Circuite turistice

Circuit 2018 CHILE: INSULA PAşTELUI & DEşERTUL ATACAMA & PATAGONIA - ARGENTINA: LOS GLACIARES & ŢARA DE FOC

  • Circuit in: America de Sud 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3950 Dolari / persoană

Traseu:

Santiago De Chile - Valparaiso - Vina Del Mar - Insula Paştelui - San Pedro De Atacama - Punta Arenas - Puerto Natales - Torres Del Paine - El Calafate - Gheţarul Perito Moreno - Ushuaia - Parcul Naţional Tierra Del Fuego - Cana

Tarife:

Perioada: 07.10 - 24.10.2018
TARIF: 980 EURO + 3950 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 980 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va recalcula)

Detalii:

De la misterele umanităţii, la gheţarii şi pinguinii din ŢARA DE FOC

CHILE: INSULA PAşTELUI & DEşERTUL ATACAMA & PATAGONIA - ARGENTINA: LOS GLACIARES & ŢARA DE FOC


Santiago De Chile - Valparaiso - Vina Del Mar - Insula Paştelui - San Pedro De Atacama - Punta Arenas - Puerto Natales - Torres Del Paine - El Calafate - Gheţarul Perito Moreno - Ushuaia - Parcul Naţional Tierra Del Fuego - Canalul Beagle - Buenos Aires

Atingeţi "buricul pământului", cum este numită Insula Paştelui, care adăposteşte una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanităţii, străbateţi cel mai uscat şi spectaculos deşert din lume, Atacama, ajungeţi prin strâmtoarea Magelan la capătul lumii în legendara Ţară de Foc, memoraţi impresionanta panoramă oferită de cel mai faimos gheţar al planetei: Perito Moreno şi în final, atinşi de magia tango-ului argentinian în Buenos Aires, fredonaţi "Caminito" când veţi părăsi aceste meleaguri.

Perioada: 07.10 - 24.10.2018

Ziua 1 / 07.10.2018: Bucureşti - Paris - Santiago De Chile
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 15:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1589 (17:40 / 19:45) de unde se pleacă spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:40 / 08:15).
Ziua 2 / 08.10.2018: Santiago De Chile
Sosire în Santiago de Chile la ora 08:15. Întâlnire cu ghidul local pentru turul panoramic al capitalei Santiago de Chile, aflată pe malul râului Mapocho, la poalele vulcanului Tupungato, înalt de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. Turul panoramic al oraşuli va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom trece pe lângă dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano şi vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar).
Ziua 3 / 09.10.2018: Santiago - Valparaiso - Vina Del Mar - Santiago
Mic dejun. Plecare spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectură autohtonă, inspirată de artişti şi poeţi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Oraşul situat la 120 km de Santiago de Chile este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi "San Francisco al Americii de Sud", datorită faptului că oraşul este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În turul nostru vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor şi Clădirea Parlamentului. Ne vom îndrepta apoi spre oraşul învecinat, Vina del Mar, "oraşul grădină", cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al "bijuteriei" de la Oceanul Pacific care se află la o distanţă de numai 9 km nord-vest de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută sub denumirea de "Capitala Turismului Chilian". Întoarcere la Santiago de Chile pentru cină şi cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar).
Ziua 4 / 10.10.2018: Santiago De Chile - Insula Paştelui
Mic dejun. Excursie opţională în Insula Paştelui. Turiştii care nu optează pentru această excursie, vor avea în continuare 2 nopţi de cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar) şi timp liber în Santiago de Chile. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Paştelui, aşezată între Chile şi Tahiti, la o distanţă de aprox. 3.700 km faţă de coasta chiliană în Oceanul Pacific. Insula este considerată a fi cea mai izolată din lume şi a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Insula cunoscută şi sub denumirea de "buricul pământului" este populată de "rapa nui" (care înseamnă iubitori de pace şi ospitalitate), cum se numesc locuitorii acesteia şi este considerată ca fiind un muzeu al pământului, care adăposteşte una dintre ultimele ghicitori nerezolvate ale umanităţii: cine a realizat uriaşele sculpturi "Moais"? Până în ziua de astăzi, arheologii pot face doar presupuneri. Zbor spre Insula Paştelui cu compania Latam Airlines Group, LA 843 (06:30 / 10:25), întâlnire cu ghidul local şi transfer la hotel. Cazare la Hotel Otai 4* (sau similar).
Ziua 5 / 11.10.2018: Insula Paştelui
Mic dejun. Excursie de o zi cu dejun la pachet în care vom descoperi secretele culturii Rapa Nui (valabil pentru turiştii care au ales excursia opţională). Turul va începe cu vizitarea platformelor moai Ahu Akahanga, reprezentând temple nerestaurate care merită însă explorate, Ahu Akahanga fiind locul de înmormântare a lui Hotu Matu"™a, primul conducător al insulelor. Ne vom îndrepta apoi spre Vulcanul Rano Raraku, unul dintre cele mai interesante obiective ale insulei şi apoi către Ahu Tongariki, cel mai mare monument monolitic din Polinezia de Est, o platformă uimitoare unde se găsesc 15 dintre cele mai mari statui de pe insulă. Turul va continua spre Te Pito o te Henua, o imensă piatră rotundă, care se presupune că ar avea puteri magice şi care, conform legendei, a fost adusă aici de către regele Hotu Matu"™a. Ultima oprire va fi pe plaja Anakena, unde ne vom putea relaxa, iar temerarii vor putea face baie în Oceanul Pacific. Cazare la Hotel Otai 4* (sau similar).
Ziua 6 / 12.10.2018: Insula Paştelui - Santiago De Chile
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile cu compania Latam Airlines Group, LA 842 (15:25 / 21:55). Cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar).
Ziua 7 / 13.10.2018: Santiago De Chile - San Pedro De Atacama
Mic dejun. Zbor cu compania Latam Airlines Group, LA 340 (12:21 / 14:28) spre San Pedro de Atacama, centrul civilizaţiei precolumbiene, loc care oferă cel mai spectaculos şi cel mai dramatic peisaj din Chile. Vom vizita probabil cea mai cunoscută destinaţie din această zonă, Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna), localizată în Cordillera de la Sal. Aceasta vale reprezintă o atracţie datorită similitudinii cu peisajul selenar şi a enormului amfiteatru de piatră. Cazare la Hotel La Casa de Don Tomas 3* (sau similar).
Ziua 8 / 14.10.2018: San Pedro De Atacama
Mic dejun. Excursie de o zi la impresionantul Salar de Atacama. Dimineaţa devreme ne vom îndrepta spre Toconao, un orăşel aflat la 2450 m altitudine, de un farmec aparte, în care lemnul de cactus este folosit pentru construcţia locuinţelor. Călătoria va continua spre satul Socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarcă prin arhitectura sa ce are la baza piatra dură. Puţinii locuitori ai acestui sat încă folosesc metodele tradiţionale de plantare a câmpurilor terasate cu porumb, grâu şi cartofi. Ne vom îndrepta apoi către lagunele Miscani şi Meniques care se află situate la o altitudine de 4500 m, înconjurate de vulcanii cu aceleaşi nume. Ajungem în cele din urmă la Lacul Sărat Atacama, având o suprafaţă impresionantă de 3000 km2. Lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albe ca zăpada, apărute ca urmare a evaporării apei. Lacul primeşte apă filtrată din Râul San Pedro şi din numeroasele canioane ale lanţului muntos, fapt care face ca acesta să conţină cele mai mari rezerve de litiu, bor şi potasiu din întreaga lume. Tot aici se află laguna Chaxa, populată de reptile şi de păsări flamingo. Întoarcere la San Pedro de Atacama pentru cină şi cazare la Hotel La Casa de Don Tomas 3* (sau similar).
Ziua 9 / 15.10.2018: San Pedro De Atacama - Santiago De Chile
Mic dejun. Excursie la o altă atracţie de top: El Tayto Geyseres, cel mai înalt câmp de gheizere din lume. La răsăritul soarelui se observă începutul activităţii aburilor - magma foarte aproape de suprafaţă încălzeşte stâncile care în contact cu izvoarele subterane produce acest fenomen. După micul dejun servit la "înălţime" vom putea face baie în piscina cu apă termală. La întoarcerea spre San Pedro de Atacama, vom trece prin pitorescul sat Machuca. De asemenea, se vor face opriri pe parcurs pentru a fotografia peisajul, vulcanii, cactuşii, flora şi fauna renumitului deşert. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere în San Pedro de Atacama şi transfer la aeroportul din Calama pentru zborul companiei Latam Airlines Group, LA 347 (17:44 / 19:51) spre Santiago de Chile. Cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar).
Ziua 10 / 16.10.2018: Santiago De Chile - Punta Arenas - Puerto Natales
Mic dejun. Zbor cu compania Latam Airlines Group, LA 293 (11:03 / 14:28) spre Punta Arenas, punctul de plecare al circuitului în PATAGONIA. Tur panoramic al celui mai sudic oraş al continentului, Punta Arenas, care va include Piaţa Armelor şi Cerro de la Cruz, de unde se poate admira întregul oraşul şi Strâmtoarea Magelan. Vom vizita în continuare Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello, unde vom afla mai multe despre primii locuitori ai Patagoniei, Kawaskhar şi Yamana, iar apoi vom vizita cimitirul Punta Arenas, pentru a vedea impresionantele sale monumente funerare. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Puerto Natales pentru cazare la Hotel Martin Gusinde 3* (sau similar).
Ziua 11 / 17.10.2018: Puerto Natales - Torres Del Paine - El Calafate
Mic dejun. Vom începe ziua cu excursia la Peştera Milodon localizată la 24 km nord de Puerto Natales, monument natural care este compus din 3 peşteri şi o formaţiune stâncoasă cunoscută sub denumirea de Silla del Diablo, în traducere Locul Diavolului. În anul 1896, lumea ştiinţifică a fost fascinată de descoperirea în această peşteră a oaselor unui animal dispărut numit Milodon. Oamenii de ştiinţă au crezut iniţial că sunt rămăşiţele unui peşte, dar ulterior testele au demonstrat că rămăşiţele au mii de ani şi că aparţin Milodonului, un mare ierbivor leneş, care se crede că a disparut la sfârşitul Erei Pleistocene. În afară de peştera şi importanta sa istorică şi ştiinţifică, regiunea are o mulţime de peisaje frumoase deoarece este o zonă care face tranziţia între stepă şi regiunea de păduri. Aici se întâlnesc specii de nire, calafat şi romerillo. Traseul zilei ne va conduce în cel mai atractiv Parc Naţional din Chile şi din lume, Torres del Paine, unde vom vizita Cuernos del Paine şi Lacul Nordeskjold, iar dacă vremea permite vom trece pe lângă Laguna Amargasi, Lacul Pehoe şi ne vom bucura de priveliştile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto şi faimosul munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viaţa în sălbăticie a diferitelor vieţuitoare, vom putea descoperi secretul florei şi al faunei acestei zone. Dejun la pachet. În continuarea zilei vom părăsi Chile şi vom intra în Argentina, trecând prin El Calafate, un orăşel încântător care vă va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional "Los Glaciares", aflat pe ţărmul imensului lac Argentino. Cazare la Hotel Kosten Aike 4* (sau similar).
Ziua 12 / 18.10.2018: El Calafate
Mic dejun. Dimineaţă vom pleca spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, care se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. Gheţarul Perito Moreno este unul dintre cei 48 de gheţari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului. Nivelul apei pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 de metri, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apă amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Sosire în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel Kosten Aike 4* (sau similar).
Ziua 13 / 19.10.2018: El Calafate - Ushuaia / Ţara De Foc
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas spre Ushuaia, AR 1879 (11:00 / 12:20). Sosire la Ushuaia, supranumită "ţara de la capătul lumii" şi transfer pentru cină şi cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar)
Ziua 14 / 20.10.2018: Ushuaia - Parcul Naţional Tierra Del Fuego - Canalul Beagle - Ushuaia
Mic dejun. Astăzi vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina aflat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte. Restul Parcului Naţional Tierra del Fuego este închis publicului pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat. Parcul adăposteşte aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, Condori, Vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Raţa de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor "de baraje", pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul "de la capătul lumii", tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo permit, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, situat în sudul extrem al Americii de Sud, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a străbătut aceste locuri în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul "Capătul Lumii", Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit "Ends of the World"™s" şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere în Ushuaia pentru cazare la Hotel Las Lengas 3* (sau similar).
Ziua 15 / 21.10.2018: Ushuaia - Buenos Aires
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas spre Buenos Aires, AR 1885 (10:45 / 14:05). Cunoscut şi sub numele de Reina del Plata (regina din Plata), Buenos Aires este cea mai mare metropolă - port din America de Sud. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, locuinţe şi clădiri luxoase, precum şi de grădini imense. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul Tres de Febrero care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente pe o suprafaţă de 3 km2. Vom face o scurtă incursiune în cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este "Parisul Americii Latine", cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Nueve de Julio unul dintre cele mai mari bulevarde din lume, Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908, Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Cabildo, Catedrala, Clădirea Guvernului "Casa Rosada" şi sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă având 9.000 mp, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vedea în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartierul italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tangou Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Seara, opţional, cină cu spectacol de tangou argentinian. Cazare la Hotel Kenton Palace 4* (sau similar).
Ziua 16 / 22.10.2018: Buenos Aires - Montevideo - Buenos Aires
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau opţional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer în port pentru îmbarcare pe ferryboat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numită şi "Elveţia Sud-Americii", care va include partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala strada comercial 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenţei. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a Golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco"™s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce "înlănţuie" oraşul. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar).
Ziua 17 / 23.10.2018: Buenos Aires - Amsterdam
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 702 (15:45 / 10:05).
Ziua 18 / 24.10.2018: Amsterdam - Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 10:05. Plecare spre Bucureşti cu zborul KL 1375 (13:35 / 17:20).

TARIF: 980 EURO + 3950 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 980 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti - Paris - Santiago de Chile cu compania Air France
- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Buenos Aires - Amsterdam - Bucureşti cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiagos de Chile - San Pedro de Atacama - Santiago de Chile, Santiago de Chile - Punta Arenas, El Calafate - Ushuaia, Ushuaia - Buenos Aires
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 15 nopţi cazare în hoteluri de 3* şi 4*
- mesele menţionate în program: 15 mic dejunuri, 3 dejunuri şi 2 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigură în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea
timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi continentale: 160 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 usd/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Navigare spre baza gheţarului Perito Moreno: aprox. 45 usd/pers.
• Navigare pe Canalul Beagle: aprox. 110 usd/pers.
• Cină şi spectacol de Tango: aprox. 120 usd/pers.
• Excursie în Insula Paştelui compusă din:
 servicii sol: transferuri hotel - aeroport - hotel, 2 nopţi cazare cu mic dejun, 1 cină, excursie de o zi cu dejun la pachet în care vom descoperi secretele culturii Rapa Nui - aprox. 680 usd/pers. / loc în cameră dublă; supliment cameră sgl. aprox. 190 usd/pers.
 bilet avion: Santiago de Chile - Insula Paştelui - Santiago de Chile: aprox. 590 euro/pers. şi 150 euro/pers. taxe de aeroport
• excursie Montevideo: aprox. 470 usd / pers
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat (la cerere) de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, anularea curselor, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse întotdeauna intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.