Circuite turistice

Peru 2018 - Pe urmele incasilor - plecare pe 09 mai

  • Circuit in: Peru 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 3 * mic dejun 
  • Pret: 2650 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1 (09.05): BUCURESTI PARIS LIMA
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:45 laaeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cudestinatia Lima (schimbarea cursei la Paris). Sosire la Lima la ora locala 16:00.Capitala peruana a fost fondata in anul 1535 de catre cuceritorul spaniolFrancisco Pizzaro si este cunoscuta sub numele deOrasul Regilor, Vom intalni aici ecouri ale bogatiei epocii coloniale dar sidinamismul unei metropole moderne. Capitala peruana este impartita in 43 decartiere, fiecare dintre ele cu locuri fascinante. Transfer la hotel La Hacienda Miraflores 3* (sausimilar). 
2 Ziua 2 (10.05): LIMA tur deoras PARACAS (260 km)
Dupa micul dejun pornim intr-un tur de oras ce ne vadezvalui atat partea veche, incarcata de istorie, cat si cea moderna din Lima. Pentruinceput vom vizita, in cadrul unui tur panoramic, Plaza de Armas cu edificiilesale in stil colonial: Palatul Guvernului, Palatul Municipalitatii, PalatulArhiepiscopului si Catedrala. In continuare vom vizita Catedrala San Franciscocu labirintul sau de tuneluri si catacombe care candva au servit drept mormantcomun. Dupa turul in centrul istoric ne indreptam catre cartierele moderne SanIsidro si Miraflores. In San Isidro vom admira un monument nationalperuan: parcul maslinilor seculari El Olivar, o oaza de liniste inconjurata decentre comerciale si cladiri moderne. In Miraflores vom avea parte deprivelisti panoramice asupra oceanului din cel mai romantic punct din oras:Parque del Amor. Turul de oras va fi completat de un tur la Muzeul LarcoHerrera unde vom admira o colectie fascinanta de peste 45.000 de exponate: fragmentede ceramica pre-columbiana, arme, textile si piese de aur si argint. Muzeuleste renumit si pentru expozitia de obiecte de ceramica cu caracter erotic ceapartine civilizatiei Mochica. Pranzul este inclus si va fi servit larestaurantul muzeului. Dupa amiaza transfer la Paracas. Paracas constituie bazade plecare pentru tururi ale Insulelor Ballestas (varianta economica aInsulelor Galapagos) si Rezervatia Naturala Paracas. Transfer la hotel SanAgustin Paracas 3* (sau similar). 
3 Ziua 3 (11.05): PARACAS Croaziera Insulele Balestas NAZCA (220 km)
Micdejun. Ne vom imbarca spreInsulele Ballestas. Calatoria va dura aproximativ doua ore si se face pe barcidescoperite. Cu prilejul calatoriei vom admira din larg golful Paracas, portulSan Martin si Candelabrul - o figura misterioasa asemanatoare liniilor celebrede la Nazca. Insulele reprezinta un paradis al pasarilor si mamiferelor marine:cormorani, condori, pelicani si lei de mare. Dupa plimbarea cu barca revenim ladebarcader in Paracas. Transfer la hotel. Dupa amiaza transfer spre orasulNazca aflat intr-o vale verde si inconjurat de desert si cele mai inalte dunede nisip din lume. Cazare la Hotel Casa Andina StandardNasca 3*(sausimilar). 
4 Ziua 4 (12.05): NAZCA AREQUIPA (570 km)
Mic dejun. Transfer catre aeroport si imbarcare in avioane de dimensiuni micipentru a survola Liniile de la Nazca,fascinante enigme ale omenirii. Oraselul Nazca, situat la 450 km sud de Lima,este celebru in toata lumea datorita geoglifelor in forma de paianjen, condor, maimute,pesti, colibri aflate in apropiere, a caror origine si scop sunt in continuarenecunoscute. Liniile Nazcaau fostdescoperite in Desertul Sechura in 1930. Localizatein campia arida peruviana, aceste geoglife acopera o suprafata de 450 km2. Uneledintre aceste linii au pana la 20 de km lungime si pot fi vazute numai dinavion. Dupa amiaza, transfer la Arequipa, oras situat intr-o vale fertila din sudulrepublicii Peru, candva o importanta statie feroviara pe ruta dintre minele deArgint din Bolivia si coasta peruana. Supranumit orasul alb, orasuleste al doilea centru urban din Peru ca marime si este o atractie turisticaapreciata datorita cladirilor coloniale construite din roca vulcanica alba. Conformunei legend, unul dintre conducatorii Incasi, intimpul calatoriei sale in sudul regiunii impreuna cu soldatii sai, a fostintrebat de catre acestia daca se pot stabili acolo. Conducatorul le-a raspunsAri, Quepay, adica Da, aici ramanem - si asa a ramas numele locului. Cazarela hotel Casa Andina Standard Arequipa 3* (sausimilar). 
5 Ziua 5 (13.05): AREQUIPA
Dupa micul dejun vom fipreluati de la hotel si vom porni intr-un tur de oras pentru a exploraArequipa. Orasul este inconjurat de doi vulcani: El Mistic (5822m) si Picchu(5669m), precum si de muntele Chachani (6075m). Printre atractii se numara: impresionanta Catedrala(o vom vedea din exterior), biserica LaCompaAaAa, zona San Lazaro si cartierele Yanahuara si Cayma. Turul continua cu orasul din interiorulorasului, manastirea Santa Catalina,deschisa publicului in 1970. Aici,pentru mai mult de 400 de ani, calugaritele au trait complet izolate de lumeaexterioara, inclusiv de propriile familii. Cazare la Hotel Casa AndinaStandard Arequipa 3* (sau similar). 
6 Ziua 6 (14.05): AREQUIPA COLCA (160 km)
Mic dejun. Azi vom face ocalatorie de 100 de km pentru a vedea spectaculosul canion Colca, de doua orimai adanc decat Grand Canyon. Pe parcurs vom opri in Parcul National Aguada Blanca, unde lamele si alpacavor deveni subiectele principale ale fotografiilor de vacanta. Vomatinge altitudinea maxima din acest tur la punctul de belvedere aflat la 4910m, deunde vom admira varfurile inzapezite ale muntilor Misti, Ampato si Sabancaya. Masade pranz este inclusa si se va servi la un restaurant local in oraselul montan Chivay(3633m). Cazarea va fila hotel Casa Andina Standard Colca 3*(sau similar). Optional, va puteti relaxa dupa o zi lunga decalatorie la baile termale La Calera (intrarea nu este inclusa). 
7 Ziua 7 (15.05): COLCA PUNO(260 km)
Mic dejun. Preluare dimineata devreme cu destinatia Crucea Condorilor, renumit punct de belvedere asupra canionului. Aicivom vedea posibilitatea de a admira maiestuosii condori planand in habitatullor natural. La intoarcerea spre Chivay vom vizita doua comunitati andine - Macca si Yanque - cu biserici din epoca coloniala. Vomavea parte de privelisti panoramice in Wayra Punku, Antahuilque si Choquetico.Sosire in Chivay si plecarecatre Puno, care se afla la 320 km distanta (aproximativ 6 ore). Drumul estepresarat cu imagini spectaculoase ale reliefului, florei si faunei locale.Pranzul la pachet este inclus. Ajungem in Puno, capitala folcloruluiperuan. Farmecul acestui oras estedat de frumusetea stilului arhitectural andin, care se intinde de la zonacolinara pana la malul Lacului Titicaca si a localnicilor: oameni simpli, umilisi primitori. Lacul Titicaca, cel mai reprezentativ obiectiv din Puno, este un mustsee pentru vizitatori. Lacul sacru alIncasilor este un loc invaluit in mister ce combina privilesti superbe, culturasi istorie. Titicaca este lacul cu navigatie comerciala aflat lacea mai mare altitudine (3820 m). Cazare la hotelTaypikala Lago 3* (sau similar). 
8 Ziua 8 (16.05): PUNO LACULTITICACA
Mic dejun. Astazi vom face o excursie pe laculTiticaca pentru a vizita insulele plutitoare Uros. Aici, pe insulele plutitoare construite artificialdin totora (stuf) traieste comunitatea Uros. Populatia preincasa Uros s-a izolat intrecut pe aceste insule artificiale, pentru a se putea apara mai bine de expansiunea Incasilor. In timp, acesti bastinasi s-au amestecatcu Aymara, uitandu-si limba, continuand insa sa pastreze o parte dintre vechiletraditii. Azi, tocmai acese obiceiuri, parte din stilul lor original de viata,au facut ca Uros sa-si poata creste calitatea vietii prin intrarea in circuitulturistic. Vom merge pe insula Taquile careeste faimoasa pentru textilele colorate realizate manual de localnici sivandute vizitatorilor. Nu exista strazi aici, doar terasamente unde se practicaagricultura si poteci ce strabat zona rurala. Cu putin noroc, intr-o zi seninaveti putea vedea lantul Cordilier pana in Bolivia. Satul principal al insulei se afla la altitudineamaxima atinsa pe insula, de 4050 metri (vizita optionala). Vom lua pranzul laun restaurant local pe insula Taquile. Cazarela hotel Taypikala Lago 3* (sau similar). 
9 Ziua 9 (17.05): PUNO CUZCO (400 km)
Micdejun. Azi vom calatori de laPuno la Cuzco, capitala Imperiului Incas. Cel mai inalt punct atins pe traseu va fi trecatoarea La Raya,situata la 4319 metri. Pedrum vom vizita: Muzeul geologic alcivilizatiei pre-incasa Pucara, ruinele Raqchi, rar exemplu de tehnica de constructieIncasa, biserica Andahuaylillas, supranumitaCapela Sixtina a Americilor. Luam masa de pranz (inclusa) si ajungemseara in Cuzco unde ne vom caza la hotel Taypikala 3* Cuzco (sausimilar). La apogeul civilizatiei Incase aproape toatedrumurile pavate conduceau spre Cuzco, oras aflat la 3400 metri altitudine. 
10 Ziua 10 (18.05): CUZCO
Mic dejun. Pornim astaziintr-un tur de oras care ne va oferi posibilitatea de a vizita cele maiimportante obiective atat ale perioadei incase cat si coloniale. Turul includeMarele Templu al Soarelui Qoricancha si manastirea catolica Santo Domingo ce afost construita pe locul acestuia incluzand partial zidurile originale aletemplului. Dupa aceea vizitam Catedrala, considerata cel mai bine pastratexemplu de arta coloniala specifica zonei Cuzco, construita peste ruinelepalatul incas Wiracocha, centrul politic si religios al epocii Incasilor. Nevom plimba apoi in centrul vechi admirand strazile si zidurile incasilor. Turulcontinua cu vizitarea faimoaselor ruine ale impozantei fortaretei-templuSaqsaywaman aflate la 3 km de oras. Dupa amiaza timp liber. Cazare la hotel Taypikala Cusco 3*(sau similar). 
11 Ziua 11 (19.05): CUZCO VALEA SACRA AGUAS CALIENTES
Micdejun. Vom face astazi o excursie la piata de suveniruridin Pisac si apoi vom vizita ruinele din valearaului Ollantaytambo. Dimineata vom fi preluati de la hotel si condusicatre binecunoscuta piata din satul Pisac (30 km de Cuzco). Aici puteti admiraproduse de artizanat local: ceramica, tesaturi din lana de alpaca, instrumentemuzicale, tablouri, impletituri si accesorii. Ca in orice piata traditionaladin Peru, negociatul este incurajat! Dupa amiaza continuam spre Valea Sacra, canionsapat de raul Ollantaytambo, unde vizitam fortareata omonima, locul undespaniolii au pierdut o batalie impotriva Incasilor. Pozitia acestui obiectivcare troneaza asupra satului ofera privelisti panoramice impresionante iarpentru un plus de autenticitate vom vizita o casa tipica si vom afla desprestilul de viata dintr-unul din cele mai vechi orase din imprejurimile orasuluiCuzco. Dupa vizita, transfer la gara pentru imbarcarea la tren cu destinatiaAguas Calientes. Ajunsi la destinatie vom fi insotiti la hotel. Cazare la hotelHatun Inti Classic Machu Picchu 3* (sau similar). 
12 Ziua 12 (20.05): MACHU PICCHU CUZCO
Micdejun. Din Aguas Calientes un microbuzva continua traseul in inima muntelui, catre Orasul Pierdut al Incasilor. Descoperim intr-un tur ghidat Machu Picchu, orasul de stanca alincasilor, nedescoperit de spaniolisi uitat timp de secole, care a fost gasit in mod accidental in 1911 de omul destiinta american Hiram Bingham. Esteconsiderat o minune arhitecturala a lumii si o sursa permanenta de mistere siipoteze. Este cel mai faimos simbol alcivilizatiei pre columbiene din America de Sud, iar astazi este considerat afi una dintre cele 7 noi minuni ale lumii. Complexul Machu Picchufascineaza turistii prin cele peste 140 de constructii si peste 100 de randuride trepte, majoritatea sapate in blocuri compacte de granit. De asemenea, deinteres istoric si arheologic sunt sistemele de irigatii si drumurileconstruite de incasi. Dupa amiaza ne intoarcem in Aguas Calientes de unde luam trenul spre Ollanta. Transferla Cuzco si cazare la hotel Taypikala Hotel Cusco 3* (sau similar). 
13 Ziua 13 (21.05): CUZCO LIMA - PARIS
Micdejun. Preluare de la hotel cu destinatiaaeroportul din Cuzco unde urmeaza imbarcarea catre Lima. Sosire in Lima siasistenta in vederea zborului catre Paris. Plecare din Lima catre Paris la oralocala 18:10 
14 Ziua 14 (22.05): PARIS BUCURESTI
Sosire in Paris la ora 13:35. Plecare din Pariscatre Bucuresti la ora 18:20 si sosire in Bucuresti la 22:10 


Tarife:

SERVICII INCLUSE:
v transportcu avionul Bucuresti Lima si retur cu compania AIR FRANCE;
v transportcu avionul cursa interna cu companie locala, pe ruta Cuzco Lima;
v 12 nopticazare la hoteluri de 3*: 1 noapte in Lima, 1 noapte in Parascas, 1 noapte inNazca, 2 nopti in Arequipa, 1 noapte in Colca, 2 nopti in Puno, 3 nopti in Cuzco,1 noapte in Aguas Calientes;
v mese: micdejun in fiecare zi si 5 mese de pranz conform programului;
v transportcu autocar local conform itinerariului si transferuri aeroport hotel aeroport;
v tururi deoras: Lima, Cuzco, Uros Indians, Arequipa;
v vizita cubarcile la Insulele Ballestas;
v zbordeasupra liniilor de la Nazca;
v vizitacanionul Colca;
v vizitalacului Titicaca;
v vizitaValea Sacra a Incasilor;
v excursie laMachu Picchu;
v viziteleprecizate in program;
v ghizilocali;
v insotitorroman de grup;
v taxele de aeroport si catering pentru zborurileintercontinentale (pot suferi modificari);
v taxe de aeroport si catering pentru zborul continental(pot suferi modificari);


NU SUNT INCLUSE:
v bacsisurile pentru ghizi locali(se practica) aproximativ 40USD/persoana, se achita la sosirea la destinatie;
v asigurarea medicala(obligatorie) si asigurarea storno (optionala, se va incheia in momentulincheierii contractului de comercializare a serviciilor turistice, la pachet cuasigurarea medicala).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR CURSE INTERNATIONALE (orelocale):
09.05.2018 Bucuresti 06:50 Paris 09:00 durata zbor 3h10min
09.05.2018 Paris 10:30 Lima 16:00 durata zbor 11h30min
21.05.2018 Lima 18:10 Paris 13:30 durata zbor 11h20min
21.05.2018 Paris 18:20 Bucuresti 22:10 duratazbor 3h10 min

Rezervare & Informații contact
PARALELA 45 TURISM Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism PARALELA 45 TURISM:
  • Adresa: Bd Basarabia, nr 69, bloc A16a, sc A, ap2 ,sector2, BUCURESTI
  • Telefon: 0720 499 288

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.