Italia

Obiective turistice și atracții în Italia

Castelul Sant`Angelo
Castelul Sant`Angelo

Cladirea, construita initial ca mausoleu pentru imparatul Adrian, castelul Sant`Angelo este o constructie ciudata, circulara, masiva, la care se ajunge traversand unul dintre cele mai frumoase poduri din lume: Pont Sant`Angelo, creatie a arhitectului Bernini.

Colosseumul din Roma - Colosseo
Colosseumul din Roma - Colosseo

Colosseumul ramane cea mai vestita si mai mare arena construite vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero ca urmare a influientei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice.Nu numai statuia, dar si amfiteatrul era o priveliste grandioasa.

Dealul Capitolului - Campidoglio
Dealul Capitolului - Campidoglio

Sediu al autoritatilor municipale, Dealul Capitoliului a fost centrul guvernamental al vechii Rome si este centrul geografic al orasului de azi. Cea mai frumoasa priveliste se poate admira noaptea, cand este pustiu. Piata a fost conceputa de Michelangelo in 1583. Este marginita de trei cladiri concepute tot de celebrul artist renascentist: Palazzo Nuovo si Palazzo dei Conservatori, care adapostesc impreuna Muzeele ...

Fantana Trevi - Fontana di Trevi
Fantana Trevi - Fontana di Trevi

O splendoare - Fontana di Trevi a fost construita de arhitectul Salvi in 1735 si terminata in 1762. Aceasta fantana este un exemplu perfect de stil rococo cu efecte dramatice - creaturi acvatice de marmura, dominate de un impresionant Oceanus.

Panteonul din Roma - Il Pantheon
Panteonul din Roma - Il Pantheon

Cu proportiile sale absolut perfecte, Pantheon-ul era considerat in antichitate drept "Miracolul Romei". Aprecierea ramane valabila pana in prezent, caci acest miracol se ridica mandru, exact asa cum a fost construit de Adriano, in urma cu 1 900 de ani. Acest templu este o exemplificare extraordinara a uneia dintre cele mai mari inventii romane: domul.

Piazza Navona
Piazza Navona

Piazza Navona este una dintre cele mai celebre si cele mai frumoase piete din Roma. Mare, plina de terase si artisti care picteaza in aer liber, Piazza Navona are nu mai putin de trei fantani. Cea mai mare este Fontana dei Quattro Fiumi (Fantana celor patru fluvii).

Vatican - Sfantul Scaun
Vatican - Sfantul Scaun

Nu multe sunt religiile care au un stat, dar catolicismul nu e doar o religie. Sfantul Scaun - Vaticanul - este probabil cel mai bogat stat independent din lume, impresionanta colectie de comori inestimabile de arta compensand lipsa totala de resurse naturale.

Arcul Pacii
Arcul Pacii

Constructia arcului a fost inceputa in anul 1807 de marele arhitect Luigi Cagnola fiind secondat de alti arhitecti celebri ai timpurilor respective Canonica, Zanoja, Landriani, Albertolli si inaugurat in 10 septembrie 1838 de imparatul Ferdinand I.

Castelul Sforzesco
Castelul Sforzesco

Castelul Sforzesco a fost construit in 1368 si detinut, in ordine, de familiile Visconti si Sforza, a fost demolat in 1447 de locuitorii orasului Milano, apoi a fost reconstruit in etape, incepand cu 1450. In prezent castelul Sforzesco gazduieste doua galerii de arta cu opere ale lul Michelangelo (Pieta` Rondanini, 1564) si Muzeul de Arta Antica.

Domul din Milano - Catedrala Santa Maria Nascente
Domul din Milano - Catedrala Santa Maria Nascente

Domul din Milano sau Catedrala Santa Maria Nascente este situat in centrul orasului si ocupa 11.500 m patrati, are o lungime de 158 m, latimea de 93 metri si o inaltime de 109 m.

Galeria Vittorio Emanuele II
Galeria Vittorio Emanuele II

Galeria Vittorio Emanuele II din Milano reprezinta o varianta a mall-ului modern, construit la sfarsit de secol XIX, cu arcade de otel acoperite de sticla. Giuseppe Mengoni a inceput lucrarile la Galeria Vittorio Emanuele II in anul 1864, aceasta fiind deschisa in 1867 si completata artistic in 1878. Mengoni insa nu a apucat sa se bucure de creatia sa, murind cu cateva zile ...

Teatro alla Scala
Teatro alla Scala

Teatro alla Scala este situat in Piata Scala - Piazza della Scala - din Milano si este considerat a fi cel mai faimos teatru din lume. La Scala gazduieste spectacole de opera, balet si concerte de muzica clasica inca din 1778.

Muzeul National de Arheologie
Muzeul National de Arheologie

Muzeul National de Arheologie - o colectie bogata de antichitati Greco-Romane, mozaicuri, sculpturi, vase din argint si o colectie variata de la Pompei.

Catedrala - Duomo di Napoli
Catedrala - Duomo di Napoli

Catedrala - Duomo di Napoli - Cattedrale di Santa Maria Assunta sau Cattedrale di San Gennaro

Castel dell`Ovo
Castel dell`Ovo

Castel dell`Ovo - Castelul Oului - in Napoli

Bazilica San Francesco
Bazilica San Francesco

Bazilica San Francesco construita intre anii 1228 -1253 si a fost puternic lovita de doua cutremure ce au lovit Umbria in anul 1997.

Bazilica Santa Clara
Bazilica Santa Clara

Catedrala San Rufino
Catedrala San Rufino

Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul
Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul

Catedrala Sfantul Ioan Botezatorul gazduieste Giulgiul din Torino, o panza veche cu o urmă imprimata de corpul unui om, despre care se crede ca este panza care l-a acoperit pe Iisus in mormantul sau.

Palatul Madama
Palatul Madama

Palatul Madama reprezinta un adevarat centru metaforic si geografic al orasului. Anumite parti din constructie dateaza din epoca romana (este vorba de douadintre cele patru turnuri). In Evul Mediu, a fost transformat in castel prin construirea a doua turnuri noi. Palatul a fost renovat ulterior de mai multe ori si ornat cu o splendida fatadă, opera fiind a lui Filippo ...

Casa de Savoia
Casa de Savoia

Torino pune la dispozitia vizitatorilor un circuit de mare valoare istorică şi arhitecturala: resedintele Casei de Savoia.

Muzeul antichitatii egiptene
Muzeul antichitatii egiptene

Muzeul antichitătii egiptene din oras gazduieste cea de-a doua colectie egipteana din lume, dupa cel din Cairo.

Basilica Superga
Basilica Superga

Pe colinele care marginesc orasul se afla Basilica Superga, de unde se invaluie o priveliste spledida spre varfurile acoperite de zapada ale Alpilor.

Catedrala Sf Maria
Catedrala Sf Maria

Inceputa in 1570, aceasta a fost deschisa in 1593, insa constructia s-a terminat in 1730. Originar, catedrala avut un stil gotic-catalan, asa cum se vede in cele cinci capele si in baza clopotnitei. Insa naosul si cele doua nave laterale sunt in stil renascentist tarziu. In secolul XX a fost adaugat un pronaos in stil neo-clasic, acesta schimband in mod dramatic infatisarea catedralei.

Biserica Sf Francis
Biserica Sf Francis

Aceasta a fost construita in anul 1360 si reconstruita in secolul XVI. Partile originale gotice-catalane se mai pot vedea deasupra altarului si in capeta presbiteriana. Clopotnita este din prima jumatate a secolului XVI.

Torre del Portal
Torre del Portal

Acesta a fost construit in 1360, din fondurile comunitatii evreiesti din Alghero

Palazzo d`Albis
Palazzo d`Albis

Aici puteti vedea un exemplu tipic al arhitecturii aragoneze-catalane din secolul XVI.

Grota lui Neptun
Grota lui Neptun

Palazzo Carcassona
Palazzo Carcassona

Biserica Sf Mihail
Biserica Sf Mihail

Madonna del Santo Rosario
Madonna del Santo Rosario

Catedrala Sf Ciriaco
Catedrala Sf Ciriaco

Aceasta constructie a fost terminata in anul 1189 si unii scritori banuiesc ca biserica originala dateaza din secolul VIII. Cladirea este in stil romanesc. Construita in forma unei cruci grecesti, cu o cupola dodecagonala deasupra unui centru modificat putin de catre Margaritone d'Arezzo in 1270. Fatada are o arcada gotica, atribuita lui Giorgio da Como. Interiorul, cu cate o cripta sub fiecare ...

Arcada lui Traian
Arcada lui Traian

O arcada de marmura cu inaltimea de 18m, ridicata in anul 114/115 in onoarea imparatului care a construit portul. Cea mai mare parte din ornamentele din bronz au disparut. Arcada cu latimea de 3m este flancata de o pereche de coloane corintiene aflate pe pedestale. Pe partea de sus se afla o onscriptie. Formatul constructiei este ca cel al Arcadei lui ...

Lazzaretto
Lazzaretto

Aceasta cladire pentagonala construita de catre arhitectul Luigi Vanvitelli in 1732 acopera peste 20.000 m² si a fost construita pentru a proteja autoritatile defensivei militare in cazul riscului unei boli infectioase care ar fi ajuns aici pe vase. Mai tarziu a fost folosit si ca spital militar, iar acum adaposteste galerii de arta.

Palatul Episcopal
Palatul Episcopal

Acesta este palatul in care a decedat Papa Pius al doilea, in anul 1464.

Palazzo del Comune
Palazzo del Comune

Acest palat cu substructuri arcuite in spate este opera lui Margaritone d'Arezzo, insa de atunci a fost restaurat de doua ori.

Biserica Santa Maria della Piazza
Biserica Santa Maria della Piazza

Catedrala Sf Laurentiu
Catedrala Sf Laurentiu

Catedrala Sf Laurentiu a fost ridicat in 1780, deasupra unei biserici ce fusese distrusa de Cangrande della Scala. Clopotnita contine parti din secolele IX - X si XIV.

Sanctuarul Madonnei della Salute
Sanctuarul Madonnei della Salute

Sanctuarul Madonnei della Salute sau Monteortone se afla pe locul in care Fecioara i-a aparut lui Pietro Falco si i-a vindecat ranile. Biserica are un naos si doua nave laterale cu trei abside decorate cu o friza. Are o fresca presbiteriana ce infatiseaza povestirile lui Sf Petru si a Fecioarei, de Jacopo da Montagna, iar pe catapeteazma este pictata crucificarea ...

Abbazia di Praglia
Abbazia di Praglia

Abatia benedicta Abbazia di Praglia se afla la 4km in afara orasului. A fost intemeiata in anul 1080 si a fost restaurata in secolele XV - XVI, avand si o biserica in stil renascentist.

Galeria Montirone
Galeria Montirone

Galeria Montirone adaposteste lucrarile lui Il Moretto, Palma cel tanar, Guido Reni, Giandomenico Tiepolo si altii.

Arco d Augusto
Arco d Augusto

Aceasta a fost construita in 35 IHr pentru a sarbatori victoria trupelor conduse de catre consului Varro Murene impotriva localnicilor Salassi.

Porta Praetoria
Porta Praetoria

Aceasta a fost poarta estica a orasului si a pastrat forma originala, in afara acoperisului de marmura. Este formata din doua serii de arcade intr-o mica piateta.

Amfiteatrul Roman
Amfiteatrul Roman

Astazi s-a mai pastrat fatada sudica de 22m inaltime. Structura ce dateaza de la sfarsitul domniei lui Augustus ocupa o suprafata de 81 pe 64m si putea adaposti pana la 4.000 de spectatori.

Catedrala Aosta
Catedrala Aosta

Construita in secolul IV si inlocuita in secolul XI cu un edificiu nou dedicat Fecioarei, aceasta este anexata forului roman.

Sant Ors
Sant Ors

Aceasta cladire in stil gotic-romanesc este caracterizata de o manastire antica, in care se poate intra printr-o mare sala din stanga fatadei. Este dedicata lui Ursus din Aosta.

Colegiul Saint-Benin
Colegiul Saint-Benin

Construit in anul 1000 de catre calugarii benedicti, acum este un loc de expozitii.

Basilica di San Nicola
Basilica di San Nicola

Bazilica Sf Nicolae a fost intemeiata in 1087 pentru a adaposti moastele sfantului cu acelasi nume, aduse din Mira in Licia, si care acum se afla in cripta de sub altar, unde au fost ingropate de catre Topini - urmasi ai vechilor hoti care s-au ispasit. Biserica face parte din cele 4 biserici palatine din Apulia (celelalte fiind catedralalele Acquaviva delle Fonti ...

Catedrala Sf Sabin
Catedrala Sf Sabin

Biserica Sf Sabin a fost construita in 1034 in stil bizantin, insa a fost distrusa in 1156. O noua cladire a fost construita intre 1170 si 1178, inspirata partial de biserica Sf Nicolae. Biserica este un important exemplu de arhitectura romanesca. Aceasta are o fatada cu trei arcade, iar in partea de sus se afla o rozeta decorata cu figuri macabre. Criptele din interior ...

Teatrul Petruzzelli
Teatrul Petruzzelli

Distrus de flacari la inceputul anilor 1990, teatrul Patruzzeli a fost una dintre cele mai mari opere din Italia, dupa Scala din Milano si Teatrul San Carlo din Neapole. Gazda a multor spectacole de balet si opera, teatrul se afla acum in renovari si ar trebui sa se redeschida pana in anul 2010.

Castello Normanno Svevo
Castello Normanno Svevo

Castelul Norman-Hohenstaufen, numit si Castello Svevo, a fost construit de catre Roger II de Sicilia in jurul anului 1131. Distrus in 1156, a fost reconstruit de catre Frederick II de Hohenstaufen. Acum castelul serveste ca galerie pentru expozitiile de arta contemporana.

Biserica Ruseasca
Biserica Ruseasca

Biserica Ruseasca din districtul Carrasi al orasului Bari a fost construita la inceputul secolului XX pentru a-i gazdui pe pelerinii rusi care veneau in oras pentru a vizita biserica Sf Nicolae din orasul vechi.

Barivecchia
Barivecchia

Barivecchia, sau Vechiul Bari, este o intindere de strazi si pasarele care alcatuiesc zona de la nord de Murat. Aceasta zonba a fost deschisa de curand turismului, investindu-se intr-un mare plan de dezvoltare. S-a modernizat sistemul de canalizare si cele doua piete principale: Piazza Mercantile si Piazza Ferrarese.

Bagni di Bormio
Bagni di Bormio

Populara statiune termala din Bormio consta in Bagni Vecchi (baile vechi) si Bagni Nuovi (baile vechi).

Palazzo De Simioni
Palazzo De Simioni

Acesta se afla in Via Buon Consiglio si adaposteste muzeul municipal, Museo Civico si o colectie istorica.

Museo Mineralogico Naturalistico Valli di Bormio
Museo Mineralogico Naturalistico Valli di Bormio

Acest muzeu minerologic se afla in via Monte Ortigara, iar aproape de acesta, in Via Sertorelli se afla Gradina Botanica.

Museo Archeologico Provinciale
Museo Archeologico Provinciale

Acesta este cel mai faimos si cel mai vizitat muzeu din sudul Tirolului. Aici se afla omul gheturilor cu varsta de 5000 de ani, Ötzi.

Muzeul Montan Messner
Muzeul Montan Messner

n castelul Sigmundskron/Firmiano sunt expuse o multime de picturi, sculpturi si suveniruri adunate de faimosul alpinist Reinhold Messner in expeditiile sale.

Museo di scienze naturali
Museo di scienze naturali

Aici este expusa istoria zonei si de asemenea, multe expozitii contemporane.

Muzeul Municipal
Muzeul Municipal

Este cel mai vechi muzeu din Bolzano

Monumentul Walter von der Vogelweide
Monumentul Walter von der Vogelweide

Este o statuie situata in centrul pietii Walter. Administratia fascista din 1935 a mutat statuia in alt parc, aceasta fiind readusa in 1984.

Monumentul Victoriei
Monumentul Victoriei

Acesta este un monument controversat aflat pe celalalt mal al raului Talfer si a fost construit de catre fascisti in 1928 ca simbol national al sarbatoririi vistoria italiana in timpul celui de-am doilea razboi mondial. Pe fatada este un text latin

Catedrala Adormirii Maicii Domnului
Catedrala Adormirii Maicii Domnului

Aceasta catedrala in stil gotic-romanesc a fost construita intre secolele XIII si XVI si contine multe fresce si picturi importante. Avatiata partial in timpul celui de-al doilea razboi mondial, aceasta a fost renovata dupa razboi.

Biserica Sf Augustin
Biserica Sf Augustin

Aceasta biserica aflata in Gries este unul dintre cele mai importante exemple ale stilului baroc din sudul Tirolului.

Biserica Dominicana
Biserica Dominicana

Aceasta este prima cladire in stil gotic din Tirol. Contine fresce pictate de Giotto School.

Castelul Runkelstein
Castelul Runkelstein

Acesta este unul dintre cele mai importante exemple de arta laica din Europa, cu o scena din „Tristan si Izolda”. Castelul a fost construit in secolul XIII, iar aici au loc importante expozitii contemporane.

Castelul Maretsch
Castelul Maretsch

Este situat in valea de langa centrul orasului si etse inconjurat de podgorii . Acum este un centru de conferinte.

Biserica Parohiala
Biserica Parohiala

Pe Corso Italia, principala strada din Cortina, se afla biserica parohiala (sec. XVIII), cu picturi de Franz Anton Zeiller (1774) si un altar dedicat Fecioarei, de Andrea Brustolon (1724).

Catedrala Sf Maria Magdalena
Catedrala Sf Maria Magdalena

Torre di San Martino
Torre di San Martino

Museo Civico Archeologico
Museo Civico Archeologico

Piazza Malvezzi
Piazza Malvezzi

Biserica Cristo Re dei Secoli
Biserica Cristo Re dei Secoli

Catedrala "Cristos Regele Secolelor" a fost sfiintita in anul 1975. Proiectul ii apartine lui Adalberto Libera.

Catedrala Santa Maria Assunta
Catedrala Santa Maria Assunta

Catedrala Adormirii Maicii Domnului din secolul XIII gazduieste o serie importanta de lucrari de arta, unele fiind aduse din lacasuri de cult oprimate. Aceastea includ Incoronarea Maicii Domnului de Andrea della Robbia, Inmultirea Painii de Giovanni Battista Casoni si Martiriul Sfantului Bartolomeu de Luca Cambiaso.

Muzeul Ubaldo Formentini
Muzeul Ubaldo Formentini

Muzeul Civic din castelul San Giorgio.

Muzeul Amedeo Lia
Muzeul Amedeo Lia

Muzeul Pecetilor si Palazzina delle Arti
Muzeul Pecetilor si Palazzina delle Arti

Muzeul Civic Etnografic
Muzeul Civic Etnografic

Muzeul National al Transporturilor
Muzeul National al Transporturilor

Muzeul Tehnic Naval
Muzeul Tehnic Naval

Muzeul de Arta Moderna si Contemporana
Muzeul de Arta Moderna si Contemporana

Biserica Parohiala Sf Maria
Biserica Parohiala Sf Maria

Aceasta biserica a fost construita la sfarsitul secolului XIX, pe urmele altei biserici. Pana la terminarea noii constructii, biserica veche a fost pastrata, pentru desfasurarea riturilor.

Biserica Caravaggio
Biserica Caravaggio

Aceasta biserica mica dar gratioasa este dedicata Fecioarei Maria (Beata Vergine) de Caravaggio. Odata, aceasta biserica se incadra armonios in oraselul Livigno. Astazi insa, este inconjurata de cladiri inalte.

Biserica Sf Rocco
Biserica Sf Rocco

Construita la sfarsitul secolului XVI, ca ofranda pentru apararea orasului de ciuma.

Duomo di San Martino
Duomo di San Martino

Aceasta biserica a fost inceputa in 1063 de catre Episcopul Anselm, mai tarziu Papa Alexandru II. Din aceasta structura au mai ramas marea absida cu arcadele inalte sprijinite pe coloane si clopotnita.

Basilica San Frediano
Basilica San Frediano

Aceasta biserica in stil romanesc se afla in Piazza San Frediano. Frediano a fost un episcop irlandez in Lucca, in prima jumatate a secolului VI. Atunci, pe acest loc exista o biserica dedicata Sf Vincenzo, un martir din Zaragoza, Spania

Palazzo Ducale
Palazzo Ducale

Proiectul original a fost inceput de Bartolomeo Ammannati in 1577-1582 si continuat de catre Filippo Juvarra in secolul XVIII.

Torre Guinigi
Torre Guinigi

In varful acestui turn se afla copaci. De aici aveti o vedere panoramica a orasului, insa pentru a ajunge sus trebuie sa urcati multe trepte.

Museo Nazzionale Guinigi
Museo Nazzionale Guinigi

Museo e Pinacoteca Nazionale
Museo e Pinacoteca Nazionale

Palazzo Pfanner
Palazzo Pfanner

Amfiteatrul Roman
Amfiteatrul Roman

Torre del Ore
Torre del Ore

Biserica San Michele
Biserica San Michele

Muzeul de Turism
Muzeul de Turism

Acesta s-a deschis in primavara anului 2003 si expune istoria dezvoltarii turistice a zonei.

Gradina Botanica
Gradina Botanica

Castello di Tirolo
Castello di Tirolo

Acest castel, in secolele XII, XIII a fost resedinta contilor din Tirol, care a dat numele intregii regiuni a Tirolului. Acum, castelul adaposteste Muzeul Regional, cu un departament de arheologie.

Castello di Scena
Castello di Scena

Castelul adaposteste o colectie de armuri si arme, piese de mobilier renascentiste si portrete ale famiilor princiare.

Passeggiata Tappeiner
Passeggiata Tappeiner

Aceasta frumoasa zona de promenada incepe de la turnul medieval della Polvere si continua pe 4km pana la 150m altitudine deasupra Merano pe pantele muntelui Benedetto. Exista si un telescaun de pe dealul de langa castelul Principesco. Din Monte Benedetto exista o poteca de 30 de minute ce duce in satul Tirolo.

Catedrala Sf Laurentiu
Catedrala Sf Laurentiu

256 inregistrari 1 ..... 3 Înainte ›
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.