Circuite turistice

CIRCUIT 2012 MEXIC - CUBA

  • Circuit in: Mexic 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 5* 
  • Pret: 2150 Dolari / persoană

Traseu:

BUCURESTI - MEXICO CITY - CHOLULA - PUEBLA - VERACRUZ - EYIPLANTLA - CATEMACO - SUMIDERO - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - AGUA AZUL - PALENQUE - CAMPECHE - UXMAL - MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN - HAVANA - VARADERO - HAVAN

Tarife:

Perioada: 31.10 - 16.11.2012
TARIF: 880 EURO + 2.150 USD /loc in camera dubla; Supl. single 630 USD
(tariful este valabil pentru un grup minim de 30 turisti; pt. 25-29 turisti, tariful se majoreaza cu 80 usd/pers.; pt. 20 - 24 turisti, tariful se majoreaza cu 160 usd/pers.)

Detalii:

M E X I C - C U B A

O incursiune in stravechea civilizatie maya, intr-un spatiu plin de mister, pe urmele aztecilor si conquistadorilor, intr-o lume plina de culoare si ritmuri alegre, cu sombreros si mariachi, cu dansatoare focoase si telenovele, cu plaje fierbinti si vegetatie luxurianta, cu rom si tequila, cu "umbre" ale trecutului, precum Panchovila sau Che Guevara. Hasta pronto Mexico! Hasta pronto Cuba!

Perioada: 31.10 - 16.11.2012

ZIUA 1 / 31.10.2012: BUCURESTI - MEXICO CITY
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 04:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05) si mai departe spre Mexico City cu KL 685 (14:40 / 19:25). Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotel Casa Inn Reforma 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 01.11.2012: MEXICO CITY
Mic dejun. Dimineata, tur panoramic de oras. Se viziteaza centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugravit in cel mai elocvent mod: Zocolo - partea centrala a orasului cu Plaza de la Constitucion, Palatul National (El Granda) si faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitana (construita dupa modelul celor din Toledo si Granada) si vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu. Turul continua de-a lungul Bulevardului Reformei (Paseo de la Reforma) si cu Parcul Chapultepec, dominat de castelul sau, fosta rezidenta a Imparatului Maximilian de Habsburg. Dupa amiaza, turul continua cu o vizita la Muzeul National de Antropologie, care adaposteste o bogata colectie de artefacte precolumbiene si daca timpul permite, optional, deplasare la Xochimilco, pentru o plimbare de seara cu barcile traditionale pe canale. Cina intr-un restaurant tipic cu orchestra de mariachi. Cazare.
ZIUA 3 / 02.11.2012: MEXICO CITY
Mic dejun. Plecare spre Piata celor 3 Culturi si Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfanta patroana a Mexicului si celebru loc de pelerinaj pentru intreaga America Latina. Vizita continua la Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii stravechi, unde se viziteaza Piramida Soarelui (a treia ca marime din lume), Piramida Lunii, de unde veti avea cea mai buna panorama asupra sitului arheologic, Piramida Sarpelui cu Pene, Calea Mortilor (Calle de los Muertos), initial cu o lungime de 4 km si flancata de temple, palate si piete, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla si Templul Quetzzlcoaltl. Dejun intr-un restaurant tipic din zona arheologica. Intoarcere la hotel. Cazare.
ZIUA 4 / 03.11.2012: MEXICO CITY - CHOLULA - PUEBLA - VERACRUZ
Mic dejun. Plecare spre Cholula, localitatea cu cate o biserica pentru fiecare zi a anului, unde exista si cea mai mare piramida din America Centrala, inalta de 65 m. Ziua continua cu deplasarea spre Santa Maria Tonantzintla pentru a vizita biserica frumos colorata de catre localnici. Acoperisul si bolta bisericii sunt impresionante deoarece sunt impodobite cu basoreliefuri reprezentand fructe, ingeri, heruvimi si sfinti, lucrate de populatia locala sub indrumarea calugarilor, pentru a-si arata adoratia catre Sfanta Fecioara. Se pleaca apoi spre Puebla de los Angeles, oras fondat in 1531, situat in apropierea vulcanilor Popocatepetl si Ixtaccihuatl, unde se admira Catedrala, amestec de stiluri renascentist si baroc, a doua ca marime din Mexic. Se viziteaza apoi biserica baroca Santo Domingo, una dintre cele mai frumos decorate din tara, cu catapeteasma acoperita cu aur, cu frumoasa Capilla del Rosario si Piata Mayor. Dejun la un restaurant traditional. Localitatea este renumita pentru bucataria sa, dar si pentru decoratiile cu faianta de Talavera. Plecare la Veracruz, unde se ajunge seara. Cazare hotel Diligencias 4* (sau similar).
ZIUA 5 / 04.11.2012: VERACRUZ - EYIPLANTLA - CATEMACO
Mic dejun. Plecare spre Catemaco, localitate cu un aer de esoterie traditionala, cunoscuta ca "Taramul Vrajitoarelor". Oprire pentru a admira cadrul natural format in jurul Cascadei Eyipantla. Vizita la rezervatia ecologica de la Nanciyaga, unde este posibil sa ne intalnim cu un saman. Vom continua ziua cu o incursiune cu barca pana la insula maimutelor si apoi vom face o plimbare in laguna. Cina si cazare la Catemaco, hotel La Finca 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 05.11.2012: CATEMACO - SUMIDERO - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Mic dejun. Plecare spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de un peisaj mirific de munte. Scurta oprire pentru a admira un uluitor exemplar de statuie de Cap Olmec. Drumul continua spre Canionul Sumidero pentru o plimbare cu barca pe raul Grijalva. Se traverseaza impunatorul defileu, capriciu al Mamei Natura, inalt de aprox.1000 m, care ofera o experienta de neuitat (peisaje mirifice, fauna bogata, iguane, maimute, crocodili, tucani, papagali ara, etc). Se pleaca apoi prin Chiapa de Corzo la San Cristobal de las Casas, oras pitoresc de munte. Cina si cazare la hotel Mansion del Diego de Mazariegos 4* (sau similar).
ZIUA 7 / 06.11.2012: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - AGUA AZUL - PALENQUE
Mic dejun. Plecare catre un sat indian autentic, San Juan Chamula, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea intra in contact cu populatia indigena si, cu putin noroc, vom putea asista la unele ritualuri arhaice pagane. Traseul continua spre cascada Agua Azul, una din cele mai importante atractii naturale din Mexic, denumita astfel deoarece are minunate nuante de turcoaz, care contrasteaza cu verdele crud al junglei; inotul in aceasta cascada va fi o experienta deosebita. Daca timpul permite se face o scurta oprire la Misol-Ha, o alta frumoasa cadere de apa. Ziua continua cu deplasarea spre Palenque. Cina si cazare la hotel Villa Mercedes 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 07.11.2012: PALENQUE - CAMPECHE
Mic dejun. Vizitarea zonei arheologice de la Palenque care se ridica din mijlocul padurii tropicale inconjurata de jungla. Situl arheologic mayas este considerat de unii specialisti ca fiind cel mai important din Mexic, atat prin valoarea monumentelor, cat si pentru frumusete. In interiorul Piramidei Inscriptiilor se afla sarcofagul vestitului rege Pakal, cu piatra funerara gravata in minunate basoreliefuri. Se viziteaza apoi Templul Crucii, Templul Soarelui si Palatul. Plecare spre Campeche pentru a ne intalni cu o frumoasa panorama a Golfului Mexicului. Cina si cazare la hotel Plaza Campeche 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 08.11.2012: CAMPECHE - UXMAL - MERIDA
Mic dejun. Tur panoramic al orasului port Campeche, al carui centru istoric este declarat patrimoniu UNESCO. Turul continua cu vizitarea ruinelor orasului maya: Uxmal care inseamna "construit de trei ori" in limba mayasa; numele impreuna cu intrebarea "de ce a fost construit acest oras impozant fara nici-o sursa de apa in apropiere" raman inca un mister. In Uxmal se viziteaza zona arheologica (diferenta fata de cea din Palenque se datoreaza decoratiilor bogate din varful constructiilor) de o mare frumusete arhitecturala: Piramida Adivino, Piata Calugaritei, Palatul Guvernatorului, Jocul Pelota. Dejun si deplasare spre Merida, supranumit "orasul alb", capitala coloniala a Peninsulei Yucatan, oras fondat in anul 1542, cu stradute ingustate, imbinare a stilului spaniol si francez. Turul panoramic al Meridei include: Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Piata Centrala, Catedrala si Palatul Guvernamental. Cazare la hotel Gran Real Yucatan 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 09.11.2012: MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN
Mic dejun. Plecare spre Chichen Itza, cel mai renumit oras maya din Mexic. Situl arheologic este divizat in trei parti principale: partea de nord, construita in stil arhitectural toltec, partea centrala, care pare a fi cea mai recent construita si partea de sud, cunoscuta sub numele de Old Chichen. Situl surprine prin dezvaluirea cunostintelor avansate in domeniul arhitecturii si astronomiei a civilizatiei Maya. Situl este compus dintr-o serie de cladiri dintre care cea mai importanta este piramida Kukulcan (cu tronul de piatra din interior realizat in forma de jaguar, avand ochii de jad), numita si "Castelul", urmata de Templul Razboinicilor, Observatorul, Piata celor 1.000 de coloane, Cenote, locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, sunt principalele atractii ale Chichen Itzei. Dejun. Ziua continua cu deplasarea spre Cancun, poarta de intrare in Peninsula Yucatan, orasul de unde incepe celebra Riviera Maya. Cazare la hotelul Gran Park Royal 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 11 / 10.11.2012: CANCUN
Mic dejun. Zi libera pentru a va bucura de plajele cu nisip alb si de marea cu nuante de turcoaz a celebrei statiuni. Posibilitate de excursii optionale la Insula Femeilor, in parcul tematic Xcaret, unde veti afla mai multe amanunte despre cultura mexicana si istoria civilizatiei Maya, la vestigiile mayase de la Tulum sau la acvariul natural de la Xe-Ha. Cazare.
ZIUA 12 / 11.11.2012: CANCUN - HAVANA
Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare spre Havana cu compania Cubana de Aviacion, zbor CU 0153 (14:35 / 17:20). Intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si pentru un prim contact cu capitala Cubei. Scurta prezentare panoramica al celui de-al 4-lea oras ca marime din zona Caraibelor, care este inclus pe lista patrimoniului universal UNESCO, numele complet fiind San Cristobal de la Habana. Cina si cazare la hotelul Melia Cohiba 5* (sau similar).
ZIUA 13 / 12.11.2012: HAVANA
Mic dejun. Tur panoramic de oras cu vizitarea zonei istorice, Muzeul Capitanilor Generali, Piata Catedralei, Piata Veche, Targul Mestesugarilor, Fundatia Havana Club (vizita si degustare). Oprire la Capitoliu si Piata Revolutiei pentru fotografii. Dejun la restaurantul El Patio. Cazare.
ZIUA 14 / 17.03.2012: HAVANA - VARADERO
Mic dejun. In cursul diminetii, transfer cu autocarul de la Havana la Varadero, perla turistica a litoralului cubanez (aflata la 140 km distanta fata de Havana). Dejun, cina si cazare la hotelul Tryp Peninsula 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 15 / 14.11.2012: VARADERO
Zi libera pentru plaja, plimbari, sau excursii optionale. Masa in regim All Inclusive. Cazare.
ZIUA 16 / 15.11.2012: VARADERO - HAVANA - AMSTERDAM
Mic dejun si dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Havana pentru plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 724 (20:10 / 11:10).
ZIUA 17 / 16.11.2012: AMSTERDAM - BUCURESTI
Sosire la Amsterdam la ora 11:10. Posibilitate de a merge in centrul Amsterdamului, unde vom avea timp liber la dispozitie pentru o croaziera pe canale, pentru o vizita la muzee precum Van Gogh, Madame Tussaud sau Rijksmuseum, pentru o initiere in tainele prelucrarii diamantelor, pentru o adevarata experienta Heineken sau pur si simplu pentru o plimbare prin oras. La ora 19:30, vom fi inapoi la aeroportul Schiphol pentru zborul spre Romania cu KL 1379 (20:55 / 00:40).


TARIF: 880 EURO + 2.150 USD /loc in camera dubla; Supl. single 630 USD
(tariful este valabil pentru un grup minim de 30 turisti; pt. 25-29 turisti, tariful se majoreaza cu 80 usd/pers.; pt. 20 - 24 turisti, tariful se majoreaza cu 160 usd/pers.)
TARIFUL INCLUDE:
- transport cu avionul pe rutele Bucuresti - Amsterdam - Mexico City, Cancun - Havana si Havana - Amsterdam - Bucuresti
- transport intern cu autocar modern dotat cu aer conditionat
- 15 nopti cazare in hoteluri de 4* si 5*
- mic dejun, dejun, cina, sau all inclusiv conform program
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport pentru zborurile Bucuresti - Amsterdam - Mexico City, Cancun - Havana si Havana - Amsterdam - Bucuresti: 470 euro/pers. (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- taxa de viza Cuba: 30 euro/pers. ( se achita la agentie )
- taxa de iesire din Mexic: cca. 350 pesos ( se achita la fata locului )
- taxa de iesire din Cuba 25 euro/pers. (se plateste la fata locului)
- excursiile optionale
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, (in afara de hotelul din Varadero unde regimul
de masa este All Inclusive)
- bacsisuri 60 usd/pers. pentru ghizi si soferi - mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala (este obligatorie) si se cere la intrarea in Cuba
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii
- copie de pe asigurarea medicala

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei; pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la "Contractul de prestari servicii turistice"

NOTE:
- in Mexic nu exista camere de hotel cu 3 paturi; pentru solicitarile de camere triple se ofera de obicei camere cu 2 paturi matrimoniale
- este interzisa introducerea de alimente de orice fel in Mexic
- in Mexic curentul este 100 V, iar prizele sunt cu 2 lamele late
- in Cuba curentul si prizele sunt ca in Romania
- moneda preferata in Mexic este dolarul american, iar in Cuba este euro
- pe zborurile transoceanice KLM, fiecare pasager are dreptul la 1 bagaj de 23 kg la cala
- pe zborurile continentale, fiecare pasager are dreptul la 1 bagaj de 20 kg la cala

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.