Venetia

Obiective turistice și atracții în Venetia

Basilica di San Marco
Basilica di San Marco

Basilica San Marco se afla in Piazza San Marco. La fel ca in celelalte biserici din Italia, trebuie sa aveti imbracaminte adecvata pentru a intra - sa aveti picioarele si mainile acoperite. Nu aveti voie inauntru cu rucsacul sau cu bagaje de dimensiuni mari; acestea trebuiesc lasate afara. De asemenea, este interzis sa faceti fotografii sau sa filmati in interior.

Biserica San Giovanni e Paolo
Biserica San Giovanni e Paolo

In aceasta frumoasa biserica dominicana se afla mormintele multor "Dogi". In piateta acestei biserici se poate vedea si fatada renascentista a Scolii San Marco, precum si statuia ecvestra a capitanului mercenar Colleone.

Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari
Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari

O biserica mare, cu monumente si picturi.

Biserica Santa Maria dei Miracoli
Biserica Santa Maria dei Miracoli

Aceasta biserica este precum o caseta de bijuterii, cu forma simpla insa ornata cu structuri din marmura.

Museo Correr
Museo Correr

La Museo Correr se afla o colectie de globuri datand din secolul XVI. La sfarsit, nu uitati sa vizitati cafeneaua artistica a muzeului, cu mese ce dau spre piata San Marco.

Palazzo Ducale
Palazzo Ducale

La cativa metri departare de Paiazza San Marco, intre Piazzetta si dig, se afla Palatul Dogilor, locul unde traiau si-si exercitau puterea conducatorii Venetiei.

Teatrul La Fenice
Teatrul La Fenice

Teatrul a fost reconstruit in 2003, identic cu cel care a ars in 1993. Explicatiile ghizilor sunt in mai multe limbi.

Palazzo Mocenigo
Palazzo Mocenigo

Palazzo Mocenigo adaposteste o colectie de obiecte vestimentare din secolul XVIII.

Palazzo Venier dei Leoni - Colectia Peggy Guggenheim
Palazzo Venier dei Leoni - Colectia Peggy Guggenheim

Acest muzeu va ofera colectia personala de arta contemporana detinuta de Peggy Guggenheim, sotia artistului Max Ernst, care a finantat mai multi artisti contemporani. Galeria include o gradina cu sculpturi si lucrari ale lui Picasso, Kandinsky, Tanguy, Duchamp, Pollock, Dali si Mondrian.

Gourmet - venetian
Gourmet - venetian

In majoritatea retetelor culinare apar exoticele condimente orientale: ghimbirul, sofranul, cuminul, scortisoara si boabele de mustar. In bucataria ventiana sunt foarte populare pestele si fructele de mare, ceea ce este si usor de inteles avand in vedere geografia zonei.

Piazza San Marco
Piazza San Marco

Cel mai mare punct de atractie, aflat in inima Ventiei este Piazza San Marco, fiind si punctul de legatura cu celelalte districte si obiective turistice ale orasului, reprezinta centrul vietii sociale venetiene.Desi initial a fost organizata unitar, astazi este separata in doua fasii de canalul Rio Glosarry Batario.

Clopotnita din Piata San Marco - Campanile
Clopotnita din Piata San Marco - Campanile

Clopotnita din Piata San Marco - Campanile dateaza din anul 1912 si a fost reconstruit in forma sa actuala in secolul XVI. Primul turn construit in 1173 a fost un far, dar in Evul Mediu a fsot transformat in turn de susutinere pentru o cusca de tortura.

Torre dell`Orologio
Torre dell`Orologio

Torre dell`Orologio - este un turn cu ceas, pozitionat deasupra arcadei ce duce spre Mercerie, propice celor pasionati de fotografie, datorita privelistii oferite de Turnul inalt de 100 metri.

Podul Suspinelor
Podul Suspinelor

O scurta plimbare de-alungul cheiului va conduce spre Podul Suspinelor - Ponte dei Sospiri, ce leaga vechile inchisori de celulele de interogare din Palatul Dogilor.

Ponte di Rialto
Ponte di Rialto

O plimbare cu "vaporetto", un vaporas, pe "Canal grande", strajuit de zeci de palate, pe o lungime de 4 km iti ofera o imagine de film, spectaculoasa si emotionanta, si prima statie: Ponte di Rialto, cel mai vechi pod al Venetiei.

Insulele Murano, Burano si Lido
Insulele Murano, Burano si Lido

Cu "vaporetto" prin cele 3 insulitele "satelit" - Murano, Burano şi Lido. Pe drumul catre cea mai faimoasa insula din laguna, Murano, veţi putea admira sediul "Vigili del fuoco", ca si spitalul comunei Venezia, cu mijloacele de interventie specifice trase pe chei.

Viata de noapte in Venetia
Viata de noapte in Venetia

Venetia este recunoscuta pentru numarul mare de evenimente: concerte, spectacole, petreceri in aer liber, muzica live.

Transportul in Venetia
Transportul in Venetia

Datorita apropierii obiectivelor turistice va sfatuim sa va achizionati un mic ghid turistic si sa purcedeti "per-pedes" printre minunile Venetiei.

Basilica di Santa Maria della Salute
Basilica di Santa Maria della Salute

Basilica di Santa Maria della Salute reprezinta o bijuterie arhitecturala baroca a secolului XVII, situata aproape vis-a-vis de Piazza San Marco, in locul in care Marele Canal se varsa in Laguna Venetiei.

Arsenale di Venezia
Arsenale di Venezia

Arsenale di Venezia a fost santierul naval al orasului pana la sfarsitul secolului XVII, fiind cel mai mare si mai aglomerat santierul naval din lume. A fost intemeiat in 1104, iar in zilele sale de glorie avea 16.000 de angajati.

Canal Grande
Canal Grande

Canal Grande sau Marele Canal are lungimea de 3,8 km si este principala artera de transport a Venetiei. Canal Grande incepe de la Gara si strabate Venetia in forma de "S", de la nord-vest la sud-est.

Carnavalul din Venetia
Carnavalul din Venetia

Carnavalul de la Venetia are loc in luna februarie, cu doua saptamani inainte de a incepe Postul Mare, timp in care strazile si piatetele din venetia se umplu de personaje costumate si reprezentatii de teatru specifice secolului XVIII. Mastile si costumele spectaculoase au reprezentat dintotdeauna pentru venetieni o modalitate de a depasi barierele impuse de statutul social sau conventiile etice.

Ghetoul si Muzeul Evreiesc
Ghetoul si Muzeul Evreiesc

Il Ghetto - Ghetoul evreiesc din Venetia este la fel de activ ca si celelalte zone ale orasului si adaposteste cinci sinagogi. Desi nu a fost primul cartier etnic, in ghetoul din Venetia s-a nascut sensul universal de "cartier" al cuvantului "ghetou", care in limba italiana insemna "atelier de topitorie". Inainte de a ficartierul evreilor, pe acest loc s-a aflat ...

Casa lui Carlo Goldoni
Casa lui Carlo Goldoni

Casa Goldoni sau Palazzo Centani este locul in care s-a nascut faimosul dramaturg venetian Carlo Goldoni in secolul XVIII. Casa contine obiecte ce amintesc de autor, dar si o expozitie ce relateaza istoria teatrului.

Dogana di Mare - Vama
Dogana di Mare - Vama

Dogana di Mare sau Vama Veche se afla la capatul de est a districtului Dorsoduro. Cladirea vamii are forma triunghiulara si a fost construita in 1676 - 1682. Vama de aici controla toate vasele care intrau pe Marele Canal.

Palatul Ca` d`Oro
Palatul Ca` d`Oro

Palatul Ca` d`Oro sau Galeria Giorgio Franchetti este unul dintre cel mai bine conservate palate de-a lungul Marelui Canal din Venetia. Denumirea Ca` d`oro - Palatul de Aur se refera la fatada care insa a fost stearsa odata cu trecerea anilor, acum ramanand rozalie.

Palatul Ca` Foscari
Palatul Ca` Foscari

Astazi palatul Ca` Foscari este o cladire a Universitatii Ca` Foscari, insa la vremea cand a fost construita - secolul XV - a reprezentat o structura nemaivazuta in Venetia: o cladire cu patru etaje.

Palatul Ca` Pesaro
Palatul Ca` Pesaro

Palatul Ca` Pesaro a fost construitin 1652 - 1710 si gazduieste doua galerii de arta moderna: Museo d`Arte Moderna si Museo d`Arte Orentale. Muzeul de Arta Moderna prezinta picturi realizate de Chagall, Kandinsky, Klimt, Miró, Henry Moore, Umberto Boccioni, Morandi sau Filippo De Pisis, iar Muzeul de Arta Orientala prezinta o colectie de artefacte japoneze, chineze, javaneze, siameze, cambodgiene si ...

Palatul Ca` Rezzonico
Palatul Ca` Rezzonico

Palatul Ca` Rezzonico a fost construit in 1660 - 1760, lucrarea fiind inceputa de cel mai mare arhitect baroc al Venetiei, Baldassare Longhena. In prezent palatul adaposteste un muzeu dedicat Venetiei secolului XVIII.

Palatul Ca` Vendramin Calergi
Palatul Ca` Vendramin Calergi

Palatul Ca` Vendramin Calergi este un exemplu superb de arhitectura renascentista venetiana, multe dintre elementele sale fiind copiate in intreaga Europa.

Palatul Fondaco dei Turchi
Palatul Fondaco dei Turchi

Palatul Fondaco dei Turchi a adapostestit Bursa de Marfuri Turca si astazi este sediul Muzeului de Istorie Naturala - Museo di Storia Naturale di Venezia.

Palazzo Contarini del Bovolo
Palazzo Contarini del Bovolo

Palazzo Contarini del Bovolo este probabil singurul palat din Venetia a carui curte este mai interesanta decat fatada, si asta deoarece in curte se afla faimoasa Scala di Bovolo, o casa a scarii in forma de spirala. Aceasta a fost realizata in anul 1500 de arhitectul Giovanni Candi.

Palazzo Grassi
Palazzo Grassi

Palazzo Grassi a fost construit pentru familia Grassi la jumatatea secolului XVII, dupa planurile lui Giorgio Massari. Fata de celelalte palate bizantine, romanesti sau baroce din Venetia, Palazzo Grassi are un stil clasic. In prezent cladirea functioneaza ca galerie de arta.

Palazzo Labia
Palazzo Labia

Palazzo Labia este un palat construit in stil baroc, in secolele XVII - XVIII, fiind unul dintre ultimele "palazzi" marete ale Venetiei. Palatul Labia este mai neobisnuit, deoarece are mai mult decat o fatada frumos decorata spre Marele Canal. Si celelalte fatade ale cladirii sunt ornamentate.

Palazzo Malipiero
Palazzo Malipiero

Palatul Malipiero se afla de-a lungul Marelui Canal, in piata San Samuele, intr-o zona culturala si artistica a Venetiei. Incepand cu 1740, aceasta vila a fost locuinta lui Giacomo Casanova, vreme de cativa ani.

Scuola Grande di San Marco
Scuola Grande di San Marco

Scuola Grande di San Marco se afla in apropiere de biserica si piata Santi Giovanni e Paolo si a fost sediul ligii bijutierilor si comerciantilor de matese bogati, iar in prezent este spital municipal.

Squero di San Trovaso
Squero di San Trovaso

Squero di San Trovaso este un mic santier naval deschis in secolul XVII, situat la nord de bulevardul Zattere, langa biserica San Trovaso. Aici se construiesc si se repara gondole.

Ponte della Costituzione
Ponte della Costituzione

Ponte della Costituzione sau Podul Constitutiei este al patrulea pod peste Marele Canal al Venetiei, a fost creat de Santiago Calatrava si inaugurat in anul 2008.

Scuola Grande di San Rocco
Scuola Grande di San Rocco

Scuola Grande di San Rocco este faimoasa datorita capodoperelor pictorului Jacopo Robusti (1518 - 94), numit Tintoretto datorita meseriei tatalui sau: vopsitor. Seria de aproximativ 50 de picturi murale dramatice a necesitat o munca de 20 de ani.

Muzeul de istorie  navala
Muzeul de istorie navala

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.