Circuite turistice

Circuit 2017 STATELE UNITE ALE AMERICII

  • Circuit in: SUA 
  • Durata: 16 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3920 Dolari / persoană

Traseu:

CHICAGO - SPRINGFIELD - ST. LOUIS - NASHVILLE - MEMPHIS - GRACELAND - TUPELO - JACKSON - NATCHEZ - BATON ROUGE - NEW ORLEANS - MONTGOMERY - SAVANNAH - CHARLESTON - ATLANTA

Tarife:

Perioada: 13.05 - 28.05.2017

TARIF: 1350 EURO + 3920 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1200 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se majorează cu 150 euro/pers.)

Detalii:

Pe urmele lui Scarlet O"™Hara, Louis Armstrong şi Elvis Presley

R I T M U R I L E S U D U L U I
STATELOR UNITE ALE AMERICII


CHICAGO - SPRINGFIELD - ST. LOUIS - NASHVILLE - MEMPHIS - GRACELAND - TUPELO - JACKSON - NATCHEZ - BATON ROUGE - NEW ORLEANS - MONTGOMERY - SAVANNAH - CHARLESTON - ATLANTA

Aventura americană la care sunteţi invitaţi să participaţi este de fapt un circuit în Statele Unite ale Americii, care porneşte din nordul industrializat al Statelor Unite şi care coboară treptat spre sudul muzical şi încărcat de istorie, unde veţi descoperi arhitectura sec. al XVIII-lea şi al XIX-lea. Cu această ocazie veţi avea prilejul de a rememora principalele evenimente din perioada Războiului de Independenţă, veţi asculta melodii de jazz, blues şi rock"™n"™roll, veţi naviga pe vestitul Mississippi şi veţi avea prilejul de a gusta din mâncărurile tradiţionale creole. Vă invităm să călătoriţi în timp şi să simţiţi ritmurile fantastice ale sudului Statelor Unite, amintindu-vă de Scarlett O"™Hara, Louis Armstrong sau Elvis Presley, într-o fascinantă vacanţă americană!

Perioada: 13.05 - 28.05.2017

ZIUA 1 / 13.05.2017: BUCUREŞTI - ISTANBUL - CHICAGO
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1044 (10:00 / 11:25) şi mai departe spre Chicago cu TK 5 (14:20 / 18:00). Sosire la Chicago şi transfer la hotel pentru cazare la Hotel Holiday Inn Mart Plaza 3* (sau similar).
ZIUA 2 / 14.05.2017: CHICAGO
Mic dejun. Tur panoramic al oraşului Chicago, o metropolă vibrantă aşezată pe malul Lacului Michigan, al treilea oraş ca mărime din SUA şi cel mai mare oraş al statului Illinois, unul dintre cele mai industrializate oraşe din Statele Unite. Un paradis al arhitecturii urbane, al artei şi jazzului, Chicago este casa trenurilor suspendate, a realizatoarei de televiziune Oprah, a unor muzee excelente şi a unor restaurante şi baruri faimoase. Zgârie-norii din zona financiară se combină perfect cu plajele cu nisip fin şi parcurile imense. Parcul Millennium care are o suprafaţă de aprox. 25 ha de-a lungul lacului, este considerat inima verde a oraşului, iarna lacul transformându-se într-un pitoresc patinoar. Chicago Cultural Center, care deţine numeroase opere de artă renumite, este primul centru cultural din lume cu intrare gratuită, făcând astfel parte din primele 10 cele mai căutate atracţii ale oraşului. Turul panoramic de oraş va include: Sears Tower, Institutul de Artă, Navy Pier, Water Tower, John Tower, Wriglley Bulding etc. Cazare în Chicago la Hotel Holiday Inn Mart Plaza 3* (sau similar).
ZIUA 3 / 15.05.2017: CHICAGO - ST. LOUIS
Mic dejun. Plecare spre St. Louis trecând prin Springfield pe Route 66, una dintre cele mai faimoase şosele din America. Pornind iniţial din Chicago, trecând prin Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico şi Arizona, pentru a se termina în Los Angeles după 3.940 km, Route 66 a fost în anii "™30 unul dintre drumurile principale ale migraţiei spre vest. Orăşelele apărute datorită sosirii imigranţilor au devenit celebre în întreaga regiune, iar şoseaua a fost inclusă în Patrimoniul Naţional începând cu anul 1985. După o călătorie pe vestita Route 66 vom ajunge în Springfield, unde Abraham Lincoln a practicat avocatura între anii 1837 şi 1861, aici existând şi casa memorială a acestuia. În continuarea zilei vom pleca spre St. Louis, oraş fondat în anul 1764 de către Pierre Laclede şi Auguste Chouteau, care apoi a devenit un important port pe Mississippi. Gazdă a Jocurilor Olimpice din anul 1904, St. Louis s-a axat în a doua jumătate a sec. al XX-lea pe turism, servicii şi comerţ. Vom putea admira construcţii din sec. al XIX-lea, dar şi Arcul Gateway, cel mai înalt monument din lume construit de om, districtul istoric Soulard şi Forest Park, locul de desfăşurare al Expoziţiei Mondiale din anul 1904. Înainte de a ajunge la hotel, vom face o oprire la Basilica St. Louis pentru a observa cea mai mare colecţie de mozaicuri din emisfera vestică. Cazare în St. Louis la Hotel Crowne Plaza St. Louis Downtown 4* (sau similar).
ZIUA 4 / 16.05.2017: ST. LOUIS - NASHVILLE
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Nashville, capitala statului Tennessee, considerat a fi în acelaşi timp şi capitala muzicii country, aşezată între Promenada Briley şi râul Cumberland. Vom putea vizita Muzeul Country Music Hall of Fame (intrare opţională), aşa cum sugerează denumirea, muzeu dedicat muzicii şi celebrităţilor sale, care beneficiază de o clădire impresionantă evaluată la 37 milioane de dolari. Aproape o treime din cele peste 400 de companii de înregistrări din SUA se afla în Nashville, aşa că denumirea de "Vale a Muzicii" este extrem de potrivită. Turul oraşului continuă cu Music Row, unde se află studiourile de înregistrări şi cu zona centrală unde vom admira clădirile istorice precum Universitatea Vanderbilt şi Capitoliul. Pentru a simţi atmosfera "country", vom putea participa opţional la o cină tradiţională cu muzica live şi dans la cunoscutul Wildehorse Saloon. Cazare în Nashville la Hotel Clarion Downtown Nashville Stadium 3* (sau similar).
ZIUA 5 / 17.05.2017: NASHVILLE - MEMPHIS
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Plantaţia Belle Meade, o faimoasă crescătorie de cai de rasă, ce redă stilul de viaţă luxos de acum un secol şi jumătate şi care a fost construită în stilul renaşterii greceşti. Continuăm apoi cu vizitarea Castelului Belmont, construit de Adelicia Acklen (1817 - 1889), considerată de mulţi sursa de inspiraţie pentru personajul Scarlett O"™Hara, un domeniu ce te transpune în timpurile de mult apuse ale Americii secolului XIX. Itinerarul zilei ne va purta spre vest, pentru a ajunge la Memphis, cel mai mare oraş de pe râul Mississippi, locul de naştere al blues-ului, al rock"™n"™roll-ului şi al muzicii soul. Pe strada Beale, W.C. Handy a aşternut pe hârtie primele note ale melodiilor blues, iar istoricul Sun Records, devenit în prezent muzeu, păstrează vie imaginea lui Elvis, a lui Roy Orbison sau a lui Jerry Lee Lewis. Pe lângă melodiile vechilor culegători de bumbac, zona se poate mândri şi cu faptul că are mai multe zile însorite decât Miami, atrăgând astfel turişti dornici să combine soarele cu tradiţiile sudiste. De numele oraşului mai este legat însă şi numele lui Martin Luther King Jr. care a fost asasinat, pe 4 aprilie 1968 în fostul Motel Lorraine, devenit ulterior Muzeul Naţional al Drepturilor Civile. După-amiaza vom face un tur panoramic în Memphis, prilej cu care vom vedea Beale Street, casele construite în stil victorian în anii 1800, statuile lui Elvis şi B.B. King, Piramida şi FedEx Forum etc. Cazare în Memphis la Hotel SpringHill Suites by Marriott Memphis Downtown 3* (sau similar).
ZIUA 6 / 18.05.2017: MEMPHIS - GRACELAND - MEMPHIS
Mic dejun. În prima parte a zilei vă propunem o vizită opţională la Graceland, casa-muzeu a lui Elvis Presley, situată la 20 km sud de Memphis, care se pare că este pe locul 2 în topul celor mai vizitate case din Statele Unite, imediat după Casa Albă. Întreaga poveste a regelui rock"™n"™roll-ului, de la originile sale modeste până la viaţa de superstar, este prezentată prin fotografii, filme video, colecţii de discuri, obiecte personale, costume de scenă, Cadillacul roz şi cadouri primite de la fani. Aici este locul de pelerinaj unde se adună sute de fani în fiecare an, în lunile ianuarie şi august, pentru a-l celebra pe idolul lor, care este îngropat în curtea fostei sale reşedinţe. După-amiaza o veţi putea petrece vizitând muzeul Smithsonian Rock and Soul, unde veţi descoperi impactul pe care Memphis, cu a sa istorie culturală, a avut-o asupra întregii Americi, sau vizitând Pink Palace - impresionantul conac construit de pionierulul supermarket-urilor, Clarence Saunders, sau plimbându-vă pe celebra stradă Beale Street din centrul Memphis-ului. Cazare în Memphis la Hotel SpringHill Suites by Marriott Memphis Downtown 3* (sau similar).
ZIUA 7 / 19.05.2017: MEMPHIS - TUPELO - JACKSON - NATCHEZ
Mic dejun. Plecare spre Tupelo, oraş situat în nord-estul statului Mississippi, cunoscut fiind ca locul în care s-a născut Elvis. Vom putea vizita casa natală a celebrului star al rock and roll-ului, un loc în care iubitorii de muzică pot completa "turul Presley" iar apoi vom putea descoperi zona centrală a oraşului. Drumul va continua spre Jackson, capitala statului Mississippi începând cu anul 1822, pe care îl vom vizita într-un tur panoramic. După-amiaza sosire în Natchez, orăşel tipic "sudist", presărat cu case din perioada colonială care vă vor duce cu gândul la filmul "Pe aripile vântului". Cazare în Natchez la Hotel Vue Hotel 3* (sau similar).
ZIUA 8 / 20.05.2017: NATCHEZ - BATON ROUGE -NEW ORLEANS
Mic dejun. Astăzi vom porni spre Baton Rouge, capitala statului Louisiana, al doilea oraş ca mărime din stat după New Orleans, unul dintre cele mai importante noduri de comunicaţii din această regiune. În anul 1699 o expediţie franceză condusă de Sieur d"™Iberville pe fluviul Mississippi a descoperit zona în care locuiau membrii triburilor Houma şi Bayogoula, care era marcată de nişte piloni vopsiţi în roşu, stâlpi care au dat denumirea oraşului Baton Rouge (stâlp roşu). Primii europeni s-au aşezat în această regiune începând cu anul 1721, iar mai apoi francezii, britanicii şi spaniolii şi-au trimis reprezentanţii. Populaţia autohtonă, numită cajun, şi-a păstrat tradiţiile dar a şi asimilat o mulţime de obiceiri europene dând naştere unei culturi spectaculoase. După o scurtă oprire în Baton Rouge unde vom admira centrul vechi cu case coloniale pitoreşti, vom porni spre Nottoway, un conac impresionant care combină stilul arhitectonic grecesc cu cel italian. Aşezat pe plantaţia cu acelaşi nume, conacul este un simbol al tenacităţii oamenilor care au trăit aici şi dezvăluie vizitatorilor 64 de camere cu mobilier elegant, şeminee de marmură şi tavane pictate. Vizitarea interiorului conacului este opţională iar cei care nu doresc să intre vor putea face o scurtă plimbare pe domeniul Nottoway. După-amiaza vom pleca spre New Orleans, cel mai important oraş din sud, localizat în sud-estul statului Louisiana, fiind numit după Orléans, oraşul situat pe râul Loire în centrul Franţei. New Orleans este bine cunoscut pentru cartierul vechi French Quarter - Cartierul francez, cu arhitectură din perioada de colonizare spaniolă şi franceză, precum şi pentru moştenirea sa trans-culturală şi multilingvă. Oraşul este de asemenea renumit pentru bucătăria şi muzica sa, mai ales ca loc de naştere al jazzului, precum şi pentru sărbătorile şi festivalurile sale anuale, cum ar fi Mardi Gras. Şi nu în ultimul rând, New Orleans este oraşul natal al celebrului Louis Armstrong, al cărui nume, în semn de apreciere şi omagiu, îl poartă astăzi aeroportul şi un frumos parc al oraşului. Cazare în New Orleans la Hotel Holiday Inn Downtown Superdome 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 21.05.2017: NEW ORLEANS
Mic dejun. Dimineaţa vom porni într-un tur pietonal prin Cartierul Francez din New Orleans, unde vom putea admira clădirile Pontalba, din cărămidă roşie şi balcoane din fontă, considerate a fi cele mai vechi clădiri de apartamente din America. Inima acestui cartier este reprezentată de Piaţa Jackson, unde se află Catedrala St. Louis ridicată în anul 1794. Lespezile din faţa bisericii reprezintă locul preferat al muzicienilor stradali, al portretiştilor şi prezicătorilor. Două muzee flanchează piaţa, fiind găzduite de două clădiri impresionante cu cupolă, Cabildo şi Presbytere. Cea mai mare atracţie este însă Bourbon Street, locul în care cele mai cunoscute şi pitoreşti restaurante şi cluburi din New Orleans îşi au sediile. Deoarece francezii au revendicat Louisiana drept colonie în anul 1690, iar Jean Baptiste Le Moyne de Bienville în calitate de conducător al noului teritoriu a fondat oraşul în anul 1718, trei ani mai târziu când configuraţia străzilor s-a stabilit, acestea au primit în majoritatea lor, denumiri de sfinţi sau denumiri legate de familia regală franceză. Arhitectura oraşului vă va fascina, iar Piaţa Franceză şi Royal Street vor completa imaginea despre acest oraş. Opţional, vom putea încheia ziua cu o romantică croazieră pe Mississippi, cu un vas cu zbaturi. Cazare în New Orleans la Hotel Holiday Inn Downtown Superdome 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 22.05.2017: NEW ORLEANS - PLANTAŢIILE OAK ALLEY & LAURA - DOMENIUL LONGUE VUE - NEW ORLEANS
Mic dejun. Astăzi vom putea vizita, opţional, plantaţiile Oak Alley şi Laura dar şi casa şi grădinile Longue Vue. Călătoria pe care v-o propunem va fi ca o întoarcere în timp, iar eleganţa domeniilor şi frumuseţea grădinilor vă vor fermeca cu siguranţă. Oak Alley a fost fondată în anul 1830 de Valcour Aime, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Sud, proprietar de plantaţii de trestie de zahăr. Dintre reşedinţele cele mai faimoase din zonă, Oak Alley este considerată cea mai frumoasă, stilul grecesc al construcţiei impresionând în mod deosebit. În partea a doua a zilei vom vizita domeniul Longue Vue, renumit pentru grădinile sale realizate de arhitectul peisagist Ellen Biddle Shipman. În timpul amenajării grădinii, proprietarii au decis să construiască o casă nouă în mijlocul acestora, pentru a se putea bucura de peisaj, cele 20 de camere dispuse pe trei nivele mobilându-le în stil clasic. Întoarcere la New Orleans pentru cazare la Hotel Holiday Inn Downtown Superdome 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 23.05.2017: NEW ORLEANS - MONTGOMERY
Mic dejun. Plecare spre Montgomery, capitala statului Alabama, al doilea oraş ca mărime din stat, după Birmingham. Oraşul ridicat pe râul Alabama este puternic asociat în istoria Statelor Unite cu Războiul Civil American fiind prima capitală a Statelor Confederate ale Americii. În perioada 1961 - 1970, Montgomery a fost considerat locul naşterii şi emancipării Mişcării americane pentru drepturile civile, o mişcare de protest împotriva segregării rasiale, la care a luat parte şi pastorul Martin Luther King. Tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea Capitoliul Statului Alabama şi Biserica Baptistă de pe Dexter Avenue, locul în care a predicat Martin Luther King (ambele fiind monumente istorice naţionale), Memorialul Drepturilor Civile, prima Casă Albă a Confederaţiei, construită în anul 1835 în stil italian, gara şi centrul vechi al oraşului, unde există aprox. 50 de case din sec. al XIX-lea, atent restaurate, care păstrează ceva din aerul aristocratic al acelei perioade, redând atmosfera vechiului Montgomery, cândva un centru important al comerţului cu bumbac. Cazare în Montgomery la Hotel Hampton Inn & Suites Downtown 3* (sau similar).
ZIUA 12 / 24.05.2017: MONTGOMERY - SAVANNAH
Mic dejun. Plecare spre Savannah, primul oraş fondat în statul Georgia în anul 1733 de către generalul James Edward Oglethorpe şi de cei 120 de pasageri englezi şi scoţieni care au ajuns pe "noul continent" la bordul vaporului Anne. Datorită sclavilor care lucrau pe plantaţii, oraşul s-a dovedit a fi unul prosper în perioada sec. XVIII - XIX, devenind un oraş-port strategic în timpul Revoluţiei Americane şi în timpul Războiului Civil American. Savannah reprezintă o lecţie de istorie a sudului Statelor Unite, fiind în prezent un centru industrial şi un important port maritim la Atlantic. În fiecare an Savannah atrage milioane de vizitatori, care admiră frumoasele clădiri pastelate, arhitectura oraşului şi clădirile istorice. Cazare în Savannah Hotel Best Western Plus Savannah Historic District 3* (sau similar).
ZIUA 13 / 25.05.2017: SAVANNAH - CHARLESTON
Mic dejun. Dimineaţa debutează cu un tur pietonal în districtul istoric din Savannah, trecând prin piaţete, admirând biserici, case şi monumente care amintesc de perioada Războiului Civil. Vom avea prilejul să vedem Casa Davenport, Podul Talmadge, Teatrul Lucas, Casa Piraţilor, Primăria şi Piaţa Ellis. Zona cea mai populară este faleza plină de magazine şi restaurante, unde ne vom putea relaxa în jurul prânzului. După-amiaza ne vom deplasa spre Charleston, sediul comitatului Charleston din statul Carolina de Sud, întemeiat în anul 1670 în timpul regelui Carol al II-lea, sub numele de "Charles Town". Charleston este cea mai veche aşezare permanentă din statul Carolina, dezvoltându-se ca o colonie britanică care făcea comerţ cu sclavi. Bunăstarea din trecutul oraşului se poate observa şi astăzi prin casele elegante din Charleston construite în sec. al XVIII-lea, datorită cărora oraşul este catalogat ca o bijuterie. Dansul charleston, foarte popular în perioada anilor "™20 şi-a luat această denumire de la acest vechi oraş din Carolina de Sud. Pe parcurs vom face o oprire la Plantaţia Boone Hall, unde vom putea afla mai multe detalii despre viaţa sclavilor negri, aici fiind expuse obiecte personale ale acestora, precum şi fotografii din perioada de tristă amintire. Cazare în Charleston la Hotel Holiday Inn Charleston Riverview 3* (sau similar).
ZIUA 14 / 26.05.2017: CHARLESTON - ATLANTA
Mic dejun. Pentru a intra în atmosfera oraşului vom porni într-o plimbare inedită cu trăsurile prin Charleston, oraş plin de biserici, fapt pentru care este numit "oraşul sfânt". Dintre atracţiile turistice ale oraşului vom avea ocazia să vedem Biserica Hughenoţilor, o structură gotică construită de protestanţii francezi, Biserica Episcopală Sf. Mihail, care are o clopotniţă de 57 m înălţime şi Fortul Sumter, locul unde s-au confruntat forţele Confederaţiei cu cele ale Uniunii. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Atlanta, capitala statului Georgia, denumită şi "inima noului sud". Poziţionarea geografică unică a făcut ca Atlanta să fie centrul transporturilor din sud încă din sec. al XIX-lea. Căile ferate, autostrăzile şi aeroportul care în anul 2006 a fost declarat cel mai aglomerat din lume, au făcut ca oraşul să fie accesibil pentru restul ţării şi atractiv pentru acordurile comerciale. Când a început Războiul Civil în anul 1861, Atlanta era deja centru de căi ferate, centru de manufactură şi magazie de provizii. În timpul infamului Marş spre mare din anul 1864, generalul William Sherman a incendiat toate amenajările căilor ferate, distrugând cea mai mare parte din afaceri şi mai mult de două treimi din case în încercarea de a paraliza liniile de aprovizionare. Atlanta nu a rămas însă în ruine pentru mult timp, deoarece la patru ani de la atacul lui Sherman, capitala Georgiei a fost mutată de la Milledgeville la Atlanta, oraşul lansându-se în prima campanie de atragere a afacerilor. Cazare în Atlanta la Hotel Holiday Inn Express & Suites Atlanta Downtown 3* (sau similar).
ZIUA 15 / 27.05.2017: ATLANTA - ISTANBUL
Mic dejun. Tur panoramic în Atlanta, oraş care după ce a ars din temelii în timpul Războiului Civil, a renăscut păstrând tradiţionala nobleţe şi ospitalitate a Sudului. Astăzi, oraşul este "asaltat" de turiştii atraşi de muzeele, parcurile, spectacolele şi de competiţiile sportive. Sediul unor corporaţii internaţionale de prestigiu precum Coca-Cola sau CNN, Atlanta a beneficiat de sprijinul acestora pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară în anul 1996. Vom putea admira centrul CNN, binecunoscuta reţea de televiziune prin cablu, Muzeul Coca-Cola, Atlanta History Center, unde vom vizita ferma familiei Smith (1860) şi Casa Swan (1928), Casa memorială a scriitoarei Margaret Mitchell, autoarea celebrului roman "Pe aripile vântului", Auburn Quarter cu casa şi centrul istoric Martin Luther King, precum şi Grădina Botanică (toate intrările sunt opţionale). După încheierea turului vom avea posibilitatea de a face ultimele cumpărături într-unul dintre mall-urile oraşului. Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 32 (22:45 / 16:40).
ZIUA 16 / 28.05.2017: ISTANBUL - BUCUREŞTI
Sosire la Istanbul la ora 16:40, de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul TK 1045 (18:50 / 20:10).

TARIF: 1350 EURO + 3920 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 1200 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se majorează cu 150 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Chicago şi Atlanta - Istanbul - Bucureşti
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 13 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4 şi 3*
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- tururi de oraş cu ghizi locali în Chicago, St Louis, Nashville, Memphis, Graceland, Baton Rouge, New Orleans, Montgomery, Savannah, Charleston şi Atlanta
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile internaţionale: aprox. 490 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)
- taxa de viză SUA: 160 usd/pers. (tariful poate fi modificat de către Consulatul SUA)
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program ca fiind opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 5 usd/zi/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achită conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
ACTE ŞI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZA:
SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb ( şi pe CD) / adeverinţa de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşina, teren etc.) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)
Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării
NOTĂ:
ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în "condiţiile de retragere" aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu sunt rambursabile.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la 01.02.2017
- diferenţa de 50 %, se achită cu 45 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.