Circuite turistice

Sri Lanka - India de Sud

  • Circuit in: Sri Lanka 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: 4-5* 
  • Pret: 2390 Euro / persoană

Traseu:

Bucuresti - Doha - Colombo, Bangalore - Doha - Bucuresti

Tarife:

Plecare: 14.10

Include:
Transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Colombo, Bangalore - Doha - Bucuresti
- Transport continental cu avionul pe rutele: Colombo - Chennai, Cochin - Bangalore
- 5 nopti de cazare in Sri Lanka, in hoteluri de 4
- 11 nopti de cazare in India de Sud, in hoteluri de 4 si 5
- 1 noapte de cazare pe vas clasificat cu categoria `premium`
- Mic dejun, dejun sau cina (conform program)
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- Transferurile, tururile, croazierele si excursiile mentionate in program
- Ghizi locali
- Conducator roman de grup
- Asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism

Nu include:
- Taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 255 €/
pers. si aprox. 95 €/pers. pentru zborurile continentale, care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- Taxe vize: viza de India se obtine de la Bucuresti 50 €; viza de Sri Lanka se obtine on-line (40 €).
- Taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- Bacsisuri: 70 $/pers., pentru ghizi si soferi, nu si pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- Excursiile optionale
- Asigurarea medicala
- Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

Detalii:

ZIUA 1 / 14.10.2013: BUCURESTI - DOHA

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 16:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 944 (18:25 / 22:55).

ZIUA 2 / 15.10.2013: DOHA - COLOMBO

Sosire in Doha la ora 22:55, de unde se zboara spre Colombo, cu QR 300 (00:50 / 08:05). Sosire in Colombo si transfer la Hotel Pegasus Reef 4 (sau similar). Dupa o buna meritata pauza de refacere, urmeaza un tur de oras care include una dintre cele cateva biserici crestine, Biserica Olandeza in Wolfendaal, Moscheea Davatagaha, un templul budhist, un templu hindus, zona comerciala a orasului cu Pettah Bazar, Universitatea si Piata Independentei. Cina si cazare.

ZIUA 3 / 16.10.2013: COLOMBO - PINNAWALA - DAMBULLA

Mic dejun. Plecare spre "orfelinatul" de elefanti de la Pinnawela, o experienta unica care nu trebuie ratata. Aici vom putea afla detalii despre aceste animale inteligente si fascinante pe care le vom putea admira in habitatul lor natural. Ferma a inceput sa functioneze ca orfanagiu in anul 1975 pentru 7 pui de elefanti abandonati. In timp s-a transformat intr-un centru de cercetare si studii asupra elefantilor, cu sprijinul cercetatorilor locali si internationali. In continuare vom pleca spre Dambulla, unde ne va fascina Templul Stancii construit in sec. I i.H de catre legendarul rege Walagambahu, templu intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Templul uimeste prin intinderea sa: un sistem de 5 pesteri care ocupa un perimetru de aproximativ 2000 m² pictati aproape in totalitate. Primele trei pesteri sunt mai bine pastrate, mai vechi si mai mari decat celelalte. Peretii si tavanele celor cinci pesteri sunt acoperite cu motive buddhiste, iar in pesteri sunt peste 130 de statui ale lui Buddha, ale zeilor si regilor, cea mai impozanta statuie care-l reprezinta pe Buddha masurand 14 m. Cina si cazare la Hotel Amaya Lake 4 (sau similar).

ZIUA 4 /17.10.2013:DAMBULLA-POLONNARUWA - SIGIRIY -DAMBULLA

Mic dejun. Astazi ne vom deplasa spre Polonnaruwa, a doua capitala a Sri Lankai intre sec. al XI-lea si al XII-lea, care astazi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Drumul ne poarta pe langa plantatii de cocos si plantatii terasate de orez. In Polonnaruwa vom vizita cateva obiective spectaculoase, precum ruinele vechiului Palat Regal, complexul Gal Viharya, un sanctuar de piatra cu celebrele statui ale lui Buddha in cele 4 ipostaze diferite, sala de audiente, Baia Lotusului, statuia regelui Parakramabahu, Templul Shiva, Lankathilake, Watadage, Galpotha, Tivanka, cu cele mai bune exemple de fresce din perioada Polonnaruwa si Kiri Vehera. Ziua continua cu vizita la complexul de la Sigiriya, denumit si "Fortareata Cerului", unde vom vizita Fortareata, obiectiv inscris Patrimoniul Mondial UNESCO si celebrele fresce "Chipurile Ceresti de la Sigiriya". Fortareata face parte dintr-un complex urban din antichitate, care se intindea pe o suprafata de aproximativ 70 ha si care cuprindea o multime de temple si gradini. Acest complex a fost construit cu rol strategic si de aparare de catre regele Kashyapa (477 - 495). Citadela se ridica maiestuos la o inaltime de peste 200 m, pe "Stanca Leului" (unde se ajunge dupa parcurgerea a aprox. 1.000 de trepte), denumire datorata prezentei unui leu mare la intrarea in fortareata. Pe varful acesteia se afla fundatiile a ceea ce a fost odata un palat somptuos si gradinile acestuia, completate de un bazin. Pe una dintre caile de acces s-a mai pastrat singura lucrare antica a picturilor seculare din Sinhaia, fresce de dimensiuni mari in culori originale pline de prospetime si delicatete. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.

ZIUA 5 / 18.10.2013: DAMBULLA - MATALE - KANDY

Mic dejun. Ziua incepe cu o vizita la Matale, unde vom vedea o gradina de condimente si mirodenii, printre cele mai vestite din Sri Lanka. Aici vom descoperi secretele cultivarii si prelucrarii condimentelor si mirodeniilor folosite in rafinata bucatarie indiana. Calatoria continua catre Kandy sau "citadela de pe deal", ultima capitala a regilor sinhalezi intrata in Patrimoniul Mondial UNESCO, in care anual are loc procesiunea Perahera. Vom face un tur de oras care include legendara cetate, bazarul, un centru de artizanat, muzeul pietrelor pretioase, un lapidariu, precum si Templul Dintelui Sacru, unde s-ar putea sa fim invitati sa participam la o ceremonie "Puja". Tempul a fost astfel denumit deoarece, in secolul al IV-lea, dintele lui Budha a fost adus in Sri Lanka ascuns in parul printesei Orissan (pentru a nu fi atins de mainile profanilor) si asezat in acest templu. Relicva a devenit in timp foarte pretuita in Sri Lanka si in lumea buddhista, astazi fiind considerata cea mai pretioasa relicva a locului. Cina si cazare la Hotel Chaya Citadel 4 (sau similar).

ZIUA 6 / 19.10.2013: KANDY - PERADENIYA - GADALADENIYA - COLOMBO

Mic dejun. Plecare spre Peradeniya, unde vom vizita Gradina Botanica construita de regele Sinhala si extinsa de britanici in timpul epocii coloniale. Aceasta se intinde pe o suprafata de 147 de acri si prezinta o diversitate impresionanta de copaci, plante si flori exotice. Ziua continua cu o vizita la Templul buddhist Gadalandeniya, un exemplu reprezentativ al stilului arhitectural sacru din sudul Indiei. Cele mai vizitate sectiuni sunt Gradina de Condimente si Casa Orhideelor. Transfer la Colombo pentru cina si cazare la Hotel Pegasus Reef 4 (sau similar).

ZIUA 7 / 20.10.2013: COLOMBO - CHENNAI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Jet Airways, 9W 253 (05:40 / 07:00) la Chennai. Deasupra efervescentei si aglomeratiei tipice oraselor indiene, Madrasul ni se va descoperi ca una dintre delicatele piese ale mozaicului urban indian. Temple magnifice si stravechi isi poarta seculara existenta alaturi de cladiri moderne din perioada coloniala. Numele acestui oras mai este legat de asemenea si de numele celui de-al 12-lea apostol al lui Iisus Hristos, Toma, despre care se spune ca aici si-a suferit martiriul in dorinta sa de a crestina aceste locuri. Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local care, dupa o primire traditionala si un "Swagat" calduros, va insoti grupul la Hotel Raintree 4+ (sau similar). Ziua continua cu turul orasului, in care vom putea vedea Fortareata St. George, amprenta a epocii coloniale britanice (oprire doar pentru fotografiat), Catedrala Sf. Maria, cea mai veche biserica anglicana din India, Muzeul (Galeriile de Arta si Galeriile de Bronz), Basilica Sf. Toma, despre care se spune ca a fost construita peste mormantul apostulului Sf. Toma Didymus si templul Sri Parthasarathy. Cina si cazare.

ZIUA 8 / 21.10.2013: CHENNAI - KANCHIPURAM - MAHABALIPU - PONDICHERRY

Mic dejun. Itinerariul de astazi ne indreapta catre Kanchipuran, vechea capitala a dinastiei Pallavas, unul dintre cele 7 orase sacre ale Indiei. Kanchipuran este cunoscut ca fiind un centru de pelerinaj, cultura si filosofie, fiind renumit pentru templele sale precum Templul Ekambaresvara cu cei 540 de piloni, Templul Kailasanatha dedicat lui Shiva, considerat a fi cel mai frumos din oras si Templul Vaikuntha Perumal, cea mai elocventa dovada a stilului arhitectonic dravindian. Calatoria continua catre Mahabalipuram, un alt centru important al religiei hinduse, buddhiste si jainiste, care isi coboara originile pana in sec. al II-lea i.Hr., cand a fost resedinta legendarei dinastii Cholas si deopotriva un centru cultural si artistic. Urmeaza apoi turul orasului Mahabalipuram, care include pesterile Mandapas, Templul Shore, cel mai vechi templu din India de Sud, datand din sec. al VIII-lea i.Hr. si deopotriva edificiu reprezentativ al stilului Dravidian, precum si templul celor 5 Rathas, ansamblu monolitic de 5 temple construite in stiluri diferite. Sosire in Pondichery. Cina si cazare la Hotel Le Pondy 4 (sau similar).

ZIUA 9 / 22.10.2013: PONDICHERRY - KUMBAKONAM

Mic dejun. Dimineata, tur panoramic in Pondicherry, care va cuprinde Sri Aurobindo Ashram, locul unde Sri Aurobindo (scriitorul, filozoful si yoghinul indian de limba engleza care a luptat pentru eliberarea Indiei de sub tutela britanica) si mama sa au trait cea mai mare parte a vietilor lor, Muzeul Pondicherry, unde se regaseste una dintre cele mai rafinate colectii de arhitectura si sculptura, oraselul Auroville proiectat de arhitectul francez Roger Anger. Calatoria de astazi ne va indrepta apoi catre Kumbakonam, trecand prin Chidambaram si Darasuram. Sosire in Kumbakonam si transfer la Hotel Paradise Resort 4 (sau similar).

ZIUA 10 / 23.10.2013: KUMBAKONAM - TANJORE - TRICHY - MADURAI

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta catre Tanjore, unde vom vizita Palatul Tanjore, care gazduieste o librarie, un muzeu si o galerie de arta si Templul Brihadeshvara, construit de Raja Raja. Plecare spre Trichy, oras antic si deopotriva cosmopolit, construit in jurul unei fortarete, unde vom vizita Templul Srirangam si Templul Fortaretei. Calatoria continua catre Madurai, oras stravechi cunoscut ca "Atena estului", care dateaza din sec. al VI-lea, fosta capitala a puternicului imperiu Pandyan, aici luand fiinta acum 2.000 de ani una dintre cele mai vechi universitati indiene. Cina si cazare la Hotel The Gateway by Taj 4 (sau similar).

ZIUA 11 / 24.10.2013: MADURAI

Mic dejun. Madurai, al doilea mare oras din Tamil Nadu, este impanzit de numeroase temple si si-a castigat pe buna dreptate denumirea de "Orasul templelor". Scaunul puterii de Pandyas, Madurai este situat pe malurile raului Vaigi. Vom porni in turului orasului, care va include Palatul Nayak si Templul Meenakshi, cel mai important templu din India de Sud, care se intinde pe o suprafata de aproximativ 350 de hectare. Cina si cazare.

ZIUA 12 / 25.10.2013: MADURAI - CAPE COMORIN - KOVALAM

Mic dejun. Calatoria de astazi ne va duce catre cel mai sudic punct de atractie al Indiei: Kanayakumari (Cape Comorin), un important centru de pelerinaj, renumit insa si pentru spectacolul unic oferit de rasaritul si apusul soarelui. Locul mai este celebru si datorita Memorialului Vivekananda Rock, construit in amintirea uneia dintre cele mai carismatice personalitati indiene ale secolului, filosoful Swami Vivekananda, dar si pentru Sangam-Sangam, locul unde se intalneste Marea Arabiei cu Golful Bengal si cu Oceanul Indian. Dupa aceasta vizita, se pleaca spre Kovalam pentru cina si cazare la Hotel Travencore Heritage 4 (sau similar).

ZIUA 13 / 26.10.2013: KOVALAM - TRIVANDRUM - KOVALAM

Mic dejun. Deplasare la Trivandrum, capitala provinciei Kerala, "orasul vesnic verde", asa cum l-a numit Mahatma Gandi. Minunata sa istorie ne poarta cu mii de ani in urma printre povestile celor mai puternice dinastii, cand Trivandrum era vestit ca unul dintre cele mai mari si mai active centre comerciale din zona. Insasi corabiile regelui biblic Solomon se spune ca au venit pana aici pentru a cumpara mirodenii, lemn de santal si fildes. Turul orasului Trivandrum include vechiul Templu Sri Padmanabhaswammy, cel mai important templu al orasului si totodata un simbol al acestuia, construit in antichitate de regii hindusi (vizita exterioara), Muzeul Napier, al carui nume provine de la guvernatorul Madrasului, Lordul Napier si Galeria de Arta The Sree Chitra, o bijuterie arhitecturala a sec. al XIX-lea, care etaleaza minunate colectii de arta Thanjore, Mughal si Rajput. Intoarcere la Kovalam pentru cina si cazare.

ZIUA 14 / 27.10.2013: KOVALAM - ALLEPEY

Mic dejun. Transfer spre Allepey, supranumit si "Venetia Estului", pentru a ne imbarca intr-o croaziera pe un "Kettuvallom", una dintre celebrele ambarcatiuni traditionale folosite in antichitate pentru transportul marfurilor scumpe si al mirodeniilor. Barca este dotata cu camere duble si tot confortul necesar pentru a ne simti ca niste adevarati moguli. In aceasta croaziera vom descoperi mai bine viata din satele traditionale indiene, tainica atractie a templelor stravechi, precum si frumusetea debordanta a naturii inconjuratoare. Pensiune completa si cazare o noapte la bordul micului vas de croazierea Rainbow Cruise House Boat - categorie "Premium" (sau similar).

ZIUA 15 / 28.10.2013: ALLEPEY - COCHIN

Mic dejun, debarcare si continuarea calatoriei catre Cochin, "palmierul verde" sau "Regina Marii Arabiei", denumit astfel pentru sarmul sau unic. Frumusetea si pozitia favorabila a acestui oras au fermecat numerosi comercianti inca din timpuri stravechi. Chinezi, europeni, evrei, arabi si indieni au gasit aici un placut mod de viata simbiotic, ale carui marturii stau in stilul arhitectonic al cladirilor din oras. Urmeaza apoi turul capitalei comerciale a Keralei, care incepe cu vizitarea Palatului Mattancherry, biserica Sf. Francisc, care adaposteste piatra funerara din anul 1524 a celebrului explorator portughez Vasco da Gama, Fortareata, zona veche portuara, Basilica Santa Cruz (exterior), cartierul evreiesc si Sinagoga construita in anul 1568. Seara va invitam sa va bucurati de o reprezentatie artistica a celebrilor dansatori traditionali Khatakali, emblematici pentru aceasta parte a Indiei. Cina si cazare la Hotel Holiday Inn 5 (sau similar).

ZIUA 16 / 29.10.2013: COCHIN - BANGALORE - MYSORE

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Jet Airways, 9W 445 (07:30 / 08:35) spre Bangalore. Dupa aterizare vom pleca cu autocarul spre Mysore, unul dintre orasele princiare ale Indiei de Sud. Oprire in insula Sri Rangapattanam pentru vizitarea mormantului lui Tipu Sultan. Sosire la Mysore si transfer la Hotel Royal Orchid Metropole 4 (sau similar) pentru cina si cazare.

ZIUA 17 / 30.10.2013: MYSORE

Mic dejun. Dimineata incepe cu vizitarea maiestuosului Mysore sau "orasul palatelor" care include Palatul Amba Vilasa, cel mai important palat al orasului, a carui frumusete si grandoare sunt puse in evidenta in zilele festive si seara in special, de aprox. 97.000 de becuri luminoase, Palatul Jaganmohan, construit cu mai bine de 150 de ani in urma, un exemplu elocvent al stilului hindu, biserica catolica Sf. Filomena, o copie a Domului din Koln, Gradinile Vrindavan, care se remarca printre cele mai frumoase din lume datorita simetriei si frumusetii design-ului, Templul Chamundi si Templul Taurului. Intoarcere la hotel pentru cina si cazare.

ZIUA 18/ 31.10.2013: MYSORE - BANGALORE

Mic dejun. Plecare spre Bangalore sau "gradina Indiei", cum mai este denumita capitala provinciei Karnataka, pentru un tur panoramic de oras care include Palatul Vidhana Soudha, sediul administratiei provinciei Karnataka, Palatul lui Tipu Sultan si Gradina Botanica. Cina la un restaurant local si transfer la Hotel The Pride 4 (sau similar).

ZIUA 19/ 01.11.2013: BANGALORE - DOHA - BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru zborul companiei Qatar Airways catre Doha, QR 225 (04:40 / 06:25) si mai departe spre Bucuresti cu zborul QR 943 (08:35 / 13:30).

Rezervare & Informații contact
PARALELA 45 TURISM Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism PARALELA 45 TURISM:
  • Adresa: Bd Basarabia, nr 69, bloc A16a, sc A, ap2 ,sector2, BUCURESTI
  • Telefon: 0720 499 288

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.