Circuite turistice

Circuit 2017 INSULA PAŞTELUI - PATAGONIA CHILIANĂ ŞI ARGENTINIANĂ - ŢARA DE FOC

  • Circuit in: America de Sud 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3790 Dolari / persoană

Traseu:

SANTIAGO DE CHILE - INSULA PAŞTELUI - PUERTO MONTT - PUERTO VARAS - PARCUL NAŢIONAL VICENTE PEREZ ROSALES - SAN CARLOS DE BARILOCHE - EL CHALTEN GHEŢARUL VIEDMA - EL CALAFATE - GHEŢARUL PERITO MORENO - TORRES DEL PAINE - PUERTO NAT

Tarife:

Perioada: 12.10 - 29.10.2017

TARIF: 1640 EURO + 3790 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1050 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)

Detalii:

De la misterele umanităţii, la gheţarii şi pinguinii din ŢARA DE FOC

INSULA PAŞTELUI - PATAGONIA CHILIANĂ ŞI ARGENTINIANĂ - ŢARA DE FOC

SANTIAGO DE CHILE - INSULA PAŞTELUI - PUERTO MONTT - PUERTO VARAS - PARCUL NAŢIONAL VICENTE PEREZ ROSALES - SAN CARLOS DE BARILOCHE - EL CHALTEN GHEŢARUL VIEDMA - EL CALAFATE - GHEŢARUL PERITO MORENO - TORRES DEL PAINE - PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS - USHUAIA - PARCUL NAŢIONAL TIERRA DEL FUEGO - CANALUL BEAGLE - BUENOS AIRES

Sunteţi invitaţi într-un circuit unic în care veţi "atinge buricul pământului", cum este numită Insula Paştelui, care adăposteşte una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanităţii, veţi experimenta expresia "că doar nu te duci în Patagonia", des folosită de noi, românii, atunci când ne referim la o destinaţie foarte îndepărtată, aproape imposibil de atins şi totuşi, dacă cel puţin o dată aţi îndrăznit să visaţi "ce ar fi dacă ...", atunci invitaţia pe care o lansăm, vă va interesa cu siguranţă, pentru că Patagonia este o destinaţie unică, mai mult decât un loc de vacanţă, un tărâm magic, în care natura parcă ar vrea să dovedească de ce este capabilă. Veţi fi fascinaţi de pitorescul Puerto Varas, o Austrie exotică, unde peisajul este atât de ameţitor că nu vă vor ajunge o mie de poze pentru a-l capta, veţi poposi în El Calafate, "capitala gheţarilor", de unde veţi pleca spre cel mai faimos gheţar al planetei, Perito Moreno, unde veţi avea privilegiul de a capta imaginea sa incredibilă, pe fundalul asurzitor al prăbuşirii iceberg-urilor desprinse din el, veţi avea ocazia să dormiţi în decorul de o frumuseţe ireală oferit de Parcul Naţional Torres del Paine, una dintre nestematele Americii de Sud, veţi admira Strâmtoarea Magelan, veţi "atinge capătul lumii", în legendara Ţară de Foc, iar în final, atinşi de magia tango-ului argentinian în Buenos Aires, veţi fredona "Caminito" atunci când veţi părăsi aceste meleaguri pe care veţi dori cu siguranţă să reveniţi.

Perioada: 12.10 - 29.10.2017

ZIUA 1 / 12.10.2017: BUCUREŞTI - PARIS - SANTIAGO DE CHILE
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 13:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1889 (14:50 / 17:20) de unde se pleacă spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:30 / 09:05).
ZIUA 2 / 13.10.2017: SANTIAGO DE CHILE
Sosire în Santiago de Chile la ora 09:05. Întâlnire cu ghidul local pentru turul panoramic al capitalei Santiago de Chile, aflată pe malul râului Mapocho, la poalele vulcanului Tupungato, înalt de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în centrul oraşului. Turul de oraş include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom trece pe lângă dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano şi vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar).
ZIUA 3 / 14.10.2017: SANTIAGO DE CHILE - INSULA PAŞTELUI
Mic dejun. Excursie opţională în Insula Paştelui. Turiştii care nu doresc vor avea în continuare 3 nopţi de cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar) şi timp liber în Santiago de Chile. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Paştelui, aşezată între Chile şi Tahiti, la o distanţă de aprox. 3.700 km faţă de coasta chiliană în Oceanul Pacific. Insula este considerată a fi cea mai izolată din lume şi a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Insula cunoscută şi sub denumirea de "buricul pământului" este populată de "rapa nui" (care înseamnă iubitori de pace şi ospitalitate), cum se numesc locuitorii acesteia şi este considerată ca fiind un muzeu al pământului care adăposteşte una dintre ultimele ghicitori nerezolvate ale istoriei umanităţii: cine a realizat uriaşele sculpturi "Moais"? Până în ziua de astăzi, arheologii pot face doar presupuneri. Zbor spre Insula Paştelui cu compania Lan Airlines, LA 841 (09:25 / 13:20), întâlnire cu ghidul local şi transfer la hotel. Cazare la Hotel Otai 4* (sau similar).
ZIUA 4 / 15.10.2017: INSULA PAŞTELUI
Mic dejun. Excursie de o zi cu dejun la pachet în care vom descoperi secretele culturii Rapa Nui (valabil pentru turiştii care au ales excursia opţională). Turul va începe cu vizitarea platformelor moai Ahu Akahanga, reprezentând temple nerestaurate care merită însă explorate, Ahu Akahanga fiind locul de înmormântare a lui Hotu Matu"™a, primul conducător al insulelor. Ne vom îndrepta apoi spre Vulcanul Rano Raraku, unul dintre cele mai interesante obiective ale insulei şi apoi către Ahu Tongariki, cel mai mare monument monolitic din Polinezia de Est, o platformă uimitoare care deţine 15 dintre cele mai mari statui de pe insulă. Turul va continua spre Te Pito o te Henua, o imensă piatră rotundă, care se presupune că ar avea puteri magice şi care, conform legendei, a fost adusă aici de către regele Hotu Matu"™a. Ultima oprire va fi pe plaja Anakena, unde ne vom putea relaxa, iar temerarii vor putea face baie în Oceanul Pacific. Cazare.
ZIUA 5 / 16.10.2017: INSULA PAŞTELUI - SANTIAGO DE CHILE
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile cu compania Lan Airlines, LA 842 (15:10 / 21:40). Cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 17.10.2017: SANTIAGO DE CHILE - PUERTO MONTT - PUERTO VARAS
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Lan Airlines, LA 273 (12:39 / 14:27) spre Puerto Montt, supranumit "Poarta către Patagonia", unde vom face un scurt tur de oraş care va include piaţa centrală cu Catedrala construită din lemn, Primaria, Portul Angelmo cu bărcile sale colorate, acostate în faţa Insulei Tenglo, piaţa locală cu obiecte de artizanat şi pălarii din Insula Chiloe. În continuarea zilei vom pleca spre Puerto Varas, cunoscut ca "La Ciudad de Las Rosas" - Oraşul trandafirilor, oraş fondat în anul 1854 de Vicente Perez Rosales, situat în partea de sud a statului Chile, în regiunea Los Lagos din nordul Patagoniei. În perioada sa de început, oraşul a fost locuit de numeroşi etnici de origine germană, zona fiind renumită astfel şi pentru tradiţiile sale culturale germane. Aflat la aprox. 20 km de Puerto Montt, oraşul se ridică pe ţărmurile Lacului Llanquihe - unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Chile, iar Vulcanul Osorno, Munţii Calbuco şi Tronador, vizibili din aceste locuri, oferă o imagine de neuitat. Cazare la Hotel Solace 4* (sau similar).
ZIUA 7 / 18.10.2017: PUERTO VARAS - PARCUL NAŢIONAL VICENTE PEREZ ROSALES - SAN CARLOS DE BARILOCHE
Mic dejun. Astăzi vom trece Anzii îndreptându-ne spre partea lor argentiniană. Vom călătorii de-a lungul ţărmului Lacului Llanquihue, prilej de a ne bucura de priveliştile oferite de vulcanii Osorno şi Calbuco. Vom face o oprire la Cascada Saltos de Petrohue, formată din cascade mai mici, care se revarsă peste impresionantele formaţiuni de roci de lavă provenite de la vulcanii care le înconjoară. Va urma apoi traversarea cu catamaranul a lacului Todos Los Santos, în timpul căreia vom trece pe lângă mici insule pitoreşti şi uimitoare cascade. Sosire la Peulla, în Parcul Naţional Vicente Perez Rosales, cel mai vechi parc din America de Sud. Călătoria va continua cu o drumeţie prin pădurea tropicală până la Cascada de la Novia, urmată de trecerea în Argentina, prin Pasul Perez Rosales. În continuarea zilei vom naviga cu barca pe Lacul Nahuel Huapi până la Puero Panuelo, de unde vom pleca cu maşina spre Bariloche, în Argentina. Dejun la pachet. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 19.10.2017: SAN CARLOS DE BARILOCHE
Mic dejun. Suntem într-una dintre cele mai frumoase staţiuni argentiniene, situată în statul Rio Negro. Aici peisajul şi atmosfera seamănă cu cele din Alpii Bavarezi, puternica comunitate germană de aici punându-şi amprenta asupra aşezării, edificiilor şi ordinei mai pronunţate decât în alte părţi ale Argentinei. San Carlos de Bariloche este situat la poalele Anzilor Cordilieri, înconjurat de lacuri (Nahuel Huapi, Gutiérrez, Moreno şi Mascardi) şi munţi (Tronador, Cerro Catedral, Cerro Lopez), fiind celebru pentru iubitorii de schi, sporturi acvatice, drumeţii sau escaladări, dar şi pentru peisajele încântătoare. Ziua de astăzi ne va încânta cu peisajul spectaculos oferit de împrejurimi şi de Lacul Nahuel Huapi. Vom trece pe lângă plaja Bonita, de unde se poate zări Insula Huemul, ne vom deplasa până la baza muntelui Campanario, de unde vom lua telescaunul până la altitudinea de 1050 m, de unde vom avea o frumoasă panoramă asupra zonei: Lacul Nahuel Huapi, Gheţarul Perito Moreno, Laguna El Trebol, Llao-Llao, Peninsula San Pedro, Insula Victoria, Muntele Otto şi oraşul Bariloche. Călătoria va continua către Peninsula Llao Llao, apoi către punctul de belvedere de unde veţi putea admira Lacul Moreno şi Peninsula Llao Llao. Întoarcere la Bariloche pentru cazare.
ZIUA 9 / 20.10.2017: SAN CARLOS DE BARILOCHE - EL CALAFATE - EL CHALTEN
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1690 (10:50 / 12:35) spre El Calafate de unde ne vom îndrepta spre Cascada El Chorrillo, o cascadă de o frumuseţe deosebită. Dejun la pachet. Ne vom deplasa apoi spre El Chalten, localitate montană situată la poalele munţilor Cerro Torre şi Cerro Fitz Roy din Provincia Santa Cruz, care s-a dezvoltat pe malurile Râului Las Vetustas. El Chalten se găseşte la 220 km nord de El Calafate, fiind punctul de plecare în expediţiile spre Parcul Naţional Los Glaciares. El Chalten este supranumit şi "The Capital of the Trekking", de aici putându-se face drumeţii pe poteci bine amenajate şi marcate până la: Gheţarul Torre, Lacul Torre, Gheţarul Piedras Blancas, Râul Blanco, Fitz Roy base camp, Laguna de Los Tres, Laguna Capri sau Chorrillo del Salto. Cazare la Hotel Destino Sur 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 21.10.2017: EL CHALTEN - GHEŢARUL VIEDMA - EL CALAFATE
Mic dejun. Transfer în portul Bahia Tunel, de unde ne vom îmbarca pe vasul care ne va purta spre Gheţarul Viedma, pentru a-i admira măreţia de aproape, iar dacă vom fi norocoşi, vom putea surprinde fantasticele momente ale desprinderii iceberg-urilor imense din gheţar, spectacol greu de descris în cuvinte. Dejun la pachet. Întoarcere în port, de unde în continuarea zilei ne vom deplasa spre El Calafate, un orăşel încântător care vă va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional "Los Glaciares", aflat pe ţărmul imensului Lac Argentino, în sud-vestul provinciei Santa Cruz. Numele său provine de la un mic arbust cu flori galbene şi fructe mici albăstrui, foarte des întâlnit în Patagonia: calafate (Berberis buxifolia). Cazare la Hotel Kosten Aike 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 22.10.2017: EL CALAFATE - GHEŢARUL PERITO MORENO - EL CALAFATE
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, care se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. Gheţarul Perito Moreno este unul dintre cei 48 de gheţari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului. Nivelul apei pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 de metri, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Sosire în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime frontală de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume care este în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare.
ZIUA 12 / 23.10.2017: EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE
Mic dejun. Astăzi vom părăsi Argentina şi vom intra în Chile, îndreptându-ne către cel mai atractiv Parc Naţional din Chile şi poate din întreaga lume: Torres del Paine, unde vom călători de-a lungul lacurilor Nordenskjold şi Pehoe. Prima oprire va fi la Cascada Salto Grande, iar de aici ne vom îndrepta spre campingul Pehoe unde vom servi un dejun la pachet şi vom putea admira Cuernos del Paine. Vom ajunge apoi la Gheţarul Grey de unde vom face o scurtă drumeţie de aprox. 45 minute până la Lacul Grey. Deoarece Torres del Paine este unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume, ne vom caza şi vom cina în acest decor mirific la Hotel Las Torres 4* (sau similar).
ZIUA 13 / 24.10.2017: TORRES DEL PAINE - PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS
Mic dejun. Plecare spre Puerto Natales, capitala provinciei chiliene, Ultima Esperanza, oraş situat la poalele Anzilor Patagoniei, lângă Canalul Senoret. Dejun în timpul vizitelor. După un scurt tur al acestui orăşel de poveste în care timpul parcă s-ar fi oprit în loc, ne vom îndrepta către Punta Arenas (Punctul Nisipos), unde vom face un tur panoramic al celui mai sudic oraş al continentului, care include Cerro de la Cruz, de unde se poate admira întregul oraş, portul, Strâmtoarea Magelan şi Piaţa Armelor. Cazare la Hotel Rey Don Felipe 4* (sau similar).
ZIUA 14 / 25.10.2017: PUNTA ARENAS - USHUAIA
Mic dejun. Transfer în Argentina, la Ushuaia, supranumită "ţara de la capătul lumii". Înconjurat de munţi abrupţi, cu vârfurile acoperite de zăpadă care străjuiesc Canalul Beagle de la înălţimea celor 1500 de metri, mărginit de o vastă întindere de natură neexplorată, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru oraşul cel mai sudic al planetei. Dejun la pachet. Cazare la Hotel Las Lengas 3* (sau similar).
ZIUA 15 / 26.10.2017: USHUAIA - PARCUL NAŢIONAL TIERRA DEL FUEGO - CANALUL BEAGLE - USHUAIA
Mic dejun. Astăzi vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina aflat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte. Restul Parcului Naţional Tierra del Fuego este închis publicului pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat. Parcul adăposteşte aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, Condori, Vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Raţa de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor "de baraje", pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul "de la capătul lumii", tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo permit, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, situat în sudul extrem al Americii de Sud, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a trecut prin canal în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul "Capătul Lumii", Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit "Ends of the World"™s Light House" şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Cazare la Hotel Las Lengas 3* (sau similar).
ZIUA 16 / 27.10.2017: USHUAIA - BUENOS AIRES
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas spre Buenos Aires, AR 1879 (09:00 / 12:28). Cunoscut şi sub numele de Reina del Plata (regina din Plata), Buenos Aires este cea mai mare metropolă - port din America de Sud. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, locuinţe şi clădiri luxoase, precum şi de grădini imense. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie care îmbina armonios lacuri, sculpturi şi monumente pe o suprafaţă de 3 kmp. Vom face o scurtă incursiune în cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume, Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908, Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Cabildo, Catedrala, Clădirea Guvernului "Casa Rosada" şi sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă având 9.000 mp, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vedea în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartierul italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).
ZIUA 17 / 28.10.2017: BUENOS AIRES - AMSTERDAM
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 702 (15:45 / 09:05).
ZIUA 18 / 29.10.2017: AMSTERDAM - BUCUREŞTI
Sosire la Amsterdam la ora 09:05, de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

TARIF: 1640 EURO + 3790 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1050 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se recalculează)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Paris - Santiago de Chile, Buenos Aires - Amsterdam - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile - Puerto Montt, San Carlos de Bariloche - El Calafate, Ushuaia - Buenos Aires
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 15 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 3*
- mic dejun, dejun şi cină (conform program)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 470 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 160 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 5 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali
• Navigare spre baza gheţarului Perito Moreno: aprox. 40 usd/pers.
• Navigare pe Canalul Beagle: aprox. 80 usd/pers.
• Cină şi spectacol de Tango: aprox. 110 usd/pers.
• Excursie în Insula Paştelui compusă din:
 servicii sol: transferuri hotel - aeroport - hotel, 2 nopţi cazare cu mic dejun, excursie de o zi cu dejun la pachet în care vom descoperi secretele culturii Rapa Nui - aprox. 680 usd/pers. / loc în cameră dublă; supliment cameră sgl. aprox. 190 usd/pers.
 bilet avion: Santiago de Chile - Insula Paştelui - Santiago de Chile: aprox. 590 euro/pers. şi 150 euro/pers. taxe de aeroport

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora.
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.