Circuite turistice

Circuit 2017 SUA COASTA DE VEST ÅžI CELE MAI FRUMOASE PARCURI NAÅ¢IONALE

  • Circuit in: SUA 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1995 Dolari / persoană

Traseu:

DENVER – ASPEN – GLENWOOD SPRINGS ASPEN – PARCUL NAŢIONAL CANYONLANDS – MOAB– PARCUL NAŢIONAL ARCHES – KAYENTA – MONUMENT VALLEY – ANTELOPE CANYON – PAGE – PARCUL NAŢIONAL BRYCE CANYON – PARCUL NAŢIONAL ZION – LAS VEGAS – MA

Tarife:

Perioada: 14.09 – 27.09.2017

TARIF: 990 EURO + 1995 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 620 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15 - 20 turişti, tariful se majorează cu 200 usd/pers.)

Detalii:

Feeria minunilor naturale din Statele Unite

SUA COASTA DE VEST ÅžI CELE MAI

FRUMOASE PARCURI NAÅ¢IONALE


Pentru iubitorii de natură, fie că sunt copii, părinţi sau bunici, circuitul celor mai frumoase Parcuri Naţionale ale Statelor Unite ale Americii este o invitaţie greu de refuzat! Tărâmul făgăduinţei de altădată nu înseamnă doar strălucirea Hollywoodului şi varietatea posibilităţilor de distracţie din marile metropole, Lumea Nouă fiind apreciată şi pentru parcurile şi rezervaţiile naturale, creaţii impresionante ale naturii, minuni care îndeamnă din ce în ce mai mulţi turişti să le viziteze. Spectacolul inegalabil al cascadelor vijelioase întâlnite în parcuri, liniştea lacurilor de culori incredibile, canioanele adânci care par a atinge mijlocul pământului, straniile formaţiuni carstice, munţii semeţi cu vârfuri care parcă sfidează cu înălţimea lor, plimbările prin natura sălbatică însoţite de legendele îndepărtate ale vestului sălbatic cu cowboy şi indieni, splendoarea peisajelor întâlnite, creaţiile impresionante ale omului în natură care exprimă în mod unic comuniunea acestuia cu natura, toate acestea surprinse într-un tablou feeric al naturii, reprezintă o ocazie unică, ca într-o singură călătorie să poţi surprinde atât de multe imagini fantastice care pot tăia respiraţia, dar nu de teamă ci de admiraţie!

Perioada: 14.09 – 27.09.2017

ZIUA 1 / 14.09.2017: BUCUREŞTI – DENVER
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa LH 423 (06:05 / 07:35) şi mai departe spre Denver cu LH 446 (13:25 / 15:35), cel mai populat oraş din Colorado. Denver-ul este unul dintre puţinele oraşe din istorie care nu a fost construit pe un drum, cale ferată, râu navigabil sau pe lângă un lac, atunci când a fost înfiinţat. Pur şi simplu s-a întâmplat, datorită câtorva bucăţi de aur, descoperite în vara anului 1858, când un mic grup de prospectori din Georgia care traversa câmpiile mari ale statului Colorado, au descoperit la baza Munţilor Stâncoşi – Rocky Mountains preţiosul metal. Şi deşi nu s-a găsit o cantitate mare de aur, zvonul a fost suficient pentru ca regiunea să se populeze, ţinând cont că, cu doar 9 ani mai înainte avusese loc California Gold Rush – Goana după Aur din California. Generalul William H. Larimer a fost unul dintre cei care s-au stabilit în Colorado în speranţa unor câştiguri financiare uşoare, urmând un plan perfect, credea el, pretinzând terenul din partea de est a zonei Cherry Creek, unde a stabilit un oraş şi, în speranţa de a obţine favoruri politice, a denumit oraşul după guvernatorul teritorial al Kansas-ului, James Denver, fără să ştie însă că Denver demisionase deja la momentul înfiinţării oraşului. Transfer pentru cazare la Hotel Days Inn & Suites Denver Airport (sau similar).
ZIUA 2 / 15.09.2017: DENVER – ASPEN – GLENWOOD SPRINGS
Mic dejun. Împreună cu ghidul local vom face un scurt tur panoramic de oraş în Denver, care include zonele rezidenţiale care au ca specific arhitectura victoriană din sec. al XIX-lea, Larimer Square, City Park, Civic Center Park, State Capitol, United States Mint şi Denver Art Museum. Apoi vom porni spre Aspen în Comitatul Ptikin din Statul Colorado. Situat la 2400 m altitudine, oraşul a primit denumirea de la plopii tremurători care sunt numiţi “aspen” şi a cunoscut un mare avânt în jurul anului 1880 când a izbucnit febra argintului în regiune. După panica din 1893, piaţa argintului s-a prăbuşit iar Aspenul a intrat într-o perioadă liniştită. Marea relansare a fost marcată la mijlocul sec. al XX lea de deschiderea pârtiilor de schi de pe versanţii muntilor care înconjoară staţiunea. Preţurile proprietăţilor au explodat ajungând ca în 2010 Aspen să fie cea mai scumpă staţiune din SUA. Milionarii Americii au început să îşi cumpere case de vacanţă aici făcând ca în sezonul de schi preţurile să explodeze. Construcţii luxoase au luat locul vechilor cabane de schi încântând privirea turiştilor. Cazare în Glenwood Springs la Hotel Holiday Inn Express (sau similar).
ZIUA 3 / 16.09.2017: ASPEN – PARCUL NAŢIONAL CANYONLANDS – MOAB
Mic dejun. Astăzi vom pleca din Aspen şi vom face o excursie în Parcul Canyonlands, unul dintre cele mai sălbatice parcuri din Statele Unite, traversat de imensul fluviu Colorado, cu superbe formaţiuni stâncoase şi canioane. Rocile de culoare roşie cărămizie, supuse eroziunii au dat naştere la crăpături, doline şi poduri de piatră care împânzesc parcul care este subîmpărţit în patru părţi de fluviile Green şi Colorado şi anume: în nord, Island în the Sky – Insulă din Cer, în vest, Maze – Labirintul, în sud-est, Needles – Acele şi râurile în sine, existând şi o altă regiune mai mică numită "Horseshoe Canyon" – Canionul Potcoavei. Scriitorul Edward Abbey, un vizitator frecvent al parcului, a descris Canyonlands ca fiind "cel mai ciudat, minunat, magic loc de pe pământ - nu există nimic asemănător nicăieri". La finalul zilei ne vom îndrepta către oraşul Moab pentru cazare la Hotel River Canyon Lodge (sau similar).
ZIUA 4 / 17.09.2017: MOAB – PARCUL NAŢIONAL ARCHES – KAYENTA
Mic dejun. Ziua de astăzi este consacrată vizitei extraordinarului Parc Naţional Arches, cunoscut pentru conservarea a peste 2.000 de arcade naturale din piatră de gresie, având o varietate mare de resurse şi formaţiuni geologice unice. Ne vom deplasa spre Windows Section pentru a vedea cele mai mari arcade, inclusiv celebrele "Landscape Arch" şi "Double Arch". Apoi vom merge la "Delicate Arch Viewpoint" pentru a admira cel mai faimos arc dălțuit de natură. Tot aici se găsesc multiple formaţiuni stâncoase cu forme uimitoare care ne vor tăia răsuflarea cu frumuseţea lor. Oprire la Wolfe Ranch pentru a înţelege cum arătau aici gospodăriile la sfârşitul secolului al XIX-lea. După-amiaza deplasare spre Kaynta unde vom fi cazaţi la Hotel Wetherill Inn (sau similar).
ZIUA 5 / 18.09.2017: KAYENTA – MONUMENT VALLEY – ANTELOPE CANYON – PAGE
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre centrul vizitatorilor Monument Valley, o vale socotită monument, situată la graniţa de sud a statului Utah cu Arizona şi la vest de graniţa cu Colorado. Monumentul nu a fost declarat parc naţional, dar regiunea este des vizitată de turi şti datorită reliefului de deşert cu formaţiuni bizare, care se pot vedea de pe şoseaua care înconjoară regiunea. Opţional se poate face un tur cu maşini de tip jeep, care durează aprox. 2 ore. După-amiaza plecare spre Canion – Antelope, unde vom putea face un tur cu jeepuri numit “Canyon Jeep Tour”, pentru a descoperi minunile naturii prin ochii nativilor americani, indienii Navajo. În finalul zilei ne vom îndrepta spre Page, orăşel relativ tânăr, fondat în anul 1957 pentru a găzdui muncitorii care au lucrat la masivul baraj arcuit Glen Canyon Dam al lacului. Aflat la altitudinea de 1.300 m, oraşul se află cu 180 m mai sus faţă de apele Lacului Powell, pe un teritoriu care a aparţinut indienilor navajo. Deşi barajul s-a finalizat în anul 1960, Page s-a dezvoltat în continuare, fiind poarta de acces spre Glen Canyon Naţional Recreation Area şi Lake Powell. Cazare în Page la Hotel Americas Best Value Inn (sau similar).
ZIUA 6 / 19.09.2017: PAGE – PARCUL NAŢIONAL BRYCE CANYON
Mic dejun. Ziua începe cu vizitarea Lacul Powell, un “rezervor” al fluviului Colorado, aflat la graniţa între statele Utah şi Arizona, care atrage anual milioane de turişti. Lacul a fost creat în valea fluviului, după rezoluţia Congresului SUA, lucrările de construcţie începând în anul 1956 prin construirea a 178 m din barajul Glen Canyon Dăm şi finalizându-se în anul 1960; cu toate acestea, apele albastru-verzi ale fluviului au umplut întregul lac abia în anul 1980. Lacul nou creat a fost numit după maiorul John Wesley Powell, cel care a creat o primă hartă a acestui teritoriu în anul 1869. Zona prezintă un potenţial nelimitat pentru amatorii fotografiilor de peisaj. În continuarea zilei vom traversa fluviul Colorado şi ne vom deplasa spre destinaţia finală a zilei, Parcul Naţional Bryce în care vom întâlni poate cel mai bizar şi, totodată, cel mai frumos canion al planetei, Bryce Canyon care, în ciuda numelui său, nu este un canion, ci un uriaş amfiteatru străbătut de mii de stânci, de arcuri naturale, de crevase, vai, poduri naturale şi pante abrupte create de natură prin eroziunea părţii de est a Podişul Paunsaugunt. Canionul este o simfonie de forme şi culori: roşu, portocaliu şi alb, culori date de structura sa geologică şi se întinde pe o suprafaţă de aprox. 145 kmp, la diferenţe de altitudine cuprinse între 2.400 m - 2.700 m. La porţile sale şi-au dus existenţa misterioşii Anasazi, cultura precolumbiană veche de milenii ale cărei urme au fost descoperite în America de Nord, la fel ca şi membrii culturii Fremont, cultură al cărei apogeu era atins încă din sec. al XII-lea. Lor le-au urmat indienii Paiuţe, cei care au dat naştere unora dintre cele mai frumoase legende ale lumii şi primii oameni care au cultivat cu succes terenurile semi-aride ale canionului. Apoi, în anul 1850, coloniştii europeni, metamorfozaţi în credincioşi mormoni, au pus capăt existenţei tribului amerindian din canion, aducându-şi vitele şi gonind nativii în rezervaţii în care doar amintirea Raiului în care trăiseră le mai putea alina trista existenţă. Poveştile spun că primul alb stabilit în canion în anul 1875 a fost un fermier scoţian, Ebenezer Bryce, urmat de soţia sa Mary. După el, sute de imigranţi mormoni s-au îngrămădit în locul pe care l-au botezat, în memoria sa, Bryce Canyon – Canionul lui Bryce. A fost, poate, frumuseţea de neînchipuit a canionului din Utah cea care i-a determinat pe americani, încă din anul 1916, să ceară stoparea distrugerilor făcute de fermierii şi de tăietorii de lemne, 7 ani mai târziu, Canionul Bryce fiind numit monument al naturii iar în anul 1928 fiind declarat Parc Naţional. Cazare în zona Parcului Naţional Bryce în orăşelul Tropic la Hotel Bryce Pioneer Village (sau similar).
ZIUA 7 / 20.09.2017: BRYCE CANYON – PARCUL NAŢIONAL ZION – LAS VEGAS
Mic dejun. Dimineaţa devreme ne vom îndrepta spre un alt Parc Naţional, Zion Naţional Park, care se întinde pe o suprafaţă de 593 kmp, cu o faună specifică zonei, care include 75 de specii de mamifere, 289 de specii de păsări şi 32 specii de reptile, vegetaţia fiind o combinaţie de patru tipuri diferite: vegetaţie de deşert, vegetaţie de podiş, vegetaţie montană preponderent de conifere şi vegetaţie de stepă. Structura geologică a canionului axată pe 9 formaţiuni care reprezintă peste 150 milioane de ani, îşi are originea în perioada mezozoică. Descoperit în anul 1858, canionul a fost declarat monument naţional încă din anul 1909 de către Preşedintele William Howard Taft, iar în anul 1919 întreaga zonă a fost declarată parc naţional. Canioane înguste, turnuri de piatră şi vegetaţie specifică, formează peisajul din Zion. După vizitarea parcului, vom pleca spre oraşul luminilor şi distracţiilor: Las Vegas. Seara, dacă timpul permite, putem face un tur opţional, “Las Vegas by Night” pentru a descoperi viaţa de noapte a oraşului, pentru a străbate vechiul Las Vegas cu celebra strada Fremont, precum şi capela Row, singura capelă din lume “drive through”, pentru a admira fântânile muzicale din fața Hotelului Bellagio, pentru a ne plimba prin faimosul Hotel Veneţia şi pentru a fotografia “vulcanul” care erupe la ore fixe în fața Hotelului Mirage. Cazare în Las Vegas la Hotel Circus Circus (sau similar).
ZIUA 8 / 21.09.2017: LAS VEGAS – MARELE CANION – LAS VEGAS
Mic dejun. Excursie opţională de o zi la Grand Canyon pentru a admira peisajele sale unice în lume, după care vom vizita Marele Canion, considerat a fi una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii şi care este de fapt rezultatul eroziunii exercitate de fluviul Colorado timp de două milioane de ani, partea sa inferioară de astăzi fiind de fapt albia majoră a fluviului. Monumentalul Grand Canyon face parte aproape integral din Parcul Naţional Grand Canyon, unul dintre primele parcuri naţionale ale SUA. Deşi descoperit în anul 1540, Grand Canyon a fost destinaţia unei expediţii ştiinţifice în anul 1860 conduse de John Wesley Powell. Zona a fost locuită de nativi americani (indieni): anasazi, hualapai, paiutes, havasupai, sinagua şi dineh. Cei care nu vor participa la excursia opţională vor beneficia de timp liber în “San City” – oraşul păcatelor, cum i se mai spune Las Vegasului, prilej de a explora hotelurile şi casinourile de pe celebrul Strip Boulevard. Constucția oraşului a început în anul 1905, iar localitatea a obţinut titlul de oraş în anul 1911. Datorită ritmului susţinut de extindere, Las Vegas a devenit cel mai mare oraş din Statele Unite fondat în sec. al XX-lea, comparativ cu Chicago, care este considerat cel mai mare oraş fondat în sec. al XIX-lea. Las Vegas este în prezent pe locul 28 dintre oraşele din Statele Unite după numărul de locuitori, iar ca o curiozitate, în Las Vegas există cel mai mare număr de biserici pe cap de locuitor raportat la oraşele SUA. Cazare în Las Vegas.
ZIUA 9 / 22.09.2017: LAS VEGAS – LOS ANGELES
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Los Angeles sau pe scurt L.A., numele iniţial fiind El Pueblo de Nuestra Senora Reina de los Angeles, oraş format ca un puzzle zonal, fiecare zonă având specificul său cultural. Oraşul modei, al Hollywood-ului şi al viselor, oraşul al cărui spirit a devenit o filosofie de viaţă prin vestitul slogan, „visează orice, totul este posibil”, a fost întemeiat în anul 1781, devenind cel mai mare oraş din Statul California şi al doilea ca mărime din punct de vedere al populaţiei din Statele Unite, fiind întrecut doar de New York. Demn de menţionat este şi faptul că L.A. a fost gazdă a doua ediţii a Jocurilor Olimpice în anul 1932 şi în anul 1984. Odată ajunşi în LA, vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom ajunge în Downtown - Los Angeles, cu ameţitorii zgârie-nori, cu Union Station, gara principală şi cu Olvera Street, cea mai veche parte din oraş, vom putea admira Hollywood Walk of Fame, vestitul bulevard cu stelele tuturor actorilor remarcabili de la Hollywood, Mann’s Chinese Theater, teatrul chinezesc de pe celebrul bulevard, complexul nou al Oscarurilor din Hollywood, Disney Hall – clădire ultramodernă, monumentală, cu o arhitectură avangardistă, găzduind astăzi, printre altele, orchestra filarmonicii din L.A. Highland, un cartier istoric din nord-estul Los Angeles-ului, Sunset Strip, bulevardul cu cluburi celebre frecventate de marii actori şi cu reclame uriaşe care acoperă clădirile, Farmers Market, o zonă de tarabe, restaurante, pieţe şi de asemenea, un reper istoric din oraş, fiind deschisă în anul 1934, Beverly Hills, faimosul cartier cu somptuasele vile ale vedetelor, Rodeo Drive şi Melrose Avenue, artere comerciale faimoase cu cele mai celebre mărci şi brand-uri din întreaga lume. Cazare în zona Los Angeles la Hotel Days Inn & Suites Artesia (sau similar).
ZIUA 10 / 23.09.2017: LOS ANGELES – SANTA BARBARA – LOMPOC
Mic dejun. Itinerariul zilei ne va conduce spre nord, spre pitoreasca Coasta de Vest, unde ne vom opri în Santa Barbara, oraş aflat între Munţii Santa Ynez şi Oceanul Pacific, cunoscut şi sub denumirea de “Riviera Americană”, cu arhitectură de inspiraţie colonială spaniolă şi vegetaţie abundentă, clima oraşului fiind adesea descrisă ca mediteraneeană. Aici vom vizita istoricul sat danez Solvang, denumit şi “Mica Danemarca”. Ne vom îndrepta apoi spre Lompoc pentru cazare la Hotel Lompoc Valley Inn & Suites (sau similar).
ZIUA 11 / 24.09.2017: LOMPOC – CARMEL – MONTEREY – SAN MATEO
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Santa Maria după care vom pleca spre nord, spre satul Carmel, cunoscut pentru peisajele sale naturale, pentru pitorescul tradiţional al arhitecturii şi pentru istoria artistică bogată, după care ne vom îndrepta spre Monterey, prima capitală a Californiei, un oraş încântător de pe litoral, pentru o scurtă vizită. Între Carmel şi Monterey, vom parcurge renumitul traseu turistic “17 Mile Drive”, un scenic drive de 17 mile (aprox. 27 km), o şosea îngustă construită de-a lungul coastei Oceanului Pacific, oferind nişte panorame unice ale golfurilor sălbatice de pe coasta Pacificului. Printre cele mai spectaculoase atracţii se numără The Lone Cypress – cypressul singuratic, cel mai fotografiat copac din lume, crescut pe o stâncă care se înalță direct din ocean şi Carmel Highlands & the Mission - leagănul artei Californiene, locul unde foarte mulţi artişti îşi petrec vacanţa, un loc perfect pentru iubitorii de artă, cu foarte multe galerii şi expoziţii. Spre seara vom ajunge în San Mateo, orăşel situat în apropiere de San Francisco, unde ne vom caza la Hotel Stone Villa Inn San Mateo (sau similar).
ZIUA 12 / 25.09.2017: SAN MATEO – SAN FRANCISCO – MUNCHEN
Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic al orașului San Francisco, cel de-al patrulea oraş ca mărime din Statele Unite, unul dintre cele mai frumoase oraşe, care are o minunată poziţie peninsulară, înconjurat de Oceanul Pacific şi de Golful San Francisco, recunoscut pentru combinaţia de arhitectură victoriană şi arhitectura modernă. Oraşul înconjurat din trei părţi de apă, construit pe 50 de coline, oferă privelişti extraordinare. Înfiinţat în anul 1776 de coloniştii spanioli, în perioada goanei după aur începută în anul 1848, oraşul a cunoscut o dezvoltare rapidă. Distrus aproape complet de marele cutremur din 18 aprilie 1906, cutremur urmat de un devastator incendiu şi renăscut miraculos în doar 10 ani, oraşul păstrează atât arhitectura victoriană cât şi aerul modern american. Bogăţiei arhitecturale şi turistice a oraşului i se adăugă şi cele peste 200 de parcuri. Fiecare vizitator rămâne cu o amintire diferită din San Francisco, fie străzile drepte care se îndreaptă spre golf, ceața care acoperă Podul Golden Gate, călătoria cu tramvaiul cu cablu sau imaginea caselor victoriene de-a lungul drumului. Turul panoramic de oraş va include piaţa publică Union Square, care marchează centrul oraşului cu statuia amiralului George Dewey amintind de victoria navală asupra flotei spaniole din anul 1898, Catedrala St. Mary’s, Japantown – cartierul japonez, Centrul Civic, Piaţa Alamo, Oraşul Chinezesc - Chinatown, unul dintre cele mai mari cartiere chinezeşti din lume, Parcul Golden Gate, precum şi Debarcaderul Pescarilor – Fisherman's Wharf cu o vedere panoramică a celebrei închisori Alcatraz, în care unii dintre cei mai cunoscuţi infractori ai Americii au fost prizonieri şi vestitul pod, Golden Gate Bridge. Până la transferul spre aeroport, timp liber la dispoziţie pentru vizite şi activităţi individuale. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu zborul companiei Lufthansa LH 459 (20:50 / 17:10).
ZIUA 13 / 26.09.2017: MUNCHEN – BUCUREŞTI
Sosire la Munchen la ora 17:10 de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul LH 1656 (22:05 / 01:00).
ZIUA 14 / 27.09.2017:
Sosire la BucureÅŸti la ora 01:00.

TARIF: 990 EURO + 1995 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 620 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15 - 20 turişti, tariful se majorează cu 200 usd/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Frankfurt – Denver şi San Francisco – Munchen – Bucureşti
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 11 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*, 3* şi în lodge
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghid american pe tot parcursul programului
- conducător român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile internaţionale: aprox. 490 euro/pers. care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)
- taxa de viză pentru SUA (160 usd/pers. - tariful poate fi modificate de către Consulat)
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program ca fiind opţionale
- excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi – mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire) – obligatoriu în SUA
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)
ACTE ÅžI CONDIÅ¢II NECESARE APLICÄ‚RII PENTRU VIZA:
SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din călătorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţa de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşina, teren etc) / în cazul patronilor de firma, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)
Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 7 săptămâni înaintea plecării

NOTÄ‚:
ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI se aplică penalizările stipulate în „condiţiile de retragere” aferente zilei în care se susţine interviul. De asemenea, taxele de viză şi programare (achitate direct de turist la bancă) nu se rambursează.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală.

CONDIÅ¢II DE ÃŽNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAÅ¢II:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să aibe acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.