Turcia

Obiective turistice și atracții în Turcia

Palatul Beylerbeyi
Palatul Beylerbeyi

Muzeul de Arheologie
Muzeul de Arheologie

Muzeul de Arheologie sau Arkeoloji Müzesi se afla intr-o cladire cu trei etaje, in interiorul curtii Palatului Topkapi si include Muzeul Orientului Antic si Çinili Kösk. Muzeul a fost inaugurat in 1891, datorita pictorului, arheologului, curatorului si diplomatului turc Osman Hamdi Bey. In Muzeul de Arheologie din Istanbul puteti admira peste 1 milion de exponate, cele mai importante dintre acestea ...

Moscheea Albastra - Moscheea Sultan Ahmed
Moscheea Albastra - Moscheea Sultan Ahmed

Moscheea Albastra - Moscheea Sultan Ahmed sau Sultan Ahmet Camii - a fost construita de catre Sultanul Ahmed I, intre anii 1609 si 1617.

Muzeul Marinei - Palatul Dolmabahce
Muzeul Marinei - Palatul Dolmabahce

Palatul Dolmabahçe reprezinta un domeniu imperial construit pentru prima data intr-un stil european, fata de celelalte palate anterioare, construite in stil otoman.

Biserica Sfanta Sofia - Aghia Sophia
Biserica Sfanta Sofia - Aghia Sophia

Biserica Sfanta Sofia - Aghia Sophia - reprezinta triumful crestinismului, dar si un simbol al bizantului.

Panorama din turnul Galata
Panorama din turnul Galata

Balconul din varful Turnului Galata - 62 m altitudine - va ofera privelisti panoramice superbe al o rasului Istanbul.

Moscheea Soliman Magnificul
Moscheea Soliman Magnificul

Moscheea Soliman Magnificul sau Süleymaniye Camii ve Külliyesi

Palatul Topkapi - Topkapi Sarayi
Palatul Topkapi - Topkapi Sarayi

Palatul Topkapi sau Topkapi Sarayi a fost resedinta sultanilor si centurul administrativ al Imperiului Otoman, vreme de aproximativ 400 de ani, precum si o sursa de legende privind viata din harem.

Apeductul lui Valens
Apeductul lui Valens

Apeductul lui Valens sau BozdoÄŸan Kemeri a fost terminat in secolul IV e.n.

Moscheea Baiazid - Beyazit Camii
Moscheea Baiazid - Beyazit Camii

Moscheea Baiazid sau Beyazit Camii este cea mai veche moschee imperiala din Istanbul.

Coloana Arsa
Coloana Arsa

Coloana Arsa inalta de 35 m se afla in districtul Cemberlitas si a fost adusa in Istanbul de la Templul lui Apolo de catre Constantinus I (324 - 337 i.e.n.). In varful coloanei se afla o statuie din aur a lui Apolo. Potrivit traditiei, Constantinus a pus sub coloana diverse relicve religioase, inclusiv un topor folosit de Noe pentru a-si construi ...

Marele Bazar - Kapali Çarsisi
Marele Bazar - Kapali Çarsisi

Marele Bazar sau Bazarul Acoperit - Kapali Çarsisi - contine peste 4.000 de magazine, 24 de hanuri, 65 de strazi, 22 porti, 2 piete acoperite, restaurante, moschei, fantani si ceainarii, toate pe o suprafata de 31 hectare.

Cornul de Aur
Cornul de Aur

Cornul de Aur - Haliç - este atat denumirea unui estuar in stramtoarea Bosfor, in vestul orasului Istanbul, cat si denumirea districtului de pe malurile estuarului. Tarmul este aliniat de parcuri si promenade, iar razele soarelui dau o culoare aurie apelor din estuar. In districtul Cornul de Aur puteti vizita urmatoarele atractii turistice:

Hipodromul Atmeydani
Hipodromul Atmeydani

Hipodromul antic a fost centrul Constantinopolului in vremurile romane si bizantine.

Biserica Santul Salvator in Chora - Kariye Camii
Biserica Santul Salvator in Chora - Kariye Camii

Biserica Santul Salvator in Chora - Kariye Camii sau Kariye Müzesi, cum este numita astazi.

Moscheea Printului - Sehzade
Moscheea Printului - Sehzade

Moscheea Printului sau Sehzade Külliyesi.

Fantana Ahmed al III-lea
Fantana Ahmed al III-lea

Fantana Sultanului Ahmed al III-lea sau Ahmet Çeşmesi se afla in piata Portii imperiale a palatului Topkapı si a fost construita in 1728, de catre sultanul otoman Ahmed al III-lea.

Fortareata Sapte Turnuri sau Yedikule
Fortareata Sapte Turnuri sau Yedikule

Fortareata Sapte Turnuri sau Yedikule Hisarı se afla in sud-vestul orasului vechi Istanbul si in timpuri romane, impreuna cu Porta Aurea - Poarta de Aur, reprezenta principala cale de acces in oras.

Moscheea Yeni Valide
Moscheea Yeni Valide

Constructia moscheii Yeni Camii a fost inceputa de Valide Safiye, mama lui Mehmet al III-lea, in 1597 si a fost creata de arhitectul Da~ud Aga, elevul lui Sinan.

Podul de Piatra
Podul de Piatra

Partial construit in timpul domniei imparatului bizantin Iustinian I, in secolul VI, acesta este singurul pod din lume care s-a pastrat si este si functional.

Yilanli Kale
Yilanli Kale

Ruinele unui castel care dateaza din anul 782.

Buyuk Saat
Buyuk Saat

Marele Ceas – turnul cu ceas a fost construit de catre guvernatorul orasului din 1882. Din nefericire, turnul a fost avariat in timpul ocupatiei franceze, insa a fost reconstruit in 1935. Imaginea sa se regaseste pe blazonul orasului. Langa turn se gasesc mai multe cladiri istorice si morminte, apartinand guvernatorului.

Kazancılar Carsisi, vechiul bazar
Kazancılar Carsisi, vechiul bazar

Organizat in jurul Marelui Ceas, unde se afla si o baie turceasca, construita in 1519.

Beebekli Kilise
Beebekli Kilise

Biserica Bebelusilor este o veche biserica catolica aflata in centrul orasului. Pe strada pe care se afla biserica mai sunt multe cladiri istorice.

Sabanci Cami
Sabanci Cami

Marea Moschee - Ulu Camii
Marea Moschee - Ulu Camii

Marea Moschee sau Ulu Camii se afla in centrul orasului Bursa si este prima moschee otomana cu cupole multiple. Cele 20 de cupole sunt sprijinite pe 12 stalpi si pot fi admirate mai bine din interior. Moscheea a fost consturita in 1379, insa a necesitat mai multe renovari si reparatii, in special dupa cutremurul din 1855.

Moscheea Verde - Yesil Camii
Moscheea Verde - Yesil Camii

Situata pe o terasa deasupra orasului, Moscheea Verde sau Yesil Camii a fost denumita dupa culoarea placilor ceramice din interior, in verde si albastru. Cladirea este realizata in intregime din piatra si marmura.

Complexul Muradiye - Muradiye Kulliye
Complexul Muradiye - Muradiye Kulliye

Complexul Muradiye sau Muradiye Külliye a fost construita de catre Murat al II-lea intre 1424 si 1426, si include o moscheea, medresa, bucatarie, baie si un cimitir regal intr-o gradina cu magnolii, trandafiri si chiparosi.

Muzeul de Arta Turca si Islamica
Muzeul de Arta Turca si Islamica

Muzeul de Arta Turca si Islamica se afla in complexul Moscheea Verde, in fosta medresa construita in 1419 de sultanul Mohamed. Exponatele includ obiecte de cult, arme, ceramica din Iznik si Kütahya, broderii, ornamente, textile, articole din manastirile dervisilor, scrieri caligrafice, pietre funerare, precum si o neobisnuita colectie de turbane.

Baile Termale - Cekirge
Baile Termale - Cekirge

Masivul Uludag
Masivul Uludag

Masivul Uludag - 2.543 m altitudine - se afla la 17km sud de Bursa si este cea mai populara si mai dotata zona de sporturi de iarna din Turcia, precum si o zona excelenta de relaxare. Masivul consta in mare marte din granit si gresie; a pastrat o flora si o fauna foarte variata. Exista o telecabina din Bursa spre platoul ...

Yedigoller Milli Parki
Yedigoller Milli Parki

Parcul National Sapte Lacuri se intinde pe o suprafata de 2.019ha la 45km nord-est de Bolu, in padurea Bolu Daglari. Lacurile, dintre care trei seaca in anotimpul d evara, se impart in doua grupuri, pe doua nivele. Toate lacurile s-au format in mod natural, prin alunecarea terenurilor erodate. Inconjurata de paduri, in aceasta zona se poate ajunge pe drumul forestier ...

Muzeul in Aer Liber Göreme
Muzeul in Aer Liber Göreme

Muzeul in Aer Liber Göreme se afla pe lista de Patrimoniu Mondial UNESCO si contine o adunare de biserici si manastiri bizantine sapate in stanca, situate la aproximativ 1 km in sus de satul Göreme - Koroma in vremuri bizantine. Frescile din biserici au fost avariate in mare proportie, deoarece pana in 1964 capelele nu au beneficiat de paza.

Orasul Subteran Derinkuyu
Orasul Subteran Derinkuyu

Orasul subteran Derinkuyu - Derinkuyu Yeralti Sehri - este cel mai mare oras de acest fel din Cappadocia. Din totalul de nivele opt sunt deschise publicului, cel mai adanc nivel ajungand la adancimea de 54 m.

Orasul Subteran Kaymakli
Orasul Subteran Kaymakli

Aflat la aproximativ 20km sud de Nevsehir, Kaymakli se afla deasupra unui oras subteran interesant - Kaymakli Yeralti Sehri. Descoperite in 1964, doar patru din cele opt nivele ale orasului subteran sunt deschise publicului. La Kaymakli, ca si in majoritatea pesterilor descoperite, camerele si pasajele sunt separate si sunt dotate cu un sistem de ventilatie, incaperi de locuit, magazii si cisterne ...

Medresa Çifte Minareli
Medresa Çifte Minareli

Nu se cunoaste cu exactitate data infiintarii medresei Çifte Minareli in Erzurum - unii sustin ca ar fi fost construita de Sultanul Selgiuc Alaeddin Keykubad al II-lea in 1253, insa cercetari recente sugereaza ca scoala coranica dateaza din 1291.

Medresa Yakutiye
Medresa Yakutiye

Medresa Yakutiye sau Yakutiye Medresesi se afla la scurta distanta de moscheea Lala Mustafa Pasa. Aceasta scoala coranica incantatoare a fost construita in 1308 de catre printul mongol Uljaitu. Intrarea principala este decorata in relief.

Citadela Erzurum
Citadela Erzurum

Vechea Citadela Erzurum se afla in varful dealului din centrul orasului. Puteti sui in turnul cu ceas - Saat Kulesi, pentru a avea o priveliste cuprinzatoare a orasului si a muntilor din jur. Sub citadela se pot vedea sectiuni din zidurile de bazalt care inconjurau citadela.

Muzeul de Arheologie Fethiye
Muzeul de Arheologie Fethiye

Muzeul de Arheologie din Fethiye este bogat in artefacte mai vechi, dar si mai recente, exponate si marturii ale diverselor civilizatii care au existat in zona, incepand cu Licia. Muzeul este adapostit in cladirea primariei (Belediye).

Laguna si plaja Ölüdeniz
Laguna si plaja Ölüdeniz

Plaja de la Ölüdeniz (Marea Moarta) situata in Golful Belcegiz, la 15 k sud de Fethiye, este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase locuri unde puteti face o baie. Nisipul plajelor si dealurile inverzite creeaza un mediu mirific.

Orasul antic Telmessos
Orasul antic Telmessos

Fethiye se afla pe locul fostului oras antic Telmessos - un important oras lician. Astazi, dupa doua cutremure devastatoare si doua etape de reconstructie, este dificil sa deosebesti ruinele orasului antic printre constructiile moderne.

Orasul antic Xanthos
Orasul antic Xanthos

La 60 km sud-est de Fethiye, un vechi drum duce spre ruinele orasului antic Xanthos, descoperite in secolul XIX de catre Sir Charles Fellow. Fosta capitala a Liciei, orasul se afla in valea raului Xanthos (astazi Kinik) care separa muntii de terenul de pana la coasta.

Parc Acvatic Adaland Kusadasi
Parc Acvatic Adaland Kusadasi

Adaland este doat unul dintre cele 3 parcuri acvatice situate in aprpiere de Kusadasi. Adaland se afla la o distanta de 4 km, Aquafantasy se gaseste la 6 km, iar Longbeach Aquaresort se afla la 5 km sud de Kusadasi.

Templul Artemisei din Efes (Ephesus)
Templul Artemisei din Efes (Ephesus)

Templul grec inchinat zeitei Artemis, a carei arhitectura deosebita a pozitionat-o printre locurile de cinste in Lista celor 7 Minuni Antice, era considerat o casa a sufletului, fata de templul egiptean ce reprezenta casa zeului, sau catedrala.

Mausoleul din Halicarnas
Mausoleul din Halicarnas

Mausoleul din marmura are o forma dreptunghiulara si este compus dintr-un podium, camera mormantului si a sarcofagului, iar coloanele ionice sprijina un acoperis piramidal.

Izvoarele Termale Pamukkale
Izvoarele Termale Pamukkale

Moscheia Albastra
Moscheia Albastra

Barajul Oymapinar
Barajul Oymapinar

Barajul Oymapinar a fost construit pe raul Manavgat in 1984 si are 185 m inaltime. Barajul se afla la 12 km nord de cascada Manavgat si 23 km in amonte fata de orasul Manavgat. Oymapinar este al cincilea baraj ca marime din Turcia - desi in momentul in care a fost construit era pe locul al treilea.

Canionul Koprulu
Canionul Koprulu

Canionul Koprulu se afla in mijlocul unui Parc National si este faimos pentru practicarea rafting-ului. Canionul are 400 m adancime si s eintinde pe 14 km lungime de-a lungul raului Kopru. In zona de popas veti gasi restaurante cu specialitati culinare din peste.

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.