Cataratul pe stanci este o activitate sportiva aventuroasa, extrem de solicitanta si de multe ori periculoasa. Aceasta necesita o serie de abilitati fizice: rezistenta, agilitate, strategie, coordonarea diferitelor parti ale corpului impreuna cu un control mental puternic. Este o activitate ce nu poate fi practicata fara anumite cunostinte si antrenament; necesita cunoasterea anumitor tehnici si un echipament obligatoriu ( de protectie si de asigurare).
In afara de vacantele stereotip, pentru litoral , plimbari pe munte, hoteluri de 5 stele si shopping, Grecia este o adevarata revelatie pentru un catarator aventurier, caci este un teritoriu al stancilor ascunse, al rocilor unicat si formatiunilor geologice spectaculoase, cu peisaje verticale absolut senzationale.
Calcarul este roca dominanta pe teritoriul grecesc. O roca ce poate fi usor modelata de factori externi naturali, rezultand formatiuni si oportunitati de catarare extrem de provocatoare si interesante. Experientele in acest sens sunt variate, punand de multe ori fiecare muschi la lucru, fiecare neuron la incercare: miscari bruste, rosci ascutite, plafoane ce sfideaza gravitatia, operatiuni ce testeaza rezistenta organismului, proeminente dificile, avantari riscante si plafoane ornate cu tufe vulcanice. Acest tip de roca poate fi gasit oriunde, de la maiestoasa coroana a lui Zeus de pe Muntele Olimp, pana la marmura cristalizata a piscurilor Fillopappou, in apropiere de anticul Acropole. Formatiunile geologice, de tip tufa calcaroasa din Grande Grota ( Insula Kalymnos) reprezinta probabil dovada de suprematie artistica a sculpturilor naturale in calcar.
Majoritatea activitatilor de acest gen sunt practicate in zonele: Epirus, Insula Creta, Macedonia, Tracia si Peninsula Peloponezia.
Desi nu este un sport favorit printre greci, exaltarea pe care ti-o ofera explorarea pe verticala a masivelor muntoase este superba si degaja o satisfactie imensa.
*** Cataratul muntilor reprezinta partea cea mai dura , ce mai dificila din hiking. De obicei, telul cataratorului este sa cucereasca un varf, nu distanta este principalul element , ci dificultatea traseului parcurs. Pe ora un catarator trebuie sa aiba un spor de urcare de 300 m , ceea ce inseamna aproximativ 4 ore pentru o ascensiune de 1000m, cu tot cu pauzele facute in timpul urcarii. O ascensiune obisnuita dureaza aproxiamtiv 7-10 ore , cu coborarea inclusa.
*** Cataratul stancilor ( termenul fiind utilizat pentru a desemna o ascensiune in conditii de vara, in timp ce in conditii de iarna activitatea referita se numeste alpinism) poate fi practicat pe orice varf muntos, cu pante abrupte, necesitand imperativ utilizarea unor tehncii specifice de catarat. Si echipament auxiliar.
Montignac va ureaza bun venit in vale Raului Vezere din zona Perigord Noir. Istoria acestei localitati este strans legata de ...
Holiday Park este un parc de distractii in Haßloch si totodata una dintre cele mai cautate atractii ale Germaniei. ...
La Iasi va functiona un centru pentru formarea profesionala a angajatilor din turism. Centrul va fi amenajat in Piata Unirii, ...
Arhitectura organica se incadreaza ca si ramura a arhitecturii moderne si reprezinta o perspectiva , o interpretare si o modalitate concreta ...
Lavaux este o regiune din cantonul Vaud din Elvetia care a fost dezvoltata in mare parte de catre calugari acum ...
Expedia a dezvaluit rezultatele studiului anual `Vacation Deprivation Study`, ce monitorizeaza tendintele in vacante si in alegerile oamenilor de pe ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat