Washington, District of Columbia

Obiective turistice și atracții în Washington, District of Columbia

Casa Alba
Casa Alba

Casa Alba - The White House, West End, Washington, D.C.

Turnul Vechi al Postei
Turnul Vechi al Postei

Turnul Vechi al Postei - Old Post Office Tower, East End, Washington, D.C.

Muzeul International de Spionaj
Muzeul International de Spionaj

Muzeul International de Spionaj - International Spy Museum - este o atractie `fierbinte` in Washington, D.C., cu o expozitie atractiva pentru toti cei interesati chiar siin mica masura de spionaj si Razboiul Rece. Muzeul are si o expozitie speciala pentru copii.

Muzeul de Stiinta Marian Koshland
Muzeul de Stiinta Marian Koshland

Muzeul de Stiinta Marian Koshland - Koshland Science Museum, East End, Washington, D.C.

Galeriile Nationale de Arta
Galeriile Nationale de Arta

Galeriile Nationale de Arta - National Gallery of Art - din Washington, D.C. adapostesc una dintre cele mai importante colectii de pictura, sculptura si arta grafica occidentala, din Evul Mediu pana in secolul XXI. Aripa de est a cladirii este dedicata artei moderne, in vreme ce aripa de vest include picturi si sculpturi traditionale, in cea mai mare parte ...

Arhivele Nationale
Arhivele Nationale

Arhivele Nationale - National Archives - se adreseaza iubitorilor de istorie si prezinta cele mai importante documente ale natiunii, in original, printre care se numara Declaratia de Independenta, Constitutia Statelor Unite, Bill of Rights (documentul care printre altele garanteaza dreptul la exprimare, apartenenta religioasa, etc.), documente secrete din perioada Razboiului Rece.

Muzeul National de Istorie Naturala
Muzeul National de Istorie Naturala

Muzeul National de Istorie Naturala - National Museum of Natural History - uimeste prin fosilele complete uriase de dinozauri. alte atractiisunt expozitiile cuculturiel lumii, meteoriti si evolutia vietii de la inceputuri pana astazi. Nu ratati colectia de pietre pretioase, ce include si Diamantul Sperantei (Hope Diamond), un diamant albastru legendar.

Muzeul National al Istoriei Americii
Muzeul National al Istoriei Americii

Muzeul National al Istoriei Americii - National Museum of American History - este unul dintre cele mai bogate in informatie muzee din Washington, D.C., acoperind teme de la razboi la tehnologie si la istorie politica si sociala.

Monumentul Washington
Monumentul Washington

Monumentul Washington - The Washington Monument - este un obelisc situat aproape de capatul vestic al `The National Mall` si are rolul de a-l comemora pe primul presedinte al Statelor Unite, Generalul George Washington. Monumentul este realizat din marmura, granit si roca albastra gnais, fiind atat cea mai inalta structura de piatra din lume, cat si cel mai inalt obelisc ...

Muzeul de Arta Corcoran
Muzeul de Arta Corcoran

Muzeul de Arta Corcoran - Corcoran Museum of Art, West End, Washington, D.C.

Memorialul National Al Doilea Razboi Mondial
Memorialul National Al Doilea Razboi Mondial

Memorialul National Al Doilea Razboi Mondial - National World War II Memorial - a fost creat de Friedrich St. Florian si finantat in principal din donatii. Perimetrul de 3 hectare al memorialului este situat intre Monumentul Washington la est si Memorialul Lincoln la vest.

Memorialul Veteranilor din Vietnam
Memorialul Veteranilor din Vietnam

Memorialul Veteranilor din Vietnam - Vietnam Veterans Memorial - este unul dintre cele mai impresionante memoriale din Washington, D.C. Piesa centrala a monumentului este zidul de granit pe care sunt scrise numele celor 58.256 de soldati sacrificati in acest razboi.

Memorialul Lincoln
Memorialul Lincoln

Memorialul Lincoln - Lincoln Memorial - este o constructie impresionanta situata la capatul estic al National Mall, vis-a-vis de Monumentul Washington si care are ca model Templul lui Zeus din Grecia. Lincoln a fost cel de-al 16-lea presedinte american (1861 - 1865).

Gradina Botanica SUA
Gradina Botanica SUA

Gradina Botanica SUA - United States Botanic Garden - se afla la poalele Capitoliului, langa Muzeul National al Amerindianului. Jumatate din spatiul serei este dedicat importantei plantelor pentru oameni, iar cealalta jumatate este dedicata ecologiei si biologiei. In sera se afla aproximativ 26.000 de plante apartinand 4.000 de specii.

Muzeul National Amerindian
Muzeul National Amerindian

Muzeul National Amerindian - National Museum of the American Indian - este cel mai nou muzeul Smithsonian si expune traditiile culturale ale nativilor din America de nord, centru si sud, axandu-se mai mult din secolul XX decat din perioadele precolumbiana si coloniala.

Muzeul Aeronautic
Muzeul Aeronautic

Muzeul Aeronautic - National Air and Space Museum - este cel mai vizitat muzeu din lume si acopera istoria zborului ntreprins de om in aer si spatiu. Muzeul prezinta mii de artefacte impresionante, inclusiv aparatul fratilor Wright din 1903 si modulul de comanda Columbia de pe Apollo 11.

Muzeul si Gradina cu Sculpturi Hirshhorn
Muzeul si Gradina cu Sculpturi Hirshhorn

Muzeul si Gradina cu Sculpturi Hirshhorn - Hirshhorn Museum and Sculpture Garden - adaposteste una dintre cele mai importante colectii de arta moderna si contemporana din Washington, D.C. Exponatele sunt extrem de moderne (exista si un tur cu ghid ce va poate explica mesajul artistic) si deseori cu un continut explicit, nerecomandat copiilor. Gradina cu sculpturi insa este foarte ...

Castelul Smithsonian
Castelul Smithsonian

Castelul Smithsonian - Smithsonian Castle, National Mall, Washington, D.C.

Muzeul National de Arta Africana
Muzeul National de Arta Africana

Muzeul National de Arta Africana - National Museum of African Art, National Mall, Washington, D.C.

Muzeul Memorialul Holocaustului Statele Unite
Muzeul Memorialul Holocaustului Statele Unite

Muzeul Memorialul Holocaustului Statele Unite - United States Holocaust Memorial Museum - este dedicat evenimentelor incredibil de inumane petrecute in timpul Holocaustului. Atat muzeu cat si memorial, aceasta atractie se afla pe teritoriul `The National Mall`.

Memorialul Jefferson
Memorialul Jefferson

Thomas Jefferson a fost al treilea presedinte al Statelor Unite si principalul autor al Declaratiei de Independenta, fiind unul dintre parintii intemeietori ai republicii. Memorialul sau este asemanator unui panteon roman, iar in centru troneaza o imensa statuie a sa.

Cladirea Capitoliului
Cladirea Capitoliului

Cladirea Capitoliului - Capitol Building - se afla in centrul unui perimetru de 182 hectare - Capitol Campus - ce mai include cladirile Senatului, Gradina Botanica, Biblioteca Congresului si Curtea Suprema. Cladirea Capitoliului adaposteste Curtea Reprezentativilor si Senatul, precum si expozitii impresionante de pictura, sculptura si artefacte istorice.

Curtea Suprema
Curtea Suprema

Curtea Suprema - The Supreme Court of the United States - reprezinta centrul judiciar al natiunii si cel mai inalt tribunal. Curtea Suprema poate decide daca actiunile congresului, presedintelui si ale altor curti judecatoresti sunt in conformitate cu constitutia.

Biblioteca Congresului
Biblioteca Congresului

Biblioteca Congresului - Library of Congress - numita si Biblioteca Jefferson, detine cea mai mare colectie de carti din lume. Punctele de atractie ale cladiriisunt Sala de lectura si Marea Sala.

Union Station
Union Station

Union Station este mai mult decat o gara de metro, este o cladire speciala construita in 1908 de catre legendarul arhitect american Daniel Burnham. Constructia spectaculoasa adaposteste muzee, magazine, restaurante si un cinematograf. In fata cladirii se afla statuia lui Cristofor Columb.

Memorialul National Martin Luther King
Memorialul National Martin Luther King

Memorialul National Martin Luther King - Martin Luther King National Memorial - din Washington, D.C. este dedicat liderului baptist militant pentru drepturile civile. Monumentul inalt de 9 m a fost inaugurat pe 28 aufust 2011, la implinirea a 48 de ani de la faimosul sau discurs `I Have a Dream` tinut pe treptele Memorialului Lincoln.

Memorialul Franklin Delano Roosevelt
Memorialul Franklin Delano Roosevelt

Memorialul Franklin Delano Roosevelt - FDR Memorial - este unul dintre cele mai populare memoriale prezidentiale. O mare parte din acest fapt se datoreaza design-ului ce include sculpturi diverse, citate din perioada razboiului si crizei, cascade iluminate noaptea.

Memorialul Veteranilor din Coreea
Memorialul Veteranilor din Coreea

Memorialul Veteranilor din Coreea - Korean War Veterans Memorial - se afla intr-o zona impadurita a National Mall si consta in `Piscina comemorarii` (Pool of Remembrance) si `Campul de lupta` (Field of Service) cu statuile in marime naturala a 19 infanteristi. Pe un zid de granit cu lungimea de 50 m sunt gravatenumele trupelor care au servit in Razboiul din Coreea.

Memorialul Razboiului
Memorialul Razboiului

Memorialul Razboiului - D.C. War Memorial - este singurul monument din Washington, D.C. dedicat primului razboi mondial. Templul in stil doric este inchinat celor 26.000 de locuitori ai orasului care au luptat in razboi - 499 dintre acestia si-au pierdut viata.

Elipsa
Elipsa

Elipsa - The Ellipse - este parcul aflat la sud de Casa Alba si include mai multe memoriale, printre care Fantana Butt-Millet inaugurata in 1913 in onoarea a doua victime de pe Titanic - maiorul Archibald Butt si pictorita Francis Millet, memorialele ridicate in onoarea soldatilor ucisi in primul razboi mondial.

Parcul Lafayette
Parcul Lafayette

Parcul Lafayette - Lafayette Park, West End, Washington, D.C.

Cimitirul National Arlington
Cimitirul National Arlington

Cimitirul National Arlington - Arlington National Cemetery, Washington, D.C. La Centrul de Vizitare se afla harti detaliate ale cimitirului, diverse expozitii si toalete. Punctele de atractie includ Mormantul Soldatului Necunoscut, Casa Arlington, mormantul lui Pierre Charles L`Enfant, mormantul lui John Fitzgerald Kennedy, Memorialul American dedicat Femeilor din Armata.

Parcul Zoologic National
Parcul Zoologic National

Parcul Zoologic National - National Zoological Park - adaposteste 2.000 de exemplare din 400 de specii de animale, pe o suprafata de 66 de hectare. Printre altele, aici puteti vedea ursi panda, gheparzi, zebre, camile, elefanti, tapiri, antilope, pelicani bruni, canguri, hipopotami, rinoceri, girafe, maimute, lei, tigri, ursi, lei de mare, reptile si diverse pasari.

Newseum
Newseum

Newseum este un muzeu interactiv unic in Washington, D.C. Vizitatorii muzeului au ocazia sa fie reporteri, jurnalisti de televiziune, jurnalisti de ancheta sau editori. Pe cele sapte etaje muzeul prezinta 125 de jocuri interactive, doua studiouri de emisie cu tehnologie de ultima generatie, 14 galerii si 15 amfiteatre. Acest muzeu reuseste sa acopere magia metodelor jurnalistice din trecut, prezent si viitor.

Colectia Phillips
Colectia Phillips

Colectia Phillips - Phillips Collection - este primul muzeu de arta moderna din America, deschis in 1921. Colectia sa permanenta este renumita in lume si cuprinde 2.500 d eopere apartinand artistilor impresionisti si moderni din Europa si America. Muzeul se afla in vila lui Duncan Phillips din 1897, construita in stil Georgian renascentist.

Insula Theodore Roosevelt
Insula Theodore Roosevelt

Insula Theodore Roosevelt - Theodore Roosevelt Island Park - este o rezervatie de 37 de hectare de salbaticie. Insula reprezinta un memorial al celui de-al 26-lea presedinte american si o recunoastere a meritului sau in conservarea mediului.

Catedrala Nationala
Catedrala Nationala

Catedrala Nationala - Cathedral Church of Saint Peter and Saint Paul - din Washington, D.C. este o constructie gigantica in stil gotic, a sasea catedrala ca marime dn lume. Constructia catedralei a durat 83 de ani (1907 - 1990) si a necesitat 150.000 de tone de piatra.

Castelul Berarului
Castelul Berarului

Castelul Berarului - The Brewmaster`s Castle (Christian Heurich House Museum) - este o vila in stil victorian, casa imigrantului german Christian Heurich, care a devenit un baron al afacerilor imobiliare si berar. In spatele vilei exista si o gradina victoriana deschisa publicului.

Treptele Spaniole
Treptele Spaniole

Treptele Spaniole - Spanish Steps - se afla in cartierul Kalorama si ca model faimoasele Trepte Spaniole din Roma. In trecut, treptele ducea la Conacul Kalorama (de unde vine si denumirea cartierului), insa astazi urca dealul abrupt pana la o mica fantana, de unde puteti privi orasul.

Casa Templului
Casa Templului

Casa Templului - House of the Temple - se afla in cartierul Shaw neighborhood din Washington, D.C. si este un templu masonic, sediul Ritualului Scotian.

Meridian Hill Park
Meridian Hill Park

Meridian Hill Park in Washington, D.C. se afla de-a lungul unei cascade superbe.

Centrul Cultural Mexican
Centrul Cultural Mexican

Centrul Cultural Mexican - Mexican Cultural Center - se afla in fosta Ambasada a Mexicului si detine o colectie interesanta de arta mexicana. Aici au loc frecvent spectacole muzicale, vizionari de film, lecturi si alte evenimente culturale.

Dumbarton Oaks
Dumbarton Oaks

Dumbarton Oaks sau Colectia si Biblioteca de investigatii Dumbarton Oaks se afla in cartierul Georgetown din Washington, D.C. si adaposteste o colectie deosebita de arta bizantinasi precolumbiana. O alta atractie o reprezinta gradina de o frumusete extraordinara.

Treptele Exorcistului
Treptele Exorcistului

Treptele Exorcistului - Exorcist Steps - se afla in cartierul Georgetown din Washington, D.C. si au fost facute faimoase de filmul `The Exorcist`.

Casa Suediei
Casa Suediei

Casa Suediei - House of Sweden, Georgetown neighborhood, Washington, D.C.

Old Stone House
Old Stone House

Old Stone House este o casa din piatra construita in 1765 si este cea mai veche structura originala din Washington, D.C. Astazi este muzeu, prezentand viata coloniala din Georgetown de dinaintea revolutiei. In spatele casei se afla o mica gradina engleza.

Tudor Place
Tudor Place

Tudor Place - o vila construita in 1815 - se afla in cartierul Georgetown din Washington, D.C. Cladirea adaposteste expozitii permanente de mobilier din secolele XVIII - XIX, precum si obiecte detinute de George si Martha Washington.

Muzeul Kreeger
Muzeul Kreeger

Muzeul Kreeger se afla intr-o casa particulara si detine o colectie impresionanta de picturi ale impresionistilor si artistilor moderni timpurii. Casa in sine este o opera de arta si a fost creata de arhitectii Philip Johnson si Richard Foster.

Hillwood Estate
Hillwood Estate

Hillwood Estate este o proprietate amenajata de femeia de afaceri Merriweather Post Hillwood pentru a-i primi si distra pe oaspetii sai. Vila este contine colectii de arta impresionante, iar gradinile in stil francez si japonez sunt o incantare.

Marele Scaun al Anacostiei
Marele Scaun al Anacostiei

Marele Scaun - The Big Chair of Anacostia - este o atractie emblematica pentru cartierul Anacostia. A fost construit in 1959, pentru a face publicitate magazinului de mobila Curtis Brothers Furniture Store, acum inchis. La acea vreme se spunea ca este cel mai mare scaun din lume.

Gradinile Acvatice Kenilworth
Gradinile Acvatice Kenilworth

Gradinile Acvatice Kenilworth reprezinta o oaza de natura ce ofera imaginea acestui teritoriu inainte de a deveni orasul Washington.

Micul Vatican
Micul Vatican

Micul Vatican - Little Vatican - in Washington, D.C. este un cartier ce include manastirea franciscana Muntele Mormantul Sfant (Mount St Sepulchre Franciscan Monastery), Altarul National (National Shrine) si Centrul Cultural Papa Ioan Paul al II-lea (Pope John Paul II Cultural Center).

Parcul Dendrologic National
Parcul Dendrologic National

Parcul Dendrologic National - National Arboretum - este o comoara ascunsa a orasului Washington, D.C. Acest parc include gradini frumos amenajate, locuri de picnic si o colectie de arbori din toata lumea.

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.