Circuite turistice

Circuit 2019 GEORGIA

  • Circuit in: Europa 
  • Durata: 9 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 775 € / persoană


Traseu:

Tbilisi – Gori – Akhaltsikhe – Vardzia – Borjomi – Uplistsikhe – Ananuri – Gudauri – Kazbegi – Gergeti – Gveleti – Mtskheta

Tarife:

Perioada: 15.06 – 23.06.2019
TARIF: 775 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 205 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 35 euro/pers.)

Detalii:

Rusalii Sfinte în Caucaz

G E O R G I A

Tbilisi – Gori – Akhaltsikhe – Vardzia – Borjomi – Uplistsikhe – Ananuri – Gudauri – Kazbegi – Gergeti – Gveleti – Mtskheta

Vă propunem să celebrați întemeierea Bisericii Creștine împreună cu sărbătorirea pogorârii Duhului Sfânt într-una dintre primele ţări în care creştinismul a devenit religie de stat, respectiv în Georgia, mai exact în capitala țării, în Tbilisi. Cu această ocazie vă invităm într-un circuit inedit în Georgia, una dintre cele mai interesante țări din regiunea Caucazului, ştiut fiind faptul că în mitologia greacă, Caucazul era unul dintre stâlpii pe care se sprijinea lumea! Spiritul liber, puternic, peisajul magnific, istoria uluitoare, precum şi frumoasele tradiţii ale acestor oameni aşezaţi la hotarul spiritual dintre creştinism, islamism şi buddhism vă vor fermeca, oferindu-vă posibilitatea de a vă bucura de un colţ de lume unic.

Perioada: 15.06 – 23.06.2019

Ziua 1 / 15.06.2019: Bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom).
Ziua 2 / 16.06.2019: Bucureşti – Tbilisi
Plecare spre Tbilisi cu compania Tarom, zbor RO 129 (00:30 / 04:55). Sosire la Tbilisi, capitala Georgiei, cel mai mare oraş din ţară, situat pe malurile spectaculoase ale râului Mtkvari, fondat încă din sec. al V-lea. Transfer pentru cazare la Hotel City Center 4* (sau similar). După odihnă și mic dejun ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea oraşului Tbilisi, prilej cu care vom vizita Catedrala Sfânta Treime, cea mai importantă biserică ortodoxă din Georgia. Vom vedea apoi Biserica Metekhi, construită în sec. al XIII-lea în preajma reşedinţei regale a ctitorului acestei aşezări, întâiul rege Vakhtang Gorgasali, a cărui statuie ecvestră domină împrejurimile. Vom merge apoi pe drumul pavat cu cărămidă, la băile de sulf, faimoase pentru puterile lor vindecatoare, vom urca cu telecabina pentru a vizita Fortăreaţa Narikala, una dintre cele mai vechi construcţii de apărare din oraş, vom admira strada şi cartierul Shardeni, după care vom ajunge în piaţa Median înțesată cu galerii, cafenele, şi magazine de suveniruri. Cazare la Hotel City Center 4* (sau similar).
Ziua 3 / 17.06.2019: Tbilisi – Gori – Akhaltsikhe – Vardzia
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Mănăstirea Jvari care datează din sec. al VI-lea, ridicată pe locul în care regele Mirian a înfipt o cruce de lemn, imediat după ce a fost creștinat de către Sfânta Nino, în sec. al IV-lea (Mirian a fost cel care a declarat oficial creștinismul drept religie oficială în Georgia, în anul 327). Între anii 585 și 604, Stepanoz Întâiul, duce de Kartli, a ridicat mânăstirea, în jurul acestei cruci. De aceea, Jvari se traduce prin „Mănăstirea crucii” și, mai mult, aceasta are forma unei cruci. Itinerarul zilei ne va purta apoi spre oraşul istoric Gori, locul de baştină al lui Iosif Vissarionovici Stalin, unde vom vizita muzeul dedicat acestuia, închis în anul 1989 după ce Georgia şi-a câştigat independenţa faţă de Uniunea Sovietică şi redeschis ulterior, fiind o atracţie turistică importantă, datorită exponatelor legate de naşterea, viaţa şi moartea lui Stalin. Vom pleca apoi spre Akhaltsikhe unde vom vizita una dintre cele mai măreţe cetăţi medievale de pe teritoriul Georgiei, Cetatea Rabatului, în al cărui muzeu vom găsi minunate colecţii de carpete vechi, materiale etnografice și valoroase manuscrise vechi. În interiorul cetății vom mai vedea o moschee şi ruinele unei școli islamice. Cină şi cazare la Vardzia Resort 4* (sau similar).
Ziua 4 / 18.06.2019: Vardzia
Mic dejun. În această zi vom vizita oraşul-peşteră Vardzia, situat la aprox. 1300 m altitudine, care reprezintă un loc aparte în cultura şi istoria Georgiei. La sfârşitul anilor 1100, pentru a rezista atacurilor hoardelor mongole, regina Tamar a ordonat construirea unui sanctuar subteran în versantul muntelui Erusheli, situat în partea de sud a ţării, în apropierea oraşului Aspindza. Sălile subterane din ”Muntele Reginei” au fost săpate în stâncă solidă, iar Vardzia pare desprinsă din filmul ”Stăpânul Inelelor”. În realitate este o peşteră-palat-mănăstire construită nu de pitici, cum s-ar putea crede, ci de georgienii din Caucaz pentru regina lor, Tamar. Nu mai puţin de 13 niveluri au fost construite, având în centru Mănăstirea Vardzia. Peşterile naturale au fost lărgite pentru a găzdui nu mai puţin de 6.000 de locuinţe pentru călugări şi pentru cei care fugeau de invadatori. Un sistem de irigare a fost construit pentru a aduce apa pe terenurile agricole terasate şi ulterior conducte pentru apă potabilă. La vest, între clopotniţa şi biserica principală, se pot explora nu mai puţin de 40 de peşteri, pe 13 niveluri cu un total de 165 de camere şi şase biserici mai mici. Pe partea de est, sunt 79 de peşteri, pe 8 etaje cu un total de 242 de camere incluzând camera tronului reginei Tamar, 25 de crame şi şase biserici. În continuarea zilei vom participa la un “curs de gastronomie” georgiană, prilej cu care vom învăţa să facem „meskhuri khachapuri”, o pâine umplută cu brânză, după care ne vom bucura de o degustare de vin georgian şi dejun. Opţional, doritorii vor putea face un rafting inedit pe Râul Mtkvari. Cină şi cazare la Vardzia Resort 4* (sau similar).
Ziua 5 / 19.06.2019: Vardzia – Borjomi
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Borjomi, un mic oraş georgian unde se găsesc cele mai bune ape minerale din ţară. Vom vizita Parcul Apelor Minerale, principala atracţie a oraşului, unde vom avea ocazia să testăm apele minerale şi să admirăm fântânile arteziene naturale. Cină şi cazare la Hotel Borjomi Palace 4* (sau similar).
Ziua 6 / 20.06.2019: Borjomi – Uplistsikhe – Ananuri – Gudauri
Mic dejun. Plecare spre Uplistsikhe, în traducere Fortăreaţa lui Dumnezeu, pentru a vizita oraşul săpat în stâncă, unde vom vedea primele locuinţe şi tunelele subterane care datează din sec. al VII-lea î.Hr., remarcabile datorită stilurilor diferite de cioplire a pietrei specifice Anatoliei şi Iranului, îmbinate cu elemente din arhitectura păgână şi creştină, precum şi biserica care datează din sec. al IX-lea. Ne vom deplasa apoi spre Ananuri pentru a vizita fortăreaţa ridicată în sec. al XVII-lea, care a aparţinut ducilor de Aragvi, situată pe malul lacului Khivali, de unde vom avea o frumoasă privelişte spre piscurile celui mai înalt munte, Caucazul Mare, cu o înălţime de aprox. 5000 m. În interiorul fortăreţei se află două biserici, însă cea mai mare dintre acestea, Biserica Adormirii Maicii Domnului, este acoperită cu frumoase sculpturi în piatră, iar pereţii interiori sunt acoperiţi cu fresce datând din sec. XVII - XVIII. Vom continua călătoria spre staţiunea montană Gudauri, aflată în Pasul Javri, la o altitudine de 2395 m. Cină și cazare la Hotel Marco Polo 4* (sau similar).

Ziua 7 / 21.06.2019: Gudauri – Kazbegi – Gergeti – Gveleti – Gudauri
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa cu maşini de teren 4x4 spre Biserica Sfânta Treime a muntelui Gergeti, un remarcabil monument de arhitectură georgiană, situată la altitudinea de 2170 m. În funcţie de condiţiile meteo, vom putea observa Vârful Kazbeh, un vulcan stins, cu o înălţime de 5033 m, cunoscut sub numele georgian de "Mkinvartsveri", al treilea munte ca înălţime din Georgia, amplasat central, între Marea Neagră şi Marea Caspică. Conform mitologiei greceşti, de pe Muntele Kazbeh a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de către aceştia. Dejun în timpul vizitelor. Treseul va continua spre Cheile Dariali şi Cascada Gveleti, localizate în apropierea graniţei dintre Georgia şi Rusia, după care vom face o plimbare prin natură în zona satului Juta. Ne vom întoarce apoi în Gudauri pentru cină şi cazare la Hotel Marco Polo 4* (sau similar).
Ziua 8 / 22.06.2019: Gudauri – Mtskheta – Tbilisi
Mic dejun. Plecare spre Mtskheta, locul convertirii georgienilor la creştinism în anul 337, listat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici vom vizita Catedrala Svetitskhoveli care datează din sec. al XI-lea, renumită ca fiind locul care adăpostește mantia lui Iisus Hristos, considerată a fi catedrala patriarhală a Georgiei, monument arhitectonic care prin vechimea şi tradiţiile ce o învăluie spune multe despre profunzimea şi puterea credinței creștinismului din această ţară. Timp de secole a fost folosită pentru încoronarea monarhilor georgieni, servind şi ca gropniţă regală. Vom pleca apoi spre Tbilisi pentru cazare la Hotel City Center 4* (sau similar).
Ziua 9 / 23.06.2019: Tbilisi – Bucureşti
Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Tarom, zbor RO 130 (05:45 / 06:30).

TARIF: 775 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 205 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 35 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental avionul pe rutele: Bucureşti – Tbilisi şi Tbilisi – Bucureşti cu compania Tarom
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 7 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 4 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- participarea la cursul de gastronomie georgiană
- degustare de vin
- ghizi locali
- 2 sticle de apă (0.5 l) / pers. / zi
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 110 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)
- taxele de intrare la obiectivele turistice
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali

ACTE NECESARE:
- pașaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.