Circuite turistice

Mexic - Belize - Guatemala

  • Circuit in: America Centrala 
  • Durata: 19 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: 3* si 4* 
  • Pret: - RON / persoană

Traseu:

Bucuresti » Mexic » Argentina » Bolivia » Peru » Bucuresti

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1: Bucuresti - Mexico City (3 nopti)

Sosire in aeroportul international din Mexico City, cel mai mare oras de pe planeta, cu circa 25 milioane de locuitori, oras extrem de interesant pentru a atrage pe orice vizitator. Metropola a fost construita pe locul unde se afla legendara asezare azteca Tehochtitlan, care a uluit pe colonisti prin amploare, bogatie si frumusete, din care mai dainuie doar legenda. Cazare in Mexico City- Hotel Casa Blanca, La Fragua, Col-tabacalera, 7 - 6030 - Mexico D.f., Downtown, Mexico City. Mese incluse: Mic dejun. 
2 Ziua 2: Mexico City

Vizitam orasul, Palatul National, unde putem admira picturile naturale ale celebrului Diego Rivera, Plaza de la Constitucion, considerata inima orasului, cunoscuta si sub numele Zocato, iar de aici va puteti continua plimbarea pana in cel mai mare parc din Mexico City, Bosque de Chapultepec, Catedrala Metropolitana, a carei constructie a fost finalizata in 1788 si imbina stilul baroc cu cel neoclasic si traditional mexican. Continuam cu vizitarea Muzeului de Antropologie. Mese incluse: Mic dejun. 
3 Ziua 3: Mexico City- Teotihuacan- Mexico City 106 km

Pornim spre Tlatelolco, unde vom vizita Plaza de las Tres Culturas, apoi Basilica de Nuestra Senora de Guadalupe, in partea de nord a orasului, principala biserica a metropolei, dedicata sfintei care ocroteste Mexicul, Patroana Americii. Ne indreptam spre Teotihuacan, supranumit Orasul Zeilor, un oras divin unde veneau pelerini din toate partile tarii sa se inchine zeilor. Vizitam monumentalele piramide de aici: EI Sol- Piramida Soarelui, La Luna - Piramida Lunii, templul Quetzalpapalotl - Sarpele cu pene, zeul suprem al orasului si Avenida de los Muertos -Calea mortilor. Mese incluse: Mic dejun. 
4 Ziua 4: Mexico City Puebla Oaxaca (2 nopti)

Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti admira Capela Rosario-in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire la piata pentru cumparaturi "El Paraian" unde veti gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar istoric al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Mision Oaxaca San Felipe 3***, Jalisco, 15 - 68020 - Oaxaca, Oaxaca, Oaxaca Mese incluse: mic dejun si pranz. 
5 Ziua 5: Oaxaca

In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Veti vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizita orasul zapotec Monte Alban unde veti gasi urme ale acestei civilizatii. Veti admira Mormantul 7 care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii turcoaz. Piata Principala fosta inima orasului. Servirea pranzului la un restaurant local. Veti incheia ziua cu vizita la Mitla unde se afla 4 situri arheologice si cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Intoarcere in Oaxaca. Cazare Hotel Abu 4* sau similar Oaxaca. Mese incluse: mic dejun si pranz. 
6 Ziua 6: Oaxaca - Tuxtla Gutierez - San Cristobal de Las Casas (2 nopti)

Plecam catre Tuxtla si San Cristobal de las Casas. Tuxtla si San Cristobal de Las Casas se afla in regiunea Chiapas. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). Odata ajunsi in Tuxtla veti face un tur al Canionului Sumidero. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1.000 m deasupra raului. Dupa- amiaza plecare spre San Cristobal de las Casas. Hotel Misión Grand San Cristóbal de las Casas [BOUTIQUE] 3***, Francisco I. Madero Num. 19, Centro Historico, 19 - 29200 - San Cristobal De Las Casas, San Cristobal, Chiapas Mese incluse: mic dejun si cina. 
7 Ziua 7: San Cristobal de Las Casas

Descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor si au un ritual religios diferit, de alifel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie. Mese incluse: mic dejun si cina. 
8 Ziua 8: San Cristobal de Las Casas - Palenque (1 noapte)

Plecare spre Palenque. In drum va veti opri sa vizitati fabuloasele cascade "Aqua Azul". Incojurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Sosire in Palenque. Best Western Maya Palenque3***, Merle Green Y Ave. Juarez. Col. La Cañada, 1 - 29960 - Palenque, Palenque, Chiapas Mese incluse: mic dejun. 
9 Ziua 9: Palenque - Campeche (1 noapte)

Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Veti admira Templul Soarelui- foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Mision Campeche America Centro Historico 3***, Calle 10. 252, Centro Historico,- 24000 - Campeche. Mese incluse: mic dejun. 
10 Ziua 10: Campeche – Merida (2 nopti)

Tur panoramic de oras Campeche in care veti admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada” Piata Principala. Ne indreptam catre orasul Uxmal in care veti admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa, Casa Pasarilor, Palatul Mastilor decorat cu sase randuri de masti, Palatul Conducatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre Merida al carei nume maya este T'hó' sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598 partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel. Maria del Carmen 4****, Calle 63 Por Calle 68 Y 70, 550 - 97000- Merida, Merida, Merida – Yucatan. Mese incluse: mic dejun si pranz. 
11 Ziua 11: Merida - Uxmal 156 km

Vizitam orasul Merida, supranumit "Orasul alb": Teatrul Peon Contreras, Casa de Montejo, Palatul Guvernului si facem un tur panoramic prin zonele rezidentiale pe Avenida Colon si Paseo de Motenjo. Continuam spre Uxmal pentru a vizita situl arheologic: Piramida Magicianului, Palatul Guvernatorului, Marea Piramida, Templul de Sud si pentru a ne bucura de un inedit spectacol de sunet si lumina. Mic dejun, pranz si cina. 
12 Ziua 12: Merida - Chichen Itza - Cancun (2 nopti) - 308 km

Ne indreptam spre Chichen Itza, supranumit ,,Taramul fagaduintei",pentru a vizita zona arheologica, una dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei Maya-Toltec. Situl este compus din mai multe cladiri: Piramida Kukulcan, Piata celor 1000 de coloane, Templul Curtii Ovale, Tempul Jaguarului, Tempul Razboiul - Templul Chichen Itza propriu zis, Observatorul, Osuarul, Platforma Venus, Plaforma Uliului si al Jaguarului, Drumul catre Locul de Sacrificii, Platforma Craniilor, Templul Barbatului Barbos. Totul este construit si aliniat cu o precizie matematica si astronomica. In interiorul piramidei, o scara lunga si alunecoasa urca spre templul din varf, unde tronul in forma de jaguar, vopsit in rosu, are ochi de jad si colti de cremene. Continuam drumul spre Cancun- Ambiance Suites Cancún 4****, Av. Tulum Mza. 9 Lt. 8 Sm 20, 227 - 77500 - Cancun. Tip Masa: Mic dejun si cina. 
13 Ziua 13 Cancun - Insula Femeilor (Isla Mujeres)

Excursie optional- Insula femeilor sau a "muierilor" la ora 08:00 - cu numele spaniol Isla Mujeres, se află nu departe de coasta plajii din Cancun. Numele vine de la perioada pre-spaniola atunci când femeile locale făceau pelerinajul spre
această insulă să se închine zeitei Ixchel, zeiţa fertilităţii. Plimbarea cu feribotul de la Cancun la Isla Mujeres si vizita acestei insule va fi o experienta unica. Ne reantoarcem seara. Cina si cazare in Cancun . Mese incluse: mic dejun si cina. 
14 Ziua 14 Cancun - Tulum - Chetumal (1 noapte) ~ 380 km

Plecarea la ora 08:30. Continuam cu Tulum, o localitate situată în Peninsula Yucatan, Mexic
şi este un punct turistic renumit pentru ruinele maya ("zona arheologică"), fiind presărat cu magazine de suveniruri, restaurante si mici baruri. Demne de remarcat sunt plajele frumoase şi izolate, unde se găsesc de închiriat cabanas (casuţe din tulpini de copac), locuri de întilnire pentru comunităţi hippie ori practicanţi entuziaşti ai Cultului Soarelui. Nu departe de Tulum se aï¬‚ă şi peşteri subterane inundate (cenote), care atrag mulţi scufundători. 13:00 Pranz la un restanurant local . 14:00 Plecam catre Chetumal - capitala statului Quintana Roo, situat la granita cu Belize . Ajungem in Chemtual in jurul orei 20:00. Cazare Chemtual. Hotel Los Cocos - Centro C.P. 77000 , Chetumal Quintana Roo. Mexico, Mese incluse: mic dejun. 
15 Ziua 15 Chetumal- Cerros- Lamanai- Belize (1 noapte) ~ 185 km

Plecarea din Chetumal se face in jurul orei 08:30. Traversam frontiera in Belize. Vizitam sit-ul arheologic mayas Cerros, situat pe tarmul Golfului Corazol, trecand pe langa satele Chunox si Copper Bank, inconjurate de lagune fermecatoare. Ne indreptam spre Belize City, capitala tarii, cu popas in pitorescul orasel Orange Walk, dupa care ne deplasam spre ruinele orasului Lamanai, unul din cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat in padurea tropicala in mijlocul unui peisaj feeric, o veritabila experienta in bio-diversitatea junglei din aceasta parte a lumii. Sosim la Belize City, in jurul orei 18:00, cazare si cina.Radisson Fort George Hotel and Marina 4**** 2 MARINE PARADE-- PO BOX 321, BELIZE CITY . Mese incluse: mic dejun si cina. 
16 Ziua 16 Belize- Tikal - Flores- Guatemala (2 nopti) ~200 km

Zbor Domestic 8:30 Tur matinal in Belize City, oras fermecator, dominat de aspectul colonial al cladirilor vechi. Traversam frontiera in Guatemala. Ne deplasam in Rezervatia Naturala Tikal, care cuprinde peste 350 km patrati de jungla, cu arbori inalti si liane uriase, populata de o fauna impresionanta in care pot fi observate numeroase colonii de maimute si peste 285 de specii de pasari. In mijlocul acestui paradis salbatic se afla unul din cele mai monumentale centre urbane ale civilizatie maya, singura regiune din lume declarata de UNESCO deopotriva patrimoniu cultural si natural al umanitatii. Pranz la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru zborul catre Guatemala in jurul orei 19:55. Sosire Guatemala si transfer la hotel . Radisson Hotel and Suites Guatemala City 4****:3-08 14 Street, Guatemala 01010. Mese incluse: mic dejun si cina. 
17 Ziua 17 Guatemala

12:00 tur al orasului Guatemala City( APROXIMATIV 4 ORE )- Piata Constitutiei, Palatul National, Catedrala, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias si monumentele si arhitectura din Sexta Avenida, Avenida de la Reforma, Avenida de las Americas, La Canada. Cazare si cina Guatemala CITY . Radisson Hotel and Suites Guatemala City 4****:3-08 14 Street, Guatemala 01010, Guatemala. Mese incluse: mic dejun si cina. 
18 Ziua 18 Guatemala - Tapachula- Mexico City (1 noapte)

Plecare din Guatemala catre Tapachula in jurul orei 09:00 - municipiul statului mexican
Chiapas, situat aproape de granita cu Guatemala. Ne imbarcam la bordul cursei Mexicana Airlines cu destinatia Mexico City. Sosire in Mexico City la 19:15 - cina si cazare.Hotel Casa Blanca - Lafragua 7 Col. Tabacalera, 06030 Mexico City. Mese incluse: mic dejun si cina. 
19 Ziua 19: Mexico City - Bucuresti

Transfer la aeroportul din Havana pentru zbor retur spre Bucuresti. 


Tarife:

10.03.2016 - 28.03.2016
15.04.2016 - 03.05.2016
01.06.2016 - 19.06.2016
01.10.2016 - 19.10.2016
10.11.2016 - 28.11.2016

Persoana in camera dubla 2999 €
Supliment in single 789 €
A treia persoan in dubla 2999 €
Copil 2-12 ani, in camera dubla cu parintii 2599 €

Detalii:

Servicii incluse

Bilet de avion pe ruta: Bucuresti- Mexico City- Bucuresti
Bilet de avion pe ruta Flores - Guatemala
Bilet de avion pe ruta Tapachula- Mexico City si taxele de aeroport
18 nopti de cazare la hoteluri de 3*** si 4**** in: Mexico City, Oaxaca, San Cristobal de Las Casas, Campeche, Merida, Cancun, Chetumal, Belize, Guatemala
Mic dejun, pranz si cina, conform program
Transferuri, excursii conform program
Insotitor de grup vorbitor de limba romana
Asistenta turistica locala


Servicii neincluse

Taxele de aeroport pentru zborul Bucuresti- Mexico City- Bucuresti - 489 Euro/persoana
Taxele de aeroport pentru zborul Flores - Guatemala - 165 Euro/persoana
Taxa de plecare de pe aeroport in Mexic: aproximativ - 42 USD/persoana (se achita local)
Taxe de intrare si iesire din tarile vizitate (se achita direct la granita): 65 USD/persoana
Asigurarea medicala, aproximativ 25 Euro/adult
Asigurarea storno - optional
Alte servicii care nu au fost mentionate ca incluse

Rezervare & Informații contact
JInfo Tours Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism JInfo Tours:
  • Adresa: Strada Jules Michelet nr 1 , Bucuresti
  • Telefon: 0213165810

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.