Circuite turistice

Circuit 2019 SPANIA MAURĂ și CREȘTINĂ

  • Circuit in: Europa 
  • Durata: 11 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 890 € / persoană


Traseu:

Madrid – San Lorenzo de El Escorial – Valle de Los Caidos – Segovia – Avila – Merida – Sevilla – Setenil de Las Bodegas – Ronda – Mijas – Malaga – Granada – Cordoba – Jaen – Toledo – Aranjuez

Tarife:

Perioada: 13.09 – 23.09.2019

TARIF: 890 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Detalii:

Magia celor 1001 nopți în Andaluzia

SPANIA MAURĂ și CREȘTINĂ

Madrid – San Lorenzo de El Escorial – Valle de Los Caidos – Segovia – Avila –
Merida – Sevilla – Setenil de Las Bodegas – Ronda – Mijas – Malaga –
Granada – Cordoba – Jaen – Toledo – Aranjuez

Vă propunem o călătorie în care veți descoperi o parte importantă a Spaniei, un fost mare imperiu creștin unificat printr-o căsătorie regală și desăvârșit prin lupte de eliberare și cuceriri. Veți vedea o parte dintre comorile dobândite prin expansiune care au fost convertite în monumente și valori artistice, care se află pretutindeni, dar mai ales în Castilia, centrul istoric al țării. Veți explora sudul peninsulei iberice, regiunea poveştilor şi cântecelor care a fost pământ arab aproape opt secole și veți observa că urmele acestei epoci nu s-au șters, ci dimpotrivă, au trecut din istorie în mit, adică în eternitate. Veți contempla Castilia și orașele care compun triunghiul fundamental de interes și identitate a Andaluziei: Granada, Cordoba și Sevilia. Fie că este vorba de o capodoperă a arhitecturii islamice, de un peisaj natural uluitor, fie de un oraș de coastă plin de farmecul lumii vechi sau de celebrele “pueblos blanco”, cu albul strălucitor al caselor atemporale sub acoperișurile de țiglă viu colorată, nu există o modalitate mai bună de a capta romantismul și dramatismul din sudul Spaniei decât de a vizita aceste minunate locuri andaluze. Nu ezitați să fiți părtași la o poveste pasionantă, trăită în ritm de flamenco, în Spania Maură și Creștină.

Perioada: 13.09 – 23.09.2019

Ziua 1 / 13.09.2018: Bucureşti – Madrid – San Lorenzo de El Escorial – Valle de Los Caidos – Segovia
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Madrid cu compania Tarom, zbor RO 415 (08:10 / 11:15). Odată sosiţi ne vom îndrepta spre San Lorenzo de El Escorial, oraş situat în inima masivului muntos Sierra de Guadarrama, pentru a vizita palatul-simbol al monarhiei spaniole, El Escorial. Considerat de unii "a opta minune a lumii”, El Escorial, acest palat-mănăstire cu înfăţişare de fortăreaţă, este cel mai important monument al Renaşterii spaniole fiind desemnat site UNESCO încă din anul 1984. Mănăstirea El Escorial din Spania a fost construită de Felipe al II-lea, cel mai catolic dintre toţi regii Spaniei, construcţia sa a început în anul 1563 și a fost terminată în anul 1584. Interiorul său cuprinde: Palatul lui Filip al II-lea, Palatul Borbonilor, Bazilica, Conventul, Muzeul, Biblioteca Regală, Colegiul, Seminarul, Spitalul muncitorilor și Botica. Vom pleca spre Valle de Los Caidos pentru a vedea un imens monument ridicat în memoria celor care au murit în timpul Războiului Civil Spaniol, desfăşurat între anii 1936 – 1939. Realizarea acestui monument religios a fost comandată de către generalul Franco, cel care a condus statul spaniol între anii 1939 şi 1975, pentru a aduce un omagiu „eroilor şi martirilor Cruciadei”. Lucrările, considerate de mulţi ca fiind asemănătoare cu cele faraonice, au durat aproape două decenii, între anii 1940 şi 1958. Vom vedea una dintre cele mai mari mănăstiri din lume, săpată în mod original, într-un munte de granit cu cea mai înaltă cruce memorială din întreaga lume, care are înălţimea de 152 m. Traseul zilei va continua spre Segovia, vechi oraș din regiunea Castilla y Leon, situat la poalele Munţilor Sierra Guadarrama, protejat de UNESCO, reședința regelui Henri al IV-lea, cel mai important centru economic și politic în Evul Mediu, care a jucat un rol decisiv în istoria zonei. Cazare în Segovia.
Ziua 2 / 14.09.2019: Segovia – Avila – Merida (377 km)
Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur pietonal în Segovia care va include Fortăreața Alcazar de Segovia, Plaza Azoguejo cu Apeductul Roman, simbolul orașului, construit în timpul împăratului Flavius, Plaza Mayor cu Biserica San Martin și Catedrala supranumită Dam de Los Catedrales. Vom pleca în continuarea zilei spre Avila, considerat ca fiind unul dintre cele mai bine fortificate oraşe din Europa, numit din acest motiv și „Zidul Chinezesc al Europei”. Zidurile de apărare, construite în secolele XI-XII, având o grosime de 3 m și o înălțime de 12 m sunt considerate a fi cele mai lungi, de 2,5 km și totodată cele mai bine conservate din Europa fiind incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal al oraşului vechi care va include și alte edificii de arhitectură unice în Europa, precum Catedrala del Salvador, construită în sec. al XII-lea imediat după terminarea zidurilor, pentru ocrotirea și sfințirea locului și Mănăstirea Santo Tomás, fosta reşedinţă a Regilor Catolici. Vom pleca apoi spre Mérida, capitala regiunii Extremadura, fosta capitală a provinciei romane Lusitania sub numele de Emerita Augusta. Cazare în Merida.
Ziua 3 / 15.09.2019: Merida – Sevilla (193 km)
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Teatrul, Amfiteatrul şi Templul consacrat zeiţei Diana, care fac din Merida, unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice din Spania, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom pleca apoi spre Sevilla, al patrulea oraș ca mărime din Spania, capitala Andaluziei, metropolă situată pe malul Râului Guadalquivir, locul de naștere al celebrului dans flamenco. Acesta a fost întemeiat de fenicieni, iar sub Iulius Caesar în anul 45 î.Hr, a primit numele de Colonia Iulia Romula. Vom face un tur panoramic şi pietonal al orașului care va include cartierul Santa Cruz cu străduţe înguste și case frumoase, locuit de arabi şi evrei la începutul sec. al XVIII-lea, vom admira Real Alcatraz, cel mai însuflețit palat al Andaluziei, construit în sec. al XIV-lea cu arhitecți mauri din Granada de către un rege catolic, în stilul denumit mudejar - viziunea idealizată de creștini a rafinamentului estetic arab, Parcul Maria Luiza, Plaza de Espana, locul unde s-au filmat numeroase cadre din celebrul Star Wars și fosta Real Fabrica de Tabacos, unde Carmen i-a părut irezistibilă lui Don Jose, în opera lui Bizet. Seara veți putea face opțional o croazieră pe Râul Guadalquivir, după care veți putea participa opțional la un inedit spectacol de flamenco. Cazare în Sevilla.
Ziua 4 / 16.09.2019: Sevilla – Setenil de Las Bodegas – Ronda (133 km)
Mic dejun. Dimineața, înainte de a părăsi Sevilla, vom vizita Catedrala Santa Maria, un edificiu impunător ridicat pe locul unei foste moschei, cea mai mare catedrală gotică din lume, a treia catedrală din punct de vedere al mărimii, ce adăpostește numeroase valori ale Spaniei inclusiv mormântul lui Cristofor Columb și picturi de Murillo și Goya și vom admira La Giralda, turnul cu ceas al catedralei, un exemplu desăvârșit al arhitecturii medievale din perioada dinastiei Almohad. Itinerariul zilei ne va purta în continuare spre zona satelor tradiţionale ale acestei regiuni, numite „los pueblos blancos” sau “satele albe”, exemple elocvente ale arhitecturii populare specifice regiunii. Cu case văruite în alb imaculat, cu acoperişuri de țiglă roşie sau brună, arhitectura acestor Pueblos Blancos aminteşte limpede de influenţele arabe şi maure transmise localnicilor după mai bine de şapte secole de dominaţie musulmană. Ne vom îndrepta spre Setenil de las Bodegas, un orăşel din provincia Cadiz, faimos pentru construcțiile săpate direct în stâncă, de-a lungul unor cheiuri înguste formate de Râul Trejo. Localitatea s-a dezvoltat dintr-un mic oraş maur, perioadă din care s-a păstrat şi un castel, care datează din sec. al XII-lea. Numele localității este ciudat, setenil provenind din latină, care înseamnă „de șapte ori nimic”, făcând referire la rezistența maurilor în fața invadatorilor creștini, care au cucerit orașul abia din a șaptea încercare, iar bodegas face referire la vinăriile din zonă, creștinii din sec. al XV-lea cultivând aici viță-de-vie. Traseul va continua spre Ronda, cel mai vestit pueblos blancos din Spania, orășel construit pe stânci, pe marginea unui canion înalt săpat de Râul Guadalevin, ceea ce-l face deosebit de pitoresc. Canionul El Tajo și Puente Nuevo, unul dintre cele trei poduri care traversează râul, au făcut Ronda faimoasă pe plan internațional. Vom vedea cum Canionul El Tajo împarte Ronda în două, respectiv vechea așezare, care datează de pe vremea romanilor și orașul nou, dezvoltat începând cu sec. al XV-lea. Vom admira vestigiile maure ale istoriei sale îndelungate, precum Băile Arabe din sec. XIII-XIV, ruinele unor moschei maure din aceeaşi perioadă şi Palacio del Rey Moro (Palatul regelui maur), reşedinţa principală a conducătorilor mauri care au condus Emiratul de Ronda. În același timp, Ronda este oraşul unde au luat naştere celebrele lupte cu tauri, având cea mai veche arenă de coridă din Spania. Cazare în Ronda.
Ziua 5 / 17.09.2019: Ronda – Mijas – Malaga – Granada (266 km)
Mic dejun. Dimineaţă vom continua explorarea zonei cu “sate albe” îndreptându-ne spre Mijas, unul dintre cele mai vizitate sate din Andaluzia, cunoscut ca “orașul măgarilor”. Situat pe un deal, Mijas oferă o vedere copleșitoare asupra munților din Sierra de Mijas, precum și o panoramă spectaculoasă asupra coastei Mării Mediterane. Ne vom plimba pe străzile sale pitorești cu case decorate cu vase de flori pictate manual, plăci colorate de porțelan și plante exotice, simţind autentica atmosferă andaluză. Vom pleca apoi spre Malaga, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume, cu o istorie de peste 2800 de ani, care începe cu fenicienii, continuă cu cartaginezii, romanii și arabii, până când în anul 1487 să fie recucerit de către creştini. Ajunși în Malaga, care i-a dat lumii pe Pablo Picasso, Antonio Banderas şi Pablo Alboran, vom face un tur panoramic şi pietonal care va include Cetatea Alcazaba, ridicată în sec. al VIII-lea în scop de apărare împotriva piraților, în prezent muzeu arheologic, Castelul Gibralfaro, cetate maură construită în sec. al XIV-lea de către Yusef I din Granada, Catedrala în stil greco-roman, construită pe locul unei vechi moschei maure, Muzeul Pablo Picasso cu cele 155 de lucrări ale lui Picasso, Casa Memorială Pablo Picasso situată în Plaza de la Merced, Plaza de Toros și arena de coride care datează din anul 1874, inclusă în Patrimoniul UNESCO. În finalul zilei ne vom îndrepta spre Granada, unul dintre cele mai frumoase și reprezentative orașe din Andaluzia, situat la poalele muntelui Sierra Nevada. Cazare în Granada.
Ziua 6 / 18.09.2019: Granada
Mic dejun. Această zi va fi dedicată Granadei, ultimul bastion al prezenței maure în Andaluzia, unde vom descoperi multe exemple, de arhitectură medievală din perioada ocupației acesteia. Prima parte a zilei va fi dedicată Cetății Alhambra, fosta reședință a regilor mauri, unde vom face un tur complet, care va include Generalife, Palatul Regal Nasrid, Palatul lui Carlos V și Alcazaba. Punctul culminant va fi Complexul Nasrid, o fantezie nesfârșită și complicată de curți interioare, arcade și cupole din lemn, ipsos și gresie, împodobite cu incrustații și faianță cu motive geometrice și florale stilizate, încununate de stucatură fină ca o dantelă. Această capodoperă a creativității și sensibilității maure, a fost comparată cu imaginea paradisului pe Pământ de către spaniolii care au descoperit-o. Ziua va continua cu vizitarea centrului istoric al Granadei, unde sunt monumentele de o importanță deosebită pentru cultura creștină. Cazare în Granada.
Ziua 7 / 19.09.2019: Granada – Cordoba (200 km)
Mic dejun. Plecare spre Cordoba, oraş așezat în bogata câmpie a fluviului Guadalquivir, la poalele munţilor
Sierra de Cordoba, fostă capitală a Califatului Omeyad din Al Andalus și cel mai important centru cultural, artistic și universitar al Occidentului, cu comunități de arabi, creștini și evrei trăind în armonie între zidurile sale. Vom vedea că orașul îmbină cu succes vechiul și noul, acestea fiind clar delimitate de un interludiu maur. Centrul istoric al Cordobei este sub patronaj UNESCO și se remarcă prin arhitectura andaluză care provine din secolele de ocupație maură, cu străzi înguste și umbroase, case strălucitor de albe, cu pereți groși, cu camere dispuse în jurul unui patio privat, plin de flori, cu ferestre mici și grilaje. Vizita va începe cu un moment magic la Mesquita, o capodoperă a arhitecturii islamice, al cărui interior neverosimil nu are corespondent în civilizația apuseană. Mesquita, construită între secolele VIII și X, a fost moschee până în 1236, anul cuceririi Cordobei de spanioli, când a fost transformată într-un lăcaș creștin. Dincolo de poarta de intrare, 856 de coloane se înalță ca o pădure de jasp, onix, marmură, granit și porfir, având deasupra o arcatură pe două niveluri, în dungi roșu și alb. Plafonul este sculptat din lemn de cedru, în tonuri delicate, iar mihrabul (altarul) este comoara cea mai de preț a tezaurului maur din Cordoba. În mijlocul acestui microunivers islamic s-a edificat biserica lui Carol Quintul, în epoca Renașterii, redecorată în stil baroc, mai târziu. Vom avea timp liber la amiază în cartierul evreiesc medieval Juderia, un fotogenic labirint de ulițe pavate cu piatră și scuaruri albe, împânzite de terase și magazine de artizanat. Cazare în Cordoba.
Ziua 8 / 20.09.2019: Cordoba – Jaen – Toledo (388 km)
Mic dejun. Vom pleca spre Jaen, un oraș ascuns la poalele dealurilor Sierra de Jabalcuz, înconjurat de piscuri înalte și versanți acoperiți de măslini. Vom explora străduțele înguste ale vechiului Jaen, între Catedrala care datează din sec. al XVI-lea și Băile Arabe care datează din sec. al XI-lea. Cel mai de preț odor al catedralei este „Santo Rostro”, ștergarul cu care Sfânta Veronica i-a șters chipul lui Iisus pe drumul Calvarului, imaginea lui rămânând pe țesătură. Ne vom deplasa în continuarea zilei spre Toledo, fosta capitală a Spaniei, oraș al cărui nume este legat de cel al pictorului El Greco, așezat maiestuos pe un deal, pe partea dreaptă a râului Tajo, înconjurat de câmpiile provinciei Castilla La Mancha. Toledo a fost cunoscut ca "orașul a trei culturi" în Evul Mediu, un loc în care comunitățile creștine, musulmane și evreiești au coexistat pașnic. Datorită acestui fapt, orașul este un adevărat muzeu în aer liber, renumit pentru monumentele arabe, evreiești și creștine din interiorul centrului fortificat și a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Deoarece Toledo a fost un important centru pentru producerea săbiilor, vom putea opțional sa vizităm un astfel de atelier. Cazare în Toledo.
Ziua 9 / 21.09.2019: Toledo – Aranjuez – Madrid (96 km)
Mic dejun. Prima parte a zilei o vom dedica orașului Toledo, chintesența Spaniei medievale, creuzetul unde s-au întrepătruns marile tradiții religioase și artistice: arabă, evreiască și creștină. Descinderea în orașul vechi va fi ca o călătorie în timp, pe străzi pietruite, printre ziduri seculare de palate și biserici. Vom vizita Catedrala gotică, care adăpostește lucrări realizate de El Greco, Titzian, Goya și Van Dyck, Biserica Santo Tome, Sinagoga Santa Maria la Blanca, Mănăstirea San Juan de Los Reyes și Casa – muzeu El Greco. După-amiază ne vom îndrepta spre Aranjuez, oraș situat la o distanță de 42 km față de Madrid, unde vom vizita Palatul Aranjuez, amenajat de regii burboni ai Spaniei care au trăit în acest loc de-a lungul timpului. Grădinile palatului fac parte din moștenirea națională a monarhiei spaniole şi începând cu anul 2001 au intrat în Patrimoniului Mondial UNESCO. Traseul zilei va continua spre Madrid, oraş situat în inima Peninsulei Iberice, chiar în mijlocul Castiliei construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit ce a devenit capitală în anul 1561, în timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Cazare în Madrid.
Ziua 10 / 22.09.2019: Madrid
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita capitala spaniolă, oraş cosmopolit, centru al administraţiei publice, al Guvernului, al Parlamentului Spaniei şi al Familiei Regale. Vom face un tur panoramic de oraş care va include Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Plaza Cibeles, Palatul Regal din Madrid, Teatro Real, care include şi Casa Operei restaurată în anul 1850, Parcul Buen Retiro, impunătoarea Bibliotecă Naţională, care conţine o parte din arhivele istorice ale Spaniei, Muzeul Prado, care adăposteşte una dintre cele mai celebre colecţii de artă din lume, Muzeul Naţional şi Centrul de Artă Regina Sofia. Chiar dacă Madridul dispune de o infrastructură modernă, vom vedea că acesta şi-a păstrat totuşi aspectul istoric pe care-l vom regăsi pe multe dintre străzile şi cartierele sale. După-amiază timp liber pentru activități individuale și cumpăraturi. Vom putea face o plimbare în Plaza Mayor, principala piață a Madridului, scena unor evenimente care au marcat istoria orașului, loc unde au avut loc și execuții publice pe vremea Inchiziției. Cazare în Madrid.
Ziua 11 / 23.09.2019: Madrid – București
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Madrid pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Tarom, zbor RO 418 (12:15 / 17:05).

TARIF: 890 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Madrid – București cu zborul companiei Tarom
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 3* și 4*
- tururile şi transferurile menţionate în program
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- tururi panoramice și pietonale de oraș în Segovia, Merida, Ronda, Malaga, Granada, Cordoba, Toledo, Madrid
- vizitarea „pueblos blancos” Setenil de Las Bodegas și Mijas
- vizitarea Complexului Alhambra din Granada cu ghid local
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 160 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită individual la recepţia hotelurilor
- intrările la obiectivele turistice (castele, catedrale, fortărețe, muzee) menționate în program
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

ACTE NECESARE:
- paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.