Circuite turistice

CIRCUIT 2018 -America Centrala Panama-Costa Rica-Guatemala-Belize-Mexic- plecare pe 21 noiembrie

  • Circuit in: America Centrala 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 3 * 4 * 5* mic dejun 
  • Pret: 2499 Euro / persoană

Traseu:

Panama City, Canalul Panama, San Jose, Vulcanul Irazu, Cartago, Parcul National Arenal, Puntarenas, Guatemala City, Antigua Guatemala, Atitlan, Quirigua, Rio Dulce, Tikal, Flores, Belize, Chetumal, Laguna Bacalar, Chacchoben, Tulum, Playa del Carmen

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 21 Noiembrie | Bucuresti - Panama City

Intalnire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00 si sosire in Amsterdam la 08:05. Decolare spre Panama City la ora 11:20 cu zborul KLM757. Sosire pe aeroportul international din Panama City la ora 16:35. Suntem in Panama, locul unde America Centrala se intalneste cu America de Sud, unde atmosfera relaxanta a modului de viata caraibian se intalneste cu ritmul rapid al lumii competitive din sectorul financiar international si unde natura traditia si istoria se intalnesc pentru a crea o destinatie uimitoare. Dupa indeplinirea formalitatilor de recuperare a bagajelor si cele vamale suntem transferati la hotel. Cazare Hotel Crowne Plaza 4* sau similar Panama City. 
2 22 Noiembrie | Panama City Tur de oras si Canalul Panama

Mic dejun. Panama City este capitala si cel mai mare oras din Republica Panama, unul dintre centrele financiare ale lumii si unul dintre cele mai cosmopolite orase din America Centrala. Actualul oras a fost fondat in Sec al XVII dupa ce orasul original Panama (Panama Viejo), fondat de catre conquistadorul spaniol Pedro Arias Davila, a fost ars din temelii de catre celebrul pirat Henry Morgan. Dupa acest incendiu devastator s-a luat decizia ca orasul sa nu fie reconstruit ci mutat intr-o mica peninsula la poalele Dealului Ancon, la o distanta de 7,5 km fata de orasul original. Tur de oras Panama cu ghid local. Ne plimbam pe strazile din centrul istoric din Panama City, monument UNESCO, si descoperim trecutul acestui oras exprimat prin monumente superbe precum Catedrala Metropolitana, Plaza Bolivar sau Palatul Prezidential. Ne indreptam apoi catre celebra promenada Causeway, unde se afla magazine de lux, restaurante ce servesc mancare exceptionala si baruri stilate. Nici o calatorie in Panama nu poate fi completa fara vizitarea Canalului Panama, considerat de multi a 8 minune a lumii, ce leaga, prin istmul Panama, Oceanul Pacific de Oceanul Atlantic. Ideea de a crea un canal prin Panama care se lege cele doua oceane dateaza inca din Sec al XVI-lea, cand au loc marile cuceriri spaniole in Lumea Noua, insa conceptul nu a putut fi implementat pana in Sec al XIX-lea. Lucrarile la Canalul Panama au fost demarate in 1880 si dupa multi ani de munca, canalul a fost dat in functiune in 1914. Vizitam Ecluza Miraflores, una dintre din cele trei ecluze ale Canalului, si centrul de vizitatori. Cazare Hotel Crowne Plaza 4* sau similar Panama City. 
3 23 Noiembrie | Panama City - San Jose

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru zborul regional catre San Jose in Costa Rica. Sosire pe aeroportul din San Jose si apoi transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Suntem in Costa Rica, o mica tara din America Centrala, marginita pe o parte de Oceanul Pacific si pe cealalta parte de Marea Caraibelor, dominata de peisajul vulcanilor ce se inalta catre cer si jungle care adapostesc un ecosistem impresionant. Seara timp liber la dispozitie si plimbari pietonale cu insotitorul de grup. Cazare Hotel Wyndham Garden Escazú 4* sau similar San Jose. 
4 24 Noiembrie | San Jose - Vulcanul Irazu - Cartago

Mic dejun. In aceasta zi facem o excursie cu ghid local la Vulcanul Irazu si Cartago pentru a descoperi istoria si frumusetea naturii din Costa Rica. Dupa un drum printr-un peisaj de o deosebita frumusete facem o scurta plimbare pe jos catre principalele cratere ale Vulcanului Irazu. Acesta este cel mai inalt vulcan din Costa Rica, atingand o altitudine de 3.432 de metri, si de asemenea cel mai mare vulcan din Costa Rica, intinzandu-se pe o suprafata de 500 kilometri patrati. Vulcanul este acoperit de vegetatie luxurianta, tipica zonei Caraibelor, insa pe masura ce ne apropiem de varful vulcanului peisajul devine unul din ce in ce mai arid, craterele si zona din jur fiind acoperite de o patura de cenusa. Principala atractie a vulcanului este craterul Deigo de la Haya pe fundul caruia s-a format un lac de culoarea smaraldului ce atinge o adancime de 300 metri. Daca este senin, de la acest punct de observare putem admira panorama superba asupra vaii centrale. Apoi coboram catre Cartago, oras situat la poalele vulcanului Irazu, fondat in 1574 de catre conquistadorii spanioli, fiind prima asezare spaniola de succes din Costa Rica. Cartago a fost capitala Costa Ricai de la fondarea sa pana in 1824, cand capitala a fost mutata la San Jose. Vizitam acest superb oras colonial care este si un important loc de pelerinaj. Anual pelerinii catolici vin in Cartago pentru a se ruga statuii facatoare de minuni "La Negrita" ce se afla in Biserica Nuestra Senora de Los Angeles, cea mai mare biserica din oras. Intoarcere la hotel in San Jose. Cazare Hotel Wyndham Garden Escazú 4* sau similar San Jose. 
5 25 Noiembrie | San Jose - Parcul National Arenal - Puntarenas

Mic dejun. Tur de oras in San Jose cu ghid local, capitala si cel mai mare oras din Costa Rica. San Jose a fost declarata in mod oficial capitala in 1824, fiind asftel una dintre cele mai tinere capitalele din America Centrala. Descoperim istoria si cultura Costa Ricai in cadrul unui turul panoramic ce incepe din Parcul Sabana, cel mai mare parc din San Jose. Vizitam Teatrul National, realizat in 1897, considerat o opera de arta. Dupa pauza de pranz plecam catre Parcul National Arenal, in nord vestul tarii. Exploram parcului national ce inconjoara Vulcanul Arenal, acesta fiind unul dintre cele mai cunoscute atractii din Costa Rica. Facem o plimbare prin parcul national catre baza vulcanului si aflam mai multe despre istoria vulcanului dar si despre natura ce ne inconjoara. In timpul plimbariii avem ocazia sa vedem maimute urlatoare, lenesi, porci mistreti dar si numeroase specii de pasari exotice precum tucanii. Plecare catre Puntarenas. Cazare in regim All Inclusive la Hotel DoubleTree Resort by Hilton Central Pacific 4* sau similar Puntarenas. 
6 26 Noiembrie | Puntarenas

Mic dejun. Suntem in Puntarenas "Punctul de Nisip", o statiune de pe coasta Oceanului Pacific presarata cu plaje foarte fine, magazine pline de culoare si baruri pitoresti. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Cazare in regim All Inclusive la Hotel DoubleTree Resort by Hilton Central Pacific 4* sau similar Puntarenas. 
7 27 Noiembrie | Puntarenas - Guatemala City - Antigua Guatemala

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Predarea camerelor de hotel si transfer la aeroportul din San Jose pentru zborul catre Guatemala City. Sosire pe aeroportul din Guatemala City si transfer catre Antigua Guatemala. Cazare Hotel Villa Colonial 3* sau similar Antigua Guatemala. 
8 28 Noiembrie | Antigua Guatemala - Atitlan

Mic dejun. In prima parte a zilei facem tur de oras cu ghid local in Antigua, un loc de o frumusete rara, inclus in patrimoniul cultural UNESCO. Turul de oras ne poarta pe strazile pavate cu piatra cubica, printre bisericile pitoresti si cladirile vopsite in culori pastelate a caror arhitectura reflecta stilul renascentist si baroc. Cladirea Primariei, Catedrala, Palatul Capitanului-General, de unde administratia spaniola exercita controlul asupra coloniei, Arcada Sf. Catarina si Biserica La Merced sunt cateva dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii originale a orasului. Dupa pauza de pranz plecam catre Lacul Atitlan, situat in lantul muntos Sierra Madre. Lacul a fost format intr-o caldera si este inconjurat de trei vulcani impresionanti (San Pedro, Atitlan si Toliman) si de catre comunitatile traditionale Maya-Cakchiquel si Maya Tzutihil. Cazare Hotel Villa Santa Catarina 3* sau similar Atitlan. 
9 29 Noiembrie | Atitlan - Guatemala City

Mic dejun. Dimineata facem o excursie cu barca pe Lacul Atitlan, cel mai mare lac din America Centrala, catre satul Santiago Atitlan. Aici traieste cea mai mare comunitate maya tzutujil de pe lac, cunoscuta si sub denumirea de atitecos. Avem ocazia sa cunoastem de aproape aceasta lume cu totul aparte, unde traditia este vie si localnicii sunt mandrii de mostenirea lor culturala. In doua parte a zilei plecam catre Guatemala City si la sosire facem tur panoramic de oras cu ghid local. Vedem centrul istoric, situat in inima orasului, cu Palatul National al Culturii, Catedrala Metropolitana, Biblioteca Nationala si Piata Constitutiei. Cazare Hotel Best Western Stofella 4* sau similar Guatemala City. 
10 30 Noiembrie | Guatemala City - Quirigua - Rio Dulce

Mic dejun. Plecam pe urmele civilizatiei maya si ne indreptam catre situl arheologic Quirigua, inconjurat de cea mai mare plantatie de banane din America Centrala. Majoritatea monumentelor de la Quirigua au fost realizate intre Anii 426 si 810. In centrul sitului arheologic se afla Marea Piata, cea mai mare zona publica a orasului. Un sistem elaborat de piramide, terase si scari ce au modelat relieful natural atesta complexitatea si ingeniozitatea arhitecturii mayase. Monumentele din piatra monolitice, sculptate fara ajutorul uneltelor de fier, numite "stelae", contin texte hieroglifice ce descriu date semnificante din calendar, evenimente celestiale precum eclipse de soare, pasaje din mitologia maya precum si evenimente sociale, istorice si politice. Calatoria continua catre Rio Dulce, o mica asezare pe malul raului cu acelasi nume care este locul perfect pentru explorarea ruinelor maya din apropiere. Cazare Hotel Catamaran 3* sau similar Rio Dulce. 
11 1 Decembrie | Rio Dulce - Tikal - Flores

Mic dejun. Plecam catre inima junglei pentru a vizita situl arheologic Tikal, inclus in patrimoniul universal UNESCO atat pentru caracteristicile sale culturale si arheologice dar si datorita biodiversitatii naturii ce il inconjoara. Pe o suprafata de peste 570 kilometri patrati se afla zone de mlastina, savane si paduri tropicale in care traiesc jaguari, pume, maimute si peste 300 de specii de pasari. Intre Sec al VI-lea I.H. si Sec al X-lea e.n. Tikal a fost un important centru politic, economic si militar. In zona urbana a orasului se aflau palate, temple, platforme de ceremonii, piete publice, terase, curti pentru jocuri cu mingea precum si cladiri rezidentiale. Multe dintre monumentele existente inca sunt decorate cu basoreliefuri, picturi murale si hieroglife. Servim pranzul la un restaurant local. Excursia continua catre Flores. Cazare Hotel Villa Maya 3* sau similar Flores. 
12 2 Decembrie | Flores - Belize - Chetumal

Mic dejun. Ne pregatim sa parasim Guatemala si ne indreptam catre granita cu Belize. Dupa indeplinirea formalitatilor de granita intram in Belize, singurul stat din America Centrala vorbitor de Lb Engleza. Traversam Belize si pe drum ne bucuram de peisajul uimitor ce se desfasoara sub ochii nostri. Trecem granita in Mexic si ne oprim intr-un incantator oras. Chetumal este un oras linistit pe malul Golfului Chetumal, capitala statului Quintana Roo. Cazare Hotel Capital Plaza Chetumal 4* sau similar. 
13 3 Decembrie | Chetumal - Laguna Bacalar - Chacchoben - Tulum - Playa del Carmen

Mic dejun. Plecam catre Playa del Carmen si facem o prima oprire la Laguna Bacalar, al doilea lac ca marime din Mexic, numit si Lacul celor 7 culori datorita nuantelor de albastru si verde pe care apele sale le arata vizitatorilor. Urmatoarea oprire este la situl arheologic de la Chacchoben, un sit mayas mai putin cunoscut, ascuns in jungla pana in Sec al XIX-lea. Plecam mai departe catre Tulum, unde plaja cu nisip alb si apele Marii Caraibelor creaza un peisaj de poveste in care se desfasoara povestea civilizatiei maya. Printre orasele mayase, Tulum a fost unic, fiind singurul oras mayas construit pe coasta si care avea ziduri de aparare, construite din piatra de var. Orasul a fost construit in Sec al XIII-lea si a jucat rolul important de oras-port. Printre ruinele de la Tulum cea mai proeminenta structura este Castillo (castelul) situat pe o stanca, la o inaltime de 12 metri, privind peste Marea Caraibelor. Ne continuam calatoria catre destinatia noastra finala, Playa del Carmen. Cazare in sistem All Inclusive pentru urmatoarele 3 nopti la Hotel Ocean Riviera Paradise 5* sau similar Playa del Carmen. 
14 4 Decembrie | Playa del Carmen - Chicken Itza

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja sau excursie optionala la Chichen Itza, cel mai cunoscut si cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatan. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezinta o minune a culturii şi civilizatiei moderne. Veti admira Piramida Kukulkan sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O padure de coloane sculptate-Grupul celor o Mie de Coloane-ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Excursia din aceasta zi ne poarta si la Cenota Hubiku, una dintre numeroasele cenote din peninsula Yucatan. Acestea sunt lacuri formate in interiorul unor puturi naturale din calcar. Mayasii le numeau dz"™onot, insemnand "cavitate cu apa depozitata" si credeau ca in aceste cenote locuieste zeul Chac, zeul Ploii. Cazare in regim All Inclusive Hotel Ocean Riviera Paradise 5* sau similar Playa del Carmen. 
15 5 Decembrie | Playa del Carmen

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja sau optional excursie cu catamaranul pe Isla Mujeres. Situata la 6 km distanta de coasta, aceasta insula este un paradis tropical cu o atmosfera linistita, ape limpezi si plaje cu nisip fin. Sub apele Marii Caraibelor se afla unul dintre cele mai lungi recife de corali din lume si amatorii de snorkeling si diving vin aici pentru a admira frumusetea lumii marine. Cazare in regim All Inclusive Hotel Ocean Riviera Paradise 5* sau similar Playa del Carmen. 
16 6-7 Decembrie | Playa del Carmen - Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinatia Bucuresti via Paris. Decolare la ora 19:30, sosire la Paris la ora 11:00 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 18:15 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:10. 
17 6-7 Decembrie | Playa del Carmen - Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru plaja. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinatia Bucuresti via Paris. Decolare la ora 19:30, sosire la Paris la ora 11:00 (a doua zi). Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 18:15 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:10. 


Tarife:

Perioade .21.11 - 07.12.2018

Detalii:

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Panama City, Compania KLM via Amsterdam
• 2 zboruri locale pentru confortul Dumneavoastra:
- Panama City => San Jose
- San Jose => Guatemala City
• Zboruri la retur Cancun => Bucuresti, Compania Air France via Paris
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocare locale conform programului
• Cazare 15 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3*, 4* si 5*
• 2 pranzuri la restaurant local in zilele 5 si 11 (bauturile nu sunt incluse)
• Tur de oras cu ghid local in Panama City si excursie la Canalul Panama
• Excursie la Vulcanul Irazu si tur de oras cu ghid local in Cartago
• Tur de oras cu ghid local in San Jose
• Excursie in Parcul National Arenal
• Tur de oras cu ghid local in Antigua Guatemala
• Excursie cu barca pe Lacul Atitlan
• Tur de oras cu ghid local in Guatemala City
• Excursie la situl arheologic Quirigua
• Excursie la situl arheologic Tikal
• Excursie Laguna Balacar, situl Chacchoben si situl Tulum
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Ghizi locali

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport si combustibil zboruri locale 150 €/persoana
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
• Bacsisurile pentru ghizi locali si soferi 5 €/turist/zi, se achita la fata locului la inceputul excursiei
• Supliment 10 cine: 220 €/persoana, se rezerva din tara, odata cu pachetul turistic

Rezervare & Informații contact
PARALELA 45 TURISM Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism PARALELA 45 TURISM:
  • Adresa: Bd Basarabia, nr 69, bloc A16a, sc A, ap2 ,sector2, BUCURESTI
  • Telefon: 0720 499 288

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.