Circuite turistice

Sri Lanka - Perla Oceanului Indian

  • Circuit in: Sri Lanka 
  • Durata: 13 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 4* 
  • Pret: 1695 RON / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1 + Ziua 2
Bucuresti - Doha - Colombo - Dambulla Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 15:30 pentru efectuarea formalitatilor de imbarcare pe cursa Bucuresti - Doha a companiei QATAR AIRWAYS. Sosire in Doha la ora 23:10 si schimbarea cursei pentru Colombo. Decolare din Doha la ora 00:50 si sosire in Colombo la ora 08:05 dimineata pe 14 noiembrie. Transfer cu autocarul la Dambulla, centrul triunghiului cultural al Sri Lankai. Cazare la hotel Amaya Lake 4* sau similar. Dupa amiaza timp liber. Seara, cina la hotel 
2  
3 Dambulla - Anuradhapura - Dambulla Mic dejun. Dimineata vom vizita Anuradhapura, cel mai important dintre orasele antice si fosta capitala a tarii. Cele mai importante comori ale orasului sunt "dagabas", constructii sferice realizate din caramizi uscate la soare si copacul sfant care a fost plantat acum 2250 de ani si se spune ca a crescut dintr-o ramura a copacului sub care Budha a avut revelatia. Continuam cu vizita templului budhist de la Dambulla, unul dintre cele mai importante din Sri Lanka. Templul a fost sapat in stanca si este impresionant datorita picturilor rupestre si numeroaselor statui ale lui Budha, dintre care cea mai mare are 14 m lungime. Intoarcere la hotel in Dambulla, cina si cazare 
4 Dambulla - Polonnaruwa - Parcul Minneriya - Dambulla Mic dejun. Azi vom vizita Polonnaruwa, capitala medievala a tarii in secolele XI - XIII d.Hr, un oras foarte bine planificat, o marturie a disciplinei si maretiei primilor conducatori ai tarii. Dupa amiaza, jeep safari in Parcul National Minneriya. Intoarcere la Dambulla. Cina si cazare la hotel Amaya Lake. 
5 Dambulla - Sigiriya - Matale - Kandy Mic dejun. Dimineata vom vizita fortareata Sigiriya denumita si "Stanca Leului" sau "Fortareata Cerului" care dateaza din sec al V-lea d Hr. Acesta este cel mai renumit obiectiv turistic din Sri Lanka. Stanca de granit rosu, abrupta si inalta de aprox. 150 m domina intregul peisaj si a fost locuita inca din sec. al III-lea i.Hr. In varful stancii se afla ruinele palatului fortificat, cu cladiri, bazine si sculpturi (ascensiunea pana in varful stancii se face pe scari). Plecare spre Kandy cu o oprire la o gradina de mirodenii din Matale; aici vom vedea mai multe plante exotice printre care: scortioara (originara din Sri Lanka), arborele de cacao, piperul, ghimbirul. Sosire in Kandy si scurt tur de oras al acestui oras exotic, capitala dealurilor, ultimul bastion al regilor Sinhala si patrimoniu Unesco. In Kandy se afla "Templul Dintelui Sfant" care contine dintele lui Budha si este cel mai important loc de pelerinaj din Sri Lanka. Seara vom asista la un spectacol de aprox o ora cu dansuri traditionale. Cina si cazare la hotel Amaya Hills 4* sau similar in Kan 
6 Kandy - Pinnawela - Peradeniya - Kandy Dupa micul dejun vom merge la Pinnawela pentru a vizita adapostul pentru elefanti. Infiintat in 1975 in scop turistic, adapostul a devenit o poveste de succes datorita programului de imperechere a elefantilor in captivitate; in prezent, in adapost traiesc circa 63 de elefanti. Intoarcere la Kandy unde vom vizita gradina botanica regala Peradeniya care adaposteste peste 5000 de specii de plante si flori. Cina si cazare la hotel Amaya Hills 4* sau similar. 
7 Kandy - Nuwara Eliya Mic dejun. Plecare spre Nuwara Eliya; in drum ne vom opri sa vizitam o fabrica de ceai. Sosire in Nuwara Eliya si scurt tur de orientare al acestui oras fermecator numit si "Mica Anglie". Nuwara Eliya este situat in centrul zonei unde se cultiva ceaiul; aici britanicii au reusit sa creeze o replica a tinutului rural englezesc, cu cladiri in stil Georgian sau Queen Anne. Orasul este situat la o altitudine de 1800 m, iar aerul este mai rece aici. Cina si cazare la hotel St. Andrews - hotel colonial (echivalent 3*+). 
8 Nuwara Eliya - Parcul National Yala Dupa micul dejun plecare spre Parcul National Yala. Dupa amiaza jeep safari in Parcul Yala. Parcul National Yala este un adevarat paradis pentru speciile locale si pentru pasarile migratoare care se aduna in jurul lagunelor. Aici sunt mii de pasari flamingo, cormorani si egrete. De asemenea pot fi vazute turmele de bivolii si de elefanti. Cina si cazare la hotel Mandara Resort 4* sau similar langa Parcul Yala. 
9 Parcul National Yala - Galle - Hikkaduwa Mic dejun. Plecare spre Galle unde vom vizita fortul olandez. Galle a fost cel mai important port al tarii si a fost pe rand sub ocupatie portugheza, olandeza si britanica. Majoritatea cladirilor dateaza din perioada olandeza (aprox anul 1640) si pastreaza inca denumirile in limba olandeza. Dupa vizita orasului Galle plecare spre statiunea Hikkaduwa care se afla pe tarmul Oceanului Indian. Aici ne vom relaxa pentru aproximativ 3 zile pe tarmul marii. Cazare la hotel Chaaya Tranz 4* sau similar. 
10 Relaxare si plaja la Oceanul Indian
Mic dejun. Timp liber pentru plaja la Oceanul Indian. Cina la hotel. 
11 Relaxare si plaja la Oceanul Indian
Mic dejun. Timp liber pentru plaja la Oceanul Indian. Cina la hotel. 
12 Relaxare si plaja la Oceanul Indian
Mic dejun. Timp liber pentru plaja la Oceanul Indian. Cina la hotel. 
13 Colombo - Bucuresti In noaptea de 24.11 spre 25.11 transfer la aeroportul din Colombo pentru imbarcare pe zborul spre Doha cu decolare la ora 04:20. Sosire in Doha la ora 06:55. Decolare din Doha la ora 08:35, sosire in Bucuresti la ora 12:45. 


Tarife:

1695 € - Plecare in data de 13-11-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE IN PRET:

zbor Bucuresti - Colombo - Bucuresti, via Doha, compania QATAR AIRWAYS
1 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE (mic dejun + cina) in Sri Lanka, din care: 3 nopti in Dambulla la hotel 4*, 2 nopti in Kandy la hotel 4*, 1 noapte in Nuwara Eliya la hotel colonial (echivalent 3*+), 1 noapte langa Parcul Yala la hotel 4*, 4 nopti in statiunea Hikkaduwa la hotel 4*(ultima noapte va fi petrecuta partial la hotel datorita plecarii dimineata devreme);
transport cu autocar sau minibus local in Sri Lanka, conform programului
vizite la obiectivele turistice conform programului
jeep safari in Parcurile Minneriya si Yala
ghid local vorbitor de limba engleza in Sri Lanka
insotitor roman de grupNU SUNT INCLUSE:

taxele de aeroport: 290 EURO/persoana (pot suferi modificari, valoarea finala va fi comunicata cu doua saptamani inaintea plecarii)
taxa de viza pentru Sri Lanka: 20 EURO/ persoana
permisul pentru camere foto si video in Sri Lanka (aprox. 3 USD la templul din Kandy si 5 USD la Pinnawela, se achita la fata locului)
asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno (optionala)
bauturile racoritoare sau alcoolice la mese
excursiile optionale
bacsisuri pentru ghizi locali, soferi, personalul de la hoteluri: aprox. 25 USD/ persoana (insotitorul de grup va colecta aceasta suma la sosirea in Sri Lanka)ACTELE NECESARE OBTINERII VIZEI:

Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie care trebuie sa aiba cel putin 2 pagini libere, copie dupa pasaport, ocupatia profesionala.ORA DE ZBOR (ore locale):

13.11: Bucuresti 17:45 - Doha 23:10 / 00:50 - Colombo 08:05 (pe 14.11)
25.11: Colombo 04:20 - Doha 06:55/ Doha 08:35 - Bucuresti 12:45TTERMEN LIMITA DE INSCRIERE / GRUP MINIM:

Termen limita pentru inscriere: 45 zile inainte de data plecarii. Pretul este valabil pentru un grup minim de: 20 persoane. Pentru un grup de 15 - 19 persoane, pretul se majoreaza cu 50 Euro/ persoana.CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
75% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-14 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 14 zile înaintea plecarii.TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;

- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;

- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;

- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;

- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.Observatii:

Conducatorul de grup poate modifica programul in anumite conditii obiective (situatii de forta majora, etc).
In cazul in care turistul nu obtine viza se retin penalizarile aferente momentului in care s-a aplicat pentru viza.
Agentia nu este responsabila in cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza turistului intrarea/ iesirea de pe teritoriul propriu.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita oficial de autoritatile turistice din tarile respective. Aceste standarde sunt specifice pentru tarile respective si nu corespund sau nu pot fi echivalate cu standardele din tarile europene sau din alte tari.
In cazul in care unul sau mai multe hoteluri din program vor fi schimbate din motive obiective, acestea vor fi inlocuite cu hoteluri din aceeasi categorie.
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta va prezenta la trecerea frontierei cazierul judiciar.
Taxele de aeroport si taxa de viza pot fi modificate de agentie in situatia impunerii acestui lucru de catre compania aeriana, respectiv autoritatile din Sri Lanka sau Maldive.
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare.
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele modificari ale orarului de zbor.
Pretul a fost calculat pe baza paritatii euro/dolar valabila in luna aprilie 2013; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul.
Programul turistic este anexa la contractul cu turistul.

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.