Hai la mare iarna asta! Destinatii de litoral exotice

Islas Los Roques, Venezuela

Islas Los Roques, Venezuela

Iarna bate la usa si deja te gandesti la vacanta de Craciun sau Revelion, eventual pe partiile de schi. Dar de ce sa renunti la vacantele pe litoral? Incearca ceva deosebit anul acesta si petrece sarbatorile de iarna pe plaja.

Exista locuri care iti ofera plaje cu nisip fierbinte si apa numai buna de balaceala, in timp ce la noi manusile si fularul sunt accesorii indispensabile. Depinde doar de tine cat de departe vrei sa ajungi in cautarea plajei perfecte.

Iti prezentam cele mai bune optiuni care iti stau la dispozitie pentru lunile de toamna, iarna si primavara - de la sfarsitul lunii septembrie pana in aprilie.

Litoral in luna septembrie


In septembrie ar trebui sa evitati litoralul din Caraibe, plajele din Mexic si plajele din Thailanda.

•  Oceanul Pacific - Valori medii de temperatura in °C
Insula Pastelui: 16 - 21 in aer si 20 in apa
Bora Bora, Polinezia Franceza: 21 - 28 in aer si 27 in apa
Insulele Yasawa, Fiji: 20 - 29 in aer si 27 in apa
One Foot Island, Insulele Cook: 20 - 26 in aer
Insula Ofu, Samoa Americana: 26 - 28 in aer
Insula Upolu, Samoa: 23 - 29 in aer si 28 in apa
Insulele Ha`apai, Tonga: 21 - 26 in aer
Hawaii: 26 - 31 in aer si 27 in apa

Anakena este cea mai buna plaja de pe Insula Pastelui sau Rapa Nui, cu umbra palmierilor si bauturi racoritoare si pui la gratar puse la dispozitie de vanzatorii ambulanti.
Bora Bora este deja vedeta Pacificului de sud. Drumul pana acolo si sederea nu pot fi suportate de orice buget, insa odata ajunsi aici veti simti ca ati gasit Paradisul.
Insulele Yasawa din Fiji se remarca prin plaje micute cu nisip fin si statiuni potrivite pentru turisti cu buget redus. Avand in vedere numarul mare de insule, trebuie sa planuiti bine vacanta, din timp. Insulele mai mari sunt Viti Levu - cea mai dezvoltata din punct de vedere turistic - si Vanua Levu.
Insulele Ha`apai din Tonga se numara printre cel mai putin costisitoare destinatii din Pacific, desi drumul pana acolo poate fi destul de complicat. Va recomandam plaja Ha`apai de pe insula Foa.

•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Tanger, Maroc: 19 - 28 in aer si 22 in apa
Agadir, Maroc: 18 - 30 in aer si 22 in apa
Essaouira, Maroc: 17 - 22 in aer si 22 in apa
Los Cristianos, Tenerife: 21 - 27 in aer si 23 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 21 - 27 in aer si 23 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 21 - 26 in aer si 22 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 19 - 24 in aer si 22 in apa
Miami Beach, Florida: 24 - 31 in aer si 29 in apa
Florida Keys: 26 - 31 in aer si 30 in apa

Maroc este o destinatie pentru cei care cauta relaxare si o atmosfera autentica - deserturile fierbinti si pietele aglomerate sunt un bonus pentru plajele si statiunile de pe litoral. Tmperatura apei marii in Essaouira este cel mai ridicata in luna septembrie.
Insulele Canare va ofera posibilitati variate: nudism, sporturi de apa, plaja pentru familii, golfulete pitoresti. Insulele Fuerteventura si Lanzarote sunt cele mai insorite, iar La Palma este cea mai umeda.
South Beach in Miami Beach este o destinatie majora pentru distractii: o viata de noapte vibranta, sute de restaurante si baruri, centre comerciale si hoteluri uriase.

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 22 - 31 in aer si 29 in apa
Insula Redang: 23 - 31 in aer si 30 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 32 in aer
Insula Langkawi: 23 - 33 in aer
Insula Pangkor Laut: 23 - 32 in aer si 30 in apa

Malaezia este o destinatie fierbinte, cu umiditate ridicata tot timpul anului. Cele mai bune plaje sunt de obicei foarte scumpe si foarte bine intretinute si dotate. Plajele in apropiere de Kuala Lumpur sunt poluate, astfel incat este mai bine sa cautati statiunile de pe insule, unde puteti ajunge fie cu avionul, fie cu barca. Locuitorii Malaeziei sunt deosebit de prietenosi si ospitalieri, iar mancarea este delicioasa.

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 25 - 31 in aer si 30 in apa
Nha Trang: 25 - 30 in aer
Mui Ne: 23 - 31 in aer
Insula Phu Quoc: 25 - 30 in aer si 30 in apa

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Bali, Indonezia: 24 - 32 in aer si 27 in apa
Ile Sainte Marie, Madagascar: 18 - 25 in aer si 24 in apa
Mauritius: 17 - 22 in aer si 24 in apa

Plajele din Bali variaza de la cele mari si aglomerate de surferi, precum Kuta, pana la statiunile linistite, precum Jimbaran. In general, plajele cele mai bune sunt in sud, in Kuta, Legian si peninsula Bukit. In nord nisipul este grunjos, de origine vulcanica si plajele sunt libere si linistite. Plajele din estul Bali sunt mici si calme, nisipul este fin si scufundarile sunt grozave. Partea de vest este mai putin dezvoltata, ceea ce ofera aventurosilor ocazia de a gasi o plaja dupa propriul plac.

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 13 - 24 in aer si 22 in apa
Perth: 9 - 20 in aer si 19 in apa
Ningaloo Reef: 13 - 29 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 10 - 20 in aer si 20 in apa

Va recomandam coastele de nord-est sau nord-vest, deoarece in sudul Australiei este iarna si e frig. Dincolo de Brisbane, pe coasta de est, meduzele otravitoare impun inotul fie in costum special, fie doar in lagunele cu apa sarata. Spre nord-vest, dincolo de Perth, va asteapta plajele imense si neaglomerate din Ningaloo Reef. Aici va puteti scufunda printre rechini, pisici de mare si pesti de recif spectaculosi.
In Sydney, Bondi Beach este una dintre cele mai bune plaje din lume, insa plajele de la nord de port va ofera un amestec unic de salbaticie, plaja si viata urbana.

Litoral in luna octombrie


In octombrie evitati litoralul din Caraibe, plajele din Mexic si plajele din Thailanda.

•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Tanger, Maroc: 17 - 25 in aer si 21 in apa
Agadir, Maroc: 16 - 29 in aer si 23 in apa
Essaouira, Maroc: 16 - 22 in aer si 21 in apa
Los Cristianos, Tenerife: 19 - 26 in aer si 23 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 19 - 26 in aer si 23 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 20 - 25 in aer si 22 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 20 - 26 in aer si 22 in apa
Miami Beach, Florida: 22 - 29 in aer si 28 in apa
Florida Keys: 24 - 29 in aer si 28 in apa
Camps Bay, Africa de Sud: 12 - 21 in aer si 17 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 23 - 29 in aer si 27 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 23 - 29 in aer si 27 in apa
Gambia: 23 - 31 in aer si 28 in apa

Insulele Canare beneficiaza de clima placuta a Africii pe tot parcursul anului, iar in luna octombrie temperaturile raman in jurul a 24°C. Aici va asteapta 1.500 km de plaje sarutate de soarele cald, dar si munti vulcanici cu trasee interesante de parcurs.
Cu o cultura colorata si o viata de noapte diversa, Rio de Janeiro este ca un magnet pentru turisti. Copacabana este o plaja de oras clasica, foarte animata.
Desi apa este mai racoroasa, Camps Bay va ofera privelisti superbe, conditii bune de surfing, facilitati excelente si acces usor din Capetown. In apropiere, Clifton este o destinatie mai rafinata si mai mare, dar totodata mai aglomerata.

•  Oceanul Pacific - Valori medii de temperatura in °C
Insula Pastelui, Chile: 17 - 20 in aer si 20 in apa
Bora Bora, Polinezia Franceza: 22 - 28 in aer si 27 in apa
Insulele Yasawa, Fiji: 21 - 30 in aer si 27 in apa
One Foot Island, Insulele Cook: 22 - 27 in aer
Insula Ofu, Samoa Americana: 26 - 28 in aer
Insula Upolu, Samoa: 24  - 29 in aer si 28 in apa
Insulele Ha`apai, Tonga: 22 - 26 in aer
Hawaii: 22 - 30 in aer si 27 in apa

Hawaii va ofera o varietate dintre cele mai frumoase plaje din America, ape cristaline, o viata de noapte atractiva, activitati diverse si traditii interesante. Cea mai populara este insula Oahu, renumita pentru festivalurile sale.

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Mauritius: 18 - 23 in aer si 24 in apa
Seychelles: 25 - 28 in aer si 28 in apa
Zanzibar, Tanzania: 22 - 30 in aer
Insula Mafia, Tanzania: 21 - 30 in aer si 27 in apa
Kenya: 22 - 28 in aer si 26 in apa
Goa, India: 24 - 31 in aer si 29 in apa
Muscat, Oman: 26 - 33 in aer si 30 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 23 - 33 in aer si 31 in apa
Unawatuna, Sri Lanka: 25 - 29 in aer si 28 in apa

Mauritius este o destinatie ceva mai putin costisitoare decat Seychelles, dar are statiuni superbe all-inclusive si peisaje idilice, ideale atat pentru romantici, cat si pentru familii. Traditiile culinare imbina bucatariile franceza, indiana si chineza, iar localnicii sunt in cea mai mare parte de origine indiana, hindusa. Cea mai buna perioada pentru vacanta in Mauritius este intre jumatatea lunii septembrie si jumatatea lunii decembrie, sau in lunile aprilie, mai. Retineti faptul ca in perioada ianuarie - aprilie poate fi foarte umed si cald. De obicei, coasta de est este mai expusa vanturilor si ploilor decat coasta de vest, unde se gasesc si cele mai frumoase plaje: Trou aux Biches, Flic en Flac si Paradis Beach.
Insulele Seychelles sunt o destinatie potrivita pe toata durata anului, desi cele mai bune luni sunt aprilie - octombrie. Sezonul ploios dureaza intre noiembrie si martie, desi ploua putin, marea este calma si atmosfera este fierbinte si umeda. Perioada care trebuie evitata este iulie - septembrie, cand vantul se inteteste si marea este foarte agitata. Pentru windsurfing si navigatie cel mai bine veniti in perioada mai - octombrie, iar pentru scufundari in martie - mai. Va recomandam plaja Anse Lazio pe insula Praslin, plaja Anse Source d`Argent pe insula La Digue, Ile Souris si coasta de est a insulei Mahe.
Statul indian Goa este renumit pentru plajele sale si pentru arhitectura de patrimoniu mondial, fiind vizitat de un numar mare de turisti din toata lumea. Zonele cel mai putin aglomerate sunt la nord de raul Chapora - plajele Arambol si Palolem, iar perioada cea mai prielnica este intre lunile octombrie si martie, cand atmosfera nu este prea fierbinte sau prea umeda.

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 23 - 31 in aer si 30 in apa
Insula Redang: 23 - 30 in aer si 29 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 32 in aer
Insula Langkawi: 23 - 30 in aer
Insula Pangkor Laut: 23 - 32 in aer si 30 in apa

In insula Tioman va recomandam statiunile Berjaya Tioman Resort, Kampung Juara, Salang, Panuba, ABC (Air Batang Chalets) si hotelurile din Kampung Tekek.
Cele cinci insule Perhentian fac parte din Parcul Marin Redang si ascund unele dintre cele mai seducatoare plaje din lume, locuri superbe de scufundari si locuri de cazare pentru toate bugetele. Va recomandam Pasir Panjang pe insula Perhentian Kecil, Teluk Aur (Coral Bay), Teluk Dalam si Teluk Pauh pe insula Perhentian Besar, precum si cele doua statiuni de pe insula Rawa, la 30 minute distanta de Kecil si Besar.
Situat in statul malaezian Sarawak, Parcul National Similajau include 30 km de plaja cu nisip auriu si jungla frematand de viata salbatica. Desi se ajunge aici mai greu, merita sa descoperiti plaje precum Turtle Beach si Golden Beach.

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 23 - 28 in aer si 29 in apa
Nha Trang: 24 - 28 in aer
Mui Ne: 23 - 30 in aer
Insula Phu Quoc: 24 - 31 in aer si 29 in apa

`China Beach` este denumirea data de americani si cuprinde de fapt doua plaje: Non Nuoc si My Khe, ce beneficiaza de statiuni si facilitati excelente. Mui Ne este o destinatie relaxanta si mai putin dezvoltata, in vreme ce oraselul Nha Trang de pe `Riviera vietnameza` va ofera plaje mirifice cu nisip alb.

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 16 - 25 in aer si 23 in apa
Perth: 11 - 23 in aer si 18 in apa
Ningaloo Reef: 16 - 32 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 12 - 22 in aer si 20 in apa
North Stradbroke Island: 16 - 25 in aer si 23 in apa
Noosa Heads, Sunshine Coast: 15 - 25 in aer si 23 in apa
Fraser Island: 15 - 25 in aer si 23 in apa
Whitehaven, Insulele Whitsunday: 19 - 27 in aer

Pe coastele de nord si est ale Australiei va recomandam insula North Stradbroke, laguna artificiala si Moreton Bay din Brisbane. Pe Sunshine Coast, Noosa Heads va ofera nisip fin, parcuri marine si surfing. Lacul McKenzie de pe insula Fraser are maluri cu nisip alb si apa incredibil de cristalina. Una dintre cele mai frumoase plaje din lume, si cea mai frumoasa din Australia, se gaseste pe insula privata Whitehaven, in insulele Whitsunday.

Litoral in noiembrie


•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Los Cristianos, Tenerife: 18 - 24 in aer si 22 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 18 - 24 in aer si 22 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 18 - 23 in aer si 21 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 21 - 26 in aer si 24 in apa
Miami Beach, Florida: 18 - 26 in aer si 25 in apa
Florida Keys: 22 - 27 in aer si 24 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 22 - 28 in aer si 27 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 22 - 28 in aer si 27 in apa

Florida Keys este un lant de insule tropicale lung de 200 km, in jurul peninsulei Florida. Aici aveti garantat la dispozitie plaje mici, caldura si mult soare. Principalele insule sunt de la Key Largo, Islamadora, Marathon si Lower Keys, pana la Key West - cea mai indepartata si cea mai faimoasa. Cele mai bune plaje sunt pe insula Bahia Honda Key, Sandspur Beach la Atlantic si Caloosa Beach pe partea Caraibilor. Florida Keys este o destinatie excelenta pentru pescuit, caiac si scufundari de suprafata si de adancime. Sezonul uraganelor tine intre 1 iunie si 30 noiembrie, insa cele mai multe furtuni au loc in august - octombrie.
La 500 km in largul coastei de vest a continentului african, Republica Capului Verde atrage turistii cu plajele din Sal si Boa Vista, drumetii pe dealuri formate din straturi de lava intarita, conditii bune pentru surfing si windsurfing, precum si pescuit in largul marii.

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Mauritius: 19 - 25 in aer si 25 in apa
Seychelles: 25 - 29 in aer si 29 in apa
Zanzibar, Tanzania: 23 - 31 in aer
Insula Mafia, Tanzania: 22 - 30 in aer si 27 in apa
Goa, India: 22 - 33 in aer si 29 in apa
Insulele Maldive: 24 - 29 in aer si 29 in apa
Myanmar (Birmania): 20 - 31 in aer
Muscat, Oman: 21 - 29 in aer si 27 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 19 - 30 in aer si 29 in apa
Unawatuna, Sri Lanka: 25 - 29 in aer si 29 in apa

In Uniunea Myanmar sau Birmania, Ngapali Beach, Chaung Tha Beach si Ngwe Saung Beach sunt statiuni mai putin dezvoltate din punct de vedere turistic, insa preturile sunt atractive si localnicii sunt ospitalieri. Sezonul prielnic turismului tine din noiembrie pana in februarie. In aprilie - mai caldura este extrema, iar in iunie - octombrie se desfasoara sezonul ploios.

•  Thailanda - Valori medii de temperatura in °C
Khao Lak: 23 - 30 in aer si 29 in apa
Ko Phi Phi: 24 - 31 in aer si 29 in apa
Ko Lanta: 24 - 31 in aer si 29 in apa
Koh Muk: 21 - 31 in aer
Ko Samui: 24 - 29 in aer si 29 in apa
Phuket: 23 - 30 in aer si 29 in apa
Pattaya: 22 - 30 in aer

Vestul Thailandei - la Marea Andaman - este o destinatie buna de vacanta in luna noiembrie, insa vremea poate fi imprevizibila. La nord de Phuket, Khao Lak va ofera un litoral superb si locuri bune de scufundari in insulele Similan. In Phuket, Nai Thon este cea mai linistita plaja din provincie si are facilitati bune. Nai Harn in sud-vest este mai stilata, insa cateodata valurile pot fi periculoase. In Ko Phi Phi stati departe de galagioasa Ton Sai si va puteti bucura de apele turcoaz, nisipul fin si scufundarile fascinante. Evitati statiunea Hua Hin, deoarece temperaturile sunt foarte ridicate si atmosfera poate fi arida.

•  Mexic - Valori medii de temperatura in °C
Cancun: 20 - 29 in aer si 29 in apa

Plajele din Mexic pot fi impartite in trei zone: Coasta golfului, Riviera Mayasa (coasta Caraibilor) si Coasta Pacificului. In Golful Mexicului, cele mai bune plaje sunt pe Costa Esmeralda - nisipul are culoarea gri-brun, apele sunt calde si gasiti locuri cu putini turisti. Pe Riviera Maya, Playa del Carmen este foarte populara si are facilitati excelente. Pe tarmul Pacificului aveti la dispozitie o mare varietate de plaje, in peninsula Baja California - Los Cabos, Playa Cemeterio, Playa Santa Maria, Playa Costa Azul, Playa Canta, Playa Solmar - si coasta continentala - Mazatlan, Bahia de Matanchen, Puerto Escondido, Puerto Angel, Mazunte Beach.
Cancun este o destinatie de top, renumita pentru viata de noapte si plajele cu nisip alb. Litoralul este impartit in nord - Playa Las Perlas si Playa Linda sunt ideale pentru sporturile de apa - si est - Playa Ballenas, Gaviota Azul, San Miguelito si Playa Delfines. Cancun este totodata poarta spre situri arheologice cum ar fi Chichen Itza, Coba, Tulum si crovuri precum Dos Ojos si Ik Kil.

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 18 - 26 in aer si 24 in apa
North Stradbroke Island: 18 - 26 in aer si 24 in apa
Noosa Heads, Sunshine Coast: 17 - 27 in aer si 24 in apa
Fraser Island: 17 - 27 in aer si 24 in apa
Whitehaven, Insulele Whitsunday: 21 - 28 in aer
Plaja Bondi, Sydney: 17 - 24 in aer si 21 in apa
Byron Bay: 17 - 27 in aer si 24 in apa

In luna noiembrie va recomandam coastele de sud si est ale Australiei. Avand in vedere ca sunt in apropiere de Sydney, dar si pentru conditiile de surfing, plajele Bondi si Manley sunt destinatii ideale. Intre Sydney si Brisbane, Byron Bay este o zona cu o frumusete aparte si plaje pe masura. Atmosfera aici este relaxata si nonconformista. Insula North Stradbroke este buna pentru drumetii prin peisajul salbatic si surfing.

La mare in decembrie


In general, in luna decembrie, plajele de la Oceanul Pacific nu sunt primitoare cu turistii. Poate fi placut in sud-estul Australiei si Palau, insa insulele Samoa nu sunt o destinatie ideala in aceasta perioada, avand in vedere sezonul ploios.

•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Los Cristianos, Tenerife: 16 - 22 in aer si 20 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 16 - 22 in aer si 20 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 16 - 21 in aer si 20 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 22 - 28 in aer si 25 in apa
Camps Bay, Africa de Sud: 16 - 24 in aer si 19 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 21 - 26 in aer si 25 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 21 - 26 in aer si 25 in apa

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Mauritius: 21 - 26 in aer si 26 in apa
Seychelles: 25 - 28 in aer si 29 in apa
Zanzibar, Tanzania: dec 24 - 31 in aer
Insula Mafia, Tanzania: 24 - 30 in aer si 28 in apa
Goa, India: 21 - 32 in aer si 28 in apa
Insulele Maldive: 25 - 29 in aer si 28 in apa
Muscat, Oman: 19 - 26 in aer si 25 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 16 - 25 in aer si 26 in apa
Unawatuna, Sri Lanka: 24 - 30 in aer si 28 in apa

Insulele Maldive sunt un lant de plaje matasoase, intretinute de statiuni exclusiviste. Vacantele aici sunt caracterizate de lux si peisaje superbe - pe plaja sau in apa. Clima tropicala are aici temperaturi stabile in orice perioada a anului. Perioada cu cele mai putine precipitatii si cea mai scazuta umiditate este ianuarie - aprilie, totodata varful de sezon al acestei destinatii.
Unawatuna in Sri Lanka este o destinatei ideala pentru a imbina plaja si turismul cultural.

•  Caraibe - Valori medii de temperatura in °C
Barbados: 24 - 30 in aer si 28 in apa
Insulele Cayman: 24 - 29 in aer si 28 in apa
Tobago: 24 - 28 in aer si 28 in apa
Kingston, Jamaica: 24 - 31 in aer si 28 in apa
Montego Bay, Jamaica: 23 - 30 in aer si 28 in apa
Grenada: 23 - 29 in aer si 27 in apa
Santo Domingo, Republica Dominicana: 22 - 30 in aer si 27 in apa
Puerto Plata, Republica Dominicana: 20 - 30 in aer si 27 in apa

Luna decembrie reprezinta startul sezonului turistic in Caraibe si tine pana in luna mai. Jumatatea lunii decembrie este momentul in care preturile urca vertiginos, urmand a scadea abia la sfarsitul lunii aprilie.

Cele mai bune plaje din Caraibe:
- Little Bay, Indiile de Vest, Anguilla (Marea Britanie)
- Johnson`s Point (Crab Hill), insula Antigua, Antigua si Barbuda
- Pink Sand Beach, Harbour Island, Bahamas
- Crane Beach, Barbados
- Placencia, Belize
- The Baths, Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice
- White Bay, Insula Jost Van Dykes, Insulele Virgine Britanice
- Varadero, Cuba
- Sainte Anne Beach, insula Grande Terre, Guadelupa (Franta)
- Anse la Roche, Carriacou, Grenada
- Negril, Jamaica
- Le Diamant, Martinica (Franta)
- Playa Flamenco, Insula Culebra, Puerto Rico
- Gros Islet, Sfanta Lucia
- Casuarina Beach, Palm Island, Sfantul Vicentiu si Grenadine
- Englishman`s Bay, insula Tobago, Republica Trinidad si Tobago
- Grace Bay, Insula Provo, Insulele Turks si Caicos
- Trunk Bay, St John, Insulele Virgine Americane
- Insulele Los Roques, Venezuela

•  Mexic - Valori medii de temperatura in °C
Cancun: 21 - 28 in aer si 27 in apa

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 20 - 23 in aer si 26 in apa
Nha Trang: 22 - 26 in aer
Mui Ne: 20 - 29 in aer
Insula Phu Quoc: 24 - 31 in aer si 29 in aer

Statiunea Mui Ne se afla in golful cu acelasi nume si este faimoasa pentru dunele de nisip spectaculoase, dar si pentru conditiile ideale de surfing si kitesurfing.
Plaja Hon Chong din Ha Tien se afla aproape de granita cu Cambodgia si are un nisip superb si ape limpezi. In apropiere se afla si grota Tien, cu formatiuni stancoase interesante. Alta plaja frumoasa in Ha Tien este Duong, iar insulele Hai Tac au locuri interesante de scufundari si plaje superbe pe insulele Hon Doc si Nghe.
Phu Quoc este cea mai mare insula din Vietnam si are munti inalti, paduri si plaje frumoase. Unele dintre plaje pot fi accesate doar pe trasee de drumetii - cea mai buna dintre aceste plaje este considerata Bai Truong. Remarcam si plajele Bai Tam in sud, Bai Thom in nord si Bai Khem in sud.

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 22 - 27 in aer si 28 in apa
Insula Redang: 22 - 28 in aer si 29 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 30 in aer
Insula Langkawi: 22 - 30 in aer
Insula Pangkor Laut: 23 - 32 in aer si 30 in apa

Plajele de pe insula Langkawi considerate a fi unele dintre cele mai izolate si mai pitoresti plaje din lumea intreaga, decatre specialistii in calatorii. Din pacate, multe dintre golfuri sunt detinute de statiuni de lux precum superbele Datai Langkawi si Andaman.
Pantai Teluk Belanga (Emerald Bay) este o statiune de lux pe insula privata Pangkor Laut, listata deseori printre primele zece cele mai frumoase plaje din lume. Dincolo de statiunea sofisticata, cea mai mare partea insulei a ramas salbatica si naturala.

•  Thailanda - Valori medii de temperatura in °C
Khao Lak: 23 - 30 in aer si 29 in apa
Ko Phi Phi: 24 - 31 in aer si 29 in apa
Ko Lanta: 24 - 31 in aer si 29 in apa
Koh Muk: 19 - 31 in aer
Ko Samui: 24 - 29 in aer si 29 in apa
Phuket: 23 - 30 in aer si 29 in apa
Pattaya: 21 - 30 in aer

Luna decembrie reprezinta o perioada excelenta pentru litoralul Thailandei, atat pe coasta de vest, cat si pe cea de est. Portul Phuket este un loc bun din care sa luati feribotul spre insule ca Phi Phi Don, Ko Lanta sau provincia Krabi, ce se pot lauda cu plaje frumoase. Cele mai bune insa se regasesc pe coasta de vest a provinciei Phuket, cu centrul in Patong.

•  Filipine - Valori medii de temperatura in °C
Palawan: 23 - 28 in aer
Cebu: 23 - 28 in aer si 27 apa
Insula Mindoro: 23 - 27 in aer
Insula Boracay: 24 - 27 in aer

`Perla Orientului` - Filipine este un arhipelag de aproximativ 7.000 de insule, situat deseori printre cele mai bune destinatii de litoral din lume. Beneficiile sunt preturile atractive, localnicii prietenosi, plajele paradisiace si viata submarina colorata. Dezavantajul acestei destinatii este umiditatea ridicata.
Va recomandam Honda Bay in insula Palawan din provincia Palawan, Muelle Bay, Puerto Galera din insula Mindoro si White Beach pe insula Boracay.

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 20 - 28 in aer si 25 in apa
Perth: 15 - 29 in aer si 20 in apa
Ningaloo Reef: 20 - 36 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 17 - 25 in aer si 22 in apa
North Stradbroke Island: 20 - 28 in aer si 25 in apa
Noosa Heads, Sunshine Coast: 20 - 28 in aer si 25 in apa
Fraser Island: 20 - 28 in aer si 25 in apa
Plaja Bondi, Sydney: 18 - 26 in aer si 22 in apa
Byron Bay: 20 - 28 in aer si 25 in apa


La mare in luna ianuarie


In luna ianuarie, plajele de la Oceanul Pacific nu sunt primitoare cu turistii. Poate fi placut in sud-estul Australiei si Palau, insa insulele Samoa nu sunt o destinatie ideala in aceasta perioada, avand in vedere sezonul ploios.

•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Los Cristianos, Tenerife: 14 - 21 in aer si 19 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 14 - 21 in aer si 19 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 14 - 20 in aer si 19 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 23 - 29 in aer si 25 in apa
Camps Bay, Africa de Sud: 17 - 25 in aer si 20 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 19 - 24 in aer si 25 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 19 - 24 in aer si 25 in apa

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Seychelles: 25 - 28 in aer si 29 in apa
Goa, India: 19 - 31 in aer si 28 in apa
Insulele Maldive: 25 - 29 in aer si 28 in apa
Muscat, Oman: 18 - 24 in aer si 23 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 14 - 22 in aer si 24 in apa
Unawatuna, Sri Lanka: 23 - 30 in aer si 28 in apa

•  Thailanda - Valori medii de temperatura in °C
Khao Lak: 22 - 31 in aer si 28 in apa
Ko Phi Phi: 24 - 32 in aer si 28 in apa
Ko Lanta: 24 - 32 in aer si 28 in apa
Koh Muk: 19 - 33 in aer
Ko Samui: 23 - 29 in aer si 28 in apa
Phuket: 22 - 31 in aer si 28 in apa
Pattaya: 21 - 30 in aer

•  Caraibe - Valori medii de temperatura in °C
Barbados: 24 - 29 in aer si 28 in apa
Insulele Cayman: ian 23 - 28 in aer si 28 in apa
Tobago: ian 23 - 28 in aer si 27 in apa
Kingston, Jamaica: ian 23 - 30 in aer si 28 in apa
Montego Bay, Jamaica: ian 23 - 29 in aer si 27 in apa
Grenada: ian 22 - 29 in aer si 26 in apa
Santo Domingo, Republica Dominicana: 21 - 29 in aer si 27 in apa
Puerto Plata, Republica Dominicana: ian 19 - 28 in aer si 26 in apa

•  Mexic - Valori medii de temperatura in °C
Cancun: 19 - 27 in aer si 26 in apa

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 22 - 28 in aer si 27 in apa
Insula Redang: 22 - 28 in aer si 27 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 29 in aer
Insula Langkawi: 23 - 31 in aer
Insula Pangkor Laut: 23 - 32 in aer si 29 in apa

•  Filipine - Valori medii de temperatura in °C
Palawan: 23 - 27 in aer
Cebu: 23 - 27 in aer si 26 apa
Insula Mindoro: 23 - 27 in aer
Insula Boracay: 24 - 27 in aer

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 19 - 24 in aer si 25 in apa
Nha Trang: 21 - 26 in aer
Mui Ne: 20 - 29 in aer
Insula Phu Quoc: 23 - 31 in aer si 28 in apa

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 22 - 29 in aer si 26 in apa
Perth: 18 - 31 in aer si 20 in apa
Ningaloo Reef: 22 - 37 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 18 - 26 in aer si 24 in apa
North Stradbroke Island: 22 - 29 in aer si 26 in apa
Noosa Heads, Sunshine Coast: 21 - 28 in aer si 26 in apa
Fraser Island: 21 - 28 in aer si 26 in apa
Plaja Bondi, Sydney: 19 - 27 in aer si 24 in apa
Byron Bay: 21 - 28 in aer si 26 in apa


Litoral in februarie


Luna februarie nu este favorabila pentru cea mai mare partea Oceanului Pacific, insa sunt si zone placute, cum ar fisud-estul Australiei si Palau, insa insulele Samoa nu sunt o destinatie ideala in aceasta perioada, avand in vedere sezonul ploios.

•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Los Cristianos, Tenerife: 14 - 21 in aer si 19 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 14 - 21 in aer si 19 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 14 - 20 in aer si 19 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 23 - 29 in aer si 26 in apa
Miami Beach, Florida: 16 - 25 in aer si 24 in apa
Florida Keys: 19 - 24 in aer si 21 in apa
Camps Bay, Africa de Sud: 17 - 25 in aer si 21 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 19 - 23 in aer si 24 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 19 - 23 in aer si 24 in apa
Gambia: 18 - 33 in aer si 21 in apa
Mar del Plata, Argentina: 14 - 26 in aer si 20 in apa
Pinamar, Argentina: 15 - 25 in aer si 20 in apa

Gambia este o destinatie trecuta de multe ori cu vederea de catre turistii aflati in cautarea litoralului ideal. Cu toate acestea, Gambia reprezinta o buna alternativa culturala la plajele Marii Mediterane in luna februarie. Preturile si vremea sunt bune, iar experienta Africii de vest este unica. Totusi nu uitati sa va vaccinati impotriva malariei inainte de a pleca in vacanta.

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Seychelles: 26 - 29 in aer si 29 in apa
Goa, India: 20 - 32 in aer si 28 in apa
Insulele Maldive: 26 - 29 in aer si 29 in apa
Muscat, Oman: 18 - 25 in aer si 22 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 25 - 24 in aer si 22 in apa
Unawatuna, Sri Lanka: 24 - 30 in aer si 28 in apa

•  Thailanda - Valori medii de temperatura in °C
Khao Lak: 23 - 32 in aer si 28 in apa
Ko Phi Phi: 24 - 33 in aer si 29 in apa
Ko Lanta: 24 - 33 in aer si 28 in apa
Koh Muk: 22 - 35 in aer
Ko Samui: 24 - 29 in aer si 28 in apa
Phuket: 23 - 32 in aer si 28 in apa
Pattaya: 23 - 30 in aer

•  Caraibe - Valori medii de temperatura in °C
Barbados: 23 - 29 in aer si 27 in apa
Insulele Cayman: 23 - 29 in aer si 27 in apa
Tobago: 23 - 28 in aer si 26 in apa
Kingston, Jamaica: 23 - 31 in aer si 27 in apa
Montego Bay, Jamaica: 22 - 30 in aer si 27 in apa
Grenada: 22 - 28 in aer si 26 in apa
Santo Domingo, Republica Dominicana: feb 21 - 30 in aer si 26 in apa
Puerto Plata, Republica Dominicana: 18 - 29 in aer si 26 in apa

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 22 - 30 in aer si 27 in apa
Insula Redang: 22 - 29 in aer si 27 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 30 in aer
Insula Langkawi: 22 - 33 in aer
Insula Pangkor Laut: 23 - 32 in aer si 30 in apa

•  Mexic - Valori medii de temperatura in °C
Cancun: 20 - 28 in aer si 26 in apa

•  Filipine - Valori medii de temperatura in °C
Palawan: 23 - 28 in aer
Cebu: 23 - 28 in aer si 26 apa
Insula Mindoro: 23 - 28 in aer
Insula Boracay: 24 - 28 in aer

Insula Malapascua in provincia Cebu se numara printre cele mai bune locuri pentru scufundari din lume. Desi are numai 2,5 km in lungime, insula este deja cautata de turisti si a devenit un centru major de scufundari. Cele mai bune locuri sunt Gato, Deep Rock, Pioneer Wreck si Monad Shoal. Puteti face si excursiicu barca spre insulele Bantayan, Kalanggaman (Calanggaman) sau Leyte.

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 20 - 25 in aer si 24 in apa
Nha Trang: 22 - 27 in aer
Mui Ne: 20 - 29 in aer
Insula Phu Quoc: 24 - 31 in aer si 29 in apa

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 21 - 29 in aer si 27 in apa
Perth: 18 - 31 in aer si 22 in apa
Ningaloo Reef: 24 - 37 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 18 - 26 in aer si 24 in apa
North Stradbroke Island: 21 - 29 in aer si 27 in apa
Noosa Heads, Sunshine Coast: 21 - 28 in aer si 27 in apa
Fraser Island: 21 - 28 in aer si 27 in apa
Plaja Bondi, Sydney: 20 - 26 in aer si 24 in apa
Byron Bay: 21 - 28 in aer si 27 in apa


Litoral in martie


•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Los Cristianos, Tenerife: 15 - 22 in aer si 19 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 15 - 22 in aer si 19 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 15 - 21 in aer si 19 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 23 - 29 in aer si 26 in apa
Miami Beach, Florida: 17 - 26 in aer si 25 in apa
Florida Keys: 21 - 26 in aer si 24 in apa
Camps Bay, Africa de Sud: 15 - 24 in aer si 22 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 20 - 23 in aer si 22 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 20 - 23 in aer si 22 in apa
Gambia: 19 - 33 in aer si 21 in apa
Mar del Plata, Argentina: 13 - 24 in aer si 19 in apa
Pinamar, Argentina: 13 - 24 in aer si 21 in apa

•  Oceanul Pacific - Valori medii de temperatura in °C
Insula Pastelui, Chile: 20 - 25 in aer si 25 in apa
Rock Islands, Palau: 25 - 29 in aer

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Seychelles: 26 - 30 in aer si 29 in apa
Goa, India: 23 - 32 in aer si 28 in apa
Kenya: 25 - 31 in aer si 29 in apa
Insulele Maldive: 27 - 30 in aer si 29 in apa
Myanmar (Birmania): 16 - 35 in aer
Muscat, Oman: 21 - 28 in aer si 25 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 17 - 26 in aer si 25 in apa
Unawatuna, Sri Lanka: 25 - 31 in aer si 29 in apa

Cele mai bune plaje din Kenia sunt Malindi - o statiune mare cu conditii bune pentru pescuit si windsurfing, Watamu - potrivit pentru snorkeling, Diani - plaja cu nisip alb, aliniata de palmieri - si Tiwi.

•  Thailanda - Valori medii de temperatura in °C
Khao Lak: 23 - 32 in aer si 30 in apa
Ko Phi Phi: 24 - 33 in aer si 30 in apa
Ko Lanta: 24 - 33 in aer si 30 in apa
Koh Muk: 23 - 36 in aer
Ko Samui: 25 - 31 in aer si 29 in apa
Phuket: 23 - 32 in aer si 30 in apa
Pattaya: 26 - 31 in aer

•  Mexic - Valori medii de temperatura in °C
Cancun: 22 - 29 in aer si 26 in apa

•  Caraibe - Valori medii de temperatura in °C
Barbados: 24 - 30 in aer si 26 in apa
Insulele Cayman: 23 - 29 in aer si 26 in apa
Tobago: 24 - 29 in aer si 26 in apa
Kingston, Jamaica: 24 - 31 in aer si 26 in apa
Montego Bay, Jamaica: 23 - 30 in aer si 26 in apa
Grenada: 23 - 30 in aer si 27 in apa
Santo Domingo, Republica Dominicana: 22 - 30 in aer si 25 in apa
Puerto Plata, Republica Dominicana: 19 - 29 in aer si 27 in apa

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 22 - 30 in aer si 28 in apa
Insula Redang: 23 - 30 in aer si 29 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 31 in aer
Insula Langkawi: 23 - 34 in aer
Insula Pangkor Laut: 23 - 33 in aer si 31 in apa

•  Filipine - Valori medii de temperatura in °C
Palawan: 23 - 29 in aer
Cebu: 23 - 29 in aer si 27 apa
Insula Mindoro: 24 - 29 in aer
Insula Boracay: 25 - 29 in aer

Pe insula Catanduanes, plaja Puraran este faimoasa printre surferii din toata lumea, desi conditiile pot fi periculoase: valuri uriase, aproape de reciful de mica adancime. Alte plaje frumoase pe insula sunt Pamangal si Igang.

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 22 - 27 in aer si 26 in apa
Nha Trang: 23 - 28 in aer
Mui Ne: 22 - 30 in aer
Insula Phu Quoc: 25 - 32 in aer si 30 in apa

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 20 - 28 in aer si 26 in apa
Perth: 16 - 30 in aer si 22 in apa
Ningaloo Reef: 23 - 36 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 17 - 25 in aer si 25 in apa
North Stradbroke Island: 20 - 28 in aer si 26 in apa
Noosa Heads, Sunshine Coast: 19 - 28 in aer si 26 in apa
Fraser Island: 19 - 28 in aer si 26 in apa
Plaja Bondi, Sydney: 29 - 25 in aer si 25 in apa
Byron Bay: 19 - 28 in aer si 26 in apa


La mare in luna aprilie


•  Oceanul Atlantic - Valori medii de temperatura in °C
Los Cristianos, Tenerife: 16 - 22 in aer si 19 in apa
Playa de las Americas, Tenerife: 16 - 22 in aer si 19 in apa
Maspalomas, Gran Canaria: 16 - 21 in aer si 19 in apa
Copacabana, Rio de Janeiro: 22 - 28 in aer si 25 in apa
Miami Beach, Florida: 20 - 28 in aer si 26 in apa
Florida Keys: 22 - 28 in aer si 26 in apa
Camps Bay, Africa de Sud: 13 - 22 in aer si 20 in apa
Boa Vista, Republica Capului Verde: 20 - 25 in aer si 23 in apa
Sal, Republica Capului Verde: 20 - 25 in aer si 23 in apa
Gambia: 19 - 31 in aer si 22 in apa

•  Oceanul Pacific - Valori medii de temperatura in °C
Insula Pastelui, Chile: 19 - 24 in aer si 24 in apa
Hawaii: 20 - 28 in aer si 24 in apa
Rock Islands, Palau: 26 - 30 in aer

•  Oceanul Indian - Valori medii de temperatura in °C
Mauritius: 21 - 25 in aer si 28 in apa
Seychelles: 26 - 30 in aer si 30 in apa
Insulele Maldive: 27 - 31 in aer si 30 in apa
Dubai, Emiratele Arabe Unite: 20 - 31 in aer si 27 in apa

•  Thailanda - Valori medii de temperatura in °C
Khao Lak: 25 - 32 in aer si 30 in apa
Ko Phi Phi: 25 - 33 in aer si 30 in apa
Ko Lanta: 25 - 33 in aer si 30 in apa
Koh Muk: 24 - 36 in aer
Ko Samui: 25- 31 in aer si 30 in apa
Phuket: 25 - 32 in aer si 30 in apa
Pattaya: 27 - 32 in aer

•  Caraibe - Valori medii de temperatura in °C
Barbados: 26 - 30 in aer si 27 in apa
Insulele Cayman: apr 24 - 30 in aer si 27 in apa
Tobago: 25 - 30 in aer si 26 in apa
Kingston, Jamaica: 24 - 32 in aer si 27 in apa
Montego Bay, Jamaica: 23 - 31 in aer si 27 in apa
Grenada: 23 - 30 in aer si 27 in apa
Santo Domingo, Republica Dominicana: 23 - 31 in aer si 26 in apa
Puerto Plata, Republica Dominicana: 20 - 30 in aer si 28 in apa

•  Mexic - Valori medii de temperatura in °C
Cancun: 23 - 29 in aer si 27 in apa

•  Malaezia - Valori medii de temperatura in °C
Insula Tioman: 23 - 31 in aer si 30 in apa
Insula Redang: 23 - 32 in aer si 30 in apa
Parcul National Similajau: 23 - 32 in aer
Insula Langkawi: 23 - 34 in aer
Insula Pangkor Laut: 24 - 32 in aer si 31 in apa

•  Filipine - Valori medii de temperatura in °C
Palawan: 25 - 30 in aer
Cebu: 25 - 30 in aer si 28 apa
Insula Mindoro: 25 - 31 in aer
Insula Boracay: 26 - 30 in aer

•  Vietnam - Valori medii de temperatura in °C
`China Beach` Da Nang: 23 - 29 in aer si 28 in apa
Nha Trang: 25 - 30 in aer
Mui Ne: 24 - 31 in aer
Insula Phu Quoc: 25 - 32 in aer si 32 in apa

•  Australia - Valori medii de temperatura in °C
Brisbane: 17 - 26 in aer si 26 in apa
Perth: 13 - 25 in aer si 22 in apa
Ningaloo Reef: 20 - 33 in aer si 24 - 28 in apa
Sydney: 13 - 22 in aer si 24 in apa




Album foto

Placencia, Belize Plaja Anse la Roche, Carriacou, Grenada Plaja Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilia Plaja de Nord Curl Curl, Sydney, Australia Plaja Le Diamant, Insula Martinica Plaja Negril, Jamaica Plaja Ngapali, Myanmar Plaja Sainte Anne, Grande-Terre, Guadeloupe Plaja Varadero, Cuba Plaja Whitehaven, Insula Whitsunday, Australia Playa Flamenco, Insula Culebra, Puerto Rico Rock Islands, Palau Seychelles The Baths, Virgin Gorda, Insulele Virgine Britanice Trunk Bay, St John, Insulele Virgine Americane Pink Sand Beach, Harbour Island, Bahamas Miami Beach, Florida, SUA Little Bay, Insula Anguilla Bali, Indonezia Bora Bora, Polinezia Franceza Bora Bora, Polinezia Franceza Camps Bay, Cape Town Cancun, Mexic Crane Beach, Barbados Englishman`s Bay, Insula Tobago Epava Maheno, Insula Fraser, Australia Goa, India Grace Bay, Insula Provo, Turks si Caicos Horseshoe Bay, Bermuda Insula Ofu, Samoa Americana Insula Phu Quoc, Vietnam Khao Lak, Thailanda Ko Khai, Parcului National Marin Tarutao White Bay, Insula Jost Van Dykes, Insulele Virgine Britanice
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.