Zarnesti

Superba pensiunea ..Hora cu brazi

5 voturi
Autor: sollo84, 18 Martie 2013
O experiență de:
Vizualizări: 4877
Week-endul acesta mi-am propus sa merg la munte si cum am fost cu gasca o prietena a venit cu ideea de a merge la Pensiunea Hora cu brazi deoarece a fost acolo si a fost foparte multumita de conditiile pe care le ofera pensiunea. Zis si facut si am plecat la "drumul cel mare"
Pensiunea Hora cu Brazi se afla in Zarnesti, la poalele muntilor Piatra Craiului, foarte aproape de intrarea in Cheile Zarnestiului intr-un cadru natural absolut deosebit.
Este un loc confortabil in care sa va relaxati impreuna cu familia sau prietenii, un loc in care veti putea simti emotiile placute oferite de spiritul primitor al oamenilor de la tara cu o viata simpla, de gustul bucatelor traditional romanesti, de intoarcerea la traditii.
Pensiunea noastra are un numar de 18 camere duble, fiecare cu baie proprie, un restaurant in care puteti servi toate cele trei mese ale zilei, o crama, spatii de relaxare, pastravarie proprie, loc de joaca pentru copii.

Povestea locului
In 1919, locuitorii Zarnestiului au sadit brazi pe colina aflata in spatele pensiunii noastre in cinstea Marii Uniri, dupa cum ne-au povestit bunicii nostri. Acesti brazi au fost saditi sub forma unei hore, denumind locul "Hora cu Brazi". De atunci, toate serbarile satului au inceput sa se tina chiar in aceasta "Hora cu Brazi", facand padurea din jur sa rasune de voie buna.
Aceasta pensiune am construit-o cu dorinta de a pastra spiritul acelor vremuri si, asa cum inainte se petrecea cu bucurie in "Hora cu Brazi", la fel sa petrecem si noi aici, impreuna, momente la fel de pline de bucurie.



AGREMENT

1. ATV

Traseele mai lungi le puteti parcurge acum si cu ajutorul ATV-ului. Veti putea astfel sa explorati cu usurinta multe din zonele aflate in imprejurimi.

2. Mountain Bike
Va fi usor sa gasiti foarte multe trasee de mountain-bike ce pornesc chiar de la pensiunea noastră.
Indiferent ca doriti doar o plimbare lejera, ce sa va ofere in acelasi timp posibilitatea sa admirati peisaje deosebite, fie ca sunteti impatimiti ai acestui sport veti gasi, cu certitudine, acele trasee ce sa va satisfaca dorintele.
Fiti fara grija, pentru ca noi va vom oferi tot suportul necesar pentru a alege ceea ce vi se potriveste cel mai bine.


3. Plimbari lejere & Trasee montane - Hiking
Muntii Piatra Craiului sunt recunoscuti in lumea impatimitlilor ca unii dintre cei mai spectaculosi munti, cu peisaje absolut superbe. Fie ca va doriti plimbari lejere sau ture de o zi sau doua pe munte, in ambele situatii veti gasi in pensiunea noastra un placut loc de unde sa porniti si unde sa va intoarceti. Mai multe detalii despre traseele montane veti putea gasi in sectiunea "Atractii Turistice" din acest site.


4. Plimbari cu caruta sau cu sania
Putem organiza la cerere plimbari cu caruta iar in timpul iernii, daca este zapada suficienta, plimbari cu sania trasa de cai.

5. Sanius
In spatele pensiunii noastre, chiar la poalele muntelui, este un loc ideal pentru sanius. Puteti veni cu sania voastra, daca doriti sau, mai simplu, va puteti baza pe saniile noastre ce vi le vom oferi cu mare placere.

6. Ski in Poiana Brasov
Se poate ajunge in aproximativ 30 minute de la pensiunea noastra in Poiana Brasov pe drumul ce trece prin Rasnov. Este cea mai bine dotata zona schiabila din Romania, din punct de vedere al transportului pe cablu, si statiunea cu cea mai mare lungime cumulata a partiilor de schi. Veti putea gasi aici atat partii de schi potrivite incepatorilor cat si celor experimentati.


Obiective turistice aflate in vecinatatea nu foarte indepartata a pensiunii "Hora cu Brazi", ce le recomandam a fi vizitate :
• Piatra Craiului
• Cheile Zarnestiului
• Castelul Bran
• Cetatea Rasnov
• Brasov
• Biserica Neagra

1.PIATRA CRAULUI
Desi nu sunt munti cu inaltimi precum cele ale Fagarasului sau cu masivitatea asemanatoare Parangului, totuşi Piatra Craiului, prin alcatuirea sa in intregime din calcare, prin eleganta crestei, prin dantelariile lucrate parca de mana unui bijutier, prin monumentalitatea peretilor stancoşi, puse parca tot de un bijutier in valoare, prin numeroasele si bogatele paduri de la poalele sale, reprezinta pentru indragostitii traseelor montane, un superlativ al domeniului. Varietatea si diversitatea formelor sculptate de timp in peretii muntelui sunt impodobite cu o flora si o fauna absolut incantatoare.
1.1 Traseul de creasta
ETAPA I: NORD-SUD 3 - 3.30 h
Creasta Nordica: Cabana Curmatura - Saua Crapaturii - varful Turnul - Saua Padinei Inchise - varful Padina Popii - zona refugiului de la Varful Ascutit
1.2 ETAPA II: NORD-SUD 2 - 3 h
Creasta Nordica: Zona refugiului de la Varful Ascutit - varful Timbalul Mare - Piscul Baciului (varful La Om) - Saua Grindului
1.3 ETAPA III: NORD-SUD 3 - 4 h
Creasta Sudica: Saua Grindului - Coama Lunga - Saua Funduri
1.4 Traseul Zarnesti - Plaiul Foii 2.30 - 3.30 h
1.4 Traseul Zarnesti - Cabana Curmatura prin Poiana Zanoaga 2.30 - 3 h
1.5 Traseul Zarnesti - Cabana Curmatura prin Valea Crapaturii 2.30 - 3.30 h
1.6 Traseul Zarnesti - refugiul Diana 2.30 - 3 h
1.7 Traseul Zarnesti - Cabana Curmatura prin Prapastiile Zarnestiului 2.30 - 3.30 h
1.8 Traseul Zarnesti - Poiana Vladusca - "La Table" 3.30 - 4.30 h
1.9 Traseul Zarnesti - Padina Hotarului 2.30 - 3.30 h
1.10 Traseul Zarnesti - Padina Sindileriei - Varful Turnu 3 - 4 h

2. CHEILE ZARNESTIULUI

Va propunem un traseu special, o plimbare in natura unde veti intalni multe sectoare impresionante de chei (pasaje spectaculoase) si anume Prapastiile Zarnestilor. Acestea sunt niste Chei situate in Muntii Piatra Craiului ce se parcurg mergand la pas in circa 45 minute.
Putini stiu de Piatra Craiului. In schimb, toti care practica alpinismul cunosc foarte bine acest masiv. Aici se pot antrena existand cele mai multe si cele mai grele trasee de la noi din tara. Traseul pe care vi-l recomandam nu este deloc unul greu, este unul foarte usor si foarte frumos, recomandat tuturor iubitorilor de drumetii montane ce nu vor sa fie supusi unor eforturi mari.
Muntii Piatra Craiului arata ca o creasta bine individualizata, zimtata, lunga de 25 km, asemanatoare unei uriase spinari de animal preistoric. Cel mai bine vedem acest aspect de pe culoarul Bran Rucar din punctul de belvedere situat deasupra localitatii Moeciu unde este o parcare special amenajata. De-o parte a culoarului vedem Muntii Bucegi, iar de cealalta parte vedem aceasta creasta a Piatrei Craiului.
Sau poate ati auzit de garofita Pietrei Craiului? Numai in acest masiv muntos gasiti aceasta floare, de culoare roz-ciclame, floare deosebit de frumoasa.
Din 1938 a luat fiinta Parcul National Piatra Craiului cu suprafata de 3502 ha, parc ce cuprinde si aceasta zona de chei.
Traseu:
Punctul de plecare spre chei: Cabana Gura Raului. Aveti 2 optiuni, sa va lasati autoturismul aici sau sa mai mergeti aproximativ 1 km pana la intrarea in rezervatie. de unde incepeti drumetia la pas.
Daca optati pentru prima varianta, de la cabana mergeti pe drumul forestier ce strabate valea. In stanga vaii curge "`Raul Mare". Tot in stanga trecem pe langa o cariera de piatra si pe langa un loc special amenajat pentru iubitorii de picnic sau pentru cei ce prefera sa stea la cort.
Parcurgeti pe jos cam 15 minute, (aproximativ 1km) pana cand drumul se ramifica, unul urca in stanga spre satul Magura iar celalalt continua inainte spre Prapastiile Zarnestilor.
Aici va puteti alimenta cu apa de munte, buna si rece, de la izvorul "Fantana lui Botorog".
Accesul in rezervatie nu este permis cu autoturismul, drumul este blocat de o bariera tocmai pt a proteja rezervatia.
De aici, valea se ingusteaza brusc si peisajul devine spectaculos.
Prapastiile Zarnestilor, sculptate pe o lungime de aproximativ 2 km, se remarca printr-un aspect monumental, datorita peretilor verticali sau chiar aplecati peste albie, cu inaltimi ce depasesc in unele locuri 200 m.
Temperatura scade cu cateva grade intrucat soarele patrunde destul de greu in chei, doar cateva ore pe zi. Ne putem bucura de racoarea mult cautata in fiecare vara si de un aer curat de munte, de rezervatie.
De-a lungul traseului intanim numeroase placute-indicatoare cu informatii despre traseele pentru catarari recomandate alpinistilor si cu informatii despre flora si fauna intalnita in rezervatie.
Pe suprafata peretilor observam multe pasaje montane ce necesita cunostiinte bune de catarare.
Dupa vreo 45 minute de mers, stramtoarea cheilor incepe sa cedeze. Valea se largeste.
Aici te poti odihni in voie, dupa un traseu usor dar foarte spectaculos. Poti sta chiar la soare. Soarele patrunde bine in aceasta parte a vaii. Poti intalni turisti ce vor cobora de la Cabana Curmatura, altitudine 1470 m. Traseu marcat cu banda albastra. Recomandat si turistilor neexperimentati.
Dupa o odihna bienemeritata va veti intoarce pe acelasi traseu.

3. CASTELUL BRAN

Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic, situat in Pasul Bran - Rucar, la aproximativ 15 km de pensiunea noastra. Este cel mai vizitat castel din Romania datorita mitului Contelui Dracula, mit ce l-a făcut celebru in toata lumea.
Istoria castelului Bran
Initial Castelul Bran ("brana" inseamna "poarta" in limba slava) a fost doar o cetate, foarte probabil din lemn, ridicata de cavalerii teutoni intre anii 1211-1215, fiind atribuita magistrului Theodorikus. La data de 19 noiembrie 1377 regele Ludovic I al Ungariei emite un document prin care confirma sasilor din Scaunul Brasovului dreptul de a ridica, conform unei promisiuni facute anterior, o noua cetate de piatra la Bran. In secolul al XIII-lea teritoriul cetatii Bran a fost supus jurisdictiei comitatului regal de Alba Iulia.
In 1407 Sigismund de Luxemburg ii acorda lui Mircea cel Batran stapanirea castelelor Bran (fara domeniul aferent) si Bologa. Branul ramane sub autoritatea Tarii Romanesti pana in 1419.
In anul 1427 castelul Bran a trecut din proprietatea scaunului Brasovului in cea a coroanei Ungariei, care a finantat lucrarile de fortificare si de extindere. In 1498 cetatea Branului a fost inchiriata de regalitatea maghiara catre scaunul Brasovului.
In 1920, Consiliul Orasenesc Brasov a donat Castelul Bran reginei Maria a Romaniei, in semn de recunostinta fata de contributia sa la infaptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Castelul a beneficiat de lucrari de restaurare, sub conducerea arhitectului Curtii Regale, Carol Liman. Acesta a conceput ansamblul ca o resedinta de vara. Castelul a fost dotat cu apa curenta de la o fantana sapata in stanca si lumina de la o uzina electrica cu turbina. De la aceasta uzina au fost apoi electrificate, in 1932, satele Bran, Simon si Moeciu. In 1938 Regina Maria a lasat Castelul Bran drept mostenire Principesei Ileana, care l-a stapanit pana in 1948.
Dupa expulzarea din tara a familiei regale, in 1948, Castelul Bran a intrat in proprietatea statului roman, fiind abandonat si devastat. Castelul s-a redeschis apoi vizitelor publice in 1956, fiind partial amenajat ca muzeu de istorie si arta feudala. In 1987 a intrat în restaurare, lucrare terminata in linii mari in 1993.

Castelul Bran - proprietatea a lui Dominic de Habsburg si a surorilor sale
Desi a intrat in circuitul si folclorul turistic drept castelul lui Dracula, se pare ca Vlad Tepes nu a locuit niciodata la castel. Cu toate acestea "legenda pare sa fie mai puternica decat realitatea... aici turnandu-se Interviu cu un vampir", un film cu acest subiect, ca o aluzie directa la presupusele trasaturi de vampir ale voievodului muntean. La data de 18 mai 2009 castelul a fost restituit in natura de statul roman lui Dominic de Habsburg si celor doua surori ale sale, in calitate de mostenitori ai principesei Ileana. Proprietarii s-au angajat ca timp de trei ani sa nu-i schimbe destinaţia de muzeu. Romania si-a asumat si costurile renovarii si intretinerii castelului si are un drept de preemptiune pentru achizitia viitoare a castelului.
Castelul Bran acum
Dupa ce Ministerul Culturii si Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castelul Bran, acestea au fost inlocuite cu obiecte si mobilier care au apartinut familiei de Habsburg, printre cele mai pretioase fiind Coroana, sceptrul si un pumnal de argint care au apartinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnatura acesteia, cateva piese de mobilier si o carte de oaspeti care a apartinut Reginei Maria, aceasta fiindu-i daruită, in 1920, de comunitatea brasovenilor si in care se pastreaza impresiile tuturor personalitatilor din tara si strainatate ce au trecut pragul castelului de-a lungul a aproape trei decenii.
In castel va fi amenajata si o sala de proiectii cu imagini ale Arhivei Naţionale de Film despre istoria familiei regale şi a castelului, o camera a costumelor familiilor regale, precum si o sufragerie. In Turnul Rotund al castelului va fi amenajat un apartament de lux, pentru cei care vor sa petreaca o noapte in Castelul Bran. De asemenea, proprietarii castelului intentioneaza sa restaureze Casa de Ceai a Reginei Maria, aflata in incinta domeniului Bran, care sa fie apoi deschisa publicului.
In curtea Castelului este amenajat un muzeu al satului ce prezinta viata taranilor din zona, munca si traditiile din zona Rucar-Bran.

4. CETATEA RASNOV

Este situata la circa 10 km fata de pensiunea "Hora cu Brazi".

Cetatea Rasnov este o veche cetate taraneasca, fiind una dintre cele mai bine pastrate din Transilvania. Cetatea a fost construita pe un deal stancos in secolele 13-14 de catre locuitorii Rasnovului cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
Ca materiale de constructie au fost intrebuintate piatra si caramida. Inaltimea zidurilor este de aproximativ 5 m., iar latimea cea mai mare o prezinta zidul sudic, care nefiind dublat ca celelalte ziduri, in unele locuri are 1,5 m. Zidurile ca si turnurile erau acoperite cu tigla pentru a preveni incendiile provocate de asediatori.
Inceputurile zidirii cetatii au fost stabilite la sfarsitul sec. al XIII-lea de catre taranii rasnoveni, neavand un stil arhitectonic pretenţtos ci doar unul apropiat de construcţia caselor obisnuite, adaptat cerintelor de fortificare.
Traseul zidurilor este neregulat, din cauza terenului accidentat de la marginea culmei dealului pe care il inconjoara, fapt care imprima zidurilor cetatii profilul unei masive centuri zimtate. Complexul cetatii taranesti a Rasnovului cuprinde doua curti: una exterioara, in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat denumit "turnul vechi"; una interioara, inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. Curtea exterioara, situata in partea estica a cetatii, servea pentru adapostirea vitelor, constituind in acelasi timp si un avanpost intarit pentru apararea cetatii. Ca si alte monumente istorice, si Cetatea Rasnovului are legendele sale, cea mai interesanta fiind legata de fantana din incinta cetatii, adanca de 146 de metri, construita in decurs de 17 ani, intre anii 1623 - 1640 de doi prizonieri turci, fiind asigurati ca vor fi lasati sa plece in caz ca vor reusi sa termine fantana. Prin aceasta fantana locuitorii nu au mai fost obligati sa se alimenteze cu apa din afara, putand face fata astfel mult timp navalitorilor.
Istorie
Documentar, denumirea Rasnovului apare prima data in anul 1331 sub forma romano-slava de Rosnou, iar ulterior sub formele de Rosnow (1343), Rasnow (1337) apoi, Rosinov (1377), Rosarum (1388). Denumirea de Rasnov are la baza cuvantul "roz" care inseamna trandafir, atat in limba latina, cat si in limbile slava si germana in epoca medievala, trandafirul fiind ales ca emblema a orasului.
Rasnovul a fost in perioada feudalismului dezvoltat (sec XIV-XVI) al doilea mare centru economic din Transilvania, dupa Brasov, dezvoltandu-se si mai mult dupa anul 1427, cand regele Sigismund de Luxemburg, vizitand orasul si cetatea, i-a acordat dreptul de a tine targ.
Dezvoltarea orasului Rasnov a avut mult de suferit din cauza pozitiei sale geografice. Drumul comercial care trecea prin trecatoarea Branului era si o importanta cale de invazie pentru ostirile dusmane, acestea patrunzand in tara Barsei, intalneau ca prima asezare mai importanta orasul Rasnov pe care deseori il pustiau.
Marea invazie a tatarilor din 1241, cand tara Barsei a fost pustiita, precum si invaziile care au urmat, au determinat pe locuitorii Rasnovului sa se gandeasca la construirea unui sistem de aparare cat mai puternic.
Asa se explica necesitatea construirii cetatii taranesti a Rasnovului in care populatia a fost silita de nenumarate ori sa se refugieze, istoria cetatii fiind in mare masura istoria insasi a orasului

5. BRASOV
Merita cu prisosinta sa va rezervati una, doua zile pentru a vizita Brasovul.
Distanta: aproximativ 25 km de pensiunea noastra.
Partea veche a orasului, bine conservata, este superba. Sunt multe obiective ce nu ar trebui sa le ratati in vizita voastra in Brasov: Biserica Neagra, Muzeul de Arta (Bd. Eroilor nr. 21), Muzeul de Istorie (Piata Sfatului), Muzeul de Etnografie (Bd. Eroilor nr. 21A), Muzeul Casa Muresenilor (Piata Sfatului nr. 25), Casa Negustorilor (Piata Sfatului), Turnul Alb si Bastionul Graft, Muzeul Restaurant Cetatuia, Bastionul Tesatorilor.
6. BISERICA NEAGRA


Biserica Neagra - inima Brasovului
Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagra este cel mai reprezentativ monument istoric al Brasovului, cea mai mare biserica gotica din Transilvania si, dupa cum afirma unii istorici, cel mai mare edificiu religios intre Viena si Istanbul. Mai mult decat atat, inauntrul el se afla una dintre cele mai mari orgi din Europa si cea mai mare colectie de covoare vechi din Asia Mica.

Constructia acestei biserici vanghelice in stil gotic a inceput in jurul anului 1380, in timpul parohului Thomas Sander, si initial a fost numita Biserica Sfanta Maria. In 1421, mare parte din constructie a fost distrusa in urma invaziei turcesti, motiv pentru care abia in 1477 s-au finalizat lucrarile. In prezent este considerata cel mai mare lacas de cult din Romania, avand dimensiuni impresionante: 90 de metri lungime, de la 25 la 37 de metri latime si inaltimea turnului cu cruce atinge 65 de metri, iar inauntrul ei pot fi primiti circa 5000 de oameni. Mai mult, in turn se gaseste cel mai mare clopot din tara, care cantareste 6,3 tone. Apoi, dupa aproape 200 de ani, in 1689 un incendiu a distrus-o partial iar fumul a inegrit peretii si multa vreme exteriorul nu a putut fi restaurat.
Renovarea a durat circa 100 de ani, dar din cauza peretilor negri de fum a fost supranumita Biserica Neagra (in germana Die Schwarze Kirche, in maghiara Fekete Templom). Tot dupa acest incendiu i s-a ridicat si actualul acoperis, inalt de 20 de metri. Mesterii care au lucrat la refacerea ei erau veniti din orasul Danzing, motiv pentru care noile bolti sunt in stil baroc nu gotic.
Orga Bisericii Negre
Avand 4000 de tuburi si fiind considerata printre cele mai mari din Europa, orga a fost construita intre anii 1836-1839 de catre constructorul de orgi Buchholz din Berlin si este renumita pentru sonoritatea ei. In 1924, galeria din fata orgii a fost extinsa pentru a se putea organiza concerte mari de muzica sacra cu participarea corului. In decursul anilor au fost realizate nenumarate discuri de vinil, casete audio si CD-uri.
De altfel, in prezent, saptamanal se organizeaza un concert de orga.
Valori inestimabile
Colectia de covoare vechi, din regiunile Brussa, Usak si Ghiordes din Asia Mica, din secolele XVII-XVIII reprezinta un tezaur inestimabil al Bisericii Negre. Acestea au fost donate, de-a lungul timpului de catre breslele mestesugarilor din oras, de catre negustori si cetateni.
Piesele de mobilier si obiectele de cult sunt alte valori remarcabile care fac din edificiul brasovean un loc pe care nici un turist nu-l poate evita. De exemplu cristelnita din bronz, lucrata de mesterii locali, a fost donata in anul 1472 de catre parohul Johannes Reudel. Dupa aproape 150 de ani, in 1716, fierarul Meensen Hannes a realizat un frumos grilaj din fier forjat care inconjoara cristelnita.
Apoi, pe pridvorul sudic, exista o pictura murala executata dupa anul 1476, reprezentand-o pe Fecioara Maria cu pruncul Isus, asezata intre Sf. Ecaterina si Sf. Varvara. In partea de jos a picturii se afla stemele regelui Matei Corvin si a sotiei sale Beatrice de Napoli-Aragon. De asemenea nu pot fi trecute cu vederea trei canate cu cinci tablouri de la altarul din Feldioara (sfarsitul secolului XV-lea). Stranele din navele laterale sunt datate de la sfarsitul secolului XVII si prima jumatate a secolului XVIII, fiind lucrate cu ornamente in stil baroc, sculptate in lemn. Apoi, stranele din cor sunt in stil neogotic, datand din 1866, iar in nava centrala bancile, realizate din lemn de stejar, au fost montate din 1937.
Vechile pietre funerare ale unor personalitati brasovene au fost zidite in spatiile laterale ale antreului de vest in momentul in care s-a lucrat la ridicarea altarului neogotic (1866) si la construirea instalatiei de incalzire (1937).
O panza pictata in ulei reprezentand "Nunta din Cana", opera a pictorului Hans Eder, se afla expusa pe peretele frontal al navei laterale dinspre nord. Stema orasului Brasov, coroana pe un trunchi de copac cu radacini, este reprezentata, in relief, pe stalpul din fata amvonului. Tot in interiorul bisericii se gasesc o serie de statui, dintre care cea mai veche este a Sfantului Ioan Botezatorul. Altele ii reprezinta pe Toma Plebeanul, Sfantul Iacob Pelerinul, Isus Savaltor Mundi, Fecioara Maria, Pavel, Luca si Sebastian.
O statuie atipica pentru un lacas de cult se afla expusa pe contrafortul din partea nordica. Este vorba de reprezentarea unui copil care parca ar sta sa cada. Legenda spune ca in momentul in care se construia Biserica, un mester a devenit invidios pe un ucenic foarte talentat. La un moment dat i-a cerut copilului sa ridica ceva de pe cornisa si cand acesta s-a aplecat, mesterul l-a imbrancit. Tot legenda spune ca statuia a fost ridicata de ceilalti ucenici, in memoria celui asasinat miseleste.
De-alungul timpului Biserica Neagra a fost supusa la mai multe lucrari de intretinere si renovare. Statuile de pe contrafortuirle exterioare au fost inlocuite cu copii, in perioada anilor 1937 - 1944, iar originalele au fost adapostite inauntrul bisericii. Intre 1967 - 1977 au fost alocati bani de la bugetul de stat pentru renovare, iar dupa cutremurul din 1977 restaurarea s-a realizat cu ajutoare din donatii si colecte.
Potential turistic
Potrivit estimarilor turistice, anual prin Biserica Neagra trec circa 100.000 de turisti, fiind considerata al doilea obiectiv de interes major din judet, dupa Castelul Bran. Orarul de vizitare este zilnic intre orele 10,00 si 17,00, la un tarif de 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru elevi, studenti si pensionari. La intrare exista puncte de vanzare pentru carti postale cu imaginea generala si cu detalii. Fotografiatul si filmatul sunt interzise. Locuri de cazare se gasesc la imprejurimi, la hoteluri si pensiuni turistice.

La categoria mancare este dezmat culinar ( daca imi permiteti sa folosesc acest termen) avatunci pe loc dnd un meniu diversificat la niste preturi rezonabile: pastrav scos atunci pe loc din bazinul cu pesti pe care il detin in curte , ciorbe ca la mama acasa, aranjamentele din farfurie de nota 20 si lista poate continua la infinit.
Tot la categoria divertisment putem sa punem si sala de jocuri de la subsol care la inceput se dorea a fi o crama dar ulterior si-a schimbat repede destinatia acum fiind un minunat loc de relaxare cu Xbox 360 kinect, table, sah , carti, remi si chiar si o masa de biliard. Unde mai punem ca exista si atv-ul in dotare cu ccare te poti plimba pe unde iti doreste sufletelul iar daca e iarna sa te duci pe dealurile din imprejurimi si sa te distrezi putin cu cativa caluti sub tine deja relaxarea este la ea acasa.



35 imagini in total la aceasta impresie


 

Comentarii (5)

 
20 Martie 2013

Imi place povestea locului. Daca voi merge in zona, sigur ma voi caza la aceasta pensiune.

 
21 Martie 2013

imi pare bine ca am putut sa expun cu asa lux de amanunte ceea ce ofera zona si ca acest post al meu are feedback asupra cititorilor. eu chiar asa m-am simtit exact cum am expus in postare si sper ca prin aceasta sa reusesc sa transmit oamenilor idei despre potentialul zonei si cam ce ar aavea de facut intr-un week-end ca sa fie cat mai reusit

 
9 Aprilie 2013

Imi place locul,imi place descrierea imi plac pozele, FELICITARI..........esti un bun ghid pentru calatoriile noastre in viitor.( apropoo de acest aspect pot sa-ti spun ca admirand expunerea ta de la Corfu am reusit anul trecut sa fac si eu o excursie in Grecia.....voi expune si eu cateva review-uri insa am avut unele probleme care nu mi-au permis sa fac pana acum acest lucru.Numai bine su calatorii placute.

 
13 Aprilie 2013

multumesc pentru gandurile bune si pentru aprecierea pe care o aratati fata de posturile mele ... cat despre faptul ca cinneva a citit ce am postat si si-a luat si notite pt Insula Corfu ma face sa imi pun mintea si mai mult la contributie si sa dau tot ce pot mai bun din mmine pentru a scrie si mai frumos urmatoarele ... cat despre poastarea dvs despre Corfu o astept cu mare interes sa pot vedea si prin ochii altcuiva cum arata insula de care m-am indragostit

 
12 August 2013
Olivia

Aceasta pensiune o recomand cu cea mare incredere deoarece merg de foarte multa vreme acolo si voi merge si de acum incolo. Veti cunoaste niste oameni minunati care stiu sa va ocupe timpul pe care il petreceti acolo cu diverse activitati astfel incat sa aveti un mic sejur cat mai placut.

Ai fost în Zarnesti?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.