Circuite turistice

Revelion 2019 Argentina - Brazilia

  • Circuit in: America de Sud 
  • Durata: 11 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1780 Euro / persoană

Traseu:

Buenos Aires - El Calafate - Gheţarul Perito Moreno - Ushuaia - Parcul Naţional Tierra del Fuego - Parcul Naţional Iguassu - Pampa

Tarife:

Perioada: 27.12.2018 - 06.01.2019

TARIF: 1780 EURO + 1490 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 530 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti)

Detalii:

REVELION LA CAPATUL LUMII

Buenos Aires - El Calafate - Gheţarul Perito Moreno - Ushuaia -
Parcul Naţional Tierra del Fuego - Parcul Naţional Iguassu - Pampa

Magia trecerii dintre ani la "capătul lumii" în legendara Ţară de Foc, este un moment pe care nu mulţi muritori îl trăiesc. Vă invităm să vă bucuraţi de America Latină, vizitând câteva dintre "perlele naturale" ale acestei părţi ale lumii. Veţi ajunge în El Calafate, "capitala gheţarilor", de unde veţi pleca spre cel mai faimos gheţar al planetei, Perito Moreno, înscris pe lista Patrimoniului Natural UNESCO, unde veţi avea privilegiul de a capta imaginea sa incredibilă, pe fundalul asurzitor al prăbuşirii iceberg-urilor, veţi ajunge la Ushuaia, cel mai sudic oraş al planetei unde veţi face o călătorie palpitantă cu trenul "de la capătul lumii" în Parcul Naţional Tierra del Fuego, veţi admira apoi grandoarea cascadelor Iguassu înscrise de asemenea pe lista Patrimoniului Natural UNESCO, ca în final, învăluiţi de acordurile tango-ului argentinian din Buenos Aires, să vă luaţi rămas bun de la "Parisul Americii Latine", una dintre cele mai frumoase metropole din lume.

Perioada: 27.12.2018 - 06.01.2019

Ziua 1 / 27.12.2018: Bucureşti - Istanbul - Buenos Aires
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 03:00 (în faţa ghiseului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1042 (04:55 / 07:10) de unde se va pleca spre Buenos Aires cu zborul TK 15 (10:35 / 22:30). Sosire la Buenos Aires, capitala şi cel mai mare oraş din Argentina, care este în acelaşi timp a doua cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. Transfer pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).
Ziua 2 / 28.12.2018: Buenos Aires
Mic dejun. Tur panoramic al capitalei Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie întins pe o suprafaţă de 3 km2, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului "Casa Rosada", Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartierul italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).
Ziua 3 / 29.12.2018: Buenos Aires - El Calafate (Gheţarul Perito Moreno)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas spre El Calafate, AR 1874 (07:55 / 11:10), un orăşel încântător care vă va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional "Los Glaciares", aflat pe ţărmul imensului lac Argentino, în sud-vestul provinciei Santa Cruz. Numele său provine de la un mic arbust cu flori galbene şi fructe mici albăstrui, foarte des întâlnit în Patagonia: calafate (Berberis buxifolia). Vom pleca din El Calafate spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, care se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. Gheţarul Perito Moreno este unul dintre cei 48 de gheţari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului. Nivelul apei pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 de metri, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Sosire în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime frontală de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel Mirador del Lago 4* (sau similar).
Ziua 4 / 30.12.2018: El Calafate - Ushuaia (Parcul Naţional Tierra del Fuego)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1879 (11:00 / 12:20) spre Ushuaia, supranumită "ţara de la capătul lumii". Înconjurat de munţi abrupţi, cu vârfurile acoperite de zăpadă care străjuiesc Canalul Beagle de la înălţimea celor 1500 de metri, mărginit de o vastă întindere de natură neexplorată, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru oraşul cel mai sudic al planetei. Vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina aflat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte. Restul Parcului Naţional Tierra del Fuego este închis publicului pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat. Parcul adăposteşte aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, Condori, Vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Raţa de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor "de baraje", pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul "de la capătul lumii", tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Transfer pentru cazare la Hotel Cilene del Faro 4* (sau similar).
Ziua 5 / 31.12.2018: Ushuaia
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plimbări, cumpărături sau, dacă condiţiile meteo permit, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, situat în sudul extrem al Americii de Sud, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a trecut prin canal în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa va include Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul "Capătul Lumii", Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit "Ends of the World"™s Light House" şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere pentru cazare la Hotel Cilene del Faro 4* (sau similar). Opţional, cină festivă de Revelion la un restaurant local. La Mulţi Ani 2019!
Ziua 6 / 01.01.2019: Ushuaia - Buenos Aires - Iguassu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1879 (13:15 / 16:35) spre Buenos Aires, de unde se va pleca spre Iguassu cu zborul AR 1722 (18:45 / 20:35), oraş situat la graniţa cu Argentina şi Paraguay, renumit datorită cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu şi-au primit numele din limba băştinaşilor Guarani, denumire care se poate traduce prin "apă mare". Mare este însă un cuvânt mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac să te simţi insignifiant în comparaţie cu forţa pe care o degajă. Iguassu reprezintă în fapt o serie de 275 de cascade care se întind pe o distanţă de aprox. 3 km şi care, într-o perioadă normală din an, au debitul de 1.800 m3 de apă pe secundă. Volumul de apă al cascadei depăşeşte în medie 10 milioane de litri pe secundă, iar în anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu este cea mai mare cascadă din lume din punct de vedere al debitului de apă, fiind întrecută doar la media anuală, de cascada Niagara. Deoarece este într-adevăr o minune a naturii, în anul 1986 UNESCO a adăugat întreaga zonă a cascadelor pe lista Patrimoniului Natural Mondial. Transfer pentru cazare la Hotel Vivaz Cataratas 4* (sau similar).
Ziua 7 / 02.01.2019: Iguassu
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita partea braziliană a cataractelor, intrând în Parcul Naţional, înscris şi el în Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, străbătând un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin pădurea tropicală, pe cărări şi poduri printre cascade, până vom ajunge în punctul cel mai apropiat de marea cădere de apă. Pentru a evita efortul şi întoarcerea pe acelaşi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. În continuarea zilei vom vizita partea argentiniană a cataractelor, care combină întreaga esenţă a Parcului Naţional Iguassu, atât prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo, în traducere Gâtlejul Diavolului, cea mai înaltă parte a cascadei, cât şi prin aventura în sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionantă şi demarcă graniţa dintre Argentina şi Brazilia. Întoarcere pentru cazare la Hotel Vivaz Cataratas 4* (sau similar).
Ziua 8 / 03.01.2019: Iguassu - Buenos Aires
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas AR 1731 (13:50 / 15:45) spre
Buenos Aires. Transfer pentru cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar). Opţional, cină cu spectacol de Tango Argentinian la Carlos Gardel (sau similar).
Ziua 9 / 04.01.2019: Buenos Aires - Pampa - Buenos Aires - Istanbul
Mic dejun. Camerele vor fi disponibile până la ora 11:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru "late check out", contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Excursie opţională în Pampa la o "hacienda", o fermă tipic argentiniană, unde veţi descoperi muzica şi dansurile tradiţionale, participând la un adevărat festival Gaucho. La petrecerea de bun venit veţi fi serviţi cu "empanadas" şi vin argentinian, iar mai târziu cu un barbeque delicios, preparat în stil argentinian. Veţi fi martorii unui spectacol folcloric cu muzică şi dansuri, după care veţi avea prilejul de a admira aptitudinile de călăreţi ale "gauchos". Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 16 (23:55 / 22:15).
Ziua 10 / 05.01.2019: Istanbul
Sosire la Istanbul la ora 22:15.
Ziua 11 / 06.01.2019: Istanbul - Bucureşti
Plecare spre Bucureşti cu zborul TK 1041 (02:20 / 02:30).

TARIF: 1780 EURO + 1490 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 530 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Buenos Aires şi Buens Aires - Istanbul - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Buenos Aires - El Calafate, El Calafate - Ushuaia, Ushuaia - Buenos Aires - Iguassu, Iguassu - Buenos Aires
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- transferurile, tururile, croazierele şi excursiile menţionate în program
- vizitarea Parcului Naţional Los Glaciares - pentru a vedea Gheţarul Perito Moreno
- vizitarea Parcului Naţional Tierra del Fuego
- vizitarea Parcului Naţional al cascadelor Iguassu
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală şi storno

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: 240 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Navigare spre baza gheţarului Perito Moreno: aprox. 45 usd/pers.
• Cină festivă de Revelion la un restaurant local în Ushuaia
• Navigare pe Canalul Beagle: aprox. 95 usd/pers.
• Cină cu spectacol de Tango Argentinian cu transfer şi însotitor de grup: aprox. 130 usd/pers.
• Excursie de o zi la Pampa cu dejun inclus: aprox. 185 usd/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.