Pacific, numit Fiji. Aventura noastră va începe în Papua Noua Guinee, una dintre cele mai diverse regiuni de pe pământ din punct de vedere cultural, cu peste 800 de triburi distincte, fiecare cu o limbă aparte, costume unice şi aspect diferit, care oferă o varietate de neegalat de floră şi faună exotică, frumuseţe naturală şi tradiţie ancestrală. Vom străbate teritoriile sale care sunt printre cele mai puţin explorate de pe glob, vom vizita satele exoticelor triburi care îşi păstrează tradiţia şi nu se lasă influenţate de civilizaţia occidentală, triburi atât de diferite precum zonele de relief în care trăiesc, între ocean şi munţi, vom descoperi tradiţii ancestrale şi vom fi martorii unor ritualuri şi ceremonii mistice fascinante. După acest tur de forţă vom ajunge în Fiji, unde vom descoperi păduri tropicale luxuriante, vegetaţie de smarald, recifuri de corali şi cele mai frumoase plaje din lume, cu nisip fin alb, străjuite de palmieri, mângâiate de valurile Oceanului Pacific, care dau acestui tărâm uitat de timp, un aer de poveste.

Perioada: 14.10 - 31.10.2018

Ziua 1 / 14.10.2018: Bucureşti - Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, zbor QR 222 (12:40 / 17:15), de unde vom pleca spre Singapore cu zborul QR 942 (20:20 / 09:15).
Ziua 2 / 15.10.2018: Doha - Singapore
Sosire la ora 09:15 în Singapore, stat-oraş insular, cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est, fondat ca o colonie britanică acum două secole. Supranumit "Oraşul Grădină", Singapore a devenit unul dintre cele mai prospere state din lume. Amestecul de culturi şi influenţe indiene, malaeziene, chineze, clădirile zgârie-nori, clima tropicală, bucătăria delicioasă, mall-urile ultramoderne, precum şi viaţa vibrantă de noapte, au făcut ca Singapore să se situeze în topul celor mai vizitate oraşe din lume. Întâlnire cu reprezentantul local, alături de care vom face un tur panoramic de oraş, care va include Centrul Civic unde se află Parlamentul, Curtea Supremă, Primăria, Clubul de Cricket, Parcul Merlion, care oferă o superbă panoramă a golfului cu iahturi, unde se află statuia lui Merlion, creatură mitologică, jumătate leu, jumătate peşte, Templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple budiste, Chinatown, manufacturile de prelucrare a pietrelor preţioase şi Grădina de Orhidee, din cadrul Grădinii Botanice din Singapore, care se mândreşte cu peste 60.000 de orhidee, din peste 400 de specii şi cu peste 2000 de hibrizi, cartierul Little India, situat pe malul estic al râului Singapore, care ne va întâmpina cu aromele inconfundabile de iasomie şi mirodenii. Transfer şi cazare la Hotel Grand Copthorne Waterfront 5* (sau similar).
Ziua 3 / 16.10.2018: Singapore - Port Moresby (Papua Noua Guinee)
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plimbări individuale sau cumpărături. Camerele se vor elibera la ora 12:00. Agenţia poate asigura la cerere cazarea în hotel, până la ora 18:00, când se va face transferul la aeroport pentru plecarea cu zborul companiei Air Niugini, PX 393 (20:15 / 04:50) spre Port Moresby, în Papua Noua Guinee, unul dintre cele mai misterioase locuri de pe pământ. Aflată la sud de ecuator, la o distanţă de numai 160 km nord de Australia, Papua Noua Guinee face parte din arcul muntos care se întinde din Asia, prin Indonezia, până în Pacificul de Sud. Ţara ocupă jumătatea de est a Insulei Noua Guinee, a doua ca mărime de pe glob şi alte câteva insule din apropiere. Cu o cultură vibrantă, plină de culoare, cu mai mult de 600 de insule şi peste 700 de limbi native vorbite, Papua Noua Guinee este una dintre regiunile cele mai diverse ale lumii, fapt datorat în mare parte varietăţii reliefului acesteia. Lanţurile muntoase izolate adăpostesc o faună şi floră unice, care nu se găsesc nicăieri altundeva, în timp ce în zonele joase sunt jungle ale căror copaci nu sunt atât de diferiţi de cei din Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, animalele sunt de multe ori cu totul diferite, spre exemplu cazuari în loc de tapiri şi cuscus marsupiali în loc de maimuţe. Strămoşii multora dintre marsupialele găsite în aceste păduri au derivat din Australia, în urmă cu aprox. 5 milioane de ani, căci după ce Australia "s-a uscat", multe animale au dispărut de pe continent, dar au continuat să se dezvolte şi să evolueze în Noua Guinee, apărând astfel o faună distinctivă. Insula Noua Guinee a fost, probabil, prima dată vizitată de europeni în anii 1526 - 1527. Exploratorul portughez Jorge de Meneses a numit-o atunci Ilhas dos Papuas, făcând referire la părul buclat al localnicilor. În anul 1928, olandezii au revendicat jumătatea vestică a insulei, iar în anul 1884 britanicii au susţinut partea de sud-est numind-o Papua şi în acelaşi an, Germania a anexat partea de nord-est numind-o Noua Guinee, insula fiind astfel împărţită în trei părţi.
Ziua 4 / 17.10.2018: Port Moresby - Tari
Sosire la ora 04:50 în Port Moresby, capitala şi cel mai mare oraş din Papua Noua Guinee, situat în Golful Papua, având în jur de 300.000 de locuitori, cei indigeni fiind numiţi Motu - Koitabu. Capitala şi-a primit numele de la Căpitanul John Moresby, care a fost primul vizitator european ajuns pe aceste meleaguri, în anul 1873. Elizabeta a II-a, prin Harul lui Dumnezeu, Regină a Papuei Noua Guinee şi a altor teritorii şi tărâmuri, Conducătoarea Commonwealth-ului, a vizitat Papua Noua Guinee prima dată în februarie 1974, apoi în anul 1977, cu ocazia Jubileului de Argint, când şi-a început turul în Port Moresby. De asemenea, Prinţul de Wales - Charles şi Ducesa de Cornwall au vizitat Papua Noua Guinee, ca parte a turului organizat cu ocazia Jubileului de Diamant în anul 2012. Vom pleca din Port Moresby cu zborul companiei Air Niugini, PX 864 (08:45 / 10:15) spre Tari, patria uneia dintre cele mai uşor de recunoscut culturi din Papua Noua Guinee, Huli Wigmen, unde vom găsi un trib mândru, viu colorat, cunoscut pentru picturile pe faţă şi pentru perucile membrilor săi bogat decorate, folosite la ceremoniile cu dansuri şi cântece tradiţionale. Viaţa localnicilor a fost neschimbată până la începutul acestui secol, atunci când descoperirile de gaze naturale şi resurse minerale au adus o creştere bruscă şi neaşteptată a bogăţiei şi a nivelului economic, fapt ce a avut drept consecinţă uitarea principiilor sociale şi tribale atât de adânc întipărite cândva şi concentrarea asupra activităţilor moderne. Totuşi, astăzi Tari este una dintre puţinele zone în care femeile şi bărbaţii continuă să se ghideze după credinţele lor tradiţionale şi unde bogăţia şi importanţa unui bărbat încă se măsoară prin numărul de soţii, terenuri şi porci. Dejun şi cină la Ambua Lodge, construit în mod tradiţional huli, situat în pădurea tropicală din ţinuturile înalte, la peste 2000 m altitudine. O destinaţie preferată pentru iubitorii de păsări, Ambua a apărut în numeroase filme documentare, aici fiind înregistrate peste 200 de specii de păsări exotice, inclusiv 13 specii diferite din familia Păsării Paradisului, unele dintre cele mai frumoase păsări din lume. Însoţiţi de ghidul local vom face o plimbare unică prin zona alpină de pădure, printre multitudinea de orhidee şi rododendroni, izvoare de munte şi cascade izolate, în căutarea exoticei Păsări Paradis. Cazare la Ambua Lodge.
Ziua 5 / 18.10.2018: Tari
Mic dejun. Marele bazin Tari şi zonele montane din împrejurimi reprezintă patria tribului Huli, unul dintre cele mai mari grupuri etnice din sudul ţării şi una dintre cele mai intacte culturi din toată Papua Noua Guinee. Tribul Huli a fost descoperit în anul 1935 şi a fost unul dintre ultimele grupuri puse sub control guvernamental. Spre deosebire de oamenii Sepik, a căror artă se manifestă prin sculpturi şi decoraţiuni ceremoniale, băştinaşii din ţinuturile înalte îşi decorează corpul şi îşi pictează faţa. Aceşti războinici mândri au un mare respect pentru păsări, imitându-le în dansurile ceremoniale, atunci când poartă peruci realizate din păr uman, împodobite cu pene, flori şi blană de cuscus. Dacă ne referim la pictatul feţelor, dansatorii de sex masculin îşi pictează faţa cu ocru galben, iar femeile, prin contrast, poartă negru la nunţi şi se vopsesc cu lut albastru-gri atunci când sunt în doliu. Acesta este unul dintre puţinele locuri în care modul tradiţional de viaţă poate fi văzut în viaţa de zi cu zi. Bărbaţii sunt foarte mândri de aspectul lor fizic şi colecţionează pene de la Păsările Paradis pentru a-şi decora perucile şi cultivă margarete în acelaşi scop. Aceştia au săpat cu propriile mâini şanţuri comunicante pentru a delimita graniţele triburilor, pentru a controla mişcarea porcilor şi pentru a servi drept pasaje secrete pentru războinici în timpul luptelor de clan. Vom întâlni acest popor mândru şi vom afla amănunte în legătură cu tradiţiile şi stilul lor de viaţă, guvernat de credinţa în spiritele ancestrale şi vrăjitorie. Le vom observa dansurile ritmice, modul unic în care bat tobele, le vom asculta cântecele şi le vom admira "costumele" de ceremonii unice şi colorate. Dejun, cină şi cazare la Ambua Lodge.
Ziua 6 / 19.10.2018: Tari - Croazieră pe Râul Karawari
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul zborul spre Karawari, survolând unele dintre cele mai accidentate şi impresionante peisaje din lume. Regiunea dintre Ambua şi Bazinul Sepik este alcatuită dintr-o serie uimitoare de formaţiuni zimţate din calcar, care par să se ridice şi să coboare vertiginos, formând unghiuri greu de imaginat. Karawari se află în Arambak, una dintre cele mai izolate şi virgine zone din Papua Noua Guinee, o câmpie tropicală care este considerată una dintre cele mai complexe habitate din lume, având o varietate impresionantă de faună şi floră, pe lângă cultura unică, tipică acestei zone. Transfer pentru îmbarcarea pe vasul Sepik Spirit, care are 3 nivele şi include o cameră de zi, sală de mese, bar, punte de observare şi cabine confortabile cu baie proprie. Vom porni într-o croazieră de neuitat care va începe pe râul Karawari, afluentul râului Sepik şi pe râul Krosmeri care permite intrarea în misteriosul Lac Blackwater. De-a lungul acestor râuri, localnicii trăiesc aproape ca acum o mie de ani, pictându-şi feţele, purtând costume tribale care le acoperă doar anumite părţi ale corpului, vânând crocodili cu arcul şi săgeata şi cultivând legume. Culturile triburilor care trăiesc de-a lungul acestor râuri sunt înfloritoare din punct de vedere artistic: sculpturile, totemurile familiilor sau satelor şi casele spiritelor decorate în moduri ingenioase sunt faimoase în această regiune. Puteţi fi siguri că vom avea nenumărate oportunităţi să admirăm şi să colecţionăm astfel de piese de artă primitivă. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 7 / 20.10.2018: Sepik Spirit / Blackwater Lakes
Mic dejun. Vom debarca de pe vas în regiunea Blackwater Lakes, numită astfel pe bună dreptate, coloraţia închisă a lacului fiind rezultatul descompunerii plantelor care produc o cantitate excesivă de tanin. Totodată, râurile şi lacurile din regiune sunt pline de crocodili, care profită de faptul că se pot strecura nevăzuţi. Pe aceste meleaguri, băştinaşii sărbătoresc viaţa cu putere şi pasiune, muzica, dansul, măştile, arhitectura şi cicatrizările rituale fiind forme de exprimare artistică, proiectate pentru a comunica cu lumea strămoşilor, pentru a marca ritualuri de trecere şi de a reda iar şi iar legăturile spirituale care unesc oamenii cu mediul înconjurător. Orice act poate servi drept pretext pentru ceremonie dacă face parte din viaţa de zi cu zi, de exemplu, construirea unei canoe, sau dacă este de natură excepţională, aşa cum a fost recrutarea vânătorilor în trecut. Pentru unele triburi papuaşe, lumea ar fi început datorită migraţiei crocodililor străbuni. În timpul ceremoniilor iniţiatice, care celebrează întoarcerea acestor reptile, băieţii tineri fac tranziţia spre viaţa adultă. Prin urmare, cel mai fascinant dintre toate aceste evenimente rituale este indiscutabil ceremonia de iniţiere pentru bărbaţii tineri, ţinută în Haus Tambaran (Casa Spiritelor), ritual interzis femeilor. O parte dintre triburile care trăiesc de milenii în bazinul râului Sepik au drept rit de iniţiere crestarea adâncă a pielii tuturor băieţilor în momentul în care aceştia ajung la pubertate. Doar după această dureroasă şi sângeroasă ceremonie, băieţii sunt recunoscuţi şi trataţi drept bărbaţi adevăraţi de către membrii întregii comunităţi. Niciun băiat nu se poate eschiva de la ritual, deoarece dacă încearcă măcar acest lucru, nu doar că are de suferit oprobiul public până la sfârşitul zilelor sale, dar nicio fată nu îl va alege ca soţ. Ceremonia dictează ca pielea băiatului să fie crestată adânc cu o lamă de ras în zona spatelui, a pieptului, a umerilor şi a feselor sub forma unui model tradiţional care imită pielea solzoasă a crocodililor, animale sacre pentru băştinaşii Sepik. De fapt, conform credinţei oamenilor, divinitatea crocodilului se hrăneşte cu adolescenţa tânărului în timpul sângerărilor, lăsând loc, la sfârşitul ritualului, unui bărbat adevărat în locul adolescentului. Tradiţia spune că în timpul ritualului practicat cu scopul de a le testa participanţilor puterea fizică şi disciplina interioară, neiniţiaţii sunt înghiţiţi de reptilă şi renasc apoi în oameni-crocodil. De altfel, în Papua Noua Guinee crocodilii de apă sărată (Crocodylus porosus) ajung adesea să măsoare 8 m lungime, în condiţiile în care în celelalte regiuni ale globului exemplarele de peste 6 metri sunt o raritate. Vom vizita satele tradiţionale, unde vom putea întâlni şi fotografia bărbaţii care au trecut prin această iniţiere şi vom vedea că ocupaţia de bază a localnicilor este sculptatul, prilej de a achiziţiona măşti, figurine sculptate minuţios, tobe de mână, coşuri etc. Dejun picnic. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 8 / 21.10.2018: Sepik Spirit / Mumeri - Mindimbit
Mic dejun. Astăzi vom debarca de pe vas pentru a vizita satul Mumeri, ai cărui locuitori şi-au păstrat tradiţiile ancestrale, unde vom fi întâmpinaţi cu acelaşi entuziasm de care s-a bucurat şi antropologul Margaret Meade în urmă cu peste 80 de ani. În continuarea zilei vom fi transferaţi cu o barcă rapidă la vasul nostru pentru dejun, după care vom vizita satul Mindimbit, unde vom vedea sculpturi spectaculoase, figurine şi măşti cioplite până la ultimul detaliu, accentuate cu argilă roşie şi vopsea albă, desenele fiind similare cu cele pictate pe participanţii la iniţieri şi alte ceremonii. Papuaşii din această zonă sunt printre cei mai cunoscuţi artişti rudimentari ai Pământului, datorită obiectelor unice pe care le realizează şi pe care colecţionari din lumea întreagă oferă bani grei. Întoarcere pe vas, care se va îndrepta spre Karawari. Cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 9 / 22.10.2018: Sepik Spirit - Karawari - Mount Hagen
Mic dejun. Sosire în Karawari şi transfer la aeroport pentru zborul spre Mt. Hagen, al treilea oraş ca mărime din Papua Noua Guinee, cu o populaţie de aprox. 46 mii de locuitori, care şi-a primit numele de la bătrânul vulcan Mount Hagen, aflat în apropiere, vulcan care la rândul său a fost botezat după ofiţerul german Curt von Hagen. Până în anul 1933, Mount Hagen - Muntele magic, era necunoscut lumii vestice, însă în anul 1933, fraţii Leahy care au survolat regiunea şi au remarcat că este intens populată, au organizat o patrulă în căutare de aur şi au explorat în adâncime inima celui care va deveni Mt. Hagen. La altitudinea de 2.164 m, pe marginea exterioară a lanţului muntos Kubor, se află Hotelul Rondon Ridge care oferă splendide vederi panoramice ale văii Wahgi, hotel unde ne vom caza pentru 2 nopţi. Însoţiţi de un ghid local vom explora această zonă care ne va oferi o perspectivă asupra societăţii extraordinar de interesante şi complexe a văii. Vom avea prilejul de a vedea "Mudmenii", membrii triburilor care purtau în timpul războaielor tribale un fel de căşti de protecţie din lut, conferindu-le un aspect feroce, intimidându-i astfel pe inamici. Astăzi aceştia poartă astfel de căşti din lut, îşi acoperă corpul cu pământ şi au un aspect fantomatic în timpul ceremoniilor în care-şi venerează strămoşii. Vom putea vedea de asemenea păsări indigene, inclusiv Păsări Paradis care sunt active după-amiaza târziu, pe care le vom putea fotografia dacă nu sunt deranjate de zgomotele umane, fiind foarte speriate de acestea, deoarece sunt prinse de localnici pentru penajul lor. Cină şi cazare la Hotel Rondon Ridge.
Ziua 10 / 23.10.2018: Mount Hagen
Mic dejun. În jurul localităţii Mount Hagen se află numeroase lanţuri muntoase acoperite cu păduri tropicale luxuriante şi văi mici, unde se practică agricultura pentru subzistenţă. Mount Hagen este situat la capătul vestic al văii Wahgi, o vale imensă, mărginită de munţi ai căror vârfuri depăşesc 4000 m, cu cele mai vechi urme ale practicării agriculturii de pe glob. Aici se regăsesc plantaţii de cartofi dulci, cafea, ceai şi diverse alte legume. În zona care înconjoară Valea Wahgi pot fi văzute o mulţime de păsări, aprox. 10 specii diferite din familia Păsării Paradisului, orhidee şi alte plante exotice. În orice direcţie vom privi, vom putea zări aşezămintele grupurilor cultural-lingvistice din această zonă. Principalul grup cultural din Mount Hagen poartă denumirea de Melpa (sau Hagen), un trib cu o cultură puternică care rezistă în faţa modernismului zilelor noastre, trăind încă în mod tradiţional, la fel cum o făceau străbunii lor. Vom putea participa la un uimitor spectacol, unde vom admira una dintre cele mai extravagante şi complexe decoraţiuni corporale din lume, practicate de bărbaţii şi femeile Melpa. Spre vest trăiesc triburile Tambul şi Nebilyer, la nord sunt triburile Baiyer şi Jimi, iar spre est se află tribul Jiwaka (sau Wahgi). Fiecare dintre aceste grupuri, situate la o distanţă de aprox. 50 km de Mount Hagen, au propria lor limbă, obiceiuri şi tradiţii, precum "Bilas" (decorarea corpului). Însoţiţi de un ghid local vom explora aceaste zone, vom vedea cum membrii triburilor se adună pentru întâlniri şi ceremonii la terenul numit sing-sing, unde se află de asemenea, casa strămoşilor, casa de cultură a bărbaţilor şi casa şefului de trib. Tradiţiile locale sunt foarte strict respectate, motiv pentru care, dacă în comunitate are loc o nuntă sau o înmormântare, satul nu poate fi vizitat de turişti. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Rondon Ridge.
Ziua 11 / 24.10.2018: Mount Hagen
Mic dejun. Ziua de astăzi va fi în continuare dedicată triburilor din Valea Wahgi, ca o completare a experienţei din ziua precedentă. Vizitele pot cuprinde (funcţie de evenimentele neprevăzute din sate), satul Kingari, unde vom vedea modul în care se construiesc casele tradiţionale, satul Erma, unde vom afla detalii despre tradiţiile de nuntă şi înmormântare şi satul Paiyagona, unde vom putea vizita muzeul, casa spiritelor şi îl vom putea întâlni pe şeful tribului. Vom înţelege felul în care viaţa modernă şi-a pus amprenta asupra vieţii populaţiilor tribale, mai ales asupra vestimentaţiei şi a culturii, vizitând o piaţă locală. Programul este flexibil, fiecare trib putând sa primească un număr limitat de turişti, iar timpul petrecut în zonă este extrem de bine organizat de ghizii locali. Dejun în timpul vizitelor. Pe tot parcursul şederii în Mount Hagen ne vom bucura de natura impresionantă, de coloritul spectaculos al păsărilor şi al florilor exotice. Cină şi cazare la Hotel Rondon Ridge.
Ziua 12 / 25.10.2018: Mount Hagen - Port Moresby
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei aeriene Air Niugini, PX 183 (13:15 / 14:15) spre Port Moresby. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel Airways 5* (sau similar).
Ziua 13 / 26.10.2018: Port Moresby - Nadi (Fiji)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei aeriene Air Niugini PX 084 (08:55 / 17:05) spre Nadi, în Fiji, despre care se spune că este "cel mai prietenos paradis din lume", fiind ţară insulară aflată în Pacificul de Sud, formată din 333 de insule vulcanice şi coraligene, dintre care numai 110 sunt locuite. Timp de secole, Fiji şi profilul său tropical a fascinat turiştii din toate colţurile lumii. Cândva purtând stigmatul canibalismului, Fiji este acum esenţa unei vacanţe într-un paradis tropical, un amestec între uimitoare peisaje naturale şi culturi fascinante, încorporând o atmosferă pe care nu o vom mai putea găsi nicăieri în lume. Cultura străveche indigenă ne va fascina prin ritualurile şi ceremoniile mistice, una dintre atracţiile locale practicate atât de indieni, cât şi de localnicii din Fiji, fiind celebrul mers pe cărbunii încinşi - Yagoona, o tradiţie veche de sute de ani, care îşi păstrează şi astăzi caracterul religios, iniţiatic. Sosire în Nadi, oraş aflat pe Insula Viti Levu, una dintre cele 2 insule principale, care împreună cu Insula Vanua Levu, însumează 87% din populaţie. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cină şi cazare la Hotel Outrigger Fiji Beach Resort 5* (sau similar).
Ziua 14 / 27.10.2018: Nadi
Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării, plajei sau excursie opţională în "inima" insulei. Veţi fi preluaţi de la hotel şi transferaţi în Portul Pacific pentru o frumoasă croazieră pe Râul Navua. Veţi putea admira sate străvechi, păduri tropicale imaculate, canioane adânci şi numeroase cascade. Este posibil să întâlniţi raţe sălbatice, stârci albi şi negri, precum şi alte păsări native. Escortaţi de un războinic fijian, veţi debarca la Bure, un sat tradiţional de pe insulă, unde veţi asista la tradiţii şi obiceiuri străvechi, veţi afla istoria localităţii înfiinţată de către englezul John Humphrey Danford, la începutul anilor 1800 şi vă veţi bucura de un spectacol de dans oferit de către tinerii războinici. Vă veţi bucura de un dejun tradiţional şi veţi putea cumpăra suveniruri specifice dintr-un magazin de artizanat. În continuarea zilei veţi ajunge la cea mai mare cascadă de pe parcursul râului, unde veţi putea face o baie inedită, după care veţi putea face rafting cu bărcile din bambus, utilizate în trecut de către băştinaşi. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Outrigger Fiji Beach Resort 5* (sau similar).
Ziua 15 / 28.10.2018: Nadi
Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării, plajei sau posibilitate de croazieră opţională de o zi în Insula Tivua, cu dejun inclus. Vă veţi îmbarca pe vasul cu pânze Ra Marama sau pe catamaranul Fiji One (în funcţie de disponibilitate) şi veţi ajunge la Tivua, un colţ de Rai din Insulele Mamanuca, înconjurat de plaje cu nisip alb şi o vastă grădină de corali. Aici veţi avea ocazia de a vă bucura de câteva ore binemeritate de repaus idilic, de snorkeling pentru a explora fantastica lume subacvatică, de excursii cu bărci cu fundul de sticlă şi de un dejun barbeque, "asezonat" cu ceremoniile tradiţionale Kava. Veţi avea incluse berea, vinul şi băuturile răcoritoare. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Outrigger Fiji Beach Resort 5* (sau similar).
Ziua 16 / 29.10.2018: Nadi - Singapore
Mic dejun. Timp liber dedicat relaxării la plajă şi activităţilor individuale. Camerele se vor elibera la ora 12:00. Agenţia poate asigura la cerere cazarea în hotel, până la ora când se va face transferul la aeroport. Pentru cei care doresc se poate organiza o excursie opţională în Suva, capitala ţării, sediul guvernului şi cel mai mare oraş din Pacificul de Sud, exceptând Australia şi Noua Zeelandă. Oraşul este aproape în totalitate înconjurat de apă, o parte însemnată a oraşului cuprinzând şi vechiul edificiu al parlamentului, fiind construit pe mangrove. Centrul oraşului este ca un puzzle, format din clădiri coloniale, magazine moderne, restaurante şi zone verzi. Împreună cu ghidul local veţi vedea Reşedinţa Prezidenţială, Parcul Albert, unde Kingsford-Smith a aterizat cu micul avion în timpul zborului său epic din SUA în Australia în anul 1928 şi Grădinile Botanice Thurston. Veţi avea oportunitatea de a vizita Muzeul Fiji, aflat în interiorul grădinilor, care cuprinde o vastă colecţie de unelte tradiţionale fijiene fiind, de asemenea, o instituţie educaţională şi de investigaţie, specializată în arheologie, conservarea tradiţiilor fijiene şi publicării de materiale despre cultura şi limbajul fijian. După-amiază veţi vizita piaţa plină de viaţă a oraşului, unde veţi putea face cumpărături inedite. Întoarcere la Hotel Outrigger Fiji Beach Resort 5* (sau similar), de unde vom fi transferaţi la aeroport pentru plecarea spre Singapore cu zborul companiei aeriene Fiji Airways, FJ 361 (22:45 / 04:55).
Ziua 17 / 30.10.2018: Singapore - Doha
Sosire la Singapore la ora 04:55 şi transfer pentru cazare (cu mic dejun inclus) la Hotel Grand Copthorne Waterfront 5* (sau similar). Camerele se vor elibera la ora 12:00, dacă nu se optează pentru late check-out. Opţional, excursie în Insula Sentosa, o oază de linişte şi atracţii speciale: Butterfly Park, unde veţi admira fluturi; Insect Kingdom, cu peste 3000 de specii dintre cele mai frumoase şi rare insecte; Underwater World, cel mai mare oceanarium tropical din Asia, cu peste 2500 de vietăţi marine, printre care peste zece specii de rechini, coborând spre fundul mării printr-un tunel acrilic transparent de 80 m lungime. La sfârşitul zilei vă invităm să vă distraţi la "Magical Sentosa Show", un spectacol interactiv cu efecte speciale. Cină bufet la Restaurantul Paris. Seara, transfer la aeroport pentru zborul spre Doha.
Ziua 18 / 31.10.2018: Doha - Bucureşti
Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 945 (02:05 / 05:25), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (07:00 / 11:05).

TARIF: 3980 EURO + 4870 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1590 EURO
(tarif valabil pentru un grup de 10 turişti)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Singapore, Singapore - Port Moresby, Port Moresby - Nadi, Nadi - Singapore şi Singapore - Doha - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Port Moresby - Tari şi Mt. Hagen - Port Moresby
- transport local cu avionul - charter pe rutele: Tari - Karawari şi Karawari - Mt. Hagen
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 14 nopţi cazare cu mic dejun în lodge-uri şi hoteluri de 5* şi 4*
- mesele menţionate în program: 14 mic dejunuri, 8 dejunuri şi 11 cine
- transferurile, tururile, croazierele şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Singapore
- croazieră pe Râul Karawari
- participare la spectacole oferite de triburile zonelor vizitate
- vizitarea satelor tradiţionale
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 580 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- late check-out la hotelul din Singapore în ziua 3 şi ziua 17
- late check-out la hotelul din Fiji în ziua 16
- bacşişuri: 80 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind calculate pentru un grup minim de 10 turişti. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• croazieră pe Râul Navua
• croazieră de o zi în Insula Tivua
• excursie opţională în Suva
• excursie în Insula Sentosa

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

NOTĂ:
- zborurile charter Tari - Karawari şi Karawari - Mt. Hagen sunt operate cu aeronave mici, pasagerilor fiindu-le permis 1 bagaj de max. 10 kg şi o poşetă / geantă pt. cameră foto; bagajele mari vor rămâne în Port Moresby în grija partenerului local (vor fi etichetate cu nume, adresă, data întoarcerii etc.)

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 50 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- agenţia nu poate fi trasă la răspundere pentru cazuri în care anumite animale menţionate în program nu pot fi văzute. Animalele nu sunt "obiecte turistice", aflându-se într-o permanentă mişcare şi de regulă ascunse de vizitatori, astfel puteţi să parcurgeţi o zi întreagă fără să vedeţi vreun animal sau dimpotrivă, să vedeţi mai multe de 3-4 în aceeaşi zi. Factorii care contribuie decisiv la reuşita safari-ului sunt ghidul care vă însoţeşte, vremea şi norocul dvs.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.