Circuite turistice

Mexic

  • Circuit in: Mexic 
  • Durata: - zile
  • Transport: autocar + avion 
  • Cazare: -  
  • Pret: 1899 Euro / persoană

Traseu:

Bucuresti - Mexico City - Xochimilco - Biserica Fecioarei din Guadalupe - Teotihuacan - Cuernavaca - Taxco - Hacienda Vistahermosa - Cholula - Puebla - Oaxaca - Monte Alban - El Tule - Mitla - Tehuantepec - Canionul Sumidero - San Cristobal

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Bucuresti - Mexico City
Intalnire cu insotitorul roman de grup pe aeroportul Otopeni la ora 08:00. Plecare cu avionul companiei British Airways la ora 09:55 si sosire in Londra la ora 11:25. Decolare spre Mexic la ora 14:05. Sosire in Mexico City la ora 19:20. Transfer la hotel Casa Blanca 4* (www.hotel-casablanca.com.mx) sau similar si cazare (3 nopti). 
2 Mexico City - Xochimilco (~ 28 km, ~ 45 minute)
(mic dejun, dejun)
Tur panoramic de oras cu vizita celor doua zone declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO: centrul istoric si Xochimilco. Turul include opriri la cele mai importante obiective turistice: vestigiile vechiului templu aztec Templo Mayor, Piata Constitutiei sau Zocalo (a patra cea mai mare piata din lume), Catedrala Metropolitana (cea mai mare de pe continent), Palatul National (faimos pentru picturile murale care descriu istoria Mexicului). Dupa-amiaza, plimbare cu barca traditionala ("trajinera") prin Gradinile Plutitoare din Xochimilco. Intoarcere la hotelul din Mexico City. 
3 Mexico City - Biserica Fecioarei din Guadalupe - Teotihuacan (~ 50 km, 1 ora) (mic dejun, dejun)
Vizita principalelor expozitii din Muzeul National de Antropologie (Sala Mexica - despre cultura Azteca, Sala Maya si Sala Teotihuacan). Continuarea itinerariului cu vizita Bisericii Fecioarei din Guadalupe, aflata pe colina Tepeyac, important loc de pelerinaj pentru intreaga America Latina. Dupa-amiaza, vizita zonei arheologice de la Teotihuacan (UNESCO) situata la aproximativ 50 de kilometri nord-est de Ciudad de Mexico: Piramida Soarelui (aceasta masoara la baza 220 pe 225 m si are cinci terase, inaltimea actuala fiind de 63 de metri), Piramida Lunii (inalta de 40 de metri), Calea Mortilor, Templul Quetzalcoatl, Palatul Quetzalpapalotl si altele. Denumirea de Teotihuacan, din limba nahuatl, inseamna "orasul zeilor" sau "unde oamenii devin zei". Se estimeaza ca in jurul anului 500 A.D., cand se afla in plina inflorire, aceasta metropola antica ("primul centru urbanistic adevarat din emisfera vestica" - National Geographic) avea intre 125 000 si 200 000 de locuitori. Intoarcere la hotelul din Mexico City. 
4 Mexico City - Cuernavaca (~100 km, ~ 2 ore) - Taxco (~ 85 km, 1,5 ore)
(mic dejun, dejun)
Dis-de-dimineata, transfer la Cuernavaca, "orasul eternei primaveri". Oprire pentru a vizita centrul orasului (Zocalo) cu frumoasele sale biserici coloniale si Palatul conchistadorului Hernan Cortez, construit in 1530 (palatul gazduieste un muzeu ce expune vestigii din istoria orasului si picturi murale apartinand artistului mexican Diego Rivera). Continuarea itinerariului cu vizita orasului argintului, Taxco. Turul include opriri la Biserica Santa Prisca (una dintre cele mai importante biserici din America Latina) si la un atelier de argintarie. Cazare in Hacienda Vistahermosa 4* (www.haciendavistahermosa.com.mx) sau similar (1 noapte). 
5 Hacienda Vistahermosa - Cholula (~190 km, ~ 3,5 ore) - Puebla (~20 km, ~30 minute)
(mic dejun, dejun)
Dis-de-dimineata, transfer la Cholula pentru a vizita piramida Tlachihualtepetl (in limba nahuatl inseamna "muntele artificial"), cea mai mare piramida din lume ca volum potrivit Guinness Book (4,45 milioane de metri cubi), si Biserica de Nostra Senora de los Remedios, construita in secolul XVIII in varful piramidei. Continuarea itinerariului cu vizita orasului baroc Puebla (UNESCO): Catedrala, Biserica Santo Domingo, Piata Principala si Los Sapos, cartierul artistilor. In apropierea orasului Puebla (aproximativ 45 km) se afla maiestuosul vulcan Popocatepetl (in limba nahuatl, numele lui inseamna "munte" sau "deal care fumega"). El are 5 452 de metri inaltime iar varful este acoperit cu zapada tot timpul anului. Cazare in hotel NH Puebla 4* (www.nh-hotels.com) sau similar (1 noapte). 
6 Puebla - Oaxaca (275 km, ~ 3,5 ore) - Monte Alban (~10 km, ~20 minute)
(mic dejun, cina)
Plecare la Oaxaca. Sosire si explorarea sitului arheologic Monte Albán (UNESCO), un oras asezat pe un varf de munte din centrul vaii Oaxaca. Se pare ca Monte Albán a cunoscut o perioada de inflorire intre anii 300 si 900 e.n. Totusi, primele constructii ridicate aici dateaza din secolul al VIII-lea i.e.n. Printre comorile arheologice ce pot fi admirate si azi se numara: Observatorul, Curtea pentru un joc ritualic cu mingea (numit ollama), coridoare subterane, mai multe piramide si piete. Dupa-amiaza, plimbare prin centrul istoric al orasului Oaxaca (UNESCO) pentru a vizita: Catedrala, Piata Principala si Muzeul Culturii Oaxacane (se afla in incinta unei foste manastiri, langa biserica Santo Domingo). Muzeul are 14 sali unde sunt expuse obiecte de ceramica, sculpturi, bijuterii (printre care si comoara gasita de arheologul dr. Alfonso Caso in Mormantul zapotec nr. 7 de la Monte Alban), si alte lucrari de arta valoroase. Cazare in hotel Hacienda La Noria 3*+ (www.lanoria.com) sau similar (1 noapte). 
7 Oaxaca - El Tule (~12 km, ~20 minute) - Mitla (~25 km, ~30 minute) - Tehuantepec (~250 km, ~ 7 ore)
(mic dejun, cina)
Plecare spre orasul Santa Maria del Tule pentru a vizita faimosul Copac din Tule, unul dintre cei mai mari din lume. Acest chiparos mexican (Taxodium mucronatum), o ruda a arborelui sequoia, are o circumferinta de 46 de metri si o varsta de peste 2000 de ani. Continuarea itinerariului cu vizita sitului Arheologic Mitla (UNESCO), principalul centru religios al zapotecilor. Ceea ce-l face unic intre toate siturile arheologice din Mezoamerica este modul in care sunt decorate templele, mormintele si celelalte edificii: cu mozaicuri realizate din piese de piatra mici, taiate, slefuite si montate impreuna fara a folosi mortar. Cazare in Tehuantepec, hotel Calli 3* (www.calli.com) sau similar (1 noapte). 
8 Tehuantepec - Canionul Sumidero (~300 km, ~4,5 ore) - San Cristobal de Las Casas (~50 km, ~1 ora)
(mic dejun, cina)
Plecare spre San Cristobal de Las Casas. La debarcaderul "Chiapa de Corzo", imbarcare pe un vaporas pentru o plimbare pe raul Grijalva prin cea mai spectaculoasa zona a sa: celebrul Canion Sumidero. Aceasta este cea mai buna modalitate de a observa bogata flora si fauna din zona. Canionul are pereti verticali care ating inaltimea de 1000 de metri. Debarcare si continuarea itinerariului, printr-o zona cu peisaje montane magnifice, spre San Cristobal. Sosire si tur pietonal prin centrul colonial al orasului pentru a admira: Catedrala, impresionanta biserica Santo Domingo si Piata Centrala unde localnicii vand produse de artizanat. Cazare in Hotel Casa Vieja 4* (www.casavieja.com.mx) sau similar (1 noapte). 
9 San Cristobal - San Juan Chamula (~8 km, 20 min) - Zinacantan (~4 km, 10 min) - Cascada Albastra (~150 km, 4 ore) - Palenque (~70 km, 1,5 ore)
(mic dejun, cina)
Vizita satelor San Juan Chamula si Zinacantan localizate in tinuturile muntoase ale statului Chiapas. Multi localnici (populatiile tzotzil, tzeltal si tojolabal) sunt urmasii grupurilor etnice precolumbiene, vorbesc limbile vechi ale stramosilor lor si se remarca prin frumoasele lor costume populare. Continuarea itinerariului cu oprire la cascada Agua Azul, denumita astfel datorita frumoasei nuante de turcoaz a apei. Dupa-amiaza, sosire la Palenque. Cazare in hotel Nututun 4* (www.nututun.com.mx) sau similar (1 noapte). 
10 Palenque - Edzna (~300 km, 5 ore) - Campeche (~ 65 km, 1 ora)
(mic dejun, dejun)
In Palenque, vizita impresionantului complex mayas inconjurat de jungla din Chiapas. Printre numeroasele piramide si cladiri vor putea fi admirate Templul Soarelui, Templul Inscriptiilor si Palatul. Templul Inscriptiilor este faimos pentru ca spre deosebire de multe alte temple din Mezoamerica a fost construit ca monument funerar (mormantul unui guvernator care a trait in secolul al VII-lea si care se numea Pacal sau Uoxoc Ahau). Continuarea itinerariului spre Golful Mexicului si oprire pentru a vizita situl arheologic Edzna. Locuit intre anii 600 i.e.n. si 1500 e.n., orasul a fost unul dintre cele mai infloritoare din peninsula Yucatan. Cazare in Campeche, hotel Plaza Campeche 4* (www.plazacampeche.com.mx) sau similar (1 noapte). 
11 Campeche - Uxmal (~135 km, 2,5 ore) - Merida (~ 65 km, 1 ora)
(mic dejun, dejun)
Vizita centrului istoric al orasului Campeche (UNESCO). Campeche este un exemplu tipic de oras port construit de spanioli in perioada coloniala pe teritoriul Lumii Noi. Centru istoric si-a pastrat zidurile exterioare si intregul sistem de fortificatii construite pentru a apara orasul de eventualii invadatori. Turul continua cu vizitarea ruinelor orasului maya, Uxmal (UNESCO). Specificul architectural al edificiilor sitului este dat de decoratiile bogate. Printre cele mai importante puncte de atractie se numara: Palatul Guvernatorului, Piramida Magicianului si Casa Testoaselor. Deplasare spre Merida, supranumit "orasul alb", capitala statului Yucatan. Tur pietonal al frumosului centru istoric. Cazare in Hotel Del Gobernador 4* (www.delgobernadormerida.com) sau similar (1 noapte). 
12 Merida - Chichen Itza (~150 km, 2,5 ore) - Cancun (~185 km, 3 ore)
(mic dejun, dejun, all inclusive)
Dimineata, vizita faimosului sit arheologic de la Chichen Itza (UNESCO), a carei piramida principala (Piramida Kukulkan, cunoscuta si ca El Castillo) a fost desemnata una dintre cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Piramida cu trepte este un templu in onoarea lui Kukulkan ("şarpele cu pene"), zeu principal din panteonul mitologiei maiase. Se vor mai vizita: Templul Razboinicilor, Observatorul, Piata celor 1.000 de coloane. Unele constructii sunt un indiciu al bogatelor cunostinte matematice si astronomice pe care le detineau constructorii. Dupa-amiaza, in drum spre Cancun, oprire la Cenote Ik Kil, una dintre cele mai incantatoare curiozitati ale naturii din Mexic si din intreaga lume. Termenul provine din cuvantul mayas dz"™onot, insemnand "cavitate cu apa depozitata", si este folosit de geologi pentru a denumi un put natural din calcar. Cazare in Cancun, hotel Park Royal 4* (www.park-royalhotels.com) sau similar (2 nopti). 
13 Cancun all inclusive)
Timp liber pentru plaja sau activitati optionale. 
14 Cancun - Londra (all inclusive)
Dimineata, timp liber pentru plaja sau activitati optionale. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru zborul international. Decolare din Cancun la ora 16:35. 
15 Londra - Bucuresti
Aterizare pe aeroportul Gatwick din Londra la ora 07:50. Transfer la aeroportul Heathrow pentru zborul spre Bucuresti. Decolare la ora 11:00. Sosire in Bucuresti Otopeni la ora 16:15. 


Detalii:

Tarif excursie: 1.899 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera SINGLE: 355 EURO
Pretul este valabil pentru un grup minim de 20 persoane. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta
Plecari: 7 Noiembrie 2012


Servicii incluse:
bilet avion British Airways: Bucuresti - Mexico City (escala Londra) si Cancun - Bucuresti (escala Londra);
13 nopti cazare in hoteluri de 3 si 4* conform program (11 nopti cazare in hotel 4*, 2 nopti cazare in hotel 3*);
mese conform program (13 mic dejun, 7 dejun, 4 cina, 2 zile all inclusive);
transport autocar modern cu aer conditionat (sau microbuz, in functie de numarul de persoane);
ghid profesionist, vorbitor de limba engleza, pe tot parcursul circuitului;
taxele de intrare la obiectivele turistice vizitate;
plimbare cu barca traditionala in Xochimilco (ziua 2);
insotitor roman de grup din partea agentiei.

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport (valabile la data emiterii biletelor de avion; in prezent 375 euro);
taxa de iesire din tara (aproximativ 20 USD, se plateste pe aeroport);
cheltuieli ca : bauturi racoritoare (sunt incluse doar la micul dejun si in zilele cu all inclusive) sau alcoolice la mese (incluse doar in zilele cu all inclusive), telefon, mini-bar, room service etc;
bacsisuri pentru ghizi locali si soferi (50 USD, se vor achita insotitorului roman de grup);
excursii sau activitati optionale;
asigurare medicala sau storno (recomandata de agentie);
orice alt serviciu care nu este mentionat ca fiind inclus.

Rezervare & Informații contact
Holiday Dreams Travel Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Holiday Dreams Travel:
  • Adresa: Iuliu Maniu nr 30 ap 7, Cluj Napoca , județul CLUJ
  • Telefon: 0364147697

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.