Spania

Obiective turistice și atracții în Spania

Palatul Muzicii Catalane (Palau de la Musica Catalana)
Palatul Muzicii Catalane (Palau de la Musica Catalana)

Palatul Muzicii Catalane este o adevarata bijuterie al arhitecturii catalane. Proiectata de Lluis Domenech i Montaner, aceasta sala de concerte ce se remarca printr-un impresionant dom, impodobit cu vitralii.

Bulevardul La Rambla
Bulevardul La Rambla

Numele acestui bulevard lung de 2 km, ce duce de la Plaza de la Catalunya - piata centrala a Barcelone i- pana la statuia lui Cristofor Columb, pe malul marii, vine de la cuvantul arab "ramla", ce desemneaza albia unui rau secat.

Sagrada Familia
Sagrada Familia

Sagrada Familia este cea mai neconventionala biserica din Europa si o emblema a Barcelonei. Constructia acestui "templu suprarealist" a inceput in 1882, dar nu a fost niciodata terminata.

Muzeul Guggenheim Bilbao
Muzeul Guggenheim Bilbao

Muzeul Guggenheim Bilbao este o contructie remarcabila din titaniu si sticla, proiectata de arhitectul Frank Gehry si inaugurata in anul 1997. Muzeul Guggenheim expune o gama larga de opere de arta moderna si contemporana.

Muzeul Basc
Muzeul Basc

Gazduit intr-o manastire ce dateaza din secolul XVI, Muzeul Basc este unul dintre cele mai importante muzee din regiunea spaniola Tara Bascilor.

Muzeul de Arte Frumoase
Muzeul de Arte Frumoase

In Muzeul de Arte Frumoase Bilbao - Museo de Bellas Artes, capodoperele artei catalane din secolul XII sunt expuse alaturi de opere moderne ce apartin unor artisti de renume, printre care Eduardo Chillida si Paul Gauguin.

Muzeul El Prado
Muzeul El Prado

Muzeul El Prado - Museo del Prado - detine una dintre cele mai splendide colectii de arta din Europa - mai mult de 7.000 de picturi, din secolul XII pana in secolul IXX, avand la baza fosta Colectie Regala Spaniola. Aici veti gasi un numar mare din lucrarile lui Diego Velázquez, Francisco Goya, El Greco, Bartolomé Estéban Murillo si ...

Muzeul Thyssen-Bornemisza
Muzeul Thyssen-Bornemisza

Muzeul de Arta Thyssen-Bornemisza - Museo Thyssen-Bornemisza - este o galerie de arta, parte a "Triunghiului de Aur al Artei", care include muzeul Prado si galeriile Regina Sofia. Muzeul Thyssen-Bornemisza umple golurile in istorie lasate de colectiile celorlalte doua muzee: lucrari mai rudimentare italiene, picturi ale scolii engleze, germane, olandeze si germane, precum si lucrari impresioniste, expresioniste, europene si americane ...

Muzeul National Centrul de Arta Regina Sofia
Muzeul National Centrul de Arta Regina Sofia

Muzeul National Centrul de Arta Regina Sofia - Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía - adaposteste cea mai buna colectie de arta moderna a Madridului. Aceasta include unele dintre cele mai celebre lucrari ale lui Pablo Picasso, inclusiv renumita "Guernica". In Centru se mai afla lucrari de Miro, Kandinsky, Dali, Bacon si multi altii.

Templo de Debod
Templo de Debod

Templul lui Debod - Templo de Debod - este un templu egiptean inchinat lui Amón de Debod, aflat intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Madrid - Parque de la Montaña.

Torres KIO - Puerta de Europa
Torres KIO - Puerta de Europa

Numele oficial este Puerta de Europa - Poarta catre Europa, insa, madrilenii numesc acest monument arhitectural Turnurile KIO, dupa compania responsabila de intreaga constructie. Desi reprezinta o capodopera arhitecturala, turnurile inclinate nu sunt deschise publicului larg. Turnurile KIO au 27 de etaje si reprezinta cea mai elocventa exemplificare a modernismului si dinamicitatii Madridului.

El Estadio Santiago Bernabeu
El Estadio Santiago Bernabeu

Stadionul Santiago Bernabéu poarta numele presedintelui clubului, care a imprumutat bani pentru a cumpara terenul pe care se afla. Fondat in anul 1902, stadionul are o capacitate de 75.342 de persoane si a devenit faimos in intreaga lume datorita succesului echipei in competitiile internationale.

Puerta del Sol
Puerta del Sol

Sau Poarta Soarelui este cea mai populara si mai comerciala zona din orasul vechi. Acum cinci sute de ani in urma era doar o alta poarta a orasului cu soarele desenat pe aceasta, de unde si numele.

Centro Cultural Islamico - Mezquita
Centro Cultural Islamico - Mezquita

Asa numita Moscheea M - 30 (datorita situarii langa drumul pentru motociclisti) este cea mai mare din Europa.

Palatul Regal - Palacio Real
Palatul Regal - Palacio Real

Resedinta regala gazduieste o colectie fantastica de picturi (Velazquez, Caravaggio si Goya), sculpturi, mobilier, tapiterii, sticlarie, argintarie, medalii, portelan si instrumente muzicale.

Santa Eularia
Santa Eularia

Vechiul cartier al Ibizei - Santa Eularia d`es Riu - are numeroase surprize pentru vizitatorii sai: o bisericuta din secolul 16, cu o superba gradina acoperita, situata imediat langa muzeul etnologic, deschis intr-o casa traditionala. Fotografiile expuse arata cat de mult s-a schimbat Ibiza in ultimii 50 ani.

Murallas de Ibiza
Murallas de Ibiza

Zidurile ce imprejmuiau Ibiza sunt singurele de acest gen din lume care s-au pastrat intacte si au fost incluse pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Zidurile contin opt bastioane in total si mai multe porti principale, cea mai importanta fiind Porta del Mar, impodobita cu blazonul regelui Filip al II-lea. Murallas de Ibiza ofera o priveliste superba asupra orasului si ...

Es Vedra
Es Vedra

Stanca Es Vedra se afla la 391 metri in largul marii si pentru toti cei care o privesc, in special la apusul soarelui, este un loc magic al insulei. Stanca a fost locuita de un calugar, care a trait ca un pustnic timp de mai mult ani.

Catedrala Santa Maria de Ibiza
Catedrala Santa Maria de Ibiza

Construita ca biserica dupa cuceirea catalana din 1235, aceasta catedrala se afla la Dalt Vila, in varful partii vechi a Ibitzei. Parte din catedrala a fost construita in sti gotic (clopotnita si cateva din capele), iar restul in stil baroc. In interiorul catedralei se afla Muzeul Diocezei. Printre obiectele cele mai de pret ale acestei catedrale se afla un chivot din ...

La Alcazaba
La Alcazaba

La Alcazaba reprezinta ramasitele vechiului palat maur inceput in secolul IX, pe locul unui fort roman. In secolele urmatoare insa au avut loc mai multe reconstructii si restaurari. Alcazaba este situata pe un deal cu vedere spre malul african si spre orasul Malaga. Dealul este inconjurat de trei cercuri de ziduri de protectie, dintre care doua au mai ramas pana ...

Castelul Gibralfaro
Castelul Gibralfaro

Castelul Gibralfaro dateaza din secolul XIII si se afla pe un deal, la 170 m altitudine.

Muzeul Picasso Malaga
Muzeul Picasso Malaga

Muzeul Picasso se afla la scurta distanta de casa sa memoriala si expune unele dintre cele mai importante dintre operele sale. Muzeul s-a deschis in anul 2003 si este totodata dedicat artistilor influenti ai secolului XX. Lucrarile muzeului provin din colectiile personale a Christinei Ruiz-Picasso, vaduva fiului artistului si a fiului lor Bernard.

Centrul de Arta Contemporana
Centrul de Arta Contemporana

Centrul de Arta Contemporana se aflaintr-un fost depozit en gross renovat si detine colectii temporare de arta, multe dintre ele ale unor artisti internationali precum Alex Katz si Louise Bourgeois.

Palatul episcopal
Palatul episcopal

Palatul Episcopal se afla vis-a-vis de catedrala sidateaza din secolul XVIII. Astazi, palatul gazduieste Muzeul diocezan de arta sacra.

Catedrala din Malaga
Catedrala din Malaga

Catedrala Malaga se afla in centrul orasului si este o cladire masiva din calcar, construita pe locul unei foste moschei. Catedrala a fost inceputa in 1538 dupa planurile lui Diego de Siloé, a fost partial distrusa de cutremurul din 1680 si a fost reconstruita incepand cu 1719.

Plaza de Toros
Plaza de Toros

Plaza de Toros este arena de coride din Malaga si dateaza din 1874.

Castelul Bellver
Castelul Bellver

Palatul Almudaina
Palatul Almudaina

Manastirea Lluc
Manastirea Lluc

Catedrala
Catedrala

Pestera Hams
Pestera Hams

Pestera Drach
Pestera Drach

Palatul Regelui Sancho
Palatul Regelui Sancho

Biserica Sf. Francisc
Biserica Sf. Francisc

Catedrala din Sevilia
Catedrala din Sevilia

Catedrala din Sevilia - in spaniola Catedral de Sevilla - are o alura masiva si a fost construita in secolul XV in stil gotic. Este cea de-a treia ca marime in Europa dupa Catedrala Sf Petru de la Vatican si Catedrala Sf Paul din Londra. Catedrala din Sevilia adaposteste mormantul lui Cristofor Columb.

Real Alcazar
Real Alcazar

Real Alcazar - in spaniola Alcazares Reales de Sevilla - are o fatada ingusta protejata de o copertina din lemn sculptat. Patio de las Doncellas - Curtea Domnisoarelor, situata in interior, se remarca prin proportiile si decoratiunile sale. Sala Ambasadorilor are o cupola semisferica din cedru. Patio de las Munecas - Curtea Papusilor este numita astfel datorita proportiilor sale reduse.

Turnul Giralda
Turnul Giralda

Turnul Giralda - in spaniola La Giralda - inalt de 98 m, este un vechi minaret din sec. XII. Platforma, situata imprejurul turnului la 70 m inaltime, ofera o larga perspectiva asupra orasului. Din vechea moschee se pastreaza Patio de los Naranjos - Curtea Portocalilor si Poarta Iertarii din 1552.

Catedrala
Catedrala

Catedrala din Toledo a fost ridicata in secolul al XIII-lea, fiind una din cele mai frumoase din Spania si sediul cardinalului primat. Sub aparenta unei cladiri sobre se ascund nenumarate comori, precum vase liturgice batute in pietre pretioase, bogate vesminte ecleziastice, tapiserii istorice si multe vitralii viu colorate.

Biserica Santo Tom
Biserica Santo Tom

Construita in secolul al XV-lea, aceasta micuta capela catolica a devenit celebra datorita faptului ca gazduieste una din cele mai cunoscute lucrari ale lui El Greco, inmormantarea contelui de Orgaz. Pictura surprinde minunat spiritul epocii, printre personajele sale putand fi recunoscuti atat artistul, cat si fiul acestuia, tanarul Jorje Manuel.

Santa Maria la Blanca (Sfanta Maria cea Alba)
Santa Maria la Blanca (Sfanta Maria cea Alba)

Construita in 1203 pentru a adaposti o sinagoga, aceasta cladire a fost consacrata ca biserica catolica in secolul al XV-lea, dupa ce a fost devastata de o multime de crestini, condusa de sfantul Vincent Ferrer. Cu toate acestea, arhitectura sa nu este nici specific mozaica, nici crestina (cu exceptia unui altar din secolul al XVI-lea), ci maura.

San Juan de los Reyes
San Juan de los Reyes

Aceasta frumoasa biserica in stil gotic, strabatuta de galerii elegante, a inceput sa fie construita in 1476, din dorinta cuplului regal format din Ferdinand si Isabela. Catusele de fier de pe peretii exteriori ai lacasului de cult au fost lasate acolo pentru posteritate de catre crestinii eliberati de sub jugul maur.

Piata Reial
Piata Reial

Cea mai plina de viata piata din Barcelona este Placa Reial. Construita in anii 1950 a fost decorata cu plamieri. Lampile neo-clasice care lumineaza piata au fost proiectate de Gaudi.

Statuia Lui Cristofor Columb
Statuia Lui Cristofor Columb

Statuia il reprezinta pe Cristofor Columb aratand spre mare. Aceasta se afla in portul vechi acolo unde bulevardul La Rambla (sau Les Rambles) se termina.

Muzeul maritim din Barcelona
Muzeul maritim din Barcelona

In apropiere de statuia lui Cristofor Columb se afla Museu Maritim (Muzeul Maritim) care prezinta istoria vietii din Marea Mediterana. Cladirea muzeului este fostul santier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana.

Parcul Guell
Parcul Guell

Parcul Guell este o gradina cu elemente arhitectonice deosebite, situata in partea superioara a colinei El Carmel in districtul Gracia al Barcelonei, Catalonia, Spania. A fost proiectat de arhitectul Antonio Gaudi si construit intre anii 1900 - 1914. Se afla din 1984 printre locurile din patrimoniul mondial UNESCO.

Palatul Guell
Palatul Guell

Palatul Guell este un palat din Barcelona realizat de arhitectul catalan Antoni Gaudi pentru magnatul industrial catalan Eusebio de Gruell. Face parte din anul 1984 din patrimoniul mondial UNESCO.

Casa Mila sau La Pedrera
Casa Mila sau La Pedrera

Casa Mila este una dintre realizarile arhitectului Antoni Gaudi in Barcelona care figureaza din anul 1984 pe lista de locuri din patrimoniul mondial UNESCO.

Palatul National
Palatul National

Palau Nacional este o cladire impunatoare, ridicata in anul 1929 pe un deal numit Montjuïc. De pe esplanada palatului puteti admira panorama orasului Barcelona. Cladirea adaposteste Muzeul de Arta Catalana inca din 1934.

La Alcazaba
La Alcazaba

Fortareata maura se afla pe un deal din vest, dominand intreg orasul. Fortareata a fost construita de Caliph Abderraman III de Cordoba, marita de catre Almansor, completata de Hairan si ulterior extinsa de catre imparatul Carlos V.

Casa de los Marquesas de Torrealta
Casa de los Marquesas de Torrealta

Catedrala Santa Maria de la Encarnacion
Catedrala Santa Maria de la Encarnacion

Manastirea las Claras
Manastirea las Claras

Muzeul Uleiului de Masline
Muzeul Uleiului de Masline

Palatul Marchizilor de Cabra
Palatul Marchizilor de Cabra

Palatul Vicontilor de Castillo de Almansa
Palatul Vicontilor de Castillo de Almansa

La Mezquita
La Mezquita

Cea mai mare moschee din lume, avand construita in interior o catedrala.

Medina Azahara - Carretera de Palma del Rio
Medina Azahara - Carretera de Palma del Rio

Ruinele Califatului de vest, construit incepand cu anul 940. Se afla la aproximativ 5km vest de oras si prezinta un mare interes arheologic.

Alcazar de los Reyes Cristianos
Alcazar de los Reyes Cristianos

Se afla aproape de moschee. Fortareata-castel a Regilor Crestini este inconjurat de gradini frumoase si reprezinta o importanta mostenire istorica.

Calleja de las Flores
Calleja de las Flores

O strada ingusta si frumoasa, plina de flori si care se termina intr-o mica piateta.

La Sinagoga
La Sinagoga

Una dintre cele 3 sinagogi care au mai ramas in Spania.

Puente Romano
Puente Romano

Un vechi pod roman peste raul Guadalquivir.

Plaza del Cristo de los Faroles
Plaza del Cristo de los Faroles

Piata este decorata cu un crucifix si multe felinare, lumanari si flori. Seara, aceasta piata are o atmosfera deosebita.

Plaza del Potro
Plaza del Potro

O mica piata in care personajul Don Quijote a poposit intr-una dintre peregrinarile sale. Aici se afla o frumoasa fantana si un cal, muzeul pistorului local Romero de Torres si Muzeul de Arte Frumoase.

Palatul Viana
Palatul Viana

Fosta resedinta a Marchizului de Viana, astazi este un muzeu care adaposteste piese de mobilier, tapiserii, portelan, picturi, muschete, o biblioteca cu 7000 de volume si gradini care se intind pe maim mult de 14 alei.

Plaza de la Corredera
Plaza de la Corredera

Iglesias Fernandinas
Iglesias Fernandinas

Un complex de 14 biserici aflate in centrul orasului, unele dintre ele construite pe locul unor vechi moschee.

Torre de la Calahora
Torre de la Calahora

Se afla la capatul podului roman.

Feria de Cordoba
Feria de Cordoba

In ultima saptamana din luna mai are loc o mare sarbatoare cu multa bautura, mancare, dans si... toata lumea are concediu. Muzica de flamenco si salsa umple orasul.

Cruces de Mayo
Cruces de Mayo

Un festival ce are loc pe data de 1 mai - pietele din oras se umplu de cruci facute din flori, muzica si oameni care se distreaza.

Cata de Vino-Montilla Moriles
Cata de Vino-Montilla Moriles

O degustare a vinurilor din Cordoba, amenajata intr-un cort imens din centrul orasului.

Festival de Patios
Festival de Patios

Acest festival are loc pe timpul a doua saptamani in timpul lunii mai. Locuitorii din centrul istoric isi deschid portile caselor vizitatorilor si participa la un concurs de frumusete a caselor traditionale.

Semana Santa
Semana Santa

Aceasta este saptamana de dinaintea Pastelui. Procesiunea din oras include scene din viata lui Iisus si penitente. Au loc aproximativ 6 procesiuni, in fiecare seara de la ora 6 pana la miezul noptii. In oras au loc expozitii culturale.

Carnaval
Carnaval

Este un carnaval tipic andaluz, ce are loc in lunile februarie-martie. Centrul orasului se umple de oameni mascati si in pietele din oras se aud cantecele amuzante.

Festival Internacional de la Guitarra
Festival Internacional de la Guitarra

Orasul se transforma in capiutala mondiala a chitarei in timpul celor doua saptamani in care au loc concerte ale celor mai buni chitaristi, precum si formatii de jazz, blues, muzica clasica si flamenco. Au loc si seminarii de dans si lectii de chitara. Acest festival are loc in luna iulie.

Merida
Merida

In Merida s-au pastrat unele dintre cele mai uimitoare monumente romane, inclusiv un teatru, un amfiteatru, doua apeducte si un pod.

Caceres
Caceres

Aici exista un centru istoric pretios, inchis de ziduri maure ce au un turn de veghe.

Guadalupe
Guadalupe

Acest frumos oras este dominat de o manastire colosala in stil Mudejar, in care se afla opere de arta valoroase.

Trujillo
Trujillo

Locul de nastere a faimosului cuceritor Pizarro este cunoscut pentru frumoasa sa piata centrala. Mai sunt aici si un castel medieval si zidurile orasului, conservate foarte bine.

Plasencia
Plasencia

Un frumos oras cu o catedrala Gotic-Plateresca.

Badajoz
Badajoz

Aici se afla Alcazaba Maura, zidurile conservate ale orasului si turnurile de veghe.

Santiago de Compostela
Santiago de Compostela

Aceasta este capitala Galitiei si destinatia faimosului drum al pelerinilor.

La Coruna
La Coruna

Orasul are importanta economica. Atractiile principale includ biserici in stil Romanesc, sinagoga si centrul vechi, in care veti gasi un contrast intre cladiri fragile si palate din piatra masiva.

Vigo
Vigo

Cel mai popular oras din Galitia si cel mai important port. Centrul istoric s-a pastrat foarte bine.

Lugo
Lugo

Orasul este inconjurat de ziduri romane care s-au conservat perfect si are o frumoasa catedrala in stil Romanesc.

Pontevedra
Pontevedra

Se spune despre aceasta provincie ca este una dintre cele mai frumoase din Spania, datorita peisajului din Rias Baixas. Orasul in sine are un important centru monumental.

Biserica Parohiala Espiritu Santo
Biserica Parohiala Espiritu Santo

Biserica este construita in stil Neo-Clasic si detine un turn din secolul XVII. Dupa cutremur a fost reconstruita dupa planul arhitectului Pedro de Silva.

Crucea de Marmura
Crucea de Marmura

A fost realizata in 1782, in stil Baroc.

Fuente de los Doce Canos
Fuente de los Doce Canos

Gradinile Villa Onuba
Gradinile Villa Onuba

Peste 80 de specii din lumea intreaga.

Parcul Natural Sierra de Aracena y Picos de Aroche
Parcul Natural Sierra de Aracena y Picos de Aroche

Este locul ideal pentru activitati in aer liber si agroturism.

Parcul Safari Selwo
Parcul Safari Selwo

Parcul Safari Selwo se afla la 10 km est de oras si la 20 minute distanta de portul Estepona. Parcul Safari Selwo adaposteste peste 2.000 de animale din 200 de specii diferite, in conditii aproape naturale, pe un teren de 100 hectare.

Catedrala Gotica
Catedrala Gotica

Constructia catedralei gotice care domina Gerona a fost inceputa in 1312 si terminata in secolul XVI. La capatul celor 90 de trepte medievale se afla usa principala a catedralei, in stil baroc, cu ornamente moderne.

Baile Arabe
Baile Arabe

Baile Arabe - Baños Arabes sau Banys Arabs - dateaza din secolul XII si sunt un exemplu de arhitectura civica romanesca.

Parcul National Garajonay
Parcul National Garajonay

Patrimoniu Mondial UNESCO. O zona impadurita intretinuta de ceturile umede ce acopera muntii. Copacii sunt acoperiti de muchi si licheni.

Padurea El Cedro
Padurea El Cedro

Copaci inalti si maiestuosi, multe trasee prin padure. Exista si un tunel cu apa, care traverseaza muntele.

Padurea Laurisilva
Padurea Laurisilva

La Fortaleza
La Fortaleza

O stanca in forma de fortareata.

El Magro si El Sombrero
El Magro si El Sombrero

Doua stanci care seamana cu un leu si cu un sombrero.

Valle Gran Rey
Valle Gran Rey

Terase uimitoare. Partea din jos pastreaza urme de pe vremea cand era un loc in care veneau hippioti.

El Castillo del Mar, Playa de Vallehermoso
El Castillo del Mar, Playa de Vallehermoso

215 inregistrari 1 ..... 3 Înainte ›
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.