Circuite turistice

REVELION 2013 IN LUMEA MAYA: MEXIC BELIZE

  • Circuit in: Mexic 
  • Durata: 12 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 5 * 
  • Pret: 2390 Dolari / persoană

Traseu:

BUCURESTI - MEXICO CITY - TEOTIHUACAN - MEXICO CITY - GUATEMALA CITY - ANTIGUA - GUATEMALA CITY - CHICHICASTENENGO - GUATEMALA CITY - FLORES - TIKAL - FLORES - BELIZE - LAMANAI - CHETUMAL - TULUM - COBA - CANCUN - PARIS

Tarife:

Perioada: 27.12.2012 - 07.01.2013
TARIF: 1.230 EURO + 2.390 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 420 USD
(tariful este valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-15 turisti, tariful se majoreaza cu 70 usd/pers.)

REDUCERE 7% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 6 luni inainte
REDUCERE 6% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 5 luni inainte
REDUCERE 5% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 4 luni inainte
REDUCERE 4% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 3 luni inainte
REDUCERE 3% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 2 luni inainte

NOTA:
Reducerile Early Booking se aplica doar pentru plata integrala in momentul rezervarii.
Reducerile Early Booking se acorda din tariful de baza, fara taxe de aeroport si alte suplimente.
Pentru rezervarile confirmate cu Early Booking nu sunt permise anulari, modificari ale numelor, ale numarului de persoane si ale datelor de calatorie; penalizarile pentru anulari sau modificari vor fi de 100% dupa data specificata.

Detalii:

REVELION DE EXCEPTIE IN LUMEA MAYA:
MEXIC - GUATEMALA - BELIZE

O incursiune in stravechea civilizatie maya, intr-o lume plina de misterul vechilor civilizatii mesoamericane, de culoarea locala a haciendelor coloniale, de ritmurile alegre si pline de veselie ale mariachilor, toate in mijlocul unui peisaj mirific, cu munti invadati de vegetatie luxurianta, cu deserturi aride "colorate" de cactusi imensi, cu lagune de mangrove, cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Marii Caraibelor, la care se adauga o irezistibila invitatie de a petrece "sfarsitul lumii" asa cum este anuntat de vechile calendare maya si de a "pasi" in noul an chiar la maiasi acasa, intr-una din minunile turistice ale lumii, o destinatie care fascineaza atat pasionatii de istorie cat si pe cei iubitori de natura.

Perioada: 27.12.2012 - 07.01.2013

ZIUA 1 / 27.12.2012: BUCURESTI - MEXICO CITY
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:50 / 09:00) si mai departe spre Mexico City cu zborul AF 438 (13:30 / 18:10). Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotelul Century 4* (sau similar). Cina si cazare.
ZIUA 2 / 28.12.2012: MEXICO CITY - TEOTIHUACAN - MEXICO CITY
Mic dejun. Dimineata debuteaza cu un tur panoramic de oras. Se viziteaza centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugravit in cel mai elocvent mod: Piata Zocolo cu Plaza de la Constitucion, Palatul National si Palatul Guvernului cu faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitana (construita dupa modelul celor din Toledo si Granada), vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu, de la care o mare parte din pietre au folosit ca material de constructie pentru Catedrala. Ziua continua cu deplasarea spre Teotihuacan, pentru a vizita impresionantul complex arheologic, supranumit "Orasul Zeilor". Fondat inainte de aparitia crestinismului, acest urias centru urban numara aprox. 125.000 de persoane si acoperea peste 20 km², fiind centrul civilizatiei din regiune pentru 500 ani, inainte de a fi distrus si abandonat, in jurul anului 650 i.e.n. Vom explora situl arheologic vizitand cele mai importante obiective: Piramida Soarelui (a treia ca marime din lume), Piramida Lunii, Piramida Sarpelui cu Pene care uimeste prin picturile sale, Calea Mortilor (Calle de los Muertos) - initial cu o lungime de 4 km si flancata de temple, palate si piete, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla si Templul Quetzalcoatl. Pe drumul de intoarcere catre Mexico City, vom face o oprire la Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfanta patroana a Mexicului si celebru loc de pelerinaj pentru intreaga America Latina. Intoarcere la Mexico City pentru cina la restaurantul Garibaldi, care include si un spectacol sustinut de o orchestra de mariachi. Cazare.
ZIUA 3 / 29.12.2012: MEXICO CITY - GUATEMALA CITY - ANTIGUA - GUATEMALA CITY
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru pentru zborul companiei Lacsa LR 635 (07:55 / 09:52) catre Guatemala City. Scurt tur panoramic al capitalei care include: Piata Constitutiei, Palatul National, Catedrala Metropolitana, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, dupa care vom strabate Sexta Avenida, Avenida de la Reforma, Avenida de las Americas si La Canada. Plecare cu autocarul spre Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 pana in anul 1773, capitala mutandu-se ulterior la 45 km distanta, in locatia actuala. Vizitarea orasului include centrul vechi al orasului, intrat in patrimoniul UNESCO din anul 1979, datorita frumoaselor cladiri din sec. XVII - XVIII, numeroaselor biserici care, spre incantarea turistilor, se imbina armonios cu arhitectura moderna a noilor constructii. Clima sa, de "eterna primavara", desi se afla la 1530 m altitudine, il face deosebit de atractiv pentru vizitatori. Turul include printre altele: Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos si Muzeul Jadului. Intoarcere la Guatemala City. Cina si cazare la hotelul Radisson 4* (sau similar).
ZIUA 4 / 30.12.2012: GUATEMALA CITY - CHICHICASTENENGO - GUATEMALA CITY
Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oras aborigen cunoscut pentru cultura K"˜iche"˜ Maya, pastrata cu atata credinta si dedicatie de catre locuitorii din regiune. In fiecare zi de joi si duminica, oameni din toata regiunea vin la piata locala imbracati in costume traditionale. Ei reprezinta multe dintre grupurile lingvistice ale Guatemalei: Mam, Ixil, Kaqchikel, etc., Guatemala avand 23 de limbi autohtone. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde samanii mai practica si astazi diverse ritualuri, jertfind uneori pasari in cinstea Zeilor. Vom putea cumpara suveniruri din piata autohtona care sa ne aminteasca de caleidoscopul de culori din Chichicastenango. Daca timpul permite, veti putea face o plimbare pana la Idolul de piatra Pascal Abaj, unde se aduc ofrande de flori, candele si tamaie. Dupa-amiaza, calatorie cu autocarul spre Panajachel pentru a vizita acest sat tipic guatemalez. Optional, daca timpul permite, se poate face o plimbare cu barca pe lacul Atitlan situat intr-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante si sate mayase pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley, cel mai frumos lac de pe pamant. Format in urma cu mai bine de 80.000 de ani dupa o eruptie vulcanica, lacul are un crater de 130 km² inconjurat de varfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) si San Pedro (3.020 m). Intoarcere la Guatemala City pentru cina si cazare la hotelul Radisson 4* (sau similar).
ZIUA 5 / 31.12.2012: GUATEMALA CITY - FLORES - TIKAL - FLORES
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Flores, cu Taca Intl Airlines TA 972 (06:30 / 07:40). Sosire in centrul civilizatiei maya din Guatemala si transfer cu autocarul la Tikal, pentru vizitarea sitului arheologic considerat ca fiind cel mai mare centru urban al civilizatiei mayase, vechi centru de ceremonii antice, care in epoca sa de glorie (200 - 900 d.H.) a dominat politic regiunile mayase. Ruinele Tikal au fost descoperite in anul 1848, redescoperite in anul 1955 si au fost incluse pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1979 datorita exceptionalei valori naturale si culturale. Parcul National acoperit de paduri tropicale, are 576 km² si cuprinde peste 3000 de structuri printre care Palatul Regal, Piata celor 7 Temple, Piata Centrala, unde se afla faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Mastilor, Acropolisul din Nord si Complexul Piramidelor. Dejun in incinta sitului. Intoarcere catre Flores, strabatand peisajele splendide ale padurii tropicale din regiunea Peten. Cazare la hotelul Casona del Lago 4* (sau similar). Cina speciala de Anul Nou. La Multi Ani 2013!
ZIUA 6 / 01.01.2013: FLORES - BELIZE - LAMANAI - CHETUMAL
Mic dejun. Astazi vom traversa frontiera in Belize. Ne indreptam spre Belize City, capitala tarii, asezata pe litoralul cu ape turcoaz a Marii Caraibelor, dupa care ne deplasam cu barca, pe rau, spre ruinele orasului Lamanai, unul dintre cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat in padurea tropicala, in mijlocul unui peisaj feeric, o veritabila experienta in bio-diversitatea junglei din aceasta parte a lumii. Situl Lamanai dispune de a doua structura ca marime din lume care apartine perioadei pre-clasice Maya, orasul fiind in mare parte construit in straturi succesive, fiind ocupat continuu peste 3.000 de ani. Plecare mai departe pana la frontiera cu Mexicul. Cina si cazare in hotelul Los Cocos 4* (sau similar), din localitatea Chetumal.
ZIUA 7 / 02.01.2013: CHETUMAL - TULUM - COBA
Mic dejun. Plecare spre Tulum, oras situat pe stancile abrupte deasupra Marii Caraibelor, ale carui ruine mayase in contrast cu albastrul turcoaz al marii creeaza un tablou dramatic. In drumul catre Tulum, vom avea prilejul sa admiram laguna celor 7 culori de la Bacalar. Dupa vizitarea sitului, care pana in anul 1960 avea acces doar dinspre mare, vom avea timp liber pentru a face baie in apele azurii ale Marii Caraibelor. In continuarea zilei, ne vom indrepta spre Coba, sit pre-hispanic situat in jungla peninsulei Yucatan, in jurul a cinci mici lagune. Optional, se poate innota intr-un "cenote", care face parte dintr-una din cele mai mari retele de ape subterane din lume. Cina si cazare la hotelul Villas Arqueologicas 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 03.01.2013: COBA - CANCUN
Mic dejun. Vizitarea sitului arheologic de la Coba, un sit maias unic, in care din cele 6.500 de structuri, au fost excavate numai cateva, care impresioneaza prin gratia lor. Este greu de imaginat ca in acest loc linistit si retras, a locuit una dintre cele mai numeroase populatii ale unui oras antic maias. Efortul de a urca cele 120 de trepte pana in varful Marei Piramide va va fi rasplatit de peisajul mirific oferit de imprejurimi. Una dintre legendele locale, spune ca o regina maiasa s-a casatorit aici cu un preot din Tikal, au construit piramida de la Coba si de aceea, aceasta structura seamana cu cea ce am vazut la Tikal. Ziua continua cu deplasarea spre Cancun, locul ideal pentru a ne relaxa dupa atatea zile de aventura unde vom petrece cateva zile pe insoritele plaje ale Rivierei Maya, bucurandu-ne de o atmosfera tipic mexicana. Cazare la hotelul Great Parnassus 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 9 / 04.01.2013: CANCUN
Mic dejun. Zi libera pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb si de marea cu nuante de turcoaz a celebrei statiuni. Posibilitatea de excursii optionale la Insula Femeilor, in parcul tematic Xcaret, unde veti afla mai multe amanunte despre cultura mexicana si istoria civilizatiei Maya sau la acvariul natural de la Xe - Ha. Cazare la hotelul Great Parnassus 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 10 / 05.01.2013: CANCUN
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si excursii optionale. Putem explora pesterile mayase de la Aktun Chen, putem vizita satul pescaresc din Playa del Carmen, un adevarat rai ecoturistic cu plajele sale retrase sau putem face excursii la Akumal, tinutul testoaselor, cunoscut prin raurile si pesterile subterane. Cazare la hotelul Great Parnassus 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 11 / 06.01.2013: CANCUN - PARIS
Mic dejun. Masa in regim de A.I. pana la plecarea din hotel. Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu zborul AF 651 (19:35 / 11:35).
ZIUA 12 / 07.01.2013: PARIS - BUCURESTI
Sosire la Paris la ora 11:35 si plecare mai departe spre Bucuresti cu zborul AF 2488 (15:25 / 19:15).

TARIF: 1.230 EURO + 2.390 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 420 USD
(tariful este valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-15 turisti, tariful se majoreaza cu 70 usd/pers.)

REDUCERE 7% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 6 luni inainte
REDUCERE 6% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 5 luni inainte
REDUCERE 5% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 4 luni inainte
REDUCERE 4% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 3 luni inainte
REDUCERE 3% din tariful pachetului de Revelion pentru rezervare cu 2 luni inainte

NOTA:
Reducerile Early Booking se aplica doar pentru plata integrala in momentul rezervarii.
Reducerile Early Booking se acorda din tariful de baza, fara taxe de aeroport si alte suplimente.
Pentru rezervarile confirmate cu Early Booking nu sunt permise anulari, modificari ale numelor, ale numarului de persoane si ale datelor de calatorie; penalizarile pentru anulari sau modificari vor fi de 100% dupa data specificata.

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul: Bucuresti - Paris - Mexico City si Cancun - Paris - Bucuresti
- transport continental cu avionul: Mexico City - Guatemala City si Guatemala City - Flores
- 10 nopti cazare in hoteluri de 4* si 5*
- masa in regim de demipensiune si All Inclusive conform programului
- cina speciala de Anul Nou (fara bauturi)
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghid local permanent, de la sosire pana in data de 3 ianuarie
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport: aprox. 420 euro/pers. pentru zborurile intercontinentale si aprox. 110 usd/pers. pentru zborurile locale (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie odata cu excursia)
- taxa de iesire din Mexic (in acest moment 3 usd/pers.) si taxa de iesire din Belize (in acest moment 20 usd/pers.)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri 50 usd/pers., pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE PENTRU CALATORIE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la terminarea calatoriei
- asigurare medicala

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei;
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la "Contractul de prestari servicii turistice"

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.