Circuite turistice

Circuit 2019 Croazieră de lux în ALASKA și incursiune în CANADA de VEST

  • Circuit in: America de Nord 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1970 € / persoană


Traseu:

Vancouver – Pasajul Interior – Ketchikan – Icy Strait Point – Juneau – Skagway – Ghețarul Hubbard – Seward – Anchorage – Sun Peaks – Clearwater – Parcul Wells Gray – Lake Louise – Jasper – Kananaskis – Parcul Naţional Banff – Parcul Naţional Yoho – Kelown

Tarife:

Perioada: 15.08 – 31.08.2019

TARIF: 1970 EURO + 2090 USD / loc în cameră dublă şi cabină cu fereastră

Suplimentul de single se calculează la cerere în funcţie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

Detalii:

Magia Saharei îngheţate a Terrei

Croazieră de lux în ALASKA și incursiune în CANADA de VEST

Vancouver – Pasajul Interior – Ketchikan – Icy Strait Point – Juneau – Skagway – Ghețarul Hubbard – Seward – Anchorage – Sun Peaks – Clearwater – Parcul Wells Gray – Lake Louise – Jasper – Kananaskis – Parcul Naţional Banff – Parcul Naţional Yoho – Kelowna – Seattle

Un program unic pe piaţa turistică românească, la care sunteţi invitaţi să participaţi, prilej de a vă bucura de mirajul unui loc mai puţin accesibil, într-o croazieră de lux în Alaska, supranumită “Sahara îngheţată a Terrei”, care se tălmăceşte prin marea întindere de zăpadă, ţinutul eschimoşilor, fosta provincie ţaristă, devenită apoi Noul El Dorado al Statelor Unite ale Americii. Veţi face apoi o incursiune în partea de vest a Canadei, prilej de a explora British Columbia, o parte mai “sălbatică” a țării, pe care se înalţă maiestuoşii Munţi Stâncoşi, unde veţi descoperi cel mai frumos relief din lume, cu o mulţime de parcuri naţionale. Veţi descoperi de asemenea unul dintre cele mai spectaculoase oraşe ale lumii, respectiv pitorescul Vancouver dar și modernul Seattle, cel mai mare oraş din regiunea Pacific Northwest a Statelor Unite ale Americii. Toate aceste locuri vă “invită” să petreceţi o vară încântătoare pe meleaguri nord americane!

Perioada: 15.08 – 31.08.2019

Ziua 1 / 15.08.2019: Bucureşti – Londra – Vancouver
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 885 (08:30 / 10:05) de unde se va pleca spre Vancouver cu zborul BA 085 (17:20 / 18:55). Sosire în Vancouver, cea mai mare zonă metropolitană din Canada de Vest, oraș renumit pentru frumusețea sa naturală, fapt datorat amplasării între Munții de Coastă și Oceanul Pacific. Transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2 / 16.08.2019: Vancouver – Îmbarcare pe vasul de croazieră Celebrity Millennium
Mic dejun. Dimineaţa vom avea prilejul de a descoperi unul dintre cele mai spectaculoase oraşe ale lumii într-un tur panoramic al Vancouver-ului, care va include Universitatea British Columbia, cu o tradiţie de peste un secol, Robson Street, renumită pentru multitudinea de organizaţii non-profit care îşi au sediul pe această stradă, fiind a 22-a cea mai scumpă stradă din lume, cartierul Gastown cu o arhitectură pitorească, locul unde acest oraş a luat naştere, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii şi clădiri din sec. al XIX-lea, Gas Street unde vom putea face o scurtă plimbare, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zonă, care face legătura cu Parcul Stanley şi Prospect Point, locul de panoramă din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisă din generaţii în generaţii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ şi de a onora ritualurile tribale. După turul parcului vom reveni în oraş, pentru a parcurge China Town, vibrantul cartier chinezesc, cu clădirile sale din sec. al XIX-lea, după care vom fi transferaţi în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Celebrity Millennium al companiei Celebrity Cruises, care va pleca din port la ora 16:30. Vom porni într-o fascinantă croazieră în care, timp de o săptămână, vom avea ocazia de a admira frumuseţile peisajelor din Alaska, ne vom lăsa captivaţi de priveliştea deosebită oferită de gheţari şi ne vom lăsa răsfăţaţi la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 3 / 17.08.2019: Pasajul Interior (navigare)
Mic dejun. În această zi vom naviga de-a lungul coastei sudice a Alaskăi, prin zona numită Pasajul Interior, prilej cu care vom putea admira peisajele care au făcut ca ţara să devină o destinaţie atât de îndrăgită şi captivantă: insule de gheţari, păduri vechi de sute de ani învăluite în ceață şi fiorduri de un albastru ireal. Format de forța uluitoare a ghețarilor masivi cu milioane de ani în urmă, Pasajul Interior al Alaskăi se mândrește cu fiordurile pline de sălbăticie și cu peisajul luxuriant. Apele oceanului sunt pline de vieţuitoare precum balene cu cocoaşă, lei de mare, orci şi vidre de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va încânta. Alaska este cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafeţei geografice, de două ori cât Texas-ul, o exclavă despărţită de 800 km de teritoriul canadian faţă de cel mai nordic stat american, care a fost cumpărată de la Imperiul Rus, în anul 1867, pe o sumă derizorie, care în prezent este echivalentă cu aprox. 70 cenţi pe hectar. Teritoriul a suferit transformări administrative fundamentale de-a lungul timpului, devenind datorită frumuseţii inegalabile a peisajelor naturale, una dintre cele mai exotice atracţii turistice din lume. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu facilităţile acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, saună şi tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale şi numeroase baruri. Seara ne vor aşteapta diverse spectacole de teatru, animaţie, muzică live şi bineînţeles, discotecă. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 4 / 18.08.2019: Ketchikan (Alaska)
Mic dejun. Vom naviga către regiunile arctice, printre gheţari maiestuoşi, fiorduri înguste şi peisaje cuceritoare, spre pitorescul Ketchikan, un orăşel rustic din sudul Alaskăi, înconjurat de munţi cu piscuri înzăpezite, considerat a fi capitala mondială a somonului. Ketchikan s-a dezvoltat ca oraş-port, centru al industriei pescuitului şi centru turistic, fiind principalul punct de acces spre zona protejată Misty Fjords. Numele oraşului derivă de la numele râului care îl străbate, în dialectul etnicilor tlingit, kitschk însemnând "aripă de vultur". În zona oraşului Ketchikan se găseşte cea mai mare colecţie de totemuri ale nativilor din Alaska concentrată la Saxman, Totem Bight State Park şi Totem Heritage Center. Vom putea descoperi frumuseţea acestui loc unic alegând una dintre numeroasele excursii opţionale propuse la bordul vasului sau pe cont propriu. Vasul va ancora în portul de lângă Waterfront Promenade de pe Front Street în jurul orei 07:00. Creek Street, principala stradă din centrul oraşului şi cea mai populară zonă turistică, se află la câteva minute de mers de locul unde este ancorat vasul. Acesta este locul perfect din care veţi putea începe un tur al oraşului Ketchikan. Printre cele mai importante obiective ale oraşului se numără Tongass Historical Museum, unde veţi avea prilejul de a afla istoria oraşului începând de la momentul înfiinţării sale până în prezent, Totem Heritage Center, muzeu înfiinţat în anul 1976, în care este expusă cea mai mare colecţie de totemuri autentice din lume, precum şi un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska şi Southeast Alaska Discovery Center, care expune o frumoasă colecţie de artă indigenă. Vasul va ridica ancora la ora 15:00. Dejun, cină şi cazare la bord.

Ziua 5 / 19.08.2019: Icy Strait Point (Alaska)
Mic dejun. Dimineaţa vom acosta în Icy Strait Point, o zonă izolată din apropierea satului Hoonah, aflat la 48 km distanță față de Juneau, unde se află cei mai mulţi indigeni din tribul Tlingit, foarte aproape de Parcul Naţional Glacier Bay. Vom avea posibilitatea de a explora grandoarea naturii pe cont propriu sau putem alege opţional una dintre excursiile pe apă, pe uscat sau în aer, propuse la bordul vasului sau pe cont propriu. De exemplu, puteți opta pentru un tur aerian spectaculos al Parcului Naţional Glacier Bay, unul dintre locurile cu cei mai mulţi gheţari din lume, care are aprox. 12 gheţari de coastă, dintre care majoritatea “aruncă” în mare, aisberguri constant. Vasul va ridica ancora la ora 20:00. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 6 / 20.08.2019: Juneau (Alaska)
Mic dejun. Sosire la ora 07:00 în capitala Alaskăi, Juneau, oraş fondat în timpul “goanei după aur” în anul 1880. Vom putea face o plimbare prin această capitală atipică, ce oferă vizitatorilor săi o mulţime de activităţi culturale şi care se bucură de o aşezare de excepţie, lângă munţi împăduriţi, care se înalță abrupţi la înălţimi de mii de metri, zonă unde urşii se plimbă în voie. Vom avea întreaga zi la dispoziţie pentru a explora acest oraş minunat, care paradoxal, nu este legat prin drumuri de restul ţării, accesul făcându-se doar pe calea aerului sau pe apă. Oraş cu o climă oceanică subarctică, mărginit de lanţuri muntoase înalte şi de Oceanul Pacific, Juneau se remarcă printr-un farmec specific, cu străzi neaglomerate, pieţe largi, aerisite, fiind un punct de oprire obligatoriu pentru turiştii care ajung în Alaska. Centrul oraşului este compact şi accesibil pietonal, aici găsindu-se diverse magazine cu suveniruri locale. Marea atracţie însă o constituie Gheţarul Mendenhall, falnic şi grandios, la care se poate ajunge, opţional, cu autocarul sau elicopterul. O altă excursie opţională fascinantă este o plimbare cu vaporaşul prin strâmtoarea Pădurii Tongass până la minele originare de aur de altădată, locuri istorice care au determinat în trecut o frenezie teribilă în goana continuă după metalul galben. Puteţi vizita şi Alaska State Museum, care găzduieşte un tezaur care conţine 32.000 de obiecte, artefacte indigene şi exponate de istorie naturală. Vasul va ridica ancora la ora 21:30. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 7 / 21.08.2019: Skagway (Alaska)
Mic dejun. La ora 07:00 vasul va ancora în Skagway, un orăşel pitoresc situat într-o regiune montană fermecătoare, cu piscuri înalte, căderi de apă care străpung crevasele ghețarilor și relicve din vremea căutătorilor de aur (cheechako). Începând din anul 1897 oraşul s-a transformat dintr-unul prosper, într-unul fantomă, dar astăzi miile de turişti care îl vizitează l-au retrezit la viaţă. Vom vedea clădirile orașului care aduc aminte de perioada goanei după aur, care fac parte din Parcul Naţional Klondike Gold Rush, vom putea să ne plimbăm pe strada principală extrem de animată, iar magazinele şi restaurantele ne vor trimite înapoi în timp, în epoca de glorie a acestei zone. Puteţi de asemenea să participaţi la excursii în împrejurimi pentru a admira frumuseţile peisajului, puteți vizita Rezervația de vulturi golași, puteți face plimbări cu barca sau cu caiacul în Glacier Bay sau o plimbare cu un trenuleț pe cel mai îngust ecartament din lume, altădată servind industria minelor de aur din regiunea Yukon, care va străbate un traseu de o frumusețe copleșitoare. La ora 16:00 vasul va ridica ancora pornind spre Gheţarul Bay. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 8 / 22.08.2019: Gheţarul Hubbard (navigare)
Mic dejun. Vasul va ajunge în jurul orei 07:00 la Gheţarul Hubbard, cel mai lung “fluviu de gheaţă” din America de Nord, unul dintre cei mai activi gheţari de acest fel din Alaska. Monumental şi dramatic, gheţarul înaintează constant, într-un ritm atipic, putând la un moment dat să blocheze intrarea în Russel Fjord, creând astfel cel mai mare lac glaciar din toate timpurile. De oriunde de pe puntea vasului, vom putea admira frumuseţea magnifică a acestei minuni naturale formată din 2.000 km² de gheaţă albastră, translucidă. Vom avea ocazia de a experimenta un strigăt la unison, al cărui zgomot va reverbera aerul, putând să determine desprinderea de bucăţi mari de gheaţă din formaţiunile glaciare, care se prăbuşesc în ocean. La ora 11:00 vasul îşi va continua traseul spre Seward. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 9 / 23.08.2019: Seward – Anchorage – Vancouver – Sun Peaks
Mic dejun. Sosire în Seward, debarcare de pe vasul de croazieră, după care ne vom îndrepta spre Anchorage pentru zborul spre Vancouver, de unde vom pleca spre cunoscuta staţiune a sporturilor albe, Sun Peaks. Vom trece prin fertila vale Fraser, o importantă regiune agricolă şi prin regiunea Okanagan, deşertica “ţară a Thompson-ilor”. Vom ajunge în Sun Peaks, care seamănă cu un sătuc cu case colorate, cu o atmosferă foarte prietenoasă, restaurante, cafenele cochete și magazine pe toate gusturile. Cazare în Sun Peaks.
Ziua 10 / 24.08.2019: Sun Peaks – Clearwater – Parcul Wells Gray – Jasper
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre nord, trecând prin Clearwater, cea mai mare localitate din North Thompson Valley. Principala sa atracţie este minunatul Parc Wells Gray, unde există cinci lacuri importante: Azure, Clearwater, McDougall, Murtle şi Kostal, două râuri mari: Clearwater River şi Blue River, precum şi numeroase cascade spectaculoase. Vom face o oprire la Cascada Spahat, sau Helmcken unde deseori apar animale sălbatice, precum catâri sau urşi negri şi multe specii de păsări. Traseul zilei va continua spre unul dintre cele mai frumoase parcuri naţionale din Canada, Jasper, trecând prin Defileul Yellowhead şi pe lângă cel mai înalt vârf din British Columbia, Muntele Robson care are 3954 m. Cazare în Jasper.
Ziua 11 / 25.08.2019: Jasper – Lake Louise – Kananaskis
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta de-a lungul drumului “Icefields Parkway”, care ne va conduce spre lacuri glaciare, păduri virgine, cascade şi râuri tumultuoase, pe scurt, autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume, care trece pe lângă unii dintre cei mai înalţi munţi din Canada şi pe lângă cei mai interesanţi gheţari. Vom face un stop la cascadele Sunwapta şi Athabasca, care ating 23 m înălţime, devenite cunoscute datorită forţei cu care apa se loveşte de pereţii defileului. Vom ajunge la Gheţarul Athabasca unde, opţional, veţi putea face un tur pe cel mai mare câmp de gheaţă din Stâncoşii Canadieni, Icefield Columbia. Veţi fi îmbarcaţi în vehicule special numite Ice Explorer (Snocoach), din care veţi putea explora suprafaţa gheţarului Athabasca şi veţi admira aceste minuni îngheţate, relicve impunătoare din perioada glaciară. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Banff trecând pe lângă pitoreştile lacuri Bow şi Peyto. Vom călători spre Lacul Louise cu incredibile ape turcoaz, înconjurat de gheţari şi munţi semeţi, o imagine desprinsă parcă dintr-o carte poştală. Vom descoperi Valea celor Zece Vârfuri - Valley of Ten Peaks şi Lacul Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei în care se oglindesc vârfurile acoperite de zăpadă ale Munţilor Stâncoşi. Cazare în Kananaskis.
Ziua 12 / 26.08.2019: Kananaskis – Parcul Naţional Banff – Kananaskis
Mic dejun. Dimineaţa va fi dedicată explorării bijuteriei Munţilor Stâncoşi, Parcul Naţional Banff, cu izvoare termale, canioane adânci, gheţari spectaculoşi şi 6641 km2 de pădure, regiune declarată Patrimoniu Mondial Natural UNESCO încă din 1985. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea orăşelul Banff, locul de naştere a sistemului de parcuri şi rezervaţii naturale din Canada, The Hoodos, formaţiunile stâncoase sub formă de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive şi Lacul Minewanka. Opţional, vă veţi putea bucura de o călătorie cu gondola în Munţii Sulphur, de unde veţi avea posibilitatea de a admira o panoramă spectaculoasă. După-amiază timp liber, prilej de a colinda numeroasele magazine cu suveniruri din staţiune. Cazare în Kananaskis.
Ziua 13 / 27.08.2019: Kananaskis – Parcul Naţional Yoho – Kelowna
Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Yoho, cel mai mic dintre cele patru parcuri naţionale care alcătuiesc
Munţii Stâncoşi Canadieni – Canadian Rocky Mountains, parc ce a fost inclus în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO datorită superbelor peisaje montane, cu vârfurile impunătoare ale munţilor, cu gheţari, lacuri, cascade şi peşteri de o frumuseţe năucitoare. Denumirea Parcului Naţional Yoho în limba indienilor cree înseamnă “veneraţie”, acesta întinzându-se pe ambele laturi ale văii Râului Kicking Horse. Ne vom opri la podul natural din pietre situat peste Râul Kicking Horse, la Cascada Takakkaw precum şi la Lacul Emerald. Ne vom îndrepta apoi spre Valea Okanagan, trecând prin Defileul Rogers şi Revelstoke. Această regiune este o zonă importantă a ţării, fiind locul în care se produc vinurile din Columbia Britanică, faimoasă fiind de asemenea, pentru producţia de fructe. Sosire în Kelowna, oraş situat lângă Lacul Okanagan, în Valea Okanagan, al cărui nume provine din dialectul Okanagan şi înseamnă “urs grizzly”. Cazare în Kelowna.
Ziua 14 / 28.08.2019: Kelowna – Seattle
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre Seattle, oraşul de smarald, cel mai mare oraş din regiunea numită Pacific Northwest a Statelor Unite ale Americii care se găsește în partea de nord-vest a statului Washington, un oraș tânăr, aglomerat și prosper, orașul secolului XXI. Populaţia diversă, o viaţă culturală bogată, o industrie înfloritoare şi este suficient să amintim de Boeing şi Microsoft, un peisaj copleşitor, oraşul cu multe parcuri şi muzee ne așteaptă să îl descoperim. Orașul este înconjurat de ape și vârfuri de munte care ne vor copleși prin frumusețea lor. Cazare în Seattle.
Ziua 15 / 29.08.2019: Seattle – Londra
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom începe explorarea oraşului fondat în anul 1851 de către Arthur A. Denny şi echipajul acestuia, care a devenit ulterior cunoscut sub numele de Denny Party. Primul nume a fost New York, apoi Duwamps, pentru ca în final să fie redenumit Seattle după Chief Noah Sealth, şeful celor două triburi ale nativilor americani care locuiau în zona aceea. “Seattle” este de fapt o transcriere anglizată a numelui de familie a şefului celor două triburi, Sealth. Vom porni într-un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira construcţiile moderne, parcurile şi zona centrală, impresionantul turn Space Needle, construit cu ocazia târgului mondial din anul 1962, devenit emblema oraşului, precum şi Pike Place Marked, cea mai veche piaţă din SUA deschisă în anul 1907 ca piaţă a fermierilor. Pike Place vinde şi astăzi produse locale şi cel mai proaspăt pește, dar acum aici se află şi meşteşugari, cântăreţi stradali şi cafenele. Transfer la aeroport pentru plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 048 (19:20 / 12:40).
Ziua 16 / 30.08.2019: Londra – Bucureşti
Sosire în Londra la ora 12:40, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul BA 884 (19:00 / 00:15).
Ziua 17 / 31.08.2019: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 00:15.

TARIF: 1970 EURO + 2090 USD / loc în cameră dublă şi cabină cu fereastră

Suplimentul de single se calculează la cerere în funcţie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Londra – Vancouver şi Seattle – Londra – Bucureşti cu compania British Airways
- transport local cu avionul pe ruta Anchorage – Vancouver
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*, 3* şi lodge în Canada și Statele Unite ale Americii
- 7 nopţi cazare cu pensiune completă inclusiv apă, limonadă, ceai și cafea la dozator, pe vasul de croazieră Celebrity Millenium
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Vancouver
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Seattle
- vizitarea parcurilor Wells Gray, Banff, Jasper și Yoho
- taxele de intrare în parcurile din Canada
- activităţi de recreere pe vas: gym, sauna etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- ghizi vorbitori de limbă engleză
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. și interne aprox. 140 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- taxe şi servicii portuare: 375 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia
- taxa de viză pentru SUA: 161 usd/pers. (taxă care poate fi modificată de către Consulat)
- taxa de viză ETA pentru Canada: 10 usd/pers.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri pentru ghizi şi şoferi – mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale: 5 usd/pers./zi
- bacșișuri pentru croazieră: 85 euro/pers. (vor fi achitate direct de către turişti la sfârşitul croazierei odată cu celelalte cheltuieli opţionale de pe vas)

NOTĂ:
- alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii
- taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară
- pentru mai multe informaţii legate de flota Celebrity Cruises, descrierea cabinelor, facilitaţilor, etc., vă rugăm să consultaţi site-ul oficial al companiei

ACTE ȘI CONDIȚII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZĂ:
SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei / extras de cont personal cu minimum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţă de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşină, teren etc) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)

Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 10 săptămâni înaintea plecării

ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI taxele de viză şi programare la viză (achitate direct de turist la bancă) nu sunt rambursabile.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală

IMPORTANT !!!
Documente necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se acceptă paşaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibă şi cazier judiciar la ieşirea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 10 Iunie 2019
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIŢII DE ANULARE:
Pentru anulare între 10 Iunie – 20 Iunie 2019, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
Pentru anulare între 21 Iunie – 20 Iulie 2019, se va percepe o penalizare de 75% din valoarea totală
Pentru anulare începând cu 21 Iulie 2019 sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.