Brasov

Obiective turistice și atracții în Brasov

Casa Negustorilor
Casa Negustorilor

Construita in secolul al XVI-lea locatia era, de fapt, o hala in care erau depozitate diverse marfuri.

Biserica Neagra
Biserica Neagra

Constructia ei a inceput in anul 1383 pe vatra unei alte biserici datand din prima jumatate a secolului al XIII-lea.

Bastionul Tesatorilor
Bastionul Tesatorilor

Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte turnuri construite in jurul Brasovului in secolul al XV-lea, alaturi de Bastionul Fierarilor, Funarilor, Postavarilor, Graft.

Biserica Sf. Bartolomeu
Biserica Sf. Bartolomeu

Biserica Sf. Bartolomeu este cel mai vechi monument istoric din Brasov, construit in 1233, in stil romanic, de catre calugarii cistercieni.

Prima Scoala Romaneasca
Prima Scoala Romaneasca

Situata in scheii Brasovului, prima Scoala Romaneasca a fost construita in apropierea Bisericii Sf. Nicolae. Scoala a fost atestata documentar in 1495 prin bunavointa domnitorului Neagoe Basarab.

Cetatuia
Cetatuia

Cetatuia a fost ridicata incepand cu 1553-1554 de catre austrieci pe Dealul "Sf.Martin", denumit ulterior dupa numele fortificatiei.

Aqua Park -
Aqua Park - "Paradisul Acvatic"

Cum arata un "Paradis acvatic"? Il poti vederea in realitate la... Brasov. Deschis in 2007, complexul de agrement "Paradisul Acvatic" are opt piscine moderne acoperite sau in aer liber, tobogane cu apa, centru SPA, teren de fotbal acoperit, loc de cazare si terasa.

Biblioteca Judeteana  George Baritiu
Biblioteca Judeteana George Baritiu

Este prima biblioteca publica brasoveana care a functionat pe baza unui regulament a fost creata in anul 1835, in cadrul Casinei Romane.

Casa Hrischer
Casa Hrischer

Construita intre 1905 - 1906 dupa proiectele arhitectului Albert Schuler.

Casa Sfatului
Casa Sfatului

Casa Sfatului este situata in centrul vechi al municipiului Brasov, in Piata Sfatului si este una dintre cele mai reprezentative cladiri a Brasovului.

Catedrala Ortodoxa
Catedrala Ortodoxa

Monument de arhitectura romaneasca ridicat in anii 1895-1896. In acel timp era interzisa si circulatia romanilor prin piata.

Cetatea Brasovului
Cetatea Brasovului

Piata Sfatului
Piata Sfatului

Piata Sfatului din Brasov este cel mai cunoscut si cel mai vizitat loc din oras, fiind frecventat atat de turisti cat si de localnici pentru care reprezinta un loc de relaxare si punct de intalnire intre prieteni.

Poarta Ecaterinei
Poarta Ecaterinei

Vechea poarta iesea in afara zidurilor cetatii si dispunea de galerii din lemn etajate. Un document din 1522 arata existenta unui depozit de obuze si praf de pusca, precum si a unei locuinte pentru paznic.

Poarta Schei
Poarta Schei

Porta Schei a fost ridicata in anii 1827-1828 pentru a usura comunicarea cu cetatea a locuitorilor din Scheii Brasovului.

Statuia Johannes Honterus
Statuia Johannes Honterus

Reprezinta opera a sculptorului berlinez Haro Magnussem. A fost dezvelita in anul 1898. Pe soclul monumentului se afla doua bazorieliefuri din bronz.

Strada Sforii
Strada Sforii

Este cunoscuta ca fiind cea mai stramta strada din oras, explicatia consta in faptul ca de la inceput a fost destinata a face legatura dintre strazile Portii si Cerbului, fiind un simplu coridor pentru pompieri.

Tampa
Tampa

Tampa este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov.

Turnul Alb
Turnul Alb

Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.

Turnul Negru
Turnul Negru

Astazi, cladirea este din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Zidaria turnului are o inaltime de peste 11 metri.

Bastionul Fierarilor
Bastionul Fierarilor

Situat in coltul de nord-vest al vechii cetati medievale a Brasovului, acest monument gazduieste azi arhiva orasului Brasov (pe strada G. Baritiu, langa Maternitatea din Brasov).

Bastionul Funarilor
Bastionul Funarilor

Este situat in fata zidurilor dinspre Tampa ale cetatii, unde posibilitatile de atac erau mai reduse. Bastionul Funarilor a fost conceput in forma hexagolana. Atestat in 1416, este incendiat la 1461 dar refacut. Dupa incendiul din 1689, bastionul sufera grave distrugeri.

Bastionul Graft
Bastionul Graft

A fost construit la mijlocul secolului la XVI-lea la jumatatea distantei dintre Bastionul Fierarilor si Bastionul Curelarilor in dreptul Turnului Alb. La inceput, bastionul Graft avea un dublu rol: asigura legatura dintre oras si Turnul Alb si intarea apararea pe latura de nord a orasului.

Bastionul Postavarilor
Bastionul Postavarilor

A fost unul dintre cele mai puternice puncte de aparare ale cetatii brasovene. Situat in coltul de est al cetatii, conceput informa de elipsa, bastionul, restaurat in anii trecuti, poate fi vazut si astazi.

Bastionul Tesatorilor
Bastionul Tesatorilor

Este cel mai bine pastrat dintre toate monumentele si considerat de catre specialisti ca o constructie unica de acest gen in tara noastra.

Biserica Franciscana
Biserica Franciscana

Biserica Greceasca
Biserica Greceasca

Este situata pe Str. George Baritiu, vizavi de Biserica Neagra. In Transilvania, prezenta negustorilor greci, care aduceau tesaturi orientale si mirodenii, este cunoscuta inca de la sfarsitul veacului al XVI-lea, devenind mai activa in secolul urmator.

Biserica Sf. Martin
Biserica Sf. Martin

Pe "Dealul de Jos" exista inca din secolul al XIV-lea (1395) o capela. In acea perioada Brasovul se muta intre Tampa si Warthe, la adapost de navalitori.

Biserica Sfanta Treime
Biserica Sfanta Treime

In virtutea sistemului religiilor recepte ortodocsii nu aveau voie sa construiasca biserica in interiorul cetatii. Astfel dupa repetate interventii edilii orasului aproba in 1786 transformarea cladirilor interioare ale unor case sasesti in biserica, dar fara turn, clopot sau toaca.

Biserica Sfantu Ioan
Biserica Sfantu Ioan

Biserica Sfantul Ioan este o cladire in stil gotic care a suferit transformari in perioada umanista si baroca in sec. XVI-XVIII.

Biserica Sf. Nicolae
Biserica Sf. Nicolae

Atestata ca monument din 1292 biserica a fost construita in piatra in 1495 ca sprijinul conducatorilor proviniciilor romane. Dimensiunile sale impresionante domina partea veche a Brasovului - Scheii Brasovului.

Sinagoga
Sinagoga

Sinagoga construita in anul 1899 dupa planurile arhitectului Leopod Baumhorn, format la Scoala Vieneaza. Cladirea a fost inaugurata la 20 august 1901. In cadrul Comunitatii functioneaza un restaurant ritual, un cabinet medical si un serviciu de asistenta.

Casa Memoriala Gheorghe Dima
Casa Memoriala Gheorghe Dima

Fosta locuinta a compozitorului, in anul 1960, muzeul cuprinde documente originale, afise de concert, partituri, mobilier, pianul si obiecte personale ale compozitorului Gheorghe Dima (1847 - 1925).

Casa memoriala Stefan Baciu
Casa memoriala Stefan Baciu

Cladirea (demisol, parter, etaj, pod/mansarda) a fost ridicata in anii 1930-1931, dupa planurile arhitectului Coloman Halasz. Este in stil modernist interbelic, cu acoperis in patru ape, cu invelitoare de tigla si lucarne dreptunghiulare, avand, la etaj, un bovindou pe coltul de sud-vest.

Casa Muresenilor
Casa Muresenilor

Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Ei puneau astfel in opera testamentul cultural al lui Iacob Muresianu, oferind statului roman, in vederea organizarii unui muzeu, spatiul necesar, o foarte valoroasa colectie

Casa Parohiala Evanghelica. Colectia Muzeala de Argintarie
Casa Parohiala Evanghelica. Colectia Muzeala de Argintarie

Casa Parohiala Evanghelica detine, conserva si valorifica expozitional argintarie de cult.

Cetatea Brasov si Fortificatiile din Tara Barsei
Cetatea Brasov si Fortificatiile din Tara Barsei

In Evul Mediu a fost una din principalele cetati din Transilvania. Construirea centurii de aparare incepe in secolul XIV, lucrarile fiind incheiate in secolul XVII, cand zidurile cetatii, inalte de 12 metrii, groase de 1,70-2,20 metri aveau o lungime de 3 km.

Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

Amplasat in cartierul Noua - la marginea de sud-est a Brasovului - gradina zoologica se afla in mijlocul unei paduri.

Muzeul de Arta
Muzeul de Arta

Adaposteste o colectie modesta de arta contemporana. Totodata, gazduieste atat icoane pe lemn, cat si pe sticla, portrete, tablouri si lucrari de sculptura.

Muzeul de Etnografie
Muzeul de Etnografie

Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.

Muzeul Sporturilor
Muzeul Sporturilor

Muzeul Sporturilor, gazduit in cladirea bazei sportive Olimpia, prezinta evolutia unor sporturi cu traditie in oras si judet (schi, tir, ciclism, etc.). Un rol important la realizarea acestui muzeu a avut Alexandru Dinca, important gazetar sportiv, om care si-a dedicat intreaga viata sportului.

Parcul Rudolf
Parcul Rudolf

Parcul Rudolf este primul parc al brasovenilor, infiintat in 1903. Dupa lungi modificari, parcul a fost redat publicului, in 2007.

Parcul Nicolae Titulescu
Parcul Nicolae Titulescu

Parcul este amplasat in Centrul orasului, pe Bulevardul Eroilor. Este inconjurat de Biserica Sf. Treime (sec XVII - XIX), cladirea Primariei, Muzeul de Arta, Casa Armatei.

Cetatea Feldioara
Cetatea Feldioara

Cetatea Feldioara astazi oras - se afla pe malul stang al Oltului, la 17 km nord-vest de Brasov. Aici inca se mai gasesc fragmente de sticlarie, ceramica, obiecte de aur si 21 de monede romane.

Canioanele Sapte Scari si Tamina
Canioanele Sapte Scari si Tamina

Canioanele Sapte Scari si Tamina se afla in Masivul Piatra Mare si sunt printre cele mai cunoscute canioane de acest fel din tara, asta si datorita amenajarilor care au fost facute aici, astfel, au fost montate scari, podete pentru ca sa fie accesibile unui numar cat mai mare de turisti.

casacda tamina
casacda tamina

2012 - Brasov - Vedere de pe Tampa - Piata Sfatului - Biserica Neagra
2012 - Brasov - Vedere de pe Tampa - Piata Sfatului - Biserica Neagra

2012 - Brasov - Cetatuia - Festivalul medieval
2012 - Brasov - Cetatuia - Festivalul medieval "Turnirul Cetatilor"

Parc Aventura
Parc Aventura

Parc Aventura este un loc unde ii invita pe adulti cel putin o ora in "lumea copiilor". Aici, puteti sa descoperiti padurea din varful copacilor, trecand prin clee 100 de jocuri impartite in opt parcursuri de dificultati progresive.

Paintball Aventura
Paintball Aventura

Paintball-ul este un sport folosit de consultantii de team-building atat pentru dezvoltarea individuala cat si pentru cea de echipa.

Aqua Park
Aqua Park

Deschis in vara anului 2008, Aqua Park este considerat cel mai mare parc acvatic din Romania.

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.