Circuite turistice

SUA & Canada 2013

  • Circuit in: SUA 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: autocar + avion 
  • Cazare: Hotel 3* 
  • Pret: 2285 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - TORONTO
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup; plecare spre Toronto, cu o schimbare a cursei pentru zborul transatlantic. Sosire la Toronto in cursul dupa amiezii. Transfer la hotel 3* si cazare. Seara este rezervata pentru o scurta intalnire informativa cu ghidul si pentru odihna, in vederea acomodarii cu noul fus orar. 
2 TORONTO & CASCADA NIAGARA
Mic dejun. Dimineata ne vom intalni cu ghidul local si impreuna vom vizita - in cadrul unui tur panoramic de oras - cele mai importante atractii ale capitalei economice a statului canadian: Rogers Center, CN Tower, cladirile Parlamentului provinciei Ontario, Queen"™s Park. Dupa efectuarea turului de oras ne vom indrepta catre Cascada Niagara si vom admira de aproape aceasta uimitoare minune naturala, in cadrul unei plimbari cu vaporasul Maid of The Mist. Seara ne intoarcem in Toronto, nu inainte de a cumpara un souvenir de la magazinele aflate in apropierea cascadei. 
3 TORONTO - OTTAWA (450 km)
Mic dejun. Vom urma tarmul Lacului Ontario catre orasul colonial Kingston, spre estuarul fluviului St. Laurence. Ne vom relaxa intr-o croaziera de o ora in arhipelagul celor 1000 de Insule. Intorsi pe tarm, ne vom indrepta catre capitala tarii, Ottawa, renumita pentru bulevardele largi, cladirile impunatoare si gradinile publice cu lalele multicolore. Cazare in Ottawa, hotel 3*. 
4 OTTAWA - MONTREAL (212 km)
Mic dejun. Parasim Ottawa si intram in provincia francofona Quebec. Ne continuam drumul catre Montreal unde, odata ajunsi, avem prevazut un tur de oras care ne va arata contrastul intre orasul vechi, cu stradute inguste si orasul modern cu cladiri impresionante. Cazare in Montreal, la hotel 3*. 
5 MONTREAL - QUEBEC CITY (250 km)
Mic dejun. Timp liber pentru vizite suplimentare in Montreal. Ne deplasam apoi catre Quebec City, cel dintai asezamant francez de pe continentul Nord American. Seara va propunem o cina (optionala) intr-unul dintre bistrourile romantice ale orasului. Cazare in Quebec City la hotel 3*, unde vom ramane pentru urmatoarele doua nopti. 
6 QUEBEC CITY
Mic dejun, urmat de un tur de oras cu ghid local. Quebec este un oras incantator, istoric, cu un sarm european aparte. Vom vedea Cartierul Latin, parcul istoric Battlesfield - scena unor confruntari care au schimbat destinul Americii de Nord - Basilica, Citadela si Palatul Regal (exterior). Spre nord vom ajunge la altarul St Anne de Beaupre, primul loc de pelerinaj din America de Nord, si la impresionanta Cascada Montmorency (83m). 
7 QUEBEC - BOSTON (640 km)
Mic dejun. Traseul excursiei va urma linia stancoasa a tarmului catre sud, iar drumul spre Boston va cuprinde si o oprire intr-unul dintre satele pitoresti de coasta cum ar fi Kennebunkport. Aici vom avea ocazia sa vedem viata obisnuita, de zi cu zi, a locuitorilor din Noua Anglie. Vom trece de Portsmouth, singurul oras aflat pe coasta din zona New Hampshire. Vom ajunge seara la Boston, oras important al Statelor Unite ale Americii, statul Massachusetts. Cazare hotel 3* in zona Boston. 
8 BOSTON
Boston este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase orase ale Americii. Vom vizita cu ghidul, printre altele: Trinity Church, cea mai veche catedrala din Boston, parcul si gradinile publice Boston Common si Beacon Hill - un cartier vechi in sil englezesc. Dupa amiaza este libera pentru o plimbare relaxanta intr-una din gradinile publice ale orasului sau pentru vizitarea Muzeului US Constitution. Alternativ, va propunem o o vizita optionala la Muzeul Vrajitoarelor din Salem, Universitatea Harvard si o croaziera relaxanta pe Raul Charles. 
9 BOSTON - NEW YORK (360 km)
Mic dejun. Plecare spre Big Apple. In cursul dupa amiezii, dupa ce ne vom caza la un hotel de 3*, avem prevazut un tur panoramic de oras in cadrul caruia vom vizita cele mai importante atractii ale metropolei: Times Square, Madison Square Garden, Greenwich Village, Central Park, Wall Street, Fifth Avenue, Rockefeller Center. 
10 NEW YORK
Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in acest minunat oras. Seara, optional, tur de noapte al orasului New York, incluzand : traversare cu ferry boat la Staten Island, Brooklyn, Soho, si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte din New York. Pret informativ: 65 USD / persoana, minim 25 platitori. Cazare New York. Cazare la hotel 3*. 
11 NEW YORK - PHILADELPHIA - ATLANTIC CITY (optional) - WASHINGTON, DC (570 km)
Mic dejun. Plecare spre Philadelphia, oras istoric in care s-au scris si adoptat doua documente de importanta majora: Declaratia de Independenta si Constitutia Statelor Unite. Vom face un tur de oras in care vom vizita Parcul Independentei, vom vedea Liberty Bell, clopotul urias de 943 kg, simbol istoric al independentei, aflat in turla cladirii Independence Hall. In continuare, optional, se poate face o mica abatere de la traseu pentru a vizita Atlantic City, considerat Las Vegasul Coastei de Est. Seara vom ajunge la Washington. Cazarea este prevazuta la un hotel de 3*. In limita timpului ramas disponibil, seara va propunem o plimbare in cartierul istoric Georgetown. 
12 WASHINGTON
Mic dejun. Astazi vom vizita capitala celui mai important stat al lumii, cu cele mai cunoscute obiective turistice, culturale si politice. Turul de oras dureaza cca 4 ore, timp in care vom vizita: Capitoliul, Memorialul Lincoln, Casa Alba - panorama, Cimitirul Memorial Arligton (mormintele familiei Kennedy), Curtea Suprema, Cladirea FBI - panorama. Dupa amiaza timp liber. Cazare Washington. Seara, optional tur de noapte al orasului Washington: memorialul Jefferson, memorialul Washington, George Town, Kennedy Cultural Center, cartierul chinezesc si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte. Pret informativ: 60 USD / persoana, minim 25 platitori. 
13 WASHINGTON - BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa transatlantica. 
14 Schimbarea cursei; sosirea pe Aeroportul Otopeni este prevazuta in cursul dupa amiezii. 


Tarife:

2285 € - Plecare in data de 25-07-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul Bucuresti - Toronto, retur Washington - Bucuresti
12 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Toronto, 1 noapte in Ottawa, 1 noapte in
Montreal, 2 nopti in Quebec, 2 nopti in Boston, 2 nopti in New New York si 2 nopti in Washington
transferuri aeroport - hotel - aeroport si transport cu autocar local conform itinerariului
tururi de oras cu ghid local in Toronto, Montreal, Quebec
vizitarea turnului CN Tower in Toronto
vizitarea Cascadei Niagara si plimbare cu vaporasul Maid of The Mist
croaziera 1000 Islands
vizitarea Muzeului Civilizatiei in Ottawa
excursie la Côte de Beaupré (in provincia Quebec)
insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:

taxele de aeroport si securitate = 435 EURO - pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu 2 saptamani inaintea plecarii
taxa de viza = 160 USD la cursul afisat de BRD in ziua platii; se achita personal de catre client, la orice sucursala a BRD
taxa de viza Canada (Temporary Resident Visa- Single Entry 60 EURO sau Temporary Resident Visa - Multiple Entry 120 EURO) se achita individual la orice sucursala a Bancii Transilvania
excursiile optionale
asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno
tips pentru soferi, ghizi locali si bagajisti - 50 USD, se platesc la fata locului

GRUP MINIM: 30 persoane. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza, sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 30 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

CANADA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / chitanta in original aferenta platii taxei de viza primita de la Banca Transilvania, plata taxei trebuie efectuata cu maxim 5 zile inaintea depunerii dosarului la Ambasada Canadei / formularele de viza (IMM5257, IMM5645 (Family Information) si IMM5476 (Use of a Representative - daca doriti ca agentia Paralela 45 sa aiba acces la informatii privind statutul vizei) completate electronic de fiecare aplicant la viza / extras de cont personal cu minum 2000 USD / 2 fotografii color 35 mm latime x 45 mm inaltime, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei, salariului si perioada concediului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / copie carte sau contract de munca / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta dovada acordulului parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar/ Ambasada poate solicita in urma examinarii dosarelor prezenta personala in vederea sustinerii unui interviu.

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)

Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii

CONDITII DE RETRAGERE/PENALIZARI:

20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 45-35 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 34-25 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 24-16 zile înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.

IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "conditiile de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza si programare (achitate direct de client la banca) nu sunt rambursabile.
CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

OBSERVATII:

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de institutiile de profil din SUA si Canada, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar / conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare - in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; de asemenea receptia poate solicita cartea de credit sau o suma cash (depozit) drept garantie pentru cheltuieli suplimentare / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si de viza in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv asmbasade / pretul excursiei a fost calculat la paritatea euro/dolar american, respectiv canadian, valabila in luna decembrie 2012; in cazul modificarii acestei paritati cu mai mult de 3% in favoarea dolarului, pretul se majoreaza corespunzator.

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.