Circuite turistice

Circuit 2018 ARGENTINA - CHILE - BOLIVIA - PERU

  • Circuit in: America de Sud 
  • Durata: 19 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3750 Dolari / persoană

Traseu:

Buenos Aires - Salta - Humahuaca - Purmamarca - Tilcara - Salinas Grandes - San Pedro de Atacama - Laguna Verde - Laguna Roşie - Siloli - San Juan - Uyuni - Potosi - Sucre - La Paz - Lima

Tarife:

Perioada: 20.11 - 05.12.2018

TARIF: 975 EURO + 3750 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 650 USD
(tarif valabil pentru un mini grup de 10 turişti)

Detalii:

Minunile naturale ale imensităţii Americii de Sud


ARGENTINA - CHILE - BOLIVIA - PERU

Buenos Aires - Salta - Humahuaca - Purmamarca - Tilcara - Salinas Grandes - San Pedro de Atacama - Laguna Verde - Laguna Roşie -
Siloli - San Juan - Uyuni - Potosi - Sucre - La Paz - Lima

Un circuit unic pe piaţa turistică românească, o călătorie de o frumuseţe extraordinară care se adresează celor care îndrăgesc Argentinacu farmecul său profund latin şi cu natura sa extraordinar de diversă. Veţi fi fermecaţi de semeţia muntelui Aconcagua, de uimitoarele minuni naturale pe care le veţi descoperi în Parcurile Naţionale dar şi de ospitalitatea argentinienilor. Vă veţi bucura de atmosferă, de minunatele vinuri din regiunea Mendoza, de vechile oraşe cu farmecul lor colonial, de spectacolul inegalabil al culorilor dealurilor din Purmamarca, de plimbările prin natura sălbatică însoţite de legendele indigenilor, de sanctuarul patagonez din Peninsula Valdez, cu "spectacolul" unic oferit de pinguinii Magellan şi de cele mai mari animale marine precum balenele sau elefanţii de mare a Deşertului San Pedro de Atacama şi Uyuni, toate acestea, într-o singură călătorie de care vă veţi aminti cu plăcere peste ani.

Perioada: 20.11 - 05.12.2018

Ziua 1 / 20.11.2018: Bucureşti - Amsterdam
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1374 (13:50 / 15:50) de unde se va pleca spre Buenos Aires cu zborul KL 701 (20:55 / 06:45).
Ziua 2 / 21.11.2018: Amsterdam - Buenos Aires
Sosire la Buenos Aires la ora 06:45. Întâlnire cu ghidul local alături de care vom face un tur panoramic al capitalei Argentinei, cunoscută şi sub numele de "Reina del Plata", cea mai mare metropolă - port din America de Sud. Turul va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, locuinţe şi clădiri luxoase, precum şi de grădini imense. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parque Tres de Febrero, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente pe o suprafaţă de 3 km2. Va urma o scurtă incursiune în cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Nueve de Julio, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom ajunge apoi în Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, unde vom vedea Cabildo, Catedrala, Clădirea Guvernului "Casa Rosada", sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă având 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Ne vom îndrepta în continuare spre cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Cină la un restaurant local. Opţional, spectacol de tangou argentinian. Cazare la Hotel Dazzler Tower Maipu 4* (sau similar).
Ziua 3 / 22.11.2018: Buenos Aires - Salta
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Salta cu compania Argentina Aerolineas, zbor AR 1454 (09:50 / 12:05). Vom ajunge în Salta, oraş aşezat într-o vale fertilă, destinaţie turistică îndrăgită şi loc de plecare pentru cei care doresc să exploreze nord-vestul ţării. Numele oraşului provine de la cuvântul "sagta", în dialectul Aymara însemnând "foarte frumos"™"™. Turul panoramic al zonei centrale va include Piaţa Nueve de Julio, înconjurată de construcţii în stil colonial precum Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Muzeul Cabildo (clădire folosită în perioada colonială ca sediu al Guvernului) şi Muzeul Marilor Înălţimi (MAAM). Acest muzeu a fost creat pentru a conserva, studia şi expune "Llullaillaco", mumiile celor 3 copii descoperite în anul 1999 la altitudinea de 6.700 m, în vârful vulcanului Llullaillaco, împreună cu 146 obiecte personale. Conform cercetărilor, mumiile au o vechime de aproape o jumătate de secol, datând din timpul Imperiului Incaş. Vom urca apoi cu telefericul pe colina San Bernardo pentru a admira o frumoasă panoramă asupra oraşului, vom face apoi o scurtă oprire la piaţa de artizanat, după care vom vizita San Lorenzo, un cochet orăşel situat la 10 km distanţă faţă de Salta. Cină şi cazare la Hotel Brizo Salta 4* (sau similar).
Ziua 4 / 23.11.2018: Salta - Humahuaca - Purmamarca
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Defileul Humahuaca, situat în nordul oraşului Salta, la graniţa dintre provinciile Salta şi Jujuy. În această regiune fascinantă sunt păstrate tradiţiile indigene, bucătăria şi muzica locală îmbinându-se perfect cu colinele multicolore. Defileul cuprinde localităţi pitoreşti precum Purmamarca, Maimara, Tilcara sau Humahuaca, cu case tipice, bisericuţe şi ruine din timpul spaniolilor, pitorescul locului făcând ca UNESCO să includă această zonă în patrimoniul său cultural. Ne vom opri în Purmamarca, unde se află uimitoarea colină a celor şapte culori. Din punct de vedere geologic, cele şapte straturi s-au format de-a lungul a mai multor milioane de ani, culorile fiind date de prezenţa diferitelor minerale dar, locuitorii au creat o legendă potrivit căreia copii din sat, nemulţumiţi de faptul că dealul era prea banal, au decorat vreme de şapte nopţi întreg ansamblul. În fiecare an, în memoria acelor evenimente pierdute în negura timpului, întreg satul participă la o sărbătoare foarte pitorească. Spre seară ne vom deplasa pentru cină şi cazare la Hotel Boutique Casa De Adobe (sau similar).
Ziua 5 / 24.11.2018: Purmamarca - Salinas Grandes - San Pedro de Atacama
Mic dejun. Plecare spre deşertul de sare Salinas Grande, situat la intersecţia provinciilor Cordoba, Catamarca, La Rioja şi Santiago del Estero, la altitudini cuprinse între 150 şi 210 m, la poalele lanţului muntos Sierras de Cordoba. Acoperind o suprafaţă de 6.000 km2, deşertul este una dintre cele mai inedite şi vizitate locaţii ale spectaculoasei regiuni nordice argentiniene. În continuarea zilei vom trece graniţa în Chile îndreptându-ne spre San Pedro de Atacama locul care oferă cel mai spectaculos şi cel mai dramatic peisaj din Chile. San Pedro de Atacama este cunoscut datorită muzeului civilizaţiei precolumbiene care găzduieşte artefacte care au aparţinut culturii atacameno, veche de peste o mie cinci sute de ani şi care ulterior a fost cucerită de către Imperiul Incaş. Cină şi cazare la Hotel La Casa de Don Tomas 3* (sau similar).
Ziua 6 / 25.11.2018: San Pedro de Atacama
Mic dejun. Excursie de o zi la impresionantul Salar de Atacama. Dimineaţa devreme, ne vom îndrepta spre Toconao, un orăşel de un farmec aparte, aflat la 2450 m altitudine, a cărui particularitate constă în folosirea lemnului de cactus pentru construcţia clădirilor. Călătoria va continua către satul Socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarcă prin arhitectura construcţiilor sale ce au la bază o piatră dură. Puţinii locuitori ai acestui sat încă folosesc metodele tradiţionale de plantare a câmpurilor terasate cu porumb, grâu şi cartofi. Ne vom îndrepta în continuare către lagunele Miscani şi Meniques care se află situate la o altitudine de 4500 m şi sunt înconjurate de vulcanii cu acelaşi nume. Vom ajunge în cele din urmă la Lacul Sărat Atacama, care are o suprafaţă impresionantă de 3000 km2. Lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albă ca zăpada, apărute ca urmare a evaporării apei. Lacul primeşte apă filtrată din Râul San Pedro şi din numeroasele canioane ale lanţului muntos, fapt care face ca acesta să conţină cele mai mari rezerve de litiu, bor şi potasiu din întreaga lume. Tot aici se află Laguna Chaxa, populată de reptile şi de păsări flamingo. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la San Pedro de Atacama pentru cazare la Hotel La Casa de Don Tomas 3* (sau similar).
Ziua 7 / 26.11.2018: San Pedro de Atacama - Laguna Verde - Laguna Roşie - Siloli
Mic dejun. Vom pleca spre Hito Cajon, o trecătoare montană situată pe flancul sud-estic al vulcanului Juriques şi în apropierea unui alt vulcan celebru, Licancabur. Aici vom trece graniţa dintre Chile şi Bolivia, în zona boliviană aflându-se Parcul Naţional Eduardo Avaroa care posedă una dintre cele mai mari rezerve naturale de floră şi faună din Anzi. Vom admira Laguna Verde, unul dintre cele mai spectaculoase lacuri sărate din America de Sud, aflat la poalele celui mai înalt vulcan activ din lume, Ojos del Salado (6.893 m), care este şi cel de-al doilea munte ca înălţime din emisfera vestică după Vârful Aconcagua (6.961 m). Itinerariul zilei va continua prin Valea Dali, unde se află izvoarele sulfuroase termale Polkes şi unde vom putea admira gheizerele Sol de Manana. Zona este situată la o altitudine de 4.500 - 5.000 m, iar în apropiere se află şi numeroase lacuri cu noroi fierbinte. Fenomenul seamănă cu vulcanii noroioşi din ţara noastră, ceea ce ne va face să ne simţim mult mai aproape de casă. Tot în această zonă vom vedea Laguna Roşie, cunoscută şi sub numele de Laguna Colorată, un lac de adâncime mică unde trăiesc numeroase păsări flamingo. Culoarea roşie a lagunei este dată de pigmentul unor alge şi este scoasă în evidenţă de multitudinea de insuliţe de borax care împânzesc lacul. În drum spre Siloli, localitatea unde vom fi cazaţi, vom face o scurtă oprire la Arbol de Piedra, o formaţiune izolată din piatră de forma unui arbore care măsoară 7 m înălţime, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Altiplano. Sosire spre seară în Siloli pentru cină şi cazare la Ecolodge Tayka Del Desierto De Ojo De Perdiz (sau similar).
Ziua 8 / 27.11.2018: Siloli - San Juan - Uyuni
Mic dejun. Dimineaţa va începe cu vizitarea micilor lagune Onda, Chiar Kota şi Hedionda y Canapa, după care ne vom îndrepta spre punctul de belvedere de unde vom putea admira Vulcanul Ollague, unul dintre puţinii vulcani activi din regiune. Vom străbate apoi câmpia de sare Chiguana, o întindere de sare deosebit de spectaculoasă care ne va pregăti pentru marile întinderi de sare din Uyuni. Vom ajunge în San Juan unde vom vizita Muzeul de Arheologie, după care vom pleca spre Deşertul Uyuni pentru a ajunge la Insula Peştilor, unde se află cea mai mare specie de cactus din lume. În ciuda numelui său, aici nu se află nicio insulă şi de asemenea nu există nici peşti, formaţiunea izolată făcută din corali pietrificaţi şi acoperită cu cactuşi, primind acest nume datorită formelor sale care seamănă cu un peşte. Vom putea urca în cea mai înaltă zonă a insulei de unde vom vedea spectaculoasa întindere de sare a deşertului. Ne vom continua apoi călătoria prin deşert ajungând la Colchani, unul dintre oraşele care s-au dezvoltat datorită industriei de prelucrare şi distribuţie a sării. Colchani este de asemenea cunoscut pentru producţia de quinoa o cereală cu un conţinut ridicat de proteine, plin de savoare folosit şi ca un substitut al orezului. După un scurt popas în Colchani, ne vom îndrepta spre Uyuni pentru cină şi cazare la Hotel Luna Salada 3* (sau similar).
Ziua 9 / 28.11.2018: Uyuni - Potosi
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Potosi, unul dintre oraşele situate la cea mare înălţime din lume, 4090 m. Oraşul este situat la baza muntelui Cerro Rico (muntele cel bogat) şi a avut depozite atât de mari de argint încât o lungă perioadă de timp localnicii spuneau că este în întregime alcătuit din preţiosul metal. Cunoscut în perioada colonizării spaniole datorită faptului că de aici pleca spre Europa cea mai mare parte a argintului extras din America de Sud, Potosi s-a dezvoltat şi a ajuns unul dintre oraşele coloniale cele mai bogate din regiune. Argintul era transportat cu măgari sau cu lame până la coasta Oceanului Pacific de unde era îmbarcat pe vase şi transportat la Istmul Panama, de unde era din nou transportat cu măgari până la Portobelo, unde era îmbarcat pe vasele care-l duceau în Spania. Din cauza exploatării intensive, după anul 1800 rezervele de argint s-au epuizat, singurul metal care a mai fost extras rămânând cositorul. Numeroase clădiri păstrează şi astăzi farmecul şi caracteristicile coloniale, atrăgând anual mii de turişti. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază vom face un tur panoramic al oraşului care va include Biserica San Lorenzo, Piaţa Centrală, punctul de belvedere San Francisco, Arcul Cobija, Trezoreria, Mănăstirea Santa Teresa, Biserica La Meced şi turnul Compania de Jesus. Cazare la Hotel Coloso 5* (sau similar).
Ziua 10 / 29.11.2018: Potosi - Sucre
Mic dejun. În această dimineaţă vom face o vizită la o mină din zona oraşului Potosi, unde vom descoperi obiceiuri şi tradiţii ale mineritului din zonă. Vom afla poveşti emoţionante despre mineri şi despre condiţiile grele în care lucrează. Echipaţi cu echipament de protecţie vom pătrunde în interiorul minei şi vom vedea galeriile şi câteva dintre altarele ridicate de mineri în amintirea colegilor care au murit din cauza bolilor profesionale. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom îndrepta apoi spre Sucre, capitala constituţională a Boliviei unde se află Curtea Supremă de Justiţie. Situată în partea sud-centrală a ţării, aşezarea se află la o altitudine de 2.750 m şi a fost fondată sub numele de Ciudad de La Plata de la Nueva Toledo de către Pedro Anzures, Marques de Campo Redondo. În anul 1538, regele spaniol Filip al II-lea a stabilit 'Audiencia' de Charcas în La Plata, cu autoritate asupra unui spaţiu care se referă la ceea ce este acum, Paraguay, Peru, Chile, Argentina şi o mare parte din Bolivia. Cazare la Hotel Parador Santa Maria La Real 5* (sau similar).
Ziua 11 / 30.11.2018: Sucre - La Paz
Mic dejun. Vom porni în turul panoramic al oraşului Sucre, care până în sec. al XIX-lea, a fost centrul judiciar, religios şi cultural al regiunii. Istoria complexă a acestei localităţi este pusă în evidenţă şi de numele pe care le-a avut de-a lungul timpului. Astfel, înainte de venirea spaniolilor, s-a numit Characas, în timpul dominaţiei spaniole a devenit La Plata (argint), când a dobândit independenţa s-a transformat în Chuquisaca, iar în anul 1839, după ce oraşul a devenit capitala Boliviei, acesta a fost redenumit în onoarea revoluţionarului Antonio José de Sucre devenit al patrulea preşedinte al Peru şi al doilea al Boliviei. Afectat după declinul economic cauzat de căderea industriei sale de argint, a pierdut statul de capitală în favoarea oraşului La Paz, în anul 1898. Vom admira cartierele coloniale, Casa Libertăţii, locul unde s-a semnat Declaraţia de Independenţă a ţării şi care a fost iniţial mănăstire iezuită, fondată în anul 1621 şi Universitatea, cel mai important reper istoric şi arhitectonic al ţării. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru plecarea spre La Paz cu compania Boliviană de Aviacion, zbor OB 367 (17:40 / 18:40). Transfer şi cazare la Apart Hotel Ritz 5* (sau similar).
Ziua 12 / 01.12.2018: La Paz
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre situl arheologic pre-incaş Tiwanaku, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 2000. Cunoscut ca centru spiritual şi politic al culturii numite tot Tiwanaku, situl are o arhitectură monumentală, caracterizată de pietre mari cioplite într-un mod excepţional. În continuarea zilei vom vizita Puma Punku, un complex format din roci vulcanice care au până la 7 m înălţime şi care cântăresc peste 100 t., complex localizat pe un podiş înalt din Tihuanaco, care datează de acum 14.000 de ani şi care cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatră tăiate cu o precizie incredibilă în diverse forme geometrice. După-amiază vom face un tur panoramic al capitalei boliviene La Paz, care va include Biserica San Francisco, Piaţa Vrăjitoarelor, unde vom putea înţelege modul de gândire şi practicile acestora, Piaţa Murillo, Palatul Executivului şi al Legislativului, Catedrala Metropolitană, după care vom face o oprire în punctul de belvedere Killi Killi şi vom urca în telecabina din care vom admira superba privelişte asupra La Pazului. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom vizita Valea Lunii, denumită astfel de către Neil Armstrong datorită asemănării pe care acesta a observat-o între peisajul selenar şi această zonă. Formaţiunile impresionante din lut de aici s-au format de-a lungul a mii de ani datorită eroziunii apei şi vântului, creând un peisaj straniu. Cazare în La Paz la Apart Hotel Ritz 5* (sau similar).
Ziua 13 / 02.12.2018: La Paz - Lima
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Peruvian Airline, zbor P9 330 (10:29 / 13:00) spre Lima, supranumit "oraşul regilor", fondat de Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase văi, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic al oraşului care va începe cu Centrul Istoric în care vom vedea: Piaţa Mare, Plaza de Armas, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernului, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin, Catedrala şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul va continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. După-amiază vom vizita Muzeul de Antropologie şi Arheologie, unde vom putea admira cea mai completă colecţie de obiecte de îmbrăcăminte, ceramică şi podoabe din cultura Chavin, Nazca, Paracas şi Mochica. Palatul care adăposteşte muzeul este fosta reşedinţă a cunoscutului revoluţionar Simon Bolivar. Dejun în timpul vizitelor. Opţional, se va putea vizita în continuare Muzeul Aurului, colecţia particulară Miguel Mujica, care conţine piese originale şi copii ale unor piese din aur din perioada preincaşă, în special din cultura Mochica, Chimu şi Nasca. Cazare la Hotel Casa Andina Select 4* (sau similar).
Ziua 14 / 03.12.2018: Lima - Amsterdam
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 744 (21:05 / 15:25).
Ziua 18 / 04.12.2018: Amsterdam - Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 15:25, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
Ziua 19 / 05.12.2018: Bucureşti
Sosire la Bucureşti la ora 00:30.

TARIF: 975 EURO + 3750 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 650 USD
(tarif valabil pentru un mini grup de 10 turişti)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti - Amsterdam - Buenos Aires şi Lima - Amsterdam - Bucureşti cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe ruta: Buenos Aires - Salta cu compania Argentina Aerolineas
- transport continental cu avionul pe ruta: Sucre - La Paz cu compania Boliviana de Aviacion
- transport continental cu avionul pe ruta: La Paz - Lima cu compania Peruvian Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi boutique hotel
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 6 dejunuri şi 6 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea
timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers şi continentale: 190 usd/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxă viză Bolivia
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 usd/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.