Circuite turistice

Circuit 2019 RUSIA ruta Transiberiana

  • Circuit in: Europa 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1790 € / persoană


Traseu:

Soci – Krasnodar – Volgograd – Kazan – Yekaterinburg – Novosibirsk – Moscova

Tarife:

Perioada: 08.08 – 20.08.2019
TARIF: 1790 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 290 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se va majora cu 220 euro/pers.)

Detalii:

Fascinanta rută Trans-Siberiană

R U S I A

Soci – Krasnodar – Volgograd – Kazan –
Yekaterinburg – Novosibirsk – Moscova

Vă invităm într-o aventură rusă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni în bătaia vântului şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer, o inedită călătorie pe ruta Trans-Siberiană care ne va purta pe două continente, oferindu-ne ocazia de a vizita câteva dintre cele mai mari oraşe ale Rusiei, oraşe încărcate de istorie şi tradiţii. Traseul pe care vi-l propunem va începe cu vestita stațiune Soci, situată la Marea Neagră, va continua cu oraşul Krasnodar unul dintre cele mai importante centre istorice și culturale din regiunea sudică a Rusiei și din regiunea Caucazului de Nord, va ajunge la Volgograd, fostul Stalingrad încărcat de istorie, la Kazan, cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan, la Yekaterinburg, care poartă numele împărătesei Ecaterina I, capitala culturală a regiunii Ural, va traversa stepele siberiene până la Novosibirsk, cel mai mare oraş din Siberia, ca în final să ajungă la Moscova unde vom avea prilejul de a admira comorile ţarilor în timp ce vom explora Moscova, cu Kremlin-ul cel încărcat de istorie, cu catedralele de poveste şi eternele opere de artă.

Perioada: 08.08 – 20.08.2019

Ziua 1 / 08.08.2019: Bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 23:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot).
Ziua 2 / 09.08.2019: Bucureşti – Moscova – Soci
Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2039 (01:55 / 05:05) de unde se va pleca spre Soci cu zborul SU 1120 (07:45 / 10:15). Sosire la Soci, localitate situată la Marea Neagră, o importantă destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care a găzduit, de altfel, Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 2014. În ciuda zăpezii care cade din greu iarna, Soci oferă vara un climat subtropical, completat de câteva plaje splendide, o mândrie pentru ceea ce se poate numi Riviera Rusească, orașul devenind un adevărat punct de ”evadare” turistică pentru ruși, în orice anotimp. Însoțiți de ghidul local, vom porni în turul orașului Soci, care va include portul maritim, Kurortny Prospekt, vom face o plimbare de-a lungul bulevardului pitoresc de pe litoral, prilej cu care vom putea admira Teatrul de iarnă, un exemplu maiestuos al arhitecturii staliniste, monumentul Canon și Anchor, Muzeul de Artă. Ne vom deplasa apoi spre Muntele Akhun unde ne ne vom opri într-un punct de belvedere care oferă priveliști panoramice ale Regiunii Caucazului de Vest, Parcului Olimpic și Mării Negre. Vom încheia ziua cu o plimbare în Parcul Olimpic. Transfer pentru cazare la Hotel Sea Galaxy Congress & Spa 4* (sau similar).
Ziua 3 / 10.08.2019: Soci – Krasnodar
Mic dejun. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul de la ora 14:27 spre Krasnodar, unde vom sosi la ora 18:47. Odată ajunși în capitala regiunii Krasnodar, un oraș situat în sudul Rusiei, pe malul drept al râului Kuban, la aproximativ 120 - 150 km distanță față de Marea Neagră și Azov și la 1340 km sud de Moscova, vom fi transferați pentru cazare la Hotel Inntourist 4* (sau similar).
Ziua 4 / 11.08.2019: Krasnodar – Volgograd
Mic dejun. În această zi vom explora Krasnodarul, unul dintre cele mai importante centre istorice și culturale din regiunea sudică a Rusiei și din regiunea Caucazului de Nord. Inițial cunoscut ca Yekaterinodar, adică "Cadoul Ecaterinei", Krasnodar a fost fondat în anul 1794 de cazacii din Marea Neagră, sub îndrumarea Ecaterinei cea Mare. În timpul turului de oraș vom admira statuia Ecaterinei cea Mare din Parcul Ecaterinei, Catedrala Alexander Nevskiy, Muzeul de Artă Regională Krasnodar din Kovalenko, Monumentul Cazacilor Kuban, Parcul Mareșalului Zhukov, strada principală a orașului, Krasnaya (Roșie) și Piața Teatrului. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 19:10 spre Volgograd. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 5 / 12.08.2019: Volgograd
Sosire la ora 09:50 la Volgograd, denumit anterior Tsaritsyn şi Stalingrad, astăzi un important oraş industrial şi centrul administrativ al Volgograd Oblast din Rusia. De la nord la sud, oraşul are 80 km lungime şi este situat pe malul stâng al Volgăi, după care şi-a luat numele. Conform istoricilor, zona pe care se întinde actualul oraş, a fost ocupată de Hoarda de Aur în sec. al XIII-lea. Când în cele din urmă Hanatele de Cazan şi Astrakhan s-au prăbuşit în a doua jumătate a sec. al XVI-lea, pe insula de unde Râul Tariţîn se varsă în Volga, a fost ridicat un nou oraş numit Tariţîn, construit pentru a proteja graniţa de sud-est a ţării. Petru cel Mare a acordat o mare importanţă oraşului şi a construit un zid de aprox. 60 km şi metereze înalte de peste 12 m, iar Ecaterina cea Mare a contribuit şi ea la dezvoltarea oraşului când a emis un decret în anul 1765 care le permitea străinilor să se stabilească în Rusia. În iarna anilor 1942 - 1943, oraşul (numit atunci Stalingrad) a fost punctul central al bătăliei decisive care a marcat punctul de cotitură în cel de-Al Doilea Război Mondial. Luptele dure care au continuat timp de 200 de zile şi de nopţi, în timpul cărora au murit aprox. 300.000 dintre oamenii lui Hitler, au făcut ca oraşul să devină o ruină. După război, oraşul a fost reconstruit, s-a extins pe Volga, au fost construite fabrici, case şi parcuri noi. A fost ridicată Colina lui Mamaev de sculptorul Vucetici şi arhitectul Belopolski, pentru a comemora acea bătălie. În timpul turului de oraş vom putea vedea priveliştile frumoase ale oraşului şi fluviului din vârful monumentului principal şi din vârful colinei. Vom admira de asemenea promenada centrală realizată în cinstea Armatei 62, Strada Păcii, un simbol al renaşterii oraşului după război, Casa lui Pavlov, unul dintre bastioanele soldaţilor faimoşi care pe harta personală a generalului german Paulus a fost marcată ca fortăreaţa Mamaev Kurgan. Transfer pentru cazare la Hotel Ring 4* (sau similar).
Ziua 6 / 13.08.2019: Volgograd – Kazan
Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale sau cumpărături. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 16:58 spre Kazan. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 7 / 14.08.2019: Kazan
Sosire la Kazan la ora 14:08, capitala şi cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan, al 8-lea oraş ca mărime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, al cărui centru vechi se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenţa râurilor Volga şi Kazanka, oraşul este astăzi atât un centru comercial major cât şi cel mai important centru al culturii tătare din Rusia centrală europeană. Vom vedea clădiri frumoase ridicate în diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate în stil modernist care coexistă în mod armonios cu monumentele baroce, vom simţi aura antichităţii pe care o emană zidurile albe ale Kremlinului din Kazan de unde vom fi fermecaţi de superba panoramă care se deschide către râu. Oraşul combină cu uşurinţă cultura şi tradiţiile estului cu cele ale vestului, îmbinarea dintre tradiţionalul oriental şi modernismul vestic conferind oraşului un farmec şi un stil aparte, lângă minarete existând turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristică dominantă a vieţii în acest oraş fiind coexistenţa paşnică şi creatoare a diferitelor naţionalităţi şi religii. Turul panoramic va include centrul oraşului cu Old Tatar Sloboda şi Moscheile lui Azimov şi Mardjani, Catedrala Petru şi Pavel, construită în perioada anilor 1723 – 1726 în memoria vizitei realizată la Kazan de către Petru I, Biserica Înălţării Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusă înapoi de la Vatican în timpul ultimei vizite a Papei, Parcul şi Muzeul celei de-a 1000 aniversări a oraşului Kazan, Universitatea de Stat, Piaţa Independenţei, Primăria şi Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datând din anul 1652 şi care poartă denumirea uneia dintre cele mai importante personalităţi musulmane. În continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevărat sit arheologic, catedrala fiind prima biserică ortodoxă din această regiune, care datează din anul 1552. Kremlinul, atracţia turistică principală a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit în sec. al XIII-lea şi reconstruit în sec. al XVI-lea, având 13 turnuri ridicate din piatră albă, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai înalte turnuri “înclinate” din Europa. Deşi include numeroase obiective istorice, Kremlinul şi-a păstrat până în prezent funcţia administrativă, aici desfăşurându-şi activitatea Administraţia Prezidenţială în frunte cu Preşedintele Republicii Tatarstan. Transfer pentru cazare la Hotel Park Inn Kazan 4* (sau similar).
Ziua 8 / 15.08.2019: Kazan – Yekaterinburg
Mic dejun. Camerele se vor elibera până la ora 12:00. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul de noapte de la ora 15:55 spre Yekaterinburg. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
Ziua 9 / 16.08.2019: Yekaterinburg
Sosire la ora 07:59 în Yekaterinburg, în partea asiatică a Rusiei. Oraşul fondat în anul 1723 de către Petru I şi care poartă numele împărătesei Ecaterina I, este capitala culturală a regiunii Ural, al 4-lea oraş ca mărime din Rusia, după Moscova, Sankt Petersburg şi Novosibirsk. Deşi face parte din generaţia aşezărilor ridicate în sec. al XVIII-lea, Yekaterinburg a cunoscut o dezvoltare rapidă, care i-a asigurat statutul privilegiat de astăzi. Ghidurile turistice îl marchează printre destinaţiile importante, în primul rând datorită locaţiei sale unice, la hotarul dintre Europa şi Asia. Turiştii au transformat într-un adevărat ritual trecerea de pe un continent pe celălalt, la fel cum au făcut o tradiţie din a se fotografia cu picioarele simultan în cele două “lumi”. Vom începe turul panoramic cu o vedere pitorească asupra Râului Iset şi a barajului său, locul unde a fost fondat oraşul. Vom continua cu pieţele centrale ale oraşului, Curtea Monetăriei, Piaţa Muncii, kilometrul zero al oraşului, Muzeul Artelor Fine, clădirile administraţiei oraşului, ale regiunii şi districtului federal Ural, sediul central al districtelor militare Volga şi Urali, Piaţa Armatei Sovietice şi memorialul ei proeminent, Biserica Înălţării Domnului, cea mai veche din oraş şi Biserica pe Sângele Vărsat ridicată pe locul casei Ipatiev, locul unde a fost asasinată familia ultimului ţar. Cazare la Hotel Park Inn Yekaterinburg 4* (sau similar).
Ziua 10 / 17.08.2019: Yekaterinburg – Novosibirsk
Mic dejun. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul de la ora 12:10 spre Novosibirsk. În această zi vom parcurge o distanţă de 1520 km în aproximativ 24 de ore, timp în care vom traversa stepele siberiene, vom face o oprire în Omsk, capitala Siberiei de Vest, oraş fondat de cazaci pe la începutul sec. al XVIII-lea, punctul de joncţiune dintre ramurile de Nord şi de Sud ale liniei Trans - Siberiene. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.

Ziua 11 / 18.08.2019: Yekaterinburg – Novosibirsk
Sosire în Novosibirsk la ora 11:46, capitala regiunii cu acelaşi nume, cel mai mare oraş din Siberia, cu 1,4 milioane de locuitori. Novosibirsk a rămas oraşul cu cea mai rapidă creştere din lume din zilele noastre, surclasând oraşul Chicago din USA, fapt pentru care a fost înscris în Cartea Recordurilor. Novosibirsk a rămas însă singurul oraş din Rusia care şi-a schimbat denumirea de cele mai multe ori, până în anul 1925 purtând numele ultimului ţar, numindu-se Novo-Nikolaevsk. Datorită condiţiilor naturale din zonă, favorabile dezvoltării oraşului, zone forestiere, bazinul de apă alimentat de Râul Ob, râurile mici şi lacurile care se află în apropierea oraşului, acesta se bucură de un complex divers de resurse de agrement. Turul panoramic al oraşului, va include Catedrala Înălţării, Piaţa Lenin cu Teatrul de Operă şi Balet, una dintre cele mai mari clădiri de teatru din lume şi una dintre cele mai apreciate companii de balet din lume, Catedrala Alexander Nevsky, partea veche a oraşului, strada Gorkogo cu vechile case din lemn, Capela Sf. Nicolas, care marchează centrul Rusiei şi primul pod de cale ferată construit în anul 1893 peste Râul Ob, locul unde a început construirea oraşului, după care vom vizita Grădina Zoologică, un parc zoologic care nu are analogii în regiunea siberiană. Cazare la Hotel Park Inn Novosibirsk 4* (sau similar).
Ziua 12 / 19.08.2019: Novosibirsk – Moscova
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 1307 (10:05 / 10:25) spre Moscova. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care va include Piaţa Roşie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Piaţa Manezh, Bulevardul Ring, Catedrala Sf. Vasile, Strada Tverskaya, fostul cartier al KGB, Universitatea de Stat situată pe colina Lenin, considerată a fi cel mai înalt punct al oraşului, Casa Albă, Strada Noul Arbat, Piaţa Arbat, Strada Minskaya, Victory Park, cu fântânile şi bisericile sale, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisus Mântuitorul, monument dedicat celei de-a 300 aniversări a flotei ruseşti şi Mănăstirea Novodevici cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. În continuare vom vizita Kremlin-ul, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de Râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roşie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fostă reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei – centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită “minune” datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail – locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Ţar. Transfer pentru cazare la Hotel Novotel Centre 4* (sau similar).
Ziua 13 / 20.08.2019: Moscova – Bucureşti
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau cumpărături (camerele se vor elibera la ora 12:00; există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim 2 luni înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu zborul companiei Aeroflot, SU 2038 (20:55 / 00:15).
Ziua 14 / 21.08.2019: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 00:15.

TARIF: 1790 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 290 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se va majora cu 220 euro/pers.)
TARIFUL INCLUDE:
- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova – Soci şi Moscova – Bucureşti cu compania Aeroflot
- transport continental cu avionul pe ruta: Novosibirsk – Moscova cu compania Aeroflot
- transport cu trenul pe ruta Trans - Siberiană, pe traseul descris în program
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- 4 nopţi de cazare în tren, clasa a 2-a, în compartimente cu 4 locuri
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Punctul de panorama Akhun si Parcul Olimpic din Soci, Catedrala Alexander Nevskiy din Krasnodar, Fortăreaţa Mamaev Kurgan, Kremlinul şi Catedrala Petru şi Pavel din Kazan, Biserica pe Sângele Vărsat şi Biserica Înălţării Domnului în Yekaterinburg, Grădina Zoologică din Novosibirsk şi Kremlin şi 1 catedrală în Moscova
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală Clasic Mondial Assistance

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 245 euro/pers. şi aprox. 90 euro/pers. pentru zborurile continentale care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- supliment 7 cine: 150 euro /pers.
- taxa de viză Rusia (taxe consulare şi de serviciu): 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- supliment de cazare în tren, în compartimente cu 2 locuri: 280 euro/pers.
- bacşişuri: 65 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 15 participanţi; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.