Circuite turistice

Circuit 2019 SPLENDORILE TURCIEI

  • Circuit in: Europa 
  • Durata: 15 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 995 € / persoană


Traseu:

Ankara – Hattusa – Yazilikaya – Amasya – Trabzon – Bayburt – Erzurum – Sarikamis – Ani – Kars – Dogubayazit – Lacul Van – Insula Akdamar – Muntele Nemrut – Adiyaman – Cappadocia – Kayseri

Tarife:

Perioada: 14.06 – 28.06.2019

TARIF: 995 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 190 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 – 24 turişti, tariful se va majora cu 30 euro/pers.)

Detalii:

Odisee în Anatolia Orientală

SPLENDORILE TURCIEI

Ankara – Hattusa – Yazilikaya – Amasya – Trabzon – Bayburt – Erzurum –
Sarikamis – Kars – Ani – Dogubayazit – Van – Lacul Van – Insula Akdamar – Muntele Nemrut – Adiyaman – Cappadocia – Kayseri

Vă invităm într-o frumoasă odisee în Anatolia Orientală, în estul îndepărtat al Turciei, călătorie care va începe din Ankara, capitala ţării, de unde ne vom îndrepta spre coasta de sud a Mării Negre, parcurgând un traseu mirific spre Trabzon. Vom străbate celebrul Drum al Mătăsii prin Munţii Zigana, până în apropierea muntelui sacru Ararat, unde se presupune că ar fi îngropată Arca lui Noe şi vom ajunge la pitorescul lac Van, cel mai mare lac sărat al Turciei. Vom vizita moschei străvechi, mănăstiri “agăţate” de stânci, biserici, medrese şi caravanseraiuri, ne vom minuna de Ishak Pașa, cel mai spectaculos castel din estul îndepărtat al Turciei, vom descoperi ruinele oraşului fantomă Ani, capitala Armeniei medievale şi vom ajunge în apropierea graniţei cu Armenia şi cu Iranul. Ne vom întoarce acasă fericiţi, îmbogăţiţi şi cu o mare dorinţă de a reveni!

Perioada: 01.09 – 15.09.2019

Ziua 1 / 01.09.2019: Bucureşti – Istanbul – Ankara
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1042 (05:55 / 07:10) de unde se va pleca spre Ankara cu zborul TK 2134 (09:00 / 10:15). Odată ajunşi în capitala Turciei, al doilea oraş ca mărime al ţării, ne vom întâlni cu ghidul local, împreună cu care ne vom îndrepta către complexul arheologic de la Gordion, celebru datorită legendei nodului gordian, conform căreia, cel care va reuşi să desfacă complicatul nod, va cuceri Asia. La vremea sa, Alexandru cel Mare a tăiat dintr-o singură lovitură de sabie nodul, fapta sa devenind un exemplu de rezolvare radicală şi rapidă a problemelor, îndeplinindu-se ulterior şi predicţia legendei, căci acesta a reuşit să cucerească aproape tot continentul asiatic. Vom vizita ruinele străvechiului oraş care a fost întemeiat şi recunoscut drept capitala Frigiei pe la jumătatea sec. al VIII-lea î.Hr. şi capitala regatului Phrygia. Excavările din zonă au demonstrat că această regiune a fost populată încă din epoca de bronz (2500 î.Hr.), iar popoarele numite “marine” au ajuns pe aceste meleaguri în perioada anilor 1200 î.Hr. Vom vizita de asemenea şi mormântul celui mai faimos conducător Phrygian, regele Midas, fiul lui Gordius, care conform mitologiei greceşti, transforma în aur tot ce atingea. Comoara din bronz descoperită în mormântul acestuia o vom putea admira în muzeul local. Întoarcere în Ankara pentru cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Grand Nora 4* (sau similar).
Ziua 2 / 02.09.2019: Ankara – Hattusa
Mic dejun. Tur panoramic în Ankara, prilej cu ocazia căruia vom vizita şi cele mai importante obiective turistice precum Memorialul Anitkabir unde se află mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, liderul Războiului de Independenţă al Turciei, fondatorul şi primul preşedinte al Republicii Turcia, dar şi locul în care este înmormântat cel de-al doilea preşedinte al Turciei, Ismet Inonu. Turul va continua cu vizitarea Castelului medieval din Ankara, o fortificaţie din epoca antică, a cărui dată a construirii sale a rămas necunoscută, fiind cucerit pe rând de romani şi bizantini, ulterior capturat de turcii segiucizi în anul 1073, apoi de Cavalerii Cruciazi în anul 1101 şi mai apoi iar de segiucizi în anul 1227. Toate aceste cuceriri au lăsat urme serioase asupra castelului, care în timpul Imperiului Otoman, la ordinul lui Ibrahim Pașa din anul 1832, a beneficiat de numeroase reparaţii. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Civilizaţiilor Anatoliene, situat în apropierea Castelului din Ankara, muzeu care funcţionează într-o clădire care a adăpostit iniţial un bazar, ulterior fiind tranformat la dorinţa preşedintelui Ataturk în Muzeul Civilizaţiilor Anatoliene sau Muzeul Hittit. Muzeul a fost premiat în anul 1997 ca fiind cel mai bun muzeu al zonei, datorită exponatelor unice care au aparţinut civilizaţiilor care au trecut prin Anatolia de la asirieni, urartieni, hitiţi, frigieni şi lidieni până la greci şi romani. După-amiază ne vom deplasa spre Hattusa, fosta capitală a hitiţilor care au sosit în nordul Anatoliei traversând Marea Neagră în sec. al 18-lea î.Hr.. Cină la un restaurant local. Cazare în Çorum - Hattusa la Hotel Baskent Demiralan 3* (sau similar).
Ziua 3 / 03.09.2019: Hattusa – Yazilikaya – Amasya
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita vestitele ruine din Hattusa, fosta capitală a Imperiului Hitit în Epoca Bronzului, oraş înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1986. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Yazilikaya, în traducere “rocă înscrisă”, fost sanctuar în apropiere de Hattusa, loc sfânt pentru acest popor, unde vom admira basoreliefurile care sunt de departe cele mai interesante sculpturi care datează din acea perioadă, atât din punct de vedere artistic cât şi religios. Acest sanctuar constă într-o galerie mai mare, în care vom descoperi sculpturile în rocă ale zeilor hitiţi, care datează din timpul domniilor împăraţilor Tudhaliya IV şi Suppiluliuma II din sec. al XIII-lea î.Hr. şi o galerie mai mică care se presupune că era mausoleul sau memorialul Regelui Tudhaliya IV. În continuare ne vom deplasa către Amasya, una din provinciile care se distinge atât prin peisajul natural cât şi prin valorile istorice pe care le găzduieşte, locul de baştină al celebrului geograf, istoric şi filozof Strabo. Situată în valea îngustă a Râului Yesilirmak (Iris), Amasya are o istorie de 3000 de ani de-a lungul căreia, multe civilizaţii au lăsat în urmă valori nepreţuite. Ruinele citadelei “adăpostesc” canale de apă vechi de 2000 de ani, poduri vechi de 1000 de ani, un spital de boli mentale, un palat otoman şi un pasaj subteran secret. Amasya este atractivă datorită caselor otomane din lemn şi a mormintelor săpate în stâncă ale regilor pontici, dar a avut şi o mare importanţă în viaţa lui Ataturk deoarece aici a emis în iunie 1919, Circulara de la Amasya, declanşând lupta de independenţă a Turciei. Cină la un restaurant local şi cazare în Amasya la Hotel Gozlek Termal 4* (sau similar).
Ziua 4 / 04.09.2019: Amasya – Trabzon
Mic dejun. În această zi vom parcurge un traseu mirific pe coasta de sud a Mării Negre, îndreptându-ne către Trabzon, care a fost în trecut un important punct de referinţă pentru navigatorii din Marea Neagră mai ales în timpul condiţiilor climaterice nefavorabile; populara expresie italiană “perdere la Trebisonda” în traducere “pierderea Trebizondului” este încă folosită în limba italiană pentru a descrie situaţii în care se pierde direcţia pe mare. Oraşul este situat pe istoricul Drum al Mătăsii, devenind astfel un loc de contopire a religiilor, limbilor şi culturilor de-a lungul secolelor. În decursul istoriei, Trabzon a fost locul de formare a numeroase state de-a lungul istoriei şi a fost capitala Imperiului Trebizond în perioada anilor 1204-1461. Servind drept punte de legătură între Caucazia, Asia Centrală şi de Vest, Trabzon este principalul oraş al Turciei la Marea Neagră, din punct de vedere comercial, având o istorie bogată şi frumuseţi naturale nebănuite. Înainte de a ajunge la Trabzon, ne vom deplasa către Mănăstirea Sumela, lăcaş sfânt pentru întreaga lume creştină. Chiar dacă este în renovare și nu vom putea pătrunde în interiorul său, aceasta merită a fi vazută din exterior și datorită poziției sale, cuibărită în munte la o înălţime de 1200 m, “mănăstire agăţată” pe faţada unei stânci situate în mijlocul pădurii. După această vizită ne vom îndrepta spre Trabzon pentru cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Saylamlar 4* (sau simlar).
Ziua 5 / 05.09.2019: Trabzon
Mic dejun. Zi dedicată explorării Trabzonului, care va începe cu vizitarea bisericii Ayasofya - Sf. Sofia, care datează din sec. al XIII-lea, probabil cel mai important obiectiv turistic al oraşului, unde vom admira extraordinarele fresce bizantine. Vom vedea în continuare Moscheea Gulbahar Hatun, ruinele Castelulului (exterior - nu se pot vizita fiind situate într-o zonă militară) şi Casa lui Ataturk, unde locuia în timpul vizitelor sale în Trabzon. După-amiază vom explora străzile pietruite ale oraşului, după care ne vom îndrepta spre Parcul Boztepe, situat pe o colină de unde vom avea o panoramă deosebită asupra oraşului. Cină la un restaurant local şi cazare în Trabzon la Hotel Saylamlar 4* (sau similar).
Ziua 6 / 06.09.2019: Trabzon – Bayburt – Erzurum
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre sudul oraşului unde se află Lacul Uzungol, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Ne vom relaxa apoi pe malul râului Altindere în Parcul Naţional Valea Altindere, vom merge pe celebrul Drum al Mătăsii prin Munţii Zigana (Alpii Pontici), vom trece prin Bayburt, oraş situat pe străvechiul Drum al Mătăsii, prin care a trecut şi Marco Polo, ca în final să ne îndreptăm spre Erzurum, oraş situat într-o vale înconjurată de munţi semeţi, peisaj propice diverselor activităţi turistice. În apropierea acestuia, se găseşte Palandoken, o frumoasă şi căutată staţiune de schi. Cină la un restaurant local şi cazare în Erzurum la Hotel Zade 3* (sau similar).
Ziua 7 / 07.09.2019: Erzurum – Sarikamis – Kars
Mic dejun. Vom face un tur panoramic al oraşului Erzurum, ocazie cu care vom vedea Cifte Minareli Medrese, o frumoasă medresă ridicată în jurul anilor 1200, care se mândreşte cu cele două minarete, medresă care ne va duce cu gândul la cele din Uzbekistan, seminarul teologic mongol Yakutiye Medrese, ridicat în jurul anilor 1300, care se mândreşte la rândul său cu minaretul decorat cu faianţe albastre şi verzi şi castelul oraşului, construit de împăratul Teodosiu în sec. al V-lea. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Kars parcurgând un frumos traseu, trecând prin Sarikamis, cel mai răcoros loc din Turcia, cu ierni lungi şi friguroase. Nu există date concrete despre istoria antică a zonei, dar aceasta a devenit cunoscută în sec. al XIX-lea datorită conflictului între Imperiile Otoman şi Rus. Ca urmare a bătăliilor care au avut loc în anii 1829, 1855 şi 1877, Sarikamish a fost înglobat în Imperiul Rus, devenind un orăşel modern, situat la graniţa cu Imperiul Otoman. În prezent Sarikamish este o importantă staţiune de schi din Turcia, atrăgând în fiecare an iubitorii sportului alb. La sfârşitul zilei ne vom îndrepta spre Kars pentru cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Cheltikov 4* (sau similar).
Ziua 8 / 08.09.2019: Kars – Ani – Kars
Mic dejun. Plecare spre Ani, fosta capitală a Armeniei medievale, situat la graniţa turco-armeană, oraş care în mare parte este în ruine, dar care impresionează prin zidurile fortificate care încă înconjoară numeroasele biserici, moschei, printre care şi cea mai veche moschee din Anatolia, palate, băi şi caravanseraiuri. Oraşul a experimentat de-a lungul timpului culturile armenilor, georgienilor, mongolilor, ruşilor şi în final ale turcilor. Ca urmare a unui puternic cutremur şi a invaziilor mongole, oraşul a fost părăsit în jurul anilor 1300. Pentru că suntem la “capătul” Turciei, vom putea admira priveliştea râului Arpacay şi a Armeniei care se află pe celălalt mal al râului, imaginându-ne că în vremurile sale de glorie, oraşul rivaliza cu Bagdadul. În continuarea zilei ne vom întoarce la Kars pentru a vizita fortul, Moscheea Fethyie, ne vom plimba pe străzile înguste pentru a admira clădirile construite în stil baltic de pe vremea ocupaţiei ruseşti. Cină la un restaurant local şi cazare în Kars la Hotel Cheltikov 4* (sau similar).
Ziua 9 / 09.09.2019: Kars – Dogubeyazit (Muntele Ararat) – Van
Mic dejun. Vom începe ziua cu deplasarea pe celebrul Drum al Mătăsii până la Dogubeyazit, localitate aflată
pe drumul de ieşire spre Iran. Ne vom apropia de Muntele Ararat care are o înălţime de 5137 m, pentru a-i admira frumuseţea şi pentru a ne lăsa învăluiţi de a sa atmosferă sacră, deoarece se crede că în acest munte se află îngropată Arca lui Noe. În continuarea zilei vom vizita maiestuosul Palat Ishak Pașa, monument UNESCO, situat în apropierea localităţii Dogubeyazit, complex care domină văile stâncoase din zonă, ridicat în mai multe etape de turcii otomani începând cu anul 1874, o combinaţie de o eleganță remarcabilă de moschee, fortăreaţă şi palat, care iniţial avea o cameră pentru fiecare zi a anului. În apropiere vom vedea ce a mai rămas din oraşul Eski Beyazit - Vechiul Beyazit, care a înflorit în anul 1000 î.Hr.. Zona are o istorie bogată care începe de pe vremea Regatului lui Urartu. Până la Imperiul Otoman, situl era cunoscut sub denumirea sa armeană, Daroynk. De-a lungul timpului, oraşul a fost cucerit de perşi, romani, arabi şi bizantini, care l-au folosit în timpul expansiunilor sale ca loc de odihnă, după trecerea munţilor. Turcii au sosit prima dată pe aceste meleaguri în anul 1064, urmaţi de mongoli şi iar de turci. Denumirea de Beyazit datează însă din sec. al XVI-lea. Vom pleca apoi spre Van, oraş fondat în sec. al XIII-lea î.Hr., când au venit huriții, după care au sosit hitiţii, persanii, armenii, macedonenii, romanii şi în cele din urmă turcii în secolul al XI-lea. Oraşul vechi a fost construit pe marginea lacului dar, din cauza invaziilor, războaielor şi a cutremurelor, astăzi nu a mai rămas nimic din el. Cină la un restaurant local şi cazare în Van la Hotel Double Tree by Hilton 5* (sau similar).
Ziua 10 / 10.09.2019: Lacul Van – Insula Akdamar – Lacul Van
Mic dejun. Dimineaţa vom traversa o parte din cel mai mare lac sărat din Turcia, Lacul Van, spre insuliţa Akdamar, pentru a vizita cea mai frumoasă lucrare arhitecturală armeană, Biserica Sfintei Cruci, ridicată în anul 920, celebră pentru decoraţiile şi frescele bogate. În continuarea zilei vom avea prilejul de a vedea Castelul Kurd Hosap ridicat în valea din apropierea graniţei iraniene. Vom avea posibilitatea de a admira Citadela oraşului Van, o veche cetate construită în sec. al IX-lea î.Hr. de către urartieni. Efortul de a urca dealul până la cetate vă va fi răsplătit cu o superbă panoramă asupra oraşului şi lacului Van. Vom putea vizita apoi muzeul de arheologie unde există o colecţie importantă de 30 de stele, descoperite în anul 1998 în situl arheologic de la Hakkari. Muzeul se mândreşte cu aceste stele unice în tot orientul apropiat, mai ales că după măsurătorile de specialitate s-a constatat că acestea datează din sec. al XV-lea î.Hr. Cină şi cazare în Van la Hotel Double Tree by Hilton 5* (sau similar).
Ziua 11 / 11.09.2019: Van – Muntele Nemrut – Adiyaman
Mic dejun. Plecare spre Adiyaman, localitate situată în apropierea Muntelui Nemrut. Vom urca cu mini-busuri pe muntele Nemrut, unul dintre cele mai puţin cunoscute şi totodată unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Turcia, cel mai înalt munte din nordul Mesopotamiei, situat la o altitudine de 2.134 m. Numele Nemrut provine din străvechiul Nimrod şi semnifică puterea primară, capabilă să realizeze muncile cele mai dificile şi căreia nu i se putea opune nimeni şi nimic. Vom vizita giganticele statui ale zeilor şi zeiţelor romano-persane şi Tumulusul funerar al regelui Antioch, o dovadă de iscusime inginerească a secolului I î.Hr. mai mare decât piramidele, o lucrare învăluită în mister, deoarece nimeni nu a reuşit să răspundă până astăzi cum a putut regele Antioh din Commagene, care era obsedat de propria persoană, să construiască acest monumental mormânt pentru propria glorie şi onoare în încercarea sa de a se „zeifica” şi cum, cu 2.000 de ani în urmă, a ridicat statuile sus pe munte, de unde vom putea admira un frumos apus de soare. Cină la un restaurant local şi cazare în Adiyaman la Hotel Hilton Garden 5* (sau similar).
Ziua 12 / 12.09.2019: Adiyaman – Cappadocia
Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Cappadocia, regiune aflată în inima Turciei, dominată de
străvechiul Munte Argaeus, astăzi numit Erciyes Dăgi, al treilea munte ca înălţime din Anatolia, cu o înălţime de 3.916 m. După sosire vom face un scurt tur panoramic. Cină la un restaurant local şi cazare în Cappadocia la Hotel Tourist 4* (sau similar).
Ziua 13 / 13.09.2019: Cappadocia
Mic dejun. Zi dedicată vizitării Cappadociei, renumită pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, săpat de natură în lava vulcanică a muntelui. Pentru creştini este regiunea unde au trăit câţiva dintre cei mai importanţi părinţi şi teologi ai Bisericii: Sf. Vasile cel Mare, Sf Grigorie de Nyssa şi Sf. Grigorie de Nazians. Vom vizita Muzeul Naţional în aer liber din Goreme, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din Turcia, un complex monahal de peste 30 biserici săpate în piatră, cu capele acoperite de fresce. În continuarea zilei ne vom plimba prin Valea Roşie şi vom vizita oraşul subteran Kaymakli, cel mai mare din Cappadocia, oraş săpat în stâncă, ce se întinde pe 8 nivele dintre care doar 4 sunt accesibile şi deschise publicului şi care comunică într-un mod complicat, special conceput pentru a deruta posibilii adversari. Zona a fost locul de refugiu al primilor creştini, iar mai târziu, loc de refugiu din calea invaziilor arabe. Cină la un restaurant local şi cazare în Cappadocia la Hotel Tourist 4* (sau similar).
Ziua 14 / 14.09.2019: Cappadocia – Kayseri – Istanbul – Bucureşti
Mic dejun. Vom începe ziua cu explorarea orăşelelor Avanos de pe Râul Kizilirmak cunoscut pentru atelierele de olărit, Ürgüp cu cele mai vechi biserici în stâncă din regiune şi numeroase case în peşteri, Uchisar cu cetatea în stâncă care domină peisajul, Pasabağ cunoscut pentru formaţiunile de piatră sub forma unor hornuri, după care vom face o incursiune pe Valea Ihlara pentru a admira canionul format de Râul Melendiz şi dacă timpul permite vom vizita unul dintre cele mai vechi bazaruri pentru a vedea obiecte artizanale din cupru şi pentru a cumpăra suveniruri. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 22021 (19:35 / 21:15), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1041 (00:50 / 02:00).
Ziua 15 / 15.09.2019: Bucureşti
Sosire pe Aeroportul Henri Coandă la ora 02:00.

TARIF: 995 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 190 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20 – 24 turişti, tariful se va majora cu 30 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Ankara şi Kayseri – Istanbul – Bucureşti
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 3 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 8 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 2 nopţi cazare în hoteluri de 3*
- 13 mic dejunuri şi 13 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- ghid local vorbitor de limba engleză
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusăTARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 195 euro/ pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la monumentele şi obiectivele turistice din program aprox. 25 euro (se achită individual la faţa locului)
- bacşişuri 50 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.