Peru, descoperiti cea mai buna cafea si calatoriti in inima junglei

Istoria cafelei din inima junglei din Peru a inceput acum 137 de ani. O calatorie de 6 ore din Lima, capitala tarii, va va duce la aceasta plantatie originala. Calatoriti pe autostrada principala spre valea Chanchamayo unde primii imigranti italieni s-au asezat cu mai mult de un secol in urma. Acolo veti gasi plantatiile cu cele mai bune boabe de cafea din lume.


Guvernul regional din Junin a organizat un traseu turistic care prezinta istoria cafelei in aceasta regiune. Desi Satipo si Chanchamayo sunt cele mai importante locuri de vazut in aceasta calatorie, nu trebuie ratate nici Villa Rica si Oxapama din Pasco.


Prima oprire este la ferma Brazil, care dateaza din secolul 19 si care are cladiri ce pastreaza inca stilul arhitectural al lui Giuseppe Signori, un arhitect care a facut planurile cladirilor de aici in 1877. Traditia din arhitectura se pastreaza si in modul de cultivare a cafelei, cu grija, fara produse chimice, intr-un mod organic.


Continuand traseul ajungeti la ferma Monterrico, construita in 1875 de familia Tremolada. Aici veti gasi soiurile de cafea albastra, rotunda sau red bourbon. Traditia prezenta si aici se imbina cu tehnologia moderna. Dovada este Fabrica de cafea Chanchamayo Highland Coffee, care aduna, proceseaza si exporta cea mai buna cafea din zona. Marea majoritate a vanzarilor merg spre Germania, Elvetia, Finlanda, Danemarca si Italia.


Peru este cel mai mare exportator de cafea produsa organic din lume. 41% din productie merge in Germania, 17% in Olanda in timp ce in Belgia ajung 7%. Datorita acestor vanzari pe plan international, guvernul regional din Junin a crescut productia cu 26% astfel ca zona este prima pe tara. La fel ca Chanchamayo, regiunea Satipo , este cunoscuta si ea ca o buna producatoare de cafea. Plantatiile ecologice sunt la o altitudine intre 1300 si 1900 de metri si gustul cafelei de aici este imbatabil.


Autoritatile locale din Junin incearca implementarea unui program de cultivare organica a cafelei. Ei vor sa transforme districtul San Martin de Pangoa in primul producator organic de cafea din tara. Pentru a atinge acest scop s-a constituit si un centru de colectare in orasul Santa Rosa din Alto Kiatari. Cultivarea organica a cafelei este in continua crestere din 2007 numai ca lipsa specializarii majoritatii fermierilor a dus la o dezvoltare mai putin spectaculoasa decat era asteptata.


Daca doriti sa parcurgeti acest traseu organizat de agentiile de calatorii pretul ar putea ajunge in jur de 140 de euro (500 nuevo sol). Daca vreti totusi sa mergeti singuri autoritatile locale care se ocupa de turism va pun la dispozitie toate informatiile necesare.





Album foto

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.