Circuite turistice

SUA 2013 - Grand Tour

  • Circuit in: SUA 
  • Durata: 25 zile
  • Transport: autocar + avion 
  • Cazare: Hotel 3* 
  • Pret: 4390 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - NEW YORK
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup; plecare spre New York, cu schimbarea cursei pentru zborul transatlantic. Sosire la New York Aeroportul International JFK seara. Transfer la hotel 3* situat in Manhattan, cazare. 
2 NEW YORK - tur de oras
In cursul diminetii ne vom intalni cu ghidul, impreuna cu care vom vizita - in cadrul unui tur panoramic de oras - cele mai importante atractii ale metropolei: Times Square, Madison Square Garden, Greenwich Village, Central Park, Wall Street, Fifth Avenue, Rockefeller Center. Optional, deplasare cu ferryboat-ul din Battery Park la Statuia Libertatii, Ellis Island. Dupa-amiaza, timp liber pentru fiecare. Seara, optional, tur de noapte al orasului New York, incluzand : traversare cu ferry boat la Staten Island, Brooklyn, Soho, Greenwich Village, Times Square si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte din New York. Pret informativ: 65 USD / persoana, minim 25 platitori. Cazare New York. 
3 NEW YORK - PHILADELPHIA - ATLANTIC CITY (optional) - WASHINGTON
Astazi vom parasi marea metropola si ne vom indrepta cu autocarul catre capitala Statelor Unite. Pe traseu vom vizita orasul Philadelphia, intr-un tur panoramic ce cuprinde: Independence Hall si Liberty Bell. Dupa amiaza vom vizita optional Atlantic City, considerat Las Vegasul Coastei de Est. Seara ajungem la Washington. Cazare. 
4 WASHINGTON - tur de oras
Astazi vom vizita orasul, cu cele mai importante obiective turistice, culturale si politice cum ar fi: Capitoliul, Memorialul Lincoln, Casa Alba - panorama, Cimitirul Memorial Arligton (mormintele familiei Kennedy), Curtea Suprema, Cladirea FBI - panorama. Dupa amiaza timp liber. Seara, optional tur de noapte al orasului Washington: memorialul Jefferson, memorialul Washington, cartierul chinezesc, Georgetown, Centrul Cultural Kennedy, Gara Centrala si Memorialul celui de-al Doilea Razboi Mondial. si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte. Cazare in Washington. 
5 WASHINGTON DC - CASCADA NIAGARA
Dimineata plecam spre Cascada Niagara si traversam statul Pennsylvania, cu peisajele lui fermecatoare. Optional vom face un popas la un sat Amish, o comunitate parca desprinsa din paginile trecutului, refractara la nou si foarte conservatoare. Cazare in zona Cascadei Niagara. 
6 CASCADA NIAGARA - DETROIT
Astazi vom face vizita la Cascada Niagara, un ansamblu impresionant format din trei caderi de apa situate la granita dintre Statele Unite ale Americii si Canada. Vom avea sansa sa admiram de aproape aceasta uimitoare minune naturala, in cadrul unei plimbari cu vaporasul Maid of The Mist. Dupa-amiaza plecam spre Detroit. Cazare in Detroit. 
7 DETROIT - CHICAGO
Plecam din Detroit mai departe pe traseul nostru spre Vest catre Chicago. Cazare in Chicago. 
8 CHICAGO
Ziua de astazi este dedicata in totalitate orasul Chicago. Acest oras impresioneaza prin arhitectura interesanta si prin localizarea unica pe malul lacului Michigan. Vom face un tur de oras in care vom putea admira principalele obiective turistice pe care acest loc le ofera. Cazare Chicago. 
9 CHICAGO - MADISON
Pe drum ne putem opri in Milwakee pentru o vizita optionala a uneia din cele mai mari fabrici de bere din America. 
10 MADISON - SIOUX FALLS (540 km)
Drumul spre Sioux Falls ne va duce prin vaste terenuri agricole cu parcele nesfarsite de porumb. Sioux Falls, telul nostru de astazi se afla la granita cu Statul South Dakota, unde incepe adevaratul Vest American. Odata ajunsi, vom vizita cascada si parcul care au dat numele orasului. 
11 SIOUX - MUNTELE RUSHMORE - RAPID CITY (683 km)
Astazi vom porni spre Rapid City, dar ne vom opri mai intai in Parcul National Badlands. Acesta este de fapt o regiune arida, cu un relief foarte accidentat, aproape lipsit de vegetatie rezultat in urma eroziunii, din cauza ploilor torentiale care au croit fagase adanci in peretii stancosi, tinutul fiind si bogat in fosile de animale preistorice. Apoi ne vom delecta cu peisaje de la Muntele Rushmore. Acesta este un monument memorial care prezinta primii 150 de ani din istoria SUA prin intermediul unor sculpturi colosale ce-i infatiseaza pe primii presedinti ai tarii. Ne continuam apoi drumul catre Rapid City. 
12 RAPID CITY - CODY (630 km)
Statul Wyoming prin care vom calatori astazi spre orasul Cody este, spre deosebire de alte state pe care le-am traversat, foarte putin populat. Fermelor de pana acum le iau locul mici asezari. Pe seara ajungem la Cody unde ne si cazam. Nu poti trece prin Cody fara sa te confrunti cu memoria lui Buffalo Bill, un fost calaret, soldat, vanator de bizoni, comandant militar al Cercetasilor, fermier, actor si proprietar de circ. Cody este cunoscut si pentru Rodeurile Nocturne, o traditie de care locuitorii fostului Vest Salbatic sunt inca mandri. 
13 CODY - PARCUL NATIONAL YELLOWSTONE (211 km)
Dupa un scurt drum ajungem in Parcul National Yellowstone, primul parc national din lume. In timpul vizitei noastre acolo vom putea admira unul dintre cele mai spectaculoase gheizere, si anume Old Faithful, cat si lacul Yellowstone. Aici ne asteapta o maretie de fenomene termo-geologice cu izvoare aburinde si fantani fierbinti ale gheizerelor. Cazare in Yellowstone. 
14 PARCUL NATIONAL YELLOWSTONE - SALT LAKE CITY (603 km)
Astazi vom pleca spre Salt Lake City, capitala statului Utah. Orasul a fost infiintat de un grup de mormoni si este astazi sediul central al Bisericii Mormone. Odata ajunsi aici vom face un tur al orasului. Cazare in Salt Lake City. 
15 SALT LAKE CITY - PARCUL NATIONAL BRYCE CANYON (424 km)
Ziua de astazi va incepe dimineata devreme cand pornim la drum catre Parcul National Bryce Canyon care este renumit pentru miile de nuante de culoare prin care bucura privirile turistilor si pentru formele bizare ale formatiunilor stancoase. 
16 PARCURILE NATIONALE BRYCE CANYON - ZION - GRAND CANYON
Astazi urmeaza o serie de peisaje deosebite: pitorescul lac Powell - unul dintre cele mai mari lacuri artificiale, Painted Desert cu bogatia lui de culori, variatul Zion National Park, iar punctul culminant al zilei va fi Marele Canion - una dintre cele mai spectaculoase minuni geologice ale planetei. Strabatut de fluviul Colorado, care a sapat 2 milioane de ani sculptand platoul imens pentru a da forma pe care o are astazi, Marele Canion este recunoscut pentru privelistile fantastice pe care le ofera, un tablou al naturii fara egal - stanci colorate ce strajuiesc vaile abrupte si platouri ametitoare. 
17 PARCUL NATIONAL GRAND CANYON - LAS VEGAS
De dimineata aveti optional posibilitatea unui zbor cu elicoperul deasupra Marelui Canion. Dupa ce ultimele zile au fost dedicate in totalitate experientelor linistitoare in natura si minunilor ei, acum ne vom indrepta catre animatul Las Vegas - Orasul Norocului, plin de hoteluri, magazine si faimoase cazinouri. Seara, puteti face optional un tur "Las Vegas by night". In acest tur vom descoperi feeria acestui oras si viata de noapte. Cazare in Las Vegas. 
18 LAS VEGAS - LOS ANGELES
Astazi pornim catre Los Angeles pe drumul care traverseaza Desertul Mojave, cu o flora bogata care cuprinde aproximativ 1000 de specii. Ajungem in Los Angeles - "The City of Glamour" - si, in timpul unui tur panoramic vom putea vedea Beverly Hills - cartierul celebritatilor, Sunset Strip - strada cunoscuta pentru panourile publicitare si restaurantele vedetelor, centrul orasului - Downtown, West Hollywood si Walk of Fame - vestitul bulevard in care stralucesc "stelele" tuturor vedetelor care s-au remarcat de-a lungul timpului la Hollywood. Cazare in Los Angeles. 
19 LOS ANGELES
Aceasta este o zi libera pentru vizite individuale. Optional puteti excursie optionala pentru a vizita cartierele si plajele renumite ale orasului, devenite simboluri ale culturii si stilului de viata californian: moderna plaja Manhattan cu arhitectura specifica, Hermosa Beach, Venice Beach cu canalele venetiene si Santa Monica. Ziua mai poate fi petrecuta la Beverly Hills, Hollywood sau pe numeroasele plaje din apropiere. Seara se poate organiza optional un tur "Los Angeles by night" incluzand zonele renumite ale orasului, bulevardul Sunset, bulevardul Hollywood, locatiile faimoase frecventate de staruri, privelisti spectaculoase asupra orasului la Observatorul Griffith. Turul se termina cu vizitarea Universal Studios, zona plina de restaurante, baruri si magazine, cu o viata de noapte trepidanta. Pret informativ: 65 USD/persoana (minim 20 platitori). 
20 LOS ANGELES - SANTA MARIA
Astazi ne vom continua calatoria pe coasta Americii de Vest spre Santa Maria. Pe traseu, vom vizita Santa Barbara, supranumita si "perla de pe Riviera Americana" caracterizata prin arhitectura de inspiratie coloniala spaniola, vegetatia abundenta si ritmul de viata relaxat al locuitorilor. Cazare in Santa Maria.

Ziua 21:

SANTA MARIA - SAN FRANCISCO

Ne vom desparti de Santa Maria si vom porni intr-o calatorie de o zi pe traseul Big Sur, cu destinatia finala San Francisco. Pe drum vom vizita satul Carmel, cunoscut pentru pitorescul traditional al arhitecturii. Vom poposi apoi in orasul Monterey - prima capitala a Californiei si una dintre cele mai fermecatoare asezari de pe litoral. Calatoria noastra de azi va cuprinde si renumitul traseu turistic "17 Mile Drive". Cazare in San Francisco.

Ziua 22:

SAN FRANCISCO

Dimineata ne vom intalni cu ghidul si impreuna vom vizita - in cadrul unui tur panoramic de oras - cele mai importante atractii ale metropolei: Podul Golden Gate, Debarcaderul Pescarilor, cartierul Nob Hill (loc preferat de producatorii de la Hollywood pentru filmari), Union Square, Chinatown - Orasul Chinezesc, golful din San Francisco. Dupa amiaza timp liber pentru ultimele cumparaturi sau vizita optionala a renumitei inchisori federale Alcatraz de pe insula cu acelasi nume. Cazare San Francisco.

Ziua 23:

SAN FRANCISCO

Timp liber in San Francisco. Azi va propunem o excursie optionala: vizitarea renumitului orasel Sausalito, cu o vedere deosebita asupra golfului si orasului San Francisco. Acest orasel impresioneaza prin aspectul mediteranean si prin farmecul deosebit al teraselor de pe faleza. Continuam cu vizitarea Vaii Sonoma, renumita pentru frumusetea peisajului, cu vizite si degustari de vinuri in cele mai cunoscute podgorii din California. Se viziteaza si pitorescul orasel in stil spaniol Sonoma. Pret informativ: 160 USD/persoana (minim 20 platitori).Seara, optional va propunem un tur "San Francisco by night", incluzand cele mai populare atractii ale orasului: colina Twin Peaks, vedere de pe Golden Gate, Chinatown, Plaja de Nord, Cartierul Financiar, Plaja de Sud, Bay Bridge si Embarcadero. Pret informativ: 65 USD/persoana (minim 20 platitori).

Ziua 24:

SAN FRANCISCO - BUCURESTI

Dupa eliberarea camerelor avem prevazut transferul la aeroport pentru imbarcare pe cursa transatlantica cu destinatia finala Bucuresti.

Ziua 25:

Sosire la Bucuresti in cursul serii. 


Tarife:

4390 € - Plecare in data de 01-10-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul Bucuresti - New York si San Francisco - Bucuresti
23 nopti cazare la hoteluri de 3*: 2 nopti New York, 2 nopti Washington, 1 noapte Niagara, 1 noapte Detroit, 2 nopti Chicago, 1 noapte Madison, 1 noapte Sioux City, 1 noapte Rapid City, 1 noapte Cody, 1 noapte Yellowstone, 1 noapte Salt Lake City, 1 noapte Bryce, 1 noapte zona Marelui Canion, 1 noapte Las Vegas, 2 nopti Los Angeles, 1 noapte Santa Maria, 3 nopti San Francisco
mic dejun
transferuri aeroport - hotel - aeroport si transport cu autocar local conform itinerariului
tur de oras in New York, Philadelphia, Washington, Chicago, Salt Lake City, Los Angeles, San Francisco
vizitarea Cascadei Niagara si plimbare cu vaporasul Maid of the Mist
vizita la Parcul National Badlands si Muntele Rushmore
intrari la parcurile nationale Yellowstone, Bryce Canyon, Zion, Grand Canyon
insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:

taxele de aeroport si securitate = 435 EURO - pot suferi modificari
taxa de viza = 160 USD la cursul afisat de BRD in ziua platii; se achita personal de catre client, la orice sucursala a BRD
excursiile optionale
asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno
tips pentru soferi, ghizi locali si bagajisti - cca 50 USD, se platesc la fata locului

GRUP MINIM: 30 persoane. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza, sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 30 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

ACTE SI CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie). In cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in "conditiile de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxa de viza si programare (achitata direct de client la banca) nu se restituie de catre Ambasada SUA.
Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii.


CONDITII DE RETRAGERE/PENALIZARI:

20% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 45-35 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 34-25 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 24-16 zile înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.


• IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "conditiile de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza si programare (achitate direct de client la banca) nu sunt rambursabile.
• CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.OBSERVATII:

Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de institutiile de profil din SUA, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale / copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar / conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective / distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare - in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor; de asemenea receptia poate solicita cartea de credit sau o suma cash (depozit) drept garantie pentru cheltuieli suplimentare / agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu / agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si de viza in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv asmbasade / pretul excursiei a fost calculat la paritatea euro/dolar american valabila in luna decembrie 2012; in cazul modificarii acestei paritati cu mai mult de 3% in favoarea dolarului, pretul se majoreaza corespunzator

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.