Circuite turistice

Circuit 2016 CUBA lui CHE si a lui FIDEL

  • Circuit in: America Centrala 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1450 Dolari / persoană

Traseu:

HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - GUAMA - CIENFUEGOS -TRINIDAD TOPPES DE COLLANTES - SANTA CLARA - CAMAGUEY - HOLGUIN - SANTIAGO DE CUBA - VARADERO

Tarife:

26.10 - 08.11.2016
TARIF: 590 EURO + 1450 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 210 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pentru 10 - 15 turisti, tariful se majoreaza cu 190 usd/pers.)

Detalii:

Culmile exotismului intr-un minunat cocktail istoric si muzical

C U B A lui CHE si a lui FIDEL


HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - GUAMA - CIENFUEGOS -TRINIDAD
TOPPES DE COLLANTES - SANTA CLARA - CAMAGUEY - HOLGUIN - SANTIAGO DE CUBA - VARADERO

Va invitam sa descoperiti bogatia culturala a Havanei, declarata Patrimoniu Mondial UNESCO, sa cuceriti culmile exotismului intr-un minunat cocktail cultural, istoric si muzical, care isi incepe savoarea cu povestile despre istoria romului si mestesugul producerii trabucului, continua cu Cuba lui Fidel si Che Guevara si cu descoperirea celor mai frumoase locuri din Caraibe. Experienta unica a relaxarii pe unele dintre cele mai spectaculoase plaje din lume, precum si pitorescul oraselor coloniale, nu pot fi ratate de catre niciun devorator de turism!

Perioada: 26.10 - 08.11.2016

ZIUA 1 / 26.10.2016: BUCURESTI - PARIS - HAVANA
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 05:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1089 (07:10 / 09:20) si mai departe spre Havana cu AF 946 (16:35 / 20:25). Dupa sosire, intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel H10 Panorama 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 2 / 27.10.2016: HAVANA
Mic dejun. Zi dedicata descoperirii Havanei, capitala contrastelor, unica in lume, unde vechiul si noul se impletesc intr-un frumos tango arhitectural, oras fondat in anul 1519 de catre conquistadorul spaniol Diego Velazquez de Cuella, astazi cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori. Vom face un tur panoramic cu autocarul in Havana Noua, trecand prin faimosul cartier rezidential Miramar, cel mai bogat si elitist cartier al Havanei, prin Vedano, cartier elegant, cu strazi pitoresti, vile luxoase, magazine moderne si vestita Avenida de los Presidentes Vedado, dupa care ne vom opri pentru fotografii pe cea mai lunga promenada din Cuba, promenada Malecon. Vom admira cladirea Universitatii cu eleganta Aula Magna, Muzeul Napoleon, gazduit intr-un palat in stil florentin, unul dintre cele mai importante muzee din lume si Hotelul Nacional, unde a fost gazduit si fostul rege al Romaniei, Carol al II-lea. In continuarea zilei vom vizita pietonal partea veche a orasului, Havana Veija, care, datorita bogatiei sale istorice si culturale, a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1982. Vom vedea cladirea Capitolului, construita dupa modelul american, fosta cladire a senatului, vom admira fortificatiile care au protejat orasul de atacurile piratilor, vom descoperi frumusetea cladirilor monumentale istorice din timpul colonizarii, vom percepe urma pasilor lui Hemingway la Hotelul Ambos Mundos, unde scriitorul si-a petrecut 7 ani din viata, ne vom fotografia in fata barului La Floridita, alt loc preferat de scriitor si vom putea sa ne rasfatam cu un mojito, bautura preferata a acestuia, la Bodeguita del Medio. Dejun. In continuarea zilei vom vizita Piata Armelor, cea mai veche piata a orasului, Muzeul Capitanilor Generali (exterior), Catedrala Havanei, Piata Catedralei, unde vom fi impresionati de Palatul Marchizului de Aguas Claras, Piata Veche, Targul Mestesugarilor, Fundatia Havana Club, unde vom participa si la o degustare, Piata Revolutiei, Templete, locul de unde s-a nascut orasul San Cristobal de Havana etc. Intoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 3 / 28.10.2016: HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - HAVANA
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de 1 zi in celebra Vale Vinales, situata la o distanta de aprox. 140 km vest de Havana, unde exista unele dintre cele mai vechi picturi rupestre din insula. Celebra vale este localizata in provincia Pinar del Rio, una dintre cele mai frumoase zone din Cuba, cu peisaje pitoresti, unde se afla centrul industriei faimoaselor trabucuri cubaneze si numeroase fabrici de producere a romului. Vom vizita Pestera Indianului, un spectaculos complex de galerii subterane modelate in diverse forme de apele raului care serpuieste printre versanti. Traditia spune ca aceia care sunt picurati pe frunte de apa care se scurge de pe peretii pesterii vor avea noroc tot restul vietii. Dejun creol inclus. Pe drumul de intoarcere spre Havana, vom face un popas la "Mirador Los Jazmines" pentru a admira splendidul peisaj oferit de Vale Vinales. In continuarea zilei vom vizita o plantatie de tutun si o fabrica de trabucuri si tigarete, unde vom putea vedea procedeul confectionarii celor mai rafinate si aromate tigarete si trabucuri din lume. Cazare in Havana.
ZIUA 4 / 29.10.2016: HAVANA - GUAMA - CIENFUEGOS - TRINIDAD
Mic dejun. Deplasare spre Cienfuegos, trecand prin Guama, unde vom face o plimbare cu barca pe canalele din padurea de mangrove si o vizita la monumentul Aldea Taina creat de cunoscuta artista plastica Rita Longa. Ansamblul sculptural se afla in mijlocul Lagunei del Tesoro, loc renumit in regiune pentru ferma de crocodili pe care o vom vizita. Traseul zilei continua spre orasul Cienfuegos, situat la aprox. 250 km de Havana, unul dintre cele mai pitoresti orase - port din Cuba, considerat a fi "Perla Sudului", fermecator prin imbinarea armonioasa intre relieful marin si cel montan, dar si prin atmosfera frantuzeasca ramasa de la vechii colonisti francezi asezati aici in anul 1819. Vom vizita centrul istoric, Parcul Jose Marti, Catedrala Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry si Promenada Prado. Spre seara vom ajunge in Trinidad, care se bucura de un climat bland, datorita asezarii intre mare si munte, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu case decorate cu grilaje, cu biserici frumos restaurate si cu pitoresti stradute pietruite. Cina si cazare la Hotel Ancon 3* (sau similar).
ZIUA 5 / 30.10.2016: TRINIDAD - TOPES DE COLLANTES - TRINIDAD
Mic dejun. Astazi vom vizita Parcul National Topes de Collantes, cea mai frumoasa rezervatie naturala a Cubei, situata la o altitudine de 800 m fata de nivelul marii, in masivul Sierra del Escambray, unde s-au dezvoltat importante centre de tratament medical. Fiind o veritabila padure tropicala, parcul este impresionant datorita diversitatii pe care a creat-o natura: pesteri, cascade, rauri, grote, canioane, iazuri cu apa de clestar, vegetatie luxurianta cu sute de specii de plante. Vizitarea parcului va include o plimbare cu camioane rusesti pana la Gunayara si o plimbare spre Casa Gallenga. In continuarea zilei ne vom intoarce in Trinidad, unde vom vizita Palatul Cantereo, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul sec. XVIII - XIX si optional, veti avea posibilitatea de a savura un cocktail Canchanchara in taverna cu acelasi nume. Cina si cazare.
ZIUA 6 / 31.10.2016: TRINIDAD - SANTA CLARA
Mic dejun. Plecare spre Santa Clara, oras legat de numele celebrului revolutionar cubanez Che Guevara, loc unde a avut loc ultima batalie a Revolutiei Cubaneze din anul 1958. Vom vizita Mausoleul Che Guevara, care adaposteste ramasitele revolutionarului marxist Ernesto "Che" Guevara si ale celor 29 colegi ai sai, ucisi in anul 1967, atunci cand Guevara a incercat sa porneasca o revolta armata in Bolivia. In continuarea zilei vom putea vedea vestitul "Tren Blindado" al lui Baptista, pe care l-a capturat vestitul Che impreuna cu oamenii sai, impiedicand astfel ca armata cubaneza sa inabuse revolutia declansata de Fidel Castro, Parcul Vidal, Plaza del Mercado si Catedrala Santa Clara de Assisi. Cina si cazare la Hotel Los Caneyes 3* (sau similar).
ZIUA 7 / 01.11.2016: SANTA CLARA - CAMAGUEY - HOLGUIN
Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Camaguey, cel mai mare si important oras din interiorul Cubei datorita productiilor mari de trestie de zahar, vite si cromit. Al treilea oras ca marime, situat in provincia cu acelasi nume, cu aprox. 300.000 de locuitori, a fost intemeiat de Diego Velázquez de Cuéllar in anul 1514, cand a debarcat pe coasta de nord din apropierea portului natural Nuevitas, asezarea mutandu-se in anul 1528 spre interiorul insulei din cauza atacurilor piratilor din Marea Caraibelor. Cu toate acestea, in anul 1668 asezarea a fost incendiata de piratii lui Henry Morgan. Orasul vechi Camaguey este pe locul doi dupa Havana in privinta numarului de cladiri vechi pastrate din timpul colonial, iar din anul 2008 centrul vechi a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Orasul este cunoscut si prin existenta unor vase mari de lut - tinajones, care stau la intrarea in curtile interioare ale caselor, vase care au servit la colectarea apei de ploaie, orasul suferind din totdeauna din cauza lipsei de apa. Vom vizita Muzeul Ignatio Agramonte, iar apoi Piata San Juan de Dios si Piata Carmen, unde artistii locali isi expun lucrarile. Dupa-amiaza plecam spre Holguin pentru cina si cazare la Hotel Brisas Guardalavaca 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 02.11.2016: HOLGUIN - SANTIAGO DE CUBA
Mic dejun. Plecare spre Santiago de Cuba, al doilea oras ca marime din tara, unul dintre cele mai importante porturi ale acesteia. Fondat de conquistadorul Diego Velázquez de Cuéllar in anul 1514, orasul a ars in anul 1516 si apoi a fost reconstruit devenind locul de plecare a lui Juan de Grijalba si Hernan Cortes spre Mexic si a lui Hernando de Soto in expeditia din Florida. In epoca moderna, Santiago de Cuba a jucat un rol important in Revolutia Cubaneza, fiind locul in care aceasta s-a declansat pe 26 iulie 1953 sub conducerea lui Fidel Castro. Vom vizita Catedrala San Pedro de la Roca aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca exemplu desavarsit al arhitecturii militare spaniolo-americane, cu influente din Renastere italiana. Cina si cazare la Hotel Casagranda 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 03.11.2016: SANTIAGO DE CUBA
Mic dejun. Zi dedicata orasului Santiago de Cuba, capitala cultura a tarii, care a jucat un rol important in evolutia literaturii, muzicii si arhitecturii cubaneze, fiind astazi animat de amestecul cosmopolit afro-caraibean. Tur panoramic de oras, in timpul caruia vom vizita Parcul Cespedes si Casa lui Diego Velazquez, cea mai veche casa inca in picioare din Cuba, construita la inceputul anilor 1500, in timpul perioade coloniale, fiind resedinta oficiala a primului guvernator al insulei. In continuarea zilei vom putea vedea Castillo del Morro, o fortareata construita in anul 1637 de catre Giovanni Battista Antonelli, care astazi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, Cimitirul Santa Efigenia si Muzeul Piratilor. Vom putea de asemenea admira zona centrala a orasului cu stradute pitoresti si piata centrala cu cladiri in stil baroc si neoclasic. Cina si cazare.
ZIUA 10 / 04.11.2016: SANTIAGO DE CUBA - HAVANA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Havana si cazare la Hotel H10 Panorama 4* (sau similar). Dupa-amiaza o puteti petrece in zona centrala a Havanei la cumparaturi sau vizitand strazile pitoresti ale orasului. Pentru a va lua un ramas bun memorabil de la Havana va recomandam, optional, sa participati la renumitul spectacol de cabaret "Tropicana Show", o reprezentatie de neegalat a luminilor, costumelor si dansurilor exotice.
ZIUA 11 / 05.11.2016: HAVANA - VARADERO
Mic dejun. Dimineata vom porni pe urmele celebrului scriitor nord american, Ernest Hemingway, intr-un tur tematic. Ne vom indrepta catre Cojimar, un mic sat pescaresc situat la est de Havana, loc care l-a inspirat pe scriitor atunci cand a scris "Batranul si Marea". Vom intra in carciuma din Cojimar, La Terraza, unde autorul isi petrecea timpul ascultand pescarii care se intalneau aici si care la un pahar de rom isi povesteau experientele. Vom vizita apoi La Finca Vigia, fosta resedinta a scriitorului, devenita Muzeul Ernest Hemingway, construita in anul 1887. Marele scriitor a creat aici cele mai importante lucrari din cariera sa, printre care si celebrul roman "Batranul si Marea", in care se reflecta dragostea sa pentru Cuba, roman care a primit in anul 1952 premiul Pulitzer si care i-a adus recunoasterea mondiala in anul 1954, cand a fost distins cu premiul Nobel pentru literatura. Dupa-amiaza plecare spre celebra statiune cubaneza Varadero, un paradis tropical situat pe malul Marii Caraibelor. Sosire la Varadero, cocktail de bun venit si reuniune de informare in ceea ce priveste programul pentru urmatoarele zile. Cazare si masa in regim All Inclusive la Hotel Memories Varadero 4* (sau similar).
ZIUA 12 / 06.11.2016: VARADERO
Timp liber la dispozitie pentru a va bucura de minunatele plaje ale Marii Caraibelor, de apele sale turcoaz, de cocktailurile oferite de barurile hotelului sau de multiplele optiuni de petrecere a timpului: plimbari cu barca in largul marii, safari in jungla acompaniati de ghizi experimentati, snorkeling si scufundari pentru incepatori si profesionisti, rafting pe raul Canimar, shopping etc. Cazare si masa in regim All Inclusive.
ZIUA 13 / 07.11.2016: VARADERO - HAVANA - AMSTERDAM
Mic dejun. Pana la ora 12:00, cand se vor elibera camerele, va puteti bucura de timp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Transfer la aeroportul din Havana pentru plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 724 (17:20 / 08:30).
ZIUA 14 / 08.11.2016: AMSTERDAM - BUCURESTI
Sosire la Amsterdam la ora 08:30, de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul KL 1373 (09:20 / 13:05).

TARIF: 590 EURO + 1450 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 210 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pentru 10 - 15 turisti, tariful se majoreaza cu 190 usd/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Paris - Havana si Havana - Amsterdam - Bucuresti
- transport intern cu avionul pe ruta: Santiago de Cuba - Havana
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 12 nopti de cazare (cu mese conform programului) in hoteluri de 4* si 3*
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 475 euro/pers. si locale: aprox. 90 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viza de Cuba: 50 euro/pers., care se obtine din Bucuresti
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi in cadrul meselor (cu exceptia hotelului din Varadero, unde regimul de masa este All Inclusive) etc.
- bacsisuri: 45 euro/pers. (care se vor achita conducatorului de grup cel mai tarziu la sosirea in Havana); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale
- taxa de iesire din Cuba: 25 CUC (aprox. 16 euro/pers.) si se achita pe aeroportul din Havana
- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 10 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local
• spectacol de cabaret "Tropicana Show": aprox. 100 usd/pers.

ACTE NECESARE PENTRU VIZA CUBA:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; nu se accepta pasaport temporar
- copie pasaport
- copie asigurare medicala


CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.