Circuite turistice

CIRCUIT MEXIC 15 ZILE

  • Circuit in: Mexic 
  • Durata: 15 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hoteluri de 4* 
  • Pret: 1890 Euro / persoană

Traseu:

Bucuresti – Mexico City – Teotihuacan – Monte Alban – Oaxaca – Mitla – Tehuantepec – San Cristobal de las Casas – Canionul Sumidero – Chamula – Palenque – Campeche – Merida – Cancun

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1 (25 mar): BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 06:30 dimineata pentru imbarcare pe cursa internationala a companiei British Airways cu destinatia Londra. Schimbarea cursei la Londra, sosire in Mexico City la ora 18:20. Transfer in oras la hotel Hotel NH Centro Historico 4* sau similar in Mexico City. 
2 Ziua 2 (26 mar): MEXICO CITY – Piramidele de la TEOTIHUACAN & Bazilica Fecioarei din Guadalupe
Dupa micul dejun incepem o excursie de o zi la misterioasele piramide de la Teotihuacan. Impresionantul sit arheologic se gaseste la o distanta de 50 km spre nord-est. Pe drum vom face un popas la Plaza de las Tres Culturas – Piata celor trei culturi – un melanj deosebit de interesant intre cultura azteca, spaniola si cea contemporana mexicana. Ne continuam traseul spre Bazilica Fecioarei de Guadalupe, chipul bisericesc cel mai adulat in America Latina. Sfânta Fecioarã de Guadalupe este singura Icoanã care s-a „imprimat” ea însãºi pe mantia lui Juan Diego. Portretul uimeste prin multe detalii considerate “minuni”, imposibil de explicat de tehnologiile moderne. Dupa o calatorie de aproximativ o ora ni se va dezvalui unul dintre cele mai impresionante orase ale lumii antice: Teotihuacan, unde vom avea prilejul sa exploram Piramida Soarelui despre care se crede ca ar fi cea mai mare din lume. Cazare in Mexico City hotel Hotel NH Centro Historico 4* sau similar. 
3 Ziua 3 (27 mar): MEXICO CITY – tur de oras, inclusiv Muzeul de Antropologie
Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata turului de oras. Ca un enorm muzeu, fiind una dintre cele mai mari metropole de pe planeta, Mexico City fascineaza prin faptul ca este si cea mai veche asezare urbana din Emisfera Vestica, denumita pe vremea aztecilor Tenochtitlan. In piata centrala Zocalo amprenta straveche a aztecilor dainuie si astazi. Exista inca multe cladiri din vremea coloniala si monumente precum Templul Mayor. Ziua se continua cu vizita la renumitul Muzeu de Antropologie. Cazare in Mexico City hotel Hotel NH Centro Historico 4* sau similar. 
4 Ziua 4 (28 mar): MEXICO CITY – OAXACA (470 km)
Dupa micul dejun incepem calatoria spre Oaxaca. Datorita numeroaselor limitari de viteza (valabile pentru intreg teritoriul tarii, nu numai pentru aceasta portiune de drum), vom ajunge in Oaxaca in cursul dupa amiezii si vom avea timp liber pentru odidna sau cumparaturi. Cazare in Oaxaca la Hotel Mision San Felipe 4* sau similar. 
5 Ziua 5 (29 mar): OAXACA
Mic dejun. Ne vom petrece apoi jumatate de zi vizitand Oaxaca, un incantator oras colonial situat intr-o vale inconjurata de munti. Oaxaca este locul originar istoric al populaþiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec.
Cucerirea si colonizarea hispanica din 1533 a facut ca astazi orasul sa fie un mix interesant de cladiri bogat ornamentate in care pulseaza spiritul amerindian al populatiei indigene. Plimbarea pe strazile orasului ne va purta spre Catedrala, Biserica Santo Domindo, Casa Suarez, iar pietele animate si pline de culoare ne vor bucura sufletul si ne vor incanta privirile. A doua parte a zilei ne vom delecta vizitand un important complex arheologic: ruinele orasului Monte Alban (Muntele Alb), capitala civilizatiei zapotece. Situl se afla la cativa kilometri vest de Oaxaca si pe langa faptul ca domina regiunea din punct de vedere cultural, religios si economic, reprezinta si un triumf ingineresc intrucat varful muntelui a fost ridicat artificial cu 400 de m pentru a permite construirea celebrului sit. Cazare in Oaxaca la Hotel Mision San Felipe 4* sau similar. 
6 Ziua 6 (30 mar): OAXACA – TEHUANTEPEC (250 km)
Mic dejun. Vom porni intr-o calatorie spre Mitla, un sit arheologic aflat la 46 km distanta de Oaxaca. Fostul oras zapotec, ocupat ulterior de mixteci, a fost cucerit in final de spanioli, iar ramasitele templelor distruse au fost folosite la construirea Bisericii San Paolo, pe care o vom vizita si noi. Pe drumul care ne poarta inapoi la Oaxaca ne oprim sa admiram Arbol de Tule, unul din cei mai bãtrâni copaci din lume - mai bine de 2000 de ani - cu circumferinta de peste 50 de metri. Cazare in Tehuantepec, la Hotel Calli 4* sau similar. 
7 Ziua 7 (31 mar): TEHUANTEPEC – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (350 km)– CANIONUL SUMIDERO
Dupa micul dejun plecam spre orasul colonial San Cristobal de Las Casas. Partea a doua a zilei este dedicata unei excursii de o jumatate de zi la Canionul Sumidero. Ne indreptam spre orasul Chiapa de Corzo situat de-a lungul raului Grijalva. De aici o barca cu motor ne va purta catre Canionul Sumidero, un “monument” de stanca de un kilometru adancime si 14 km lungime, in care raul sapa de milioane de ani. Peisajul ne incanta cu pesteri si cascade, precum si cu o multitudine de animale si pasari exotice. Inainte de a termina aceasta excursie, facem o mica drumetie prin anticul oras Chiapa de Corzo, ce dateaza din anul 1528. Continuam spre San Cristobal de Las Casas, parasind decorul de jungla in favoarea aerului de munte cu mireasma de pini. Cazare in San Cristobal la Hotel Calli 4* sau similar. 
8 Ziua 8 (1 apr): SAN CRISTOBAL – CHAMULA – PALENQUE
Mic dejun. In prima jumatate a zilei, un tur panoramic al orasului San Cristobal de las Casas ne va incanta cu peisaje pitoresti, pline de culoare. In centrul orasului troneaza Catedrala, la mica distanta intalnim Biserica Dominicana Templo de Santo Domingo si putin mai in fata tarabele indienilor cu suveniruri de tot felul. Autocarul ne poarta apoi la 10 km distanta, catre satele de indieni Tzotzil San Juan Chamula si Zinacantan. Indienii Tzotzil sunt urmasi ai maiasilor, care pastreaza inca obiceiuri si costume unice. Acestea, cat si lacasurile de cult ne vor crea o atmosfera perfecta a lumii stravechi din care ele provin. Dupa aceasta incursiune in trecut, ne indreptam spre Palenque, unul dintre putinele orase ramase mostenire de la civilizatia maiasa, considerat astazi patrimoniu UNESCO. Cazare in Palenque la Hotel Maya Tucan 4* sau similar. 
9 Ziua 9 (2 apr): PALENQUE – CAMPECHE (360 km)
Mic dejun. Ne vom petrece cateva ore in Palenque printre vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, apreciate pentru cantitatea imensa de informatii aflata in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Ne indreptam apoi spre Campeche cu o scurta oprire la Complexul de Cascade Agua Azul. Orasul Campeche este localizat in Golful Mexicului, la aproximativ 300 km distanta. Ruina fostei fortarete ale orasului dainuie inca aproape intacta, fiind gazda unui dramatic spectacol de sunet si lumini ce reinvie povestile piratilor. Cazare in Campeche la Hotel Tucan Siho Playa 4* sau simiar. 
10 Ziua 10 (3 apr): CAMPECHE – MERIDA (160 km), UXMAL & KABAH
Mic dejun. Astazi ne intoarcem din nou in trecut, printr-o excursie la siturile arheologice maiase Uxmal si Kabah. Traducerea din maiasa pentru Uxmal este “construit de trei ori” si face referire la cea mai inalta structura din cadrul acetui sit: Piramida Magicianului. Kabah este a doua ruinã ca mãrime din regiunea Puuc, dupã Uxmal. Cea mai faimoasã structurã de la ruinele Kabah este Palacio de las Mascaras (Palatul Mãºtilor), cu faþada sa decoratã cu sute de mãºti de piatrã ale zeului ploii cu nasul lung. Cazare in Merida la Hotel Del Gobernador 4* sau similar. 
11 Ziua 11 (4 apr): MERIDA – CANCUN (290 km)
Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata in totalitate sitului arheologic precolumbian Chichen-Itza supranumit ‘Taramul fagaduintei’, fiind unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi de ce, Chichen Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. si jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes putem enumera Piramida Kukulcan, denumita si Templul Sarpelui,pentru ca la fiecare echinox, o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Ne Indreptam apoi spre magicul Cancun, cazare la Hotel Barcelo Costa Cancun 4* (All Inclusive) sau similar. 
12 Ziua 12, 13 (5, 6 apr): CANCUN
Timp liber la dispozitia fiecaruia, iar orasul Cancun este locul ideal pentru a ni-l petrece dupa atatea zile de aventura. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si tainele trecutului prin ruinele maiase. Cazare in Cancun. 
13  
14 Ziua 14 (7 apr): CANCUN - LONDRA
Dupa micul dejun ne vom rupe de misterele trecutului si de atmosfera exotica pentru a ne pregati de plecare. Transferul la aeroportul din Cancun este prevazut in jurul orei 13:00. Vom zbura pe ruta Cancun – Londra. 
15 Ziua 15 (8 apr): BUCURESTI
Sosire in Londra la ora locala 06:45. Vom schimba aeroportul avand asigurat transferul cu shuttle bus intre cele doua aeroporturi. Plecare din Londra catre Bucuresti la ora 11:00, sosire in Bucuresti la ora 16:15.

008

Supliment camera single: 450 EURO
Reducere a treia persoana in dubla: 40 EURO 


Tarife:

PERIOADA: 25 martie – 8 aprilie 2011
SERVICII INCLUSE
transport cu avionul Bucuresti – Mexico City si Cancun – Bucuresti, via Londra, cu compania British Airways
13 nopti cazare la hoteluri de 4*: 3 nopti in Mexico City, 2 nopti in Oaxaca, 1 noapte in Tehuantepec, 1 noapte in San Cristobal, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Merida, 3 nopti cazare in Cancun
mic dejun in fiecare zi
masa in regim All Inclusive in timpul mini-sejurului din Cancun
transport cu autocar local pe intreg circuitul
vizite si intrari la obiectivele turistice precizate in program
ghid local pentru vizite
insotitor roman de grup pe toata durata excursiei

SERVICII NEINCLUSE
taxele de aeroport 360 EURO, pot suferi modificari
bacsis pentru soferi si ghizi locali – 45 USD, se achita insotitorului de grup
asigurarea storno (optionala, se incheie la semnarea Contractului de Prestari Servicii Turistice)
asigurarea medicala – nu este obligatorie dar este recomandata

Detalii:

DESCRIERE
“Desi toata lumea pare sa stie cate ceva despre aceasta tara, Mexicul este mult mai greu de inteles din cauza diversitatii sale. Invadatorii spanioli, imigrantii europeni si populatia indigena, cu o mare varietate de traditii etnice, au creat, de-a lungul secolelor, un caracter national complex si un lexicon cultural. Din aceasta diversitate au aparut arta si muzica populara, pictura si poezia.”
Jane Onstott – Ghid de calatorie NATIONAL GEOGRAPHIC

ORAR INFORMATIV DE ZBOR cursa British Airways (ore locale):.

25 MARTIE: Bucuresti 08:30 – Londra 10:05 / 12:40 – Mexico City 18:20
07 APRILIE: Cancun 15:30 – Londra Gatwick ora 06:45 (8 aprilie)
08 APRILIE: Londra Heathrow 11:00 – Bucuresti 16:15

Rezervare & Informații contact
Bavaria Tour Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Bavaria Tour:
  • Adresa: Zona Universitate.Bd. Regina Elisabeta, nr. 30, sc. A, et. 1, ap. 24, sector 5, Bucuresti ( de la Casa Armatei 50 metri mai jos mergand spre Cismigiu pe partea dreapta), BUCURESTI
  • Telefon: 021.310.75.11

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.