Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului

banda_rosieZarnesti - Plaiul Foii


Marcaj: banda rosie

Traseu: Zarnesti (722 m) - Valea Barsa Mare - Plaiul Foii (850 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 1/2 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strazile 1 Mai, Tei, Vanatori si Toplita. Lasam in partea stanga poteca ce duce spre Brana Caprelor si Cabana Curmatura si mergem spre Campul Priboaiei si Crucea lui Garnita, in dreptul careia gasim indicatii privind timpul de mers. Trecem mai departe prin Valea Barsa Mare, Gura Bîrsei Fierului, punctul Sub Bortila, saivanul parasit de la Vadul de Mijloc si Gura Barsei. De aici, drumul forestier ne conduce spre stanga, catre Cabana Plaiul Foii.

 

banda_galbenaZarnesti - Poiana Zanoaga - Cabana Curmatura


Marcaj: banda galbena

Traseu: Zarnesti (722 m) - Poiana Zanoaga - Cabana Curmatura (1.470 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 6 Martie, pe traseul spre Gura Raului si Cabana Curmatura. Traversam podul peste rau, iar apoi mergem spre stanga, pe strada Raul. Ajungem la Cabana Gura Raului si continuam in urcus pe drumul forestier, trecem de cariera si ajungem la Fantana lui Botorog. De aici mergem spre dreapta, de-a lungul Padinei lui Danisor. Traversam valea si urcam prin padure pana la izvor. De aici pana la poiana Zanoaga traseul este mai dificil. Din poiana traseul spre Cabana Curmatura trece prin padure.

banda_galbenaZarnesti - Valea Crapaturii - Cabana Curmatura


Marcaj: banda galbena

Traseu: Zarnesti (722 m) - Valea Crapaturii - Cabana Curmatura (1.470 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 1/2 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 1 Mai, apoi pe strazile Tei, Vanatorilor si Toplita. De la sosea mergem spre stanga, pe un drum de tara. Apoi urcam in diagonala pe pantele muntelui Piatra Mica. Trecem de poienile de Sub Barc si ajungem in valea Crapatura, ce desparte Piatra Mica de Piatra Craiului. De aici mergem spre stanga, prin padure, apoi printr-o zona cu bolovanis. Ajungem la Arcul Crapaturii, o zona cu pereti verticali inalti, ideali pentru escalada. Traseul intra din nou in padure, apoi iese in Saua Crapaturii. De aici urmam o poteca larga, fara indicator, care ne duce la Cabana Curmatura.

banda_albastraZarnesti - Cabana Curmatura (via Diana)


Marcaj: banda albastra

Traseu: Zarnesti (722 m) - Refugiul Diana (1.510 m) - Cabana Curmatura (1.470 m)

Descriere traseu: Traseul este inchis in timpul iernii.

 

banda_albastraZarnesti - Refugiul Diana


Marcaj: banda albastra

Traseu: Zarnesti (722 m) - Padina lui Man - Saua Chiliilor - Refugiul Diana (1.510 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 1 Mai, apoi pe strazile Tei, Vanatorilor si Toplita. De la sosea mergem spre stanga, peun drum de tara. Apoi urcam in diagonala pe pantele muntelui Piatra Mica. Trecem de poienile de Sub Barc si ajungem in valea Crapatura, ce desparte Piatra Mica de Piatra Craiului. Traversam valea si trecem prin Padina lui Man, Padina Chicerii, Padina Calului si ajungem in poiana de sub Saua Chiliilor, unde se afla un izvor. De aici urcam in Saua Chiliilor, apoi intram in padure si, de la rascrucea de drumuri, incepem un urcus sustinut pana la intrarea in Padina Inchisa si in final la locul fostului refugiu Diana.

 

banda_albastraZarnesti - Prapastiile Zarnestiului - Cabana Curmatura


Marcaj: banda albastra

Traseu: Zarnesti (722 m) - Prapastiile Zarnestiului - Cabana Curmatura (1.470 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 1/2 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 6 Martie, pe traseul spre Gura Raului si Cabana Curmatura. Traversam podul peste rau, iar apoi mergem spre stanga, pe strada Raul. Ajungem la Cabana Gura Raului si continuam in urcus usor pe drumul forestier, trecem de cariera si ajungem la Fantana lui Botorog. Urmam in continuare drumul forestier, lasam in urma Podul Magurii si mergem pe traseul spre punctul La Table. Dupa aproximativ 1 km de Fantana lui Botorog ajungem la Prapastiile Zarnestilor, apoi la punctul de intalnire a raurilor Zarnesti si Vladusca. De aici mergem spre dreapta, pana la intalnirea Vaii Curmatura cu Valea Cheii. Urmam drumul forestier, apoi drumul secundar catre dreapta. In apropiere de Poiana Curmatura mergem la dreapta pe langa stana, coboram prin padure si ajungem in Valea Curmatura. De aici o luam la dreapta, iar de la intrarea in padure urmam tot drumul spre dreapta, ce duce la Cabana Curmatura.

cruce_rosieZarnesti - Poiana Vladusca - La Table


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Zarnesti (722 m) - Poiana Vladusca - La Table

Timp de mers: 3 1/2 - 4 1/2 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 6 Martie, pe traseul spre Gura Raului si Cabana Curmatura. Traversam podul peste rau, iar apoi mergem spre stanga, pe strada Raul. Ajungem la Cabana Gura Raului si continuam in urcus usor pe drumul forestier, trecem de cariera si ajungem la izvorul Fantana lui Botorog. Urmam in continuare drumul forestier, trecem de drumul spre Magura si mergem pe traseul spre punctul La Table, prin satul Pestera. Dupa aproximativ 1 km de Fantana lui Botorog ajungem la Prapastiile Zarnestilor, apoi la punctul de intalnire a raurilor Vladusca si Raul. De aici urmam drumul forestier spre stanga, pe cursul raului Vladusca, pana in Poiana Vladusca. Punctul La Table se afla la capatul sudic al poienii.

banda_albastraZarnesti - Padina Hotarului


Marcaj: banda albastra

Traseu: Zarnesti (722 m) - Padina Hotarului (1.250 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 1/2 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 1 Mai, apoi pe strazile Tei, Vanatorilor si Toplita. De la sosea mergem spre stanga, pe un drum de tara. Apoi urcam in diagonala pe pantele muntelui Piatra Mica. Trecem de poienile de Sub Barc si ajungem in valea Crapatura, ce desparte Piatra Mica de Piatra Craiului. Traversam Valea Crapatura si ajungem in Padina lui Man, de unde ajungem foarte repede in Padina Hotarului. Aici putem vizita Pestera din Padina Hotarului, Saritoarea de la Grote si Pestera de sub Perete.

cruce_rosieZarnesti - Padina Sindileriei - Varfu Turnu


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Zarnesti (722 m) - Padina Sindileriei - Varfu Turnu (1.823 m)

Timp de mers: 3 - 4 ore

Descriere traseu: Drumul incepe din centrul Zarnesti si continua pe strada 1 Mai, apoi pe strazile Tei, Vanatorilor si Toplita. De la sosea mergem spre stanga, peun drum de tara. Apoi urcam in diagonala pe pantele muntelui Piatra Mica. Trecem de poienile de Sub Barc si ajungem in valea Crapatura, ce desparte Piatra Mica de Piatra Craiului. Traversam valea si trecem prin Padina lui Man, Padina Chicerii, Padina Calului si ajungem in poiana de sub Saua Chiliilor, unde se afla un izvor. De aici urcam in Saua Chiliilor, apoi intram in padure si, de la rascruce, urmam traseul marcat cu cruce rosie, numit si "Leiterschlucht", care ne conduce in Padina Sindileriei. La intrarea pe firul vaii se afla Saritoarea Scarii, pe care o trecem cu ajutorul cablului de sustinere. Inaintam pe un traseu mai dificil, pana la Cetatea Sindileriei. De aici o luam la stanga, pana la o noua intersectie de drumuri. De aici mergem spre dreapta, pe portiunea cea mai dificila a traseului.

banda_rosieZarnesti - Pestera


Marcaj: banda rosie

Traseu: Zarnesti (722 m) - Satul Pestera (900 m)

banda_albastraZarnesti - Zarnesti


Marcaj: banda albastra

Traseu: Zarnesti (722 m) - Izvorul Tapului (867 m) - Dealul Pietrii (584 m) - Valea Crapaturii - Padina Lui Man - Saua Chiliilor (1.120 m) - Padina Sindileriei - Refugiul Diana (1.510 m) - Brana Caprelor (Craiului) - Saua Padinei Inchise (1.936 m) - Cabana Curmatura (1.470 m) - Piscul Curmatura - Gura Vaii Vladusca - Prapastii - Cabana Gura Riului (740 m) - Zarnesti (722 m)

banda_galbenaZarnesti - Zarnesti


Marcaj: banda galbena

Traseu: Zarnesti (722 m) - Dealul Pietrii - Valea Crapaturii - Curmatura Pietrei Craiului (1.620 m) - Cabana Curmatura (1.470 m) - Poiana Zanoaga - Fantana lui Botorog - Cabana Gura Raului (740 m) - Zarnesti (722 m)

banda_rosieCurmatura Foii - Fundata


Marcaj: banda rosie

Traseu: Curmatura Foii - Sub Umeri - Sub Zaplaz (1.640 m) - La Lanturi - Saua Grindului (2.206 m) - Refugiul Grind (1.620 m) - La Table - Crucea Vatafului - Poiana Frumoasa (cca. 1.530 m) - Varful Sasu - Sub Varful Coltul Coziei - Curmatura Groapelor (2.030 m) - Satul Sirnea - Mormantul Florichii (1.226 m) - Varful Rogoaza - Varful Predealul - Casa Crucea Pajurei (dn73, Km93.5) - Comuna Fundata (1.360 m)

banda_rosieCave - Varful La Om


Marcaj: banda rosie

Traseu: Satul Cave - Varful La Om (2.239 m)

Descriere traseu: Traseul este inchis in timpul iernii.

cruce_rosiePadina Sindileriei - Turnul Piatra Craiului


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Padina Sindileriei - Varful Turnu (1.823 m)

Timp de mers: 3 ore

Descriere traseu: Traseul porneste din Saua Chiliilor, pe poteca ce duce spre Refugiul Diana. Intram in Padina Sindileriei si urcam prin padure pana poteca de sub peretii din stanga vaii. Iesim din padure, trecem Saritoarea Scarii cu ajutorul cabllui de otel. Apoi urcam abript pe firul vaii, pana sub Cetatile Sindileriei. De aici urcam pe calea din stanga, pana la creasta ce separa Padina Sindileriei de Padina Calului. De aici traseul continua pecreasta ingusta dintre cele doua vai, pe un drum dificil. Iesim pe o coasta mai lina, trecem peste varful secundar si coboram intr-o mica strunga sub Varful Turnu.

cruce_rosieMoeciu de Sus - Valea Bangaleasa - Strunga Branului


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Moeciu de Sus (950 m) - Valea Bangaleasa - Strunga Branului

Descriere traseu: Traseul este inchis in timpul iernii.

cruce_rosieGura Vaii Vladusca - Moeciu De Sus


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Gura Vaii Vladusca - Valea Vladusca - Cheile Pisicii - Poiana Vladusca - La Table - Saua Joaca - Valea Pietrelor - Cabana Casa Folea (1.200 m) - Satul Pestera (900 m) - Valea Magurii - Satul Moeciu De Sus (950 m)

triunghi_albastruRefugiul Diana - Padina Popii - Varful Padina Popii


Marcaj: triunghi albastru

Traseu: Refugiul Diana (1.510 m) - Muntele Padina Popii - Varful Padina Popii (2.025 m)

banda_albastraRefugiul Diana - Brana Caprelor - Saua Padinei Inchise


Marcaj: banda albastra

Traseu: Refugiul Diana (1.510 m) - Brana Caprelor (Craiului) - Saua Padinei Inchise (1.936 m)

Timp de mers: 2 ore

Descriere traseu: De la Refugiul Diana urcam prin padure in serpentine, iesim din padure pe sub Turnul Mic al Dianei, urcand pe la baza peretelui spre Grota Caprelor. Mai departe poteca trece pe deasupra Vaii Padinei Inchise, pana la o muchie stancoasa. Urmeaza o vale ingusta, pe care o traversam pe sub peretii Muchiei Padina Popii pana la izvorul La Gavan. O luam la stanga si iesim in Padina Inchisa si Saua Caprelor.

triunghi_galbenRefugiul Diana - Gura Vaii Cioringa Mare


Marcaj: triunghi galben

Traseu: Refugiul Diana (1.510 m) - Valea Ursului - Valea Barsei - Gura Vaii Cioringa Mare

triunghi_galbenCabana Casa Folea - Prapastii - Valea Cheii


Marcaj: triunghi galben

Traseu: Cabana Casa Folea (1.200 m) - Prapastii - Valea Cheii

triunghi_albastruCasa de Vanatoare Gutanu - Valea Gaura


Marcaj: triunghi albastru

Traseu: Casa de Vanatoare Gutanu - Valea Gaura

punct_rosuCabana Plaiul Foii - Rudarita - Varful Vacarea - Saua Comisului


Marcaj: punct rosu

Traseu: Cabana Plaiul Foii (850 m) - Rudarita (1.050 m) - Varful Vacarea (2.068 m) - Saua Comisului (1.669 m)

triunghi_albastruCabana Plaiul Foii - Curmatura Foii - Creasta sudica


Marcaj: triunghi albastru

Traseu: Cabana Plaiul Foii (850 m) - Muntele Plaiul Mare - Curmatura Foii (1.343 m) - Muntele Tamasel - Varful Tamasel - La Umeri - Marele Grohotis - Saua Funduri - Stana Din Funduri - La Table

Descriere traseu: Traseul este inchis in timpul iernii.

cruce_rosieCabana Plaiul Foii - Sub Zaplaz


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Cabana Plaiul Foii (850 m) - Gura Vaii Runcu - Refugiul Spirla (1.420 m) - Sub Zaplaz (1.640 m)

triunghi_rosuCabana Plaiul Foii - Saticu De Sus


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Cabana Plaiul Foii (850 m) - Curmatura Foii (1.343 m) - Crucea Granicerului - Valea Lui Ivan - Satul Saticu De Sus (800 m)

cruce_rosieCabana Gura Raului - Prapastii - La Table


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Cabana Gura Raului (740 m) - Prapastii - La Table

triunghi_rosuCabana Curmatura - Poiana Vladusca - La Table


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Cabana Curmatura (1.470 m) - Poiana Vladusca - La Table

triunghi_galbenCabana Curmatura - Pestera


Marcaj: triunghi galben

Traseu: Cabana Curmatura (1.470 m) - Stana Curmatura - Valea Martoiului - Cabana Casa Folea (1.200 m - Satul Pestera (900 m)

triunghi_albastruCabana Curmatura - Refugiul Varful Ascutit (Lehmann)


Marcaj: triunghi albastru

Traseu: Cabana Curmatura (1.470 m) - Refugiul Varful Ascutit (Lehmann) (2.150 m)

punct_rosuCabana Curmatura - Stana Din Funduri


Marcaj: punct rosu

Traseu: Cabana Curmatura (1.470 m) - Saua Crapatura (1.620 m) - Varful Turnu (1.823 m) - Varful Padina Popii (2.025 m) - Refugiul Varful Ascutit (Lehmann) (2.150 m) - Varful La Om (2.238 m) - Saua Funduri - Stana Din Funduri (1.889 m)

cruce_albastraParaul Rece - Cheile Rasnovului - Paraul Rece


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Paraul Rece (1.000 m) - Cabana Trei Brazi (1.476 m) - Cheile Rasnovului - Dealu cu Mesteacan (1.025 m) - Paraul Rece (1.000 m)

Descriere traseu: Din la Paraul Rece ajungem la Cabana Trei Brazi prin Paraul Mic, apoi ajungem la Poiana Secuilor. De aici urcam pe versantul stang al vailor Tocilita Mare si Tocilita Mica. Traversam Valea Tocilita, coboram pe drumul forestier si urcam spre Spinarea Calului. Traversam Paraul Cheii si ajungem la Cheile Rasnovului. Ne intoarcem pe acelasi drum forestier, pe traseul de sub Varful Dealu cu Mesteacan si Culmea Morarului.

banda_albastraCabana Brusturet - La Table


Marcaj: banda albastra

Traseu: Cabana Brusturet (990 m) - Stana Din Funduri - Poiana Grind - La Table

cruce_galbenaCabana Brusturet - La Table


Marcaj: cruce galbena

Traseu: Cabana Brusturet (990 m) - Valea Seaca a Pietrelor - Poiana Grind - Saua Stanii (1.375 m) - La Table

cruce_albastraPadina Lui Man - Sub Varful Turnu


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Padina Lui Man - Valea Padina Hotarului - Sub Varful Turnu

punct_albastruPoiana Zanoaga - Curmatura Pietrei Craiului


Marcaj: punct albastru

Traseu: Poiana Zanoaga (1.314 m)  - Varful Piatra Mica (1.816 m) - Curmatura Pietrei Craiului (1.620 m)

triunghi_galbenPoiana Grind - Refugiul Grind


Marcaj: triunghi galben

Traseu: Poiana Grind - Refugiul Grind (1.620 m)

triunghi_rosuSirnea - Curmatura Groapele


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Satul Sirnea - Curmatura Groapele (2.030 m)

cruce_albastraDambovicioara - Refugiul Grind


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Comuna Dambovicioara - Satul Ciocanu - Refugiul Grind (1.620 m)

cruce_albastraPodul La Raul Mare Spre Magura - Cabana Casa Folea


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Podul La Raul Mare Spre Magura - Satul Magura (1.000 m) - Pe La Poduri - Cabana Casa Folea (1.200 m)

 




Album foto

Zarnesti Muntii Piatra Craiului Zarnesti
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.